Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
cder
Wysłany: 2010-09-20, 20:41   Baza + tÂło
0
UP DOWN

Witam.Mam golfa III w kolorze bordowy metalic.Mam do malowania dwa bÂłotniki,oraz tylnÂą klapĂŞ.ByÂłem dziÂś daĂŚ klapkĂŞ wlewu paliwa aby dorobiĂŚ lakier.Facet z mieszalni powiedziaÂł Âże do bazy musi mi zrobiĂŚ tÂło.O co chodzi?.Tym tÂłem mam pojechaĂŚ przed bazÂą?,ile czekaĂŚ na wyschniĂŞcie?,grubo czy cienko?,matowaĂŚ owe tÂło czy nie?,a co z podkÂładem?.
Jednym sÂłowem potrzebuje wszystkich informacji na ten temat.
A tak przy okazji to ile lakieru mi by by³o potrzeba na ca³ego golfika,bez zderzaków,bez wnêtrza,tylko i wy³¹cznie po wierzchu?.
DziĂŞkujĂŞ i pozdrawiam.

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-09-21, 07:42   
0
UP DOWN

DomyÂślam sie kolego Âże to tzw. "tÂło" to jest tzw."unibaza" w tym kolorze. WystĂŞpuje to w systemie np. DeBeer .TakÂże kÂładziesz ja aÂż "zniknie" podkÂład i bedziesz miaÂł "jednolite" bordowe "tÂło". Po czym nastĂŞpnie nakÂładasz na to (bez szlifowania poniewaÂż to teÂż jest "baza") baze dorobionÂą na twoje auto wedÂług numeru i elementu. :tak: Pozdrawiam! :spoko:
Bardzo dobra metoda na tzw. kolory sÂłabo lub trudno kryjÂące :tak: W innych systemach masz zalecane podkÂłady w tzw. szaroÂściach widmowych lub nawet takÂże podkÂłady w takim samym juÂż dorobionym "kolorze" jaki masz na aucie np. Lechler :tak:

cder
Wysłany: 2010-09-21, 18:16   
0
UP DOWN

A czy te tÂło musi byĂŚ suche,czy kÂłade baze po paru minutach?

Homer S. 
Wysłany: 2010-09-21, 19:00   
0
UP DOWN

Tak proœciej to te¿ baza tylko bez metalików i k³adzie siê na ni¹ w³aœciwy kolor po paru minutach / jak zmatowieje.T³em przykrywamy miejsce podk³adowane lub ca³oœÌ elementu jak ca³y jest w podk³adzie .

cder
Wysłany: 2010-09-21, 19:48   
0
UP DOWN

Na dorobionej bazie mam napisane Âżeby rozcienczyĂŚ 1:1 z rozcienczalnikiem.A co z tym tÂłem,na nim nic nie pisze,ale chyba teÂż 1:1?
I jeszcze jedno.GoœÌ da³ mi rozczienczalnik (optima thinner Q50),i mówi ¿e tym te¿ mo¿na cieniowaÌ.Ma racje czy kupiÌ specjalnie dedykowany do cieniowania?

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-09-22, 01:47   
0
UP DOWN

Tzw. "tÂło" to teÂż jest "baza" tylko bez ziarna ,i rozcieĂączamy ja tak jak zaleca producent. :tak: Co do drugiego pytania to nie wiem co to za oznaczenie :nie: Pozdrawiam! :spoko:
Wiesz kolego "sprzedawcy" mĂłwiÂą wiele rzeczy! ;)

cder
Wysłany: 2010-09-22, 05:06   
0
UP DOWN

DziĂŞkujĂŞ za wyjaÂśnienie tematu.
Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu