Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mlodymalarztapeciarz
Wys³any: 2010-11-13, 19:30   kilka pytan
0
UP DOWN

Prosba o odpowiedzi na moje pytania i wyjesnienia dokladnego
1. Gdy po lakierowaniu jest sporo syfów jak przygotowujecie pod polerke : scinacie same syfki papierem (2000) czy innym, czy jedziecie po calosci likwidujac more 2000 ? Po takiej polerce papierem 2000 po calosci pozniej 2500 (stosuje rowniez g±bêczke 3000 na mokro na maszyne) jak to robic by uniknac widocznych rys?

2. jak przygotowujecie powieszchnie do szpachlowania zeby szpachla dobrze sie trzymala i dociera³a: jakie papiery . W przypadku do³ków i w przypadku g³êbokich rys.

3.Jak szlifujecie podklad pod lakier np. zdezak? Papierem wodnym rêcznie/kostka czy maszyna (jakie papiery w jakiej kolejnosci)

4. Zalewacie czasem jakies drobne rysy czasem nierownosci podkladem? jakie moga byc konsekwencje

5. Co moze sie wydarzyc jesli polozy sie lakier na przecierki np do szpachli, blachy i go³ego plastiku.

6. Jak docieracie szpachle i podklad, jakie ruchy podczas matowania maski lub innych blaskich powieszchni zeby zrobic to równo?

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-11-13, 20:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego wystarczy tylko dobrze poszukaæ a odpowiedzi na postawione przez ciebie pytania s± ju¿ na tym Forum :tak: Potrzeba tylko odrobiny "dobrych chêci" aby to znale¿æ :tak: Pozdrawiam! :spoko:

mlodymalarztapeciarz
Wys³any: 2010-11-14, 10:14   
0
UP DOWN

moze znajdzie sie ktos kto mi odpowie zalezy mi na tych odpowiedziach na moje pytania z gory dzieki

Homer S. 
Wys³any: 2010-11-14, 10:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Ja odpowiem na 6 pytania
Wyczucie i lata praktyki oraz setki kilogramów startej szpachli i podk³adu.
Na powa¿nie to to ruchami sko¶nymi i wzd³u¿nymi a czasem po elipsie :D
A ca³kiem na powa¿nie to Kolega w 6 punktach nie ogarnie tematu lakiernictwa. Warto trochê wiêcej czasu po¶wiêciæ na ,,poczytanie,, forum dokonaæ prób w realu i dopiero pytaniami dodatkowymi uzupe³niæ swoj± wiedzê .

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: