Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mlodymalarztapeciarz
|
Wys³any: 2010-11-13, 19:30 kilka pytan
|
0
|
|
|
|
Prosba o odpowiedzi na moje pytania i wyjesnienia dokladnego
1. Gdy po lakierowaniu jest sporo syfów jak przygotowujecie pod polerke : scinacie same syfki papierem (2000) czy innym, czy jedziecie po calosci likwidujac more 2000 ? Po takiej polerce papierem 2000 po calosci pozniej 2500 (stosuje rowniez g±bêczke 3000 na mokro na maszyne) jak to robic by uniknac widocznych rys?
2. jak przygotowujecie powieszchnie do szpachlowania zeby szpachla dobrze sie trzymala i dociera³a: jakie papiery . W przypadku do³ków i w przypadku g³êbokich rys.
3.Jak szlifujecie podklad pod lakier np. zdezak? Papierem wodnym rêcznie/kostka czy maszyna (jakie papiery w jakiej kolejnosci)
4. Zalewacie czasem jakies drobne rysy czasem nierownosci podkladem? jakie moga byc konsekwencje
5. Co moze sie wydarzyc jesli polozy sie lakier na przecierki np do szpachli, blachy i go³ego plastiku.
6. Jak docieracie szpachle i podklad, jakie ruchy podczas matowania maski lub innych blaskich powieszchni zeby zrobic to równo? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-11-13, 20:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego wystarczy tylko dobrze poszukaæ a odpowiedzi na postawione przez ciebie pytania s± ju¿ na tym Forum Potrzeba tylko odrobiny "dobrych chêci" aby to znale¿æ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
mlodymalarztapeciarz
|
Wys³any: 2010-11-14, 10:14
|
0
|
|
|
|
moze znajdzie sie ktos kto mi odpowie zalezy mi na tych odpowiedziach na moje pytania z gory dzieki |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2010-11-14, 10:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Ja odpowiem na 6 pytania
Wyczucie i lata praktyki oraz setki kilogramów startej szpachli i podk³adu.
Na powa¿nie to to ruchami sko¶nymi i wzd³u¿nymi a czasem po elipsie
A ca³kiem na powa¿nie to Kolega w 6 punktach nie ogarnie tematu lakiernictwa. Warto trochê wiêcej czasu po¶wiêciæ na ,,poczytanie,, forum dokonaæ prób w realu i dopiero pytaniami dodatkowymi uzupe³niæ swoj± wiedzê . |
|