Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
cder
Wys³any: 2010-09-20, 19:41   Baza + t³o
0
UP DOWN

Witam.Mam golfa III w kolorze bordowy metalic.Mam do malowania dwa b³otniki,oraz tyln± klapê.By³em dzi¶ daæ klapkê wlewu paliwa aby dorobiæ lakier.Facet z mieszalni powiedzia³ ¿e do bazy musi mi zrobiæ t³o.O co chodzi?.Tym t³em mam pojechaæ przed baz±?,ile czekaæ na wyschniêcie?,grubo czy cienko?,matowaæ owe t³o czy nie?,a co z podk³adem?.
Jednym s³owem potrzebuje wszystkich informacji na ten temat.
A tak przy okazji to ile lakieru mi by by³o potrzeba na ca³ego golfika,bez zderzaków,bez wnêtrza,tylko i wy³±cznie po wierzchu?.
Dziêkujê i pozdrawiam.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-09-21, 06:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Domy¶lam sie kolego ¿e to tzw. "t³o" to jest tzw."unibaza" w tym kolorze. Wystêpuje to w systemie np. DeBeer .Tak¿e k³adziesz ja a¿ "zniknie" podk³ad i bedziesz mia³ "jednolite" bordowe "t³o". Po czym nastêpnie nak³adasz na to (bez szlifowania poniewa¿ to te¿ jest "baza") baze dorobion± na twoje auto wed³ug numeru i elementu. :tak: Pozdrawiam! :spoko:
Bardzo dobra metoda na tzw. kolory s³abo lub trudno kryj±ce :tak: W innych systemach masz zalecane podk³ady w tzw. szaro¶ciach widmowych lub nawet tak¿e podk³ady w takim samym ju¿ dorobionym "kolorze" jaki masz na aucie np. Lechler :tak:

cder
Wys³any: 2010-09-21, 17:16   
0
UP DOWN

A czy te t³o musi byæ suche,czy k³ade baze po paru minutach?

Homer S. 
Wys³any: 2010-09-21, 18:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Tak pro¶ciej to te¿ baza tylko bez metalików i k³adzie siê na ni± w³a¶ciwy kolor po paru minutach / jak zmatowieje.T³em przykrywamy miejsce podk³adowane lub ca³o¶æ elementu jak ca³y jest w podk³adzie .

cder
Wys³any: 2010-09-21, 18:48   
0
UP DOWN

Na dorobionej bazie mam napisane ¿eby rozcienczyæ 1:1 z rozcienczalnikiem.A co z tym t³em,na nim nic nie pisze,ale chyba te¿ 1:1?
I jeszcze jedno.Go¶æ da³ mi rozczienczalnik (optima thinner Q50),i mówi ¿e tym te¿ mo¿na cieniowaæ.Ma racje czy kupiæ specjalnie dedykowany do cieniowania?

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-09-22, 00:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Tzw. "t³o" to te¿ jest "baza" tylko bez ziarna ,i rozcieñczamy ja tak jak zaleca producent. :tak: Co do drugiego pytania to nie wiem co to za oznaczenie :nie: Pozdrawiam! :spoko:
Wiesz kolego "sprzedawcy" mówi± wiele rzeczy! ;)

cder
Wys³any: 2010-09-22, 04:06   
0
UP DOWN

Dziêkujê za wyja¶nienie tematu.
Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów