Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gomez405
Wys³any: 2010-10-12, 08:11   stara konserwacja
0
UP DOWN

Witam. Czym usun±æ stara konserwacje z nadkola. Jakie¶ narzêdzia ¶rodki chemiczne. Dodam ¿e pó¼niej bêdê to od nowa malowa³!!!

m³ody19
Wys³any: 2010-10-12, 13:34   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Ja kiedys robi³em do go³ej blachy szczotka druciana na wiertarce a reszta nitrem. No i czysto do golej blachy posz³o.

obcy_69
Wys³any: 2010-10-12, 21:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
http://www.sklepy24.pl/sk...13mm-sztuka-app
Sprobuj tym.. :)

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-12, 21:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
"w³osy murzyna" siê chyba pozaklejaj±, choæ mo¿e i nie.
Ale ja zawsze robiê to w³a¶nie plecion± druciank± na kontówce i idzie zaje.... super.
Ona siê chyba nazywa: "garnkowa", a przynajmniej tak tu mnie we ³si.

wojtek1 
Wys³any: 2010-10-13, 12:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
mo¿na podgrzaæ opalark± , zedrzeæ szpachelk± lub szczotk± drucian± , resztê zmyæ nitrem.

plichciorhehe
Wys³any: 2010-10-13, 13:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
ja te¿ dzia³am opalark± a reszta szczotka druciana :P

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-13, 15:58   
0
UP DOWN

No a ja jako¶ nie jestem na tyle odwa¿ny aby pchaæ siê z opalark± w nadkola gdzie s± przewody od tankowania benzyniaka, lub te¿ gdzie¶ niedaleko wlew GAZ-u :)

obcy_69
Wys³any: 2010-10-13, 18:33   
0
UP DOWN

Spoko @lysy73...najwyzej bedziesz mial opalony caly spod... ^^

mezotr 
Wys³any: 2010-10-13, 18:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-13, 22:01   
0
UP DOWN

obcy_69 napisa³/a:
najwyzej bedziesz mial opalony caly spod..
Ja ju¿ mia³em co¶ takiego. By³o to oko³o, bo ja wiem ponad 15 lat temu jak spawa³em pod³ogê w maluchu le¿±cym na ko³yskach. Oczywi¶cie palnikiem acetynenowym :) No i zajara³a mi siê pod³oga, a znajomy w panice chlusn±³ mi na p³omieñ z 1,5 litrowej butelki która sta³a obok niego. Tylko ¿e by³a to ropa. Fajna by³a zabawa. W ¿yciu nie widzia³em tak szybko biegaj±cych ludzi z wiadrami z wod± :D :D Ale wsio by³o ok. I dobrze ¿e by³a to ropa a nie beznynka. Ale i tak BY£O CIEP£O

gomez405
Wys³any: 2010-10-14, 08:13   
0
UP DOWN

mezotr napisa³/a:
gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade

chyba nie fabryczna ale cie¿ko j± usun±æ nawet karcherem
spróbuje szczotk± drucian± i zobacze co to da
jeszcze jedno pytanie czy jak nie widaæ rdzy wychodz±cej spod konserwacji to zdzieraæ czy malowaæ na to now± konserwacje???

wojtek1 
Wys³any: 2010-10-15, 12:46   
0
UP DOWN

³ysy73 napisa³/a:
No a ja jako¶ nie jestem na tyle odwa¿ny aby pchaæ siê z opalark± w nadkola gdzie s± przewody od tankowania benzyniaka, lub te¿ gdzie¶ niedaleko wlew GAZ-
u :)

ku wyja¶nieniu- u¿ywam opalarki elektrycznej.

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-15, 17:55   
0
UP DOWN

wojtek1 napisa³/a:
ku wyja¶nieniu- u¿ywam opalarki elektrycznej.
Aaaaa.... To zmienia postaæ rzeczy. Tam nie ma otwartego ¼ród³a ciep³a ^^ ^^ ^^
A temperatura powietrza na wyj¶ciu oko³o 550-750 stopni {zale¿y od opalarki} to od specjalnego sytemu zawirowania wydmuchiwanego powietrza siê bierze :D :D :sciana: :sciana: :sciana:
Wojtek taka opalarka w po³±czeniu z oparami benzyny to bomba, a o gazie ju¿ nie wspominaj±c. Ja wiem ¿e wiêkszo¶æ sobie nie zdaje z tego sprawy dopóki co¶ nie rypnie. A ja wolê siê o tym nie przekonywaæ. Tym bardziej ¿e drucianka na k±tówce ¶wietnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. Spróbuj a siê przekonasz. Tylko we¼ tak± plecion± "garnkow±" i nie za du¿± bo bêdzie mia³a spore bicie.

wojtek1 
Wys³any: 2010-10-16, 11:24   
0
UP DOWN

nie twierdzê ¿e grzejê po tych przewodach co mówisz ³ysy73,s± te¿ miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobli¿u.
A tak id±c twoim rozumowaniem [nie mówiê ¿e b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszed³ do auta bo to ,,bomba''.

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-16, 12:37   
0
UP DOWN

wojtek1 napisa³/a:
s± te¿ miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobli¿u
Oczywi¶cie. Wsio siê zgadza
wojtek1 napisa³/a:
A tak id±c twoim rozumowaniem [nie mówiê ¿e b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszed³ do auta bo to ,,bomba''.
No bo tak jest. Ja jak mam co¶ do podspawania ko³o wlewu paliwa, to mam wtedy wieeeeeelkie obiekcje i sto razy dumam zanim miga odpalê.
A jest to dla tego, ¿e widzia³em gara¿ po wyr±baniu zbiornika z paliwem. Tego widoku chyba nie da siê opisaæ s³owami. Od tamtej pory staram siê nie zbli¿aæ do wlewów z otwartymi ¼ród³ami ciep³a, o czystych p³omieniach ju¿ nie wspominaj±c. Niestety nie jestem kotem i nie mam przys³owiowych o¶miu ¿yæ. A ¿e nie stukn±³em siê jeszcze z Kim Kardashian, Pamel± Anderson, Beyonce, ..... i kilkoma innymi :cool: :cool: , to chcê jeszcze troszkê potuptaæ po tym ¶wiecie :D :D :D

obcy_69
Wys³any: 2010-10-16, 18:52   
0
UP DOWN

Poza tym ...nie wiem jak dzisiaj, ale parenascie lat temu, jak jeszcze mielismy cenniki cechowskie - kazda ubezpieczalnia placila za demontaz zbiornika przed pracami spawalniczymi.. :spoko:

gomez405
Wys³any: 2010-10-16, 19:10   
0
UP DOWN

³ysy73 napisa³/a:
Tym bardziej ¿e drucianka na k±tówce ¶wietnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. Spróbuj a siê przekonasz. Tylko we¼ tak± plecion± "garnkow±" i nie za du¿± bo bêdzie mia³a spore bicie.

jak wyglada taka garnkowa????

³ysy73 
Wys³any: 2010-10-16, 19:15   
0
UP DOWN

O tak: http://www.allegromat.pl/aukcja62641
To super sprawa. U¿ywam j± do ¶ci±gania konserwacji i lakierów aby odnale¼æ miejsca zgrzewów do rozwiercenia.
Tylko tak jak wspomnia³em nie kupowaæ wiêkszych ¶rednic bo te szczotki s± do¶æ ciê¿kawe i wtedy mniej przyjemnie siê ni± pracuje bo ma spore bicie.
Po konstrukcji widaæ ¿e jest baaaardzo trwa³a.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: