Autor |
Wiadomość |
 |
cder
|
Wysłany: 2010-09-20, 20:41 Baza + tÂło
|
0
|
|
|
|
Witam.Mam golfa III w kolorze bordowy metalic.Mam do malowania dwa bÂłotniki,oraz tylnÂą klapĂŞ.ByÂłem dziÂś daĂŚ klapkĂŞ wlewu paliwa aby dorobiĂŚ lakier.Facet z mieszalni powiedziaÂł Âże do bazy musi mi zrobiĂŚ tÂło.O co chodzi?.Tym tÂłem mam pojechaĂŚ przed bazÂą?,ile czekaĂŚ na wyschniĂŞcie?,grubo czy cienko?,matowaĂŚ owe tÂło czy nie?,a co z podkÂładem?.
Jednym sÂłowem potrzebuje wszystkich informacji na ten temat.
A tak przy okazji to ile lakieru mi by by³o potrzeba na ca³ego golfika,bez zderzaków,bez wnêtrza,tylko i wy³¹cznie po wierzchu?.
DziĂŞkujĂŞ i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-09-21, 07:42
|
0
|
|
|

|
DomyÂślam sie kolego Âże to tzw. "tÂło" to jest tzw."unibaza" w tym kolorze. WystĂŞpuje to w systemie np. DeBeer .TakÂże kÂładziesz ja aÂż "zniknie" podkÂład i bedziesz miaÂł "jednolite" bordowe "tÂło". Po czym nastĂŞpnie nakÂładasz na to (bez szlifowania poniewaÂż to teÂż jest "baza") baze dorobionÂą na twoje auto wedÂług numeru i elementu. Pozdrawiam!
Bardzo dobra metoda na tzw. kolory sÂłabo lub trudno kryjÂące W innych systemach masz zalecane podkÂłady w tzw. szaroÂściach widmowych lub nawet takÂże podkÂłady w takim samym juÂż dorobionym "kolorze" jaki masz na aucie np. Lechler |
|
|
|
 |
cder
|
Wysłany: 2010-09-21, 18:16
|
0
|
|
|
|
A czy te tÂło musi byĂŚ suche,czy kÂłade baze po paru minutach? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2010-09-21, 19:00
|
0
|
|
|

|
Tak proœciej to te¿ baza tylko bez metalików i k³adzie siê na ni¹ w³aœciwy kolor po paru minutach / jak zmatowieje.T³em przykrywamy miejsce podk³adowane lub ca³oœÌ elementu jak ca³y jest w podk³adzie . |
|
 |
cder
|
Wysłany: 2010-09-21, 19:48
|
0
|
|
|
|
Na dorobionej bazie mam napisane Âżeby rozcienczyĂŚ 1:1 z rozcienczalnikiem.A co z tym tÂłem,na nim nic nie pisze,ale chyba teÂż 1:1?
I jeszcze jedno.GoœÌ da³ mi rozczienczalnik (optima thinner Q50),i mówi ¿e tym te¿ mo¿na cieniowaÌ.Ma racje czy kupiÌ specjalnie dedykowany do cieniowania? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-09-22, 01:47
|
0
|
|
|

|
Tzw. "tÂło" to teÂż jest "baza" tylko bez ziarna ,i rozcieĂączamy ja tak jak zaleca producent. Co do drugiego pytania to nie wiem co to za oznaczenie Pozdrawiam!
Wiesz kolego "sprzedawcy" mĂłwiÂą wiele rzeczy! |
|
|
|
 |
cder
|
Wysłany: 2010-09-22, 05:06
|
0
|
|