|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
1silver1
|
Wys³any: 2010-07-01, 09:58 Proszê o opiniê - zielony na czerwony
|
0
|
|
|
|
Witam
Muszê wymieniæ w aucie drzwi, b³otnik i zderzak, kupi³em klamoty u¿ywane w kolorze czerwonym, a muszê pomalowaæ na ciemny zielony metalik. Nie znam sie na tym kiedy¶ tam zrobi³em parê zaprawek w autach i to moje ca³e do¶wiadczenie w tym zakresie. Z przyczyn ekonomicznych chcê to sam chlapn±æ . Pytanie moje czy przed malowaniem baz± malowaæ podk³adem? Jak ciemny zielony metalik bêdzie kry³ czerwieñ ?
Dziêkujê za odpowiedzi |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2010-07-01, 13:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Oczywi¶cie ¿e podk³ad i mo¿e byæ czarny. |
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2010-07-01, 14:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Witam.
No nie wiem czy oczywi¶cie podk³ad.
Elementy s± u¿ywane - polakierowane.
Wiêc je¶li s± w dobrym stanie, tj. bez g³êbokich rys. obiæ, wgniotów, rdzy itp... Mówi±c krótko ich stan to tzw. "ig³a", to nie wiem jaki jest sens podk³adowania.
Je¶li s± idealne, to wcale nie trzeba {zak³adaj±c, ¿e s± w jakim¶ akrylu, a nie sprayu, olejnej, czy jakim¶ innym grom wie czym } , a je¶li wymagaj± jakiej¶ dodatkowej pracy typu, klepanko, szpachlowanko, ..., no to jasne, ¿e wtedy bezdyskusyjnie tak.
Ale te¿ niekoniecznie ca³e. Zale¿y to od wielko¶ci naprawianej powierzchni.
Co do krycia ciemn± zieleni±, to nie ma jakiego¶ du¿ego problemu {zale¿y oczywi¶cie od jako¶ci bazy}. S± du¿o gorsze kolorki.
A je¶li nada podk³adowaæ, to lepszy jest ciemniejszy kolorek podk³adu.
Pzdr |
|
|
|
|
1silver1
|
Wys³any: 2010-07-01, 18:38
|
0
|
|
|
|
Witam
Wiêc tak, elementy s± w miare dobre, nie jest to ig³a bo maj± swoje lata, natomiast nie wymagaj± specjalnych napraw, ewentyalne usuniêcie drobnych rys. Lakier wygl±da na orgina³, baza czerwona solid na tym klar.
Dziêkujê za info. |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2010-07-01, 20:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Je¶li ryski s± takie ma³e, ¿e wyrównaj± siê i znikn±³ przy matowaniu do lakierowania, a zarazem nigdzie siê nie przetrzesz do bazy, to nie wiem jaki jest sens w pchania siê w podk³±dowanie ca³ych elementów?
A nawet je¶li wyjdzie tylko gdzieniegdzie drobna przecierka do bazy to tylko j± odizoluj podk³adem i tyle. Najszybciej w spray-u.
Po co podk³adowaæ ca³o¶æ i pchaæ siê w dodatkow± robotê, czas i koszty?
Pzdr |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|