Autor |
Wiadomość |
 |
gomez405
|
Wysłany: 2010-10-12, 09:11 stara konserwacja
|
0
|
|
|
|
Witam. Czym usun¹Ì stara konserwacje z nadkola. Jakieœ narzêdzia œrodki chemiczne. Dodam ¿e póŸniej bêdê to od nowa malowa³!!! |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2010-10-12, 14:34
|
0
|
|
|
Ăwicz ĂŚwicz ĂŚwicz :D

|
Ja kiedys robiÂłem do goÂłej blachy szczotka druciana na wiertarce a reszta nitrem. No i czysto do golej blachy poszÂło. |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-10-12, 22:01
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-12, 22:32
|
0
|
|
|
|
"wÂłosy murzyna" siĂŞ chyba pozaklejajÂą, choĂŚ moÂże i nie.
Ale ja zawsze robiĂŞ to wÂłaÂśnie plecionÂą druciankÂą na kontĂłwce i idzie zaje.... super.
Ona siĂŞ chyba nazywa: "garnkowa", a przynajmniej tak tu mnie we Âłsi. |
|
|
|
 |
wojtek1
|
Wysłany: 2010-10-13, 13:28
|
0
|
|
|
|
moÂżna podgrzaĂŚ opalarkÂą , zedrzeĂŚ szpachelkÂą lub szczotkÂą drucianÂą , resztĂŞ zmyĂŚ nitrem. |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2010-10-13, 14:12
|
0
|
|
|
|
ja teÂż dziaÂłam opalarkÂą a reszta szczotka druciana :P |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-13, 16:58
|
0
|
|
|
|
No a ja jakoÂś nie jestem na tyle odwaÂżny aby pchaĂŚ siĂŞ z opalarkÂą w nadkola gdzie sÂą przewody od tankowania benzyniaka, lub teÂż gdzieÂś niedaleko wlew GAZ-u |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-10-13, 19:33
|
0
|
|
|
|
Spoko @lysy73...najwyzej bedziesz mial opalony caly spod... |
|
|
|
 |
mezotr
|
Wysłany: 2010-10-13, 19:51
|
0
|
|
|

|
gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-13, 23:01
|
0
|
|
|
|
obcy_69 napisał/a: | najwyzej bedziesz mial opalony caly spod.. | Ja juÂż miaÂłem coÂś takiego. ByÂło to okoÂło, bo ja wiem ponad 15 lat temu jak spawaÂłem podÂłogĂŞ w maluchu le¿¹cym na koÂłyskach. OczywiÂście palnikiem acetynenowym No i zajaraÂła mi siĂŞ podÂłoga, a znajomy w panice chlusn¹³ mi na pÂłomieĂą z 1,5 litrowej butelki ktĂłra staÂła obok niego. Tylko Âże byÂła to ropa. Fajna byÂła zabawa. W Âżyciu nie widziaÂłem tak szybko biegajÂących ludzi z wiadrami z wodÂą Ale wsio byÂło ok. I dobrze Âże byÂła to ropa a nie beznynka. Ale i tak BYÂŁO CIEPÂŁO |
|
|
|
 |
gomez405
|
Wysłany: 2010-10-14, 09:13
|
0
|
|
|
|
mezotr napisał/a: | gomez405,
ale konserwacje fabryczna, czy taka typu bitgum?
jak bitgum to karcherem dasz rade |
chyba nie fabryczna ale cie¿ko j¹ usun¹Ì nawet karcherem
sprĂłbuje szczotkÂą drucianÂą i zobacze co to da
jeszcze jedno pytanie czy jak nie widaĂŚ rdzy wychodzÂącej spod konserwacji to zdzieraĂŚ czy malowaĂŚ na to nowÂą konserwacje??? |
|
|
|
 |
wojtek1
|
Wysłany: 2010-10-15, 13:46
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | No a ja jakoÂś nie jestem na tyle odwaÂżny aby pchaĂŚ siĂŞ z opalarkÂą w nadkola gdzie sÂą przewody od tankowania benzyniaka, lub teÂż gdzieÂś niedaleko wlew GAZ-
u |
ku wyjaÂśnieniu- uÂżywam opalarki elektrycznej. |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-15, 18:55
|
0
|
|
|
|
wojtek1 napisał/a: | ku wyjaÂśnieniu- uÂżywam opalarki elektrycznej. | Aaaaa.... To zmienia postaĂŚ rzeczy. Tam nie ma otwartego ÂźrĂłdÂła ciepÂła
A temperatura powietrza na wyjÂściu okoÂło 550-750 stopni {zaleÂży od opalarki} to od specjalnego sytemu zawirowania wydmuchiwanego powietrza siĂŞ bierze
Wojtek taka opalarka w po³¹czeniu z oparami benzyny to bomba, a o gazie ju¿ nie wspominaj¹c. Ja wiem ¿e wiêkszoœÌ sobie nie zdaje z tego sprawy dopóki coœ nie rypnie. A ja wolê siê o tym nie przekonywaÌ. Tym bardziej ¿e drucianka na k¹tówce œwietnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. Spróbuj a siê przekonasz. Tylko weŸ tak¹ plecion¹ "garnkow¹" i nie za du¿¹ bo bêdzie mia³a spore bicie. |
|
|
|
 |
wojtek1
|
Wysłany: 2010-10-16, 12:24
|
0
|
|
|
|
nie twierdzĂŞ Âże grzejĂŞ po tych przewodach co mĂłwisz Âłysy73,sÂą teÂż miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobliÂżu.
A tak id¹c twoim rozumowaniem [nie mówiê ¿e b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszed³ do auta bo to ,,bomba''. |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-16, 13:37
|
0
|
|
|
|
wojtek1 napisał/a: | sÂą teÂż miejsca pod samochodem gdzie ich nie ma w pobliÂżu | OczywiÂście. Wsio siĂŞ zgadza wojtek1 napisał/a: | A tak idÂąc twoim rozumowaniem [nie mĂłwiĂŞ Âże b³êdnym] to i z ,,migiem'' by nie podszedÂł do auta bo to ,,bomba''. | No bo tak jest. Ja jak mam coÂś do podspawania koÂło wlewu paliwa, to mam wtedy wieeeeeelkie obiekcje i sto razy dumam zanim miga odpalĂŞ.
A jest to dla tego, ¿e widzia³em gara¿ po wyr¹baniu zbiornika z paliwem. Tego widoku chyba nie da siê opisaÌ s³owami. Od tamtej pory staram siê nie zbli¿aÌ do wlewów z otwartymi Ÿród³ami ciep³a, o czystych p³omieniach ju¿ nie wspominaj¹c. Niestety nie jestem kotem i nie mam przys³owiowych oœmiu ¿yÌ. A ¿e nie stukn¹³em siê jeszcze z Kim Kardashian, Pamel¹ Anderson, Beyonce, ..... i kilkoma innymi , to chcê jeszcze troszkê potuptaÌ po tym œwiecie |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-10-16, 19:52
|
0
|
|
|
|
Poza tym ...nie wiem jak dzisiaj, ale parenascie lat temu, jak jeszcze mielismy cenniki cechowskie - kazda ubezpieczalnia placila za demontaz zbiornika przed pracami spawalniczymi.. |
|
|
|
 |
gomez405
|
Wysłany: 2010-10-16, 20:10
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | Tym bardziej Âże drucianka na kÂątĂłwce Âświetnie sobie radzi z ró¿nego typu masami. SprĂłbuj a siĂŞ przekonasz. Tylko weÂź takÂą plecionÂą "garnkowÂą" i nie za du¿¹ bo bĂŞdzie miaÂła spore bicie. |
jak wyglada taka garnkowa???? |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-16, 20:15
|
0
|
|
|
|
O tak: http://www.allegromat.pl/aukcja62641
To super sprawa. U¿ywam j¹ do œci¹gania konserwacji i lakierów aby odnaleŸÌ miejsca zgrzewów do rozwiercenia.
Tylko tak jak wspomnia³em nie kupowaÌ wiêkszych œrednic bo te szczotki s¹ doœÌ ciê¿kawe i wtedy mniej przyjemnie siê ni¹ pracuje bo ma spore bicie.
Po konstrukcji widaĂŚ Âże jest baaaardzo trwaÂła. |
|
|
|