Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Aerograf[ZS] 
Wys³any: 2010-10-26, 18:34   Mój w³asny warsztat, a Wentylacja.
0
UP DOWN
Maska,Aero i Jazda.

Sk±d: Szczecin
Witam Serdecznie!

Chcia³bym wykonaæ ma³y projekt i prosi³bym o radê. Otó¿ malujê aerografem farbami akrylowymi na powierzchni roboczej 150cm na 100cm i chcia³bym umiejscowiæ nad tym miejscem na ¶cianie okap lecz jest zbyt ha³a¶liwy, wiêc przyszed³ mi do g³owy inny pomys³. Wykorzystaæ filrt(fizelina) oraz dwa wentylatory o ¶rednicy 120mm pracuj±cy oko³o 1600 obrotów na minutê wed³ug producenta pisze ¿e przep³yw powietrza jest oko³o 113m3/h(Niby fajnie). Pomieszczenie to pokój 18m2. G³ównie pytane nachodzi czy by to siê sprawdzi³o, bo mam ju¿ dosyæ wycierania mebli z py³u po ka¿dej o¶miu godzinnej sesji malowania.

Piszê w tej kategorii aby osoby maj±ce warsztaty z prawdziwego zda¿enia mog³y mi napisaæ jakie¶ wskazówki. Z Góry dziêkujê.

Pozdrawiam

www.aerograf.szczecin.pl

malarz
Wys³any: 2010-10-27, 22:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
113 m3/h to ma³o, dobry okap ma 800 m3/h ale fakt ¿e g³o¶ny. Wszystko zale¿y jak chcesz zrobiæ wyrzut. Przez ¶cianê, do kana³u went czny np. przez strop. Jak przez strop to wywal tam wentylator i bêdzie ciszej.

Aerograf[ZS] 
Wys³any: 2010-10-29, 09:12   
0
UP DOWN
Maska,Aero i Jazda.

Sk±d: Szczecin
O to chodzi ¿e nie mam zbyt du¿o mo¿liwo¶ci, przez scianê odpada, kana³ te¿ i strop. Muszê zrobiæ filtracje w zamkniêtym pomieszczeniu przeciw py³u. Rozmy¶laj±c i zbieraj±c informacje na razie zatrzyma³em siê na tych wentylatorach. Kupi³ bym dwie sztuki i w obudowê z flitrem zamontowa³ pod o¶wietleniem pokazanym na zdjêciu. Wentylatory mia³y by równy rozstaw na d³ugo¶ci 100cm. U¿ywaj±c dwóch to sum± wychodzi oko³o 220m3/h oczywi¶cie montuj±c filtr przep³yw spada.

www.aerograf.szczecin.pl

lukas
Wys³any: 2010-10-29, 21:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Pomy¶l o czym¶ na wzór tego:
http://polonlabor.pl/dygestoria/dygestoria.html
lub jaki¶ wariant wisz±cy pod sufitem ale z bokami. Mo¿na je zrobiæ zdejmowane.

Jak dasz nawet dwa wentylatory ale nie skierujesz do nich py³u i oparów to s³abo to bêdzie dzia³a³o. Zauwa¿ ¿e w mieszkaniu jak nawet masz okap i dasz na full to i tak zapachy i para rozchodz± siê po mieszkaniu.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: