Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
gomez405
Wysłany: 2010-10-12, 09:11   stara konserwacja
0
UP DOWN

Witam. Czym usun¹Ì stara konserwacje z nadkola. Jakieœ narzêdzia œrodki chemiczne. Dodam ¿e póŸniej bêdê to od nowa malowa³!!!

mÂłody19
Wysłany: 2010-10-12, 14:34   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Ja kiedys robiÂłem do goÂłej blachy szczotka druciana na wiertarce a reszta nitrem. No i czysto do golej blachy poszÂło.

obcy_69
Wysłany: 2010-10-12, 22:01   
0
UP DOWN

http://www.sklepy24.pl/sk...13mm-sztuka-app
Sprobuj tym.. :)

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-12, 22:32   
0
UP DOWN

"wÂłosy murzyna" siĂŞ chyba pozaklejajÂą, choĂŚ moÂże i nie.
Ale ja zawsze robiĂŞ to wÂłaÂśnie plecionÂą druciankÂą na kontĂłwce i idzie zaje.... super.
Ona siĂŞ chyba nazywa: "garnkowa", a przynajmniej tak tu mnie we Âłsi.

wojtek1 
Wysłany: 2010-10-13, 13:28   
0
UP DOWN

moÂżna podgrzaĂŚ opalarkÂą , zedrzeĂŚ szpachelkÂą lub szczotkÂą drucianÂą , resztĂŞ zmyĂŚ nitrem.

plichciorhehe
Wysłany: 2010-10-13, 14:12   
0
UP DOWN

ja teÂż dziaÂłam opalarkÂą a reszta szczotka druciana :P

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-13, 16:58   
0
UP DOWN

No a ja jakoÂś nie jestem na tyle odwaÂżny aby pchaĂŚ siĂŞ z opalarkÂą w nadkola gdzie sÂą przewody od tankowania benzyniaka, lub teÂż gdzieÂś niedaleko wlew GAZ-u :)

obcy_69
Wysłany: 2010-10-13, 19:33   
0
UP DOWN

Spoko @lysy73...najwyzej bedziesz mial opalony caly spod... ^^

mezotr 
Wysłany: 2010-10-13, 19:51   
0
UP DOWN

gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-13, 23:01   
0
UP DOWN

obcy_69 napisał/a:
najwyzej bedziesz mial opalony caly spod..
Ja ju¿ mia³em coœ takiego. By³o to oko³o, bo ja wiem ponad 15 lat temu jak spawa³em pod³ogê w maluchu le¿¹cym na ko³yskach. Oczywiœcie palnikiem acetynenowym :) No i zajara³a mi siê pod³oga, a znajomy w panice chlusn¹³ mi na p³omieù z 1,5 litrowej butelki która sta³a obok niego. Tylko ¿e by³a to ropa. Fajna by³a zabawa. W ¿yciu nie widzia³em tak szybko biegaj¹cych ludzi z wiadrami z wod¹ :D :D Ale wsio by³o ok. I dobrze ¿e by³a to ropa a nie beznynka. Ale i tak BY£O CIEP£O

gomez405
Wysłany: 2010-10-14, 09:13   
0
UP DOWN

mezotr napisał/a:
gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade

chyba nie fabryczna ale cie¿ko j¹ usun¹Ì nawet karcherem
sprĂłbuje szczotkÂą drucianÂą i zobacze co to da
jeszcze jedno pytanie czy jak nie widaĂŚ rdzy wychodzÂącej spod konserwacji to zdzieraĂŚ czy malowaĂŚ na to nowÂą konserwacje???

wojtek1 
Wysłany: 2010-10-15, 13:46   
0
UP DOWN

Âłysy73 napisał/a:
No a ja jakoÂś nie jestem na tyle odwaÂżny aby pchaĂŚ siĂŞ z opalarkÂą w nadkola gdzie sÂą przewody od tankowania benzyniaka, lub teÂż gdzieÂś niedaleko wlew GAZ-
u :)

ku wyjaÂśnieniu- uÂżywam opalarki elektrycznej.

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-15, 18:55   
0
UP DOWN

wojtek1 napisał/a:
ku wyjaÂśnieniu- uÂżywam opalarki elektrycznej.
Aaaaa.... To zmienia postaĂŚ rzeczy. Tam nie ma otwartego ÂźrĂłdÂła ciepÂła ^^ ^^ ^^
A temperatura powietrza na wyjÂściu okoÂło 550-750 stopni {zaleÂży od opalarki} to od specjalnego sytemu zawirowania wydmuchiwanego powietrza siĂŞ bierze :D :D :sciana: :sciana: :sciana:
Wojtek taka opalarka w po³¹czeniu z oparami benzyny to bomba, a o gazie ju¿ nie wspominaj¹c. Ja wiem ¿e wiêkszoœÌ sobie nie zdaje z tego sprawy dopóki coœ nie rypnie. A ja wolê siê o tym nie przekonywaÌ. Tym bardziej ¿e drucianka na k¹tówce œwietnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. Spróbuj a siê przekonasz. Tylko weŸ tak¹ plecion¹ "garnkow¹" i nie za du¿¹ bo bêdzie mia³a spore bicie.

wojtek1 
Wysłany: 2010-10-16, 12:24   
0
UP DOWN

nie twierdzĂŞ Âże grzejĂŞ po tych przewodach co mĂłwisz Âłysy73,sÂą teÂż miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobliÂżu.
A tak id¹c twoim rozumowaniem [nie mówiê ¿e b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszed³ do auta bo to ,,bomba''.

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-16, 13:37   
0
UP DOWN

wojtek1 napisał/a:
sÂą teÂż miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobliÂżu
OczywiÂście. Wsio siĂŞ zgadza
wojtek1 napisał/a:
A tak id¹c twoim rozumowaniem [nie mówiê ¿e b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszed³ do auta bo to ,,bomba''.
No bo tak jest. Ja jak mam coÂś do podspawania koÂło wlewu paliwa, to mam wtedy wieeeeeelkie obiekcje i sto razy dumam zanim miga odpalĂŞ.
A jest to dla tego, ¿e widzia³em gara¿ po wyr¹baniu zbiornika z paliwem. Tego widoku chyba nie da siê opisaÌ s³owami. Od tamtej pory staram siê nie zbli¿aÌ do wlewów z otwartymi Ÿród³ami ciep³a, o czystych p³omieniach ju¿ nie wspominaj¹c. Niestety nie jestem kotem i nie mam przys³owiowych oœmiu ¿yÌ. A ¿e nie stukn¹³em siê jeszcze z Kim Kardashian, Pamel¹ Anderson, Beyonce, ..... i kilkoma innymi :cool: :cool: , to chcê jeszcze troszkê potuptaÌ po tym œwiecie :D :D :D

obcy_69
Wysłany: 2010-10-16, 19:52   
0
UP DOWN

Poza tym ...nie wiem jak dzisiaj, ale parenascie lat temu, jak jeszcze mielismy cenniki cechowskie - kazda ubezpieczalnia placila za demontaz zbiornika przed pracami spawalniczymi.. :spoko:

gomez405
Wysłany: 2010-10-16, 20:10   
0
UP DOWN

Âłysy73 napisał/a:
Tym bardziej ¿e drucianka na k¹tówce œwietnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. Spróbuj a siê przekonasz. Tylko weŸ tak¹ plecion¹ "garnkow¹" i nie za du¿¹ bo bêdzie mia³a spore bicie.

jak wyglada taka garnkowa????

Âłysy73 
Wysłany: 2010-10-16, 20:15   
0
UP DOWN

O tak: http://www.allegromat.pl/aukcja62641
To super sprawa. U¿ywam j¹ do œci¹gania konserwacji i lakierów aby odnaleŸÌ miejsca zgrzewów do rozwiercenia.
Tylko tak jak wspomnia³em nie kupowaÌ wiêkszych œrednic bo te szczotki s¹ doœÌ ciê¿kawe i wtedy mniej przyjemnie siê ni¹ pracuje bo ma spore bicie.
Po konstrukcji widaĂŚ Âże jest baaaardzo trwaÂła.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu