Autor |
Wiadomość |
 |
Mattie
|
Wysłany: 2010-11-22, 11:18 Czy konieczny podkÂład pod basecoat
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich lakierniczych-forumowiczĂłw,
Otó¿ mam do Paùstwa takie pytanie: czy jeœli mój obecny lakier (czarny z bia³¹ namalowan¹ grafik¹) jest w celuj¹cym stanie bez wszelkich ubytków itp. a chcê go jedynie przemalowaÌ na bia³o base coat (DuPont Centari 600 AB150) & Clear to czy wystarczy zmatowiÌ powierzchniê i nanieœÌ base coat czy jednak bez w¹tpienia muszê najpierw nanieœÌ jaœniejszy jednolity podk³ad abym póŸniej nie mia³ problemów z uzyskaniem jednolitego odcieniu na ca³ej powierzchni.
Pozdr. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-11-23, 15:46
|
0
|
|
|

|
Centari 600 DuPonta nie ma tak du¿ej si³y krycia jak Centari 6000 Takze proponuje jednak zamiast jasnego podk³adu wzi¹œÌ i po³o¿yÌ w pierwszej kolejnoœci Unibaze w bia³ym odcieniu i jak ju¿ bedzie ca³a maska "jednolita" czyt. Bia³a to k³adziesz dopiero t¹ w³aœciw¹ Centari 600 Unibazy s¹ stosowane jako tzw. "t³a" pod kolory "s³abo kryj¹ce" Ja je kupuje "do w³asnych potrzeb" w mieszalni DeBeera Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Mattie
|
Wysłany: 2010-11-23, 16:00
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 bardzo dziĂŞkuje za wytÂłumaczenie sprawy, tego wÂłaÂśnie siĂŞ obawiaÂłem a wolaÂłem siĂŞ upewniĂŚ z nadziejÂą Âże moÂże bĂŞdĂŞ miaÂł mniej roboty, ale jednak nie choĂŚ teraz na pewno nie bĂŞdĂŞ siĂŞ denerwowaÂł Âże coÂś mi sÂłabo kryje, jeszcze raz wielkie dziĂŞki |
|
|
|