Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Aerograf[ZS] 
Wysłany: 2010-10-26, 18:34   MĂłj wÂłasny warsztat, a Wentylacja.
0
UP DOWN
Maska,Aero i Jazda.

Witam Serdecznie!

Chcia³bym wykonaÌ ma³y projekt i prosi³bym o radê. Otó¿ malujê aerografem farbami akrylowymi na powierzchni roboczej 150cm na 100cm i chcia³bym umiejscowiÌ nad tym miejscem na œcianie okap lecz jest zbyt ha³aœliwy, wiêc przyszed³ mi do g³owy inny pomys³. WykorzystaÌ filrt(fizelina) oraz dwa wentylatory o œrednicy 120mm pracuj¹cy oko³o 1600 obrotów na minutê wed³ug producenta pisze ¿e przep³yw powietrza jest oko³o 113m3/h(Niby fajnie). Pomieszczenie to pokój 18m2. G³ównie pytane nachodzi czy by to siê sprawdzi³o, bo mam ju¿ dosyÌ wycierania mebli z py³u po ka¿dej oœmiu godzinnej sesji malowania.

PiszĂŞ w tej kategorii aby osoby majÂące warsztaty z prawdziwego zdaÂżenia mogÂły mi napisaĂŚ jakieÂś wskazĂłwki. Z GĂłry dziĂŞkujĂŞ.

Pozdrawiam

www.aerograf.szczecin.pl

malarz
Wysłany: 2010-10-27, 22:58   
0
UP DOWN

113 m3/h to maÂło, dobry okap ma 800 m3/h ale fakt Âże gÂłoÂśny. Wszystko zaleÂży jak chcesz zrobiĂŚ wyrzut. Przez ÂścianĂŞ, do kanaÂłu went czny np. przez strop. Jak przez strop to wywal tam wentylator i bĂŞdzie ciszej.

Aerograf[ZS] 
Wysłany: 2010-10-29, 09:12   
0
UP DOWN
Maska,Aero i Jazda.

O to chodzi Âże nie mam zbyt duÂżo moÂżliwoÂści, przez scianĂŞ odpada, kanaÂł teÂż i strop. MuszĂŞ zrobiĂŚ filtracje w zamkniĂŞtym pomieszczeniu przeciw pyÂłu. RozmyÂślajÂąc i zbierajÂąc informacje na razie zatrzymaÂłem siĂŞ na tych wentylatorach. KupiÂł bym dwie sztuki i w obudowĂŞ z flitrem zamontowaÂł pod oÂświetleniem pokazanym na zdjĂŞciu. Wentylatory miaÂły by rĂłwny rozstaw na dÂługoÂści 100cm. UÂżywajÂąc dwĂłch to sumÂą wychodzi okoÂło 220m3/h oczywiÂście montujÂąc filtr przepÂływ spada.

www.aerograf.szczecin.pl

lukas
Wysłany: 2010-10-29, 21:40   
0
UP DOWN

PomyÂśl o czymÂś na wzĂłr tego:
http://polonlabor.pl/dygestoria/dygestoria.html
lub jakiÂś wariant wiszÂący pod sufitem ale z bokami. MoÂżna je zrobiĂŚ zdejmowane.

Jak dasz nawet dwa wentylatory ale nie skierujesz do nich pyÂłu i oparĂłw to sÂłabo to bĂŞdzie dziaÂłaÂło. ZauwaÂż Âże w mieszkaniu jak nawet masz okap i dasz na full to i tak zapachy i para rozchodzÂą siĂŞ po mieszkaniu.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu