Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
patryk0102
Wysłany: 2010-12-28, 23:15   MaÂłe pytanko.
0
UP DOWN

Najpierw chcia³bym wszystkich serdecznie przywitaÌ, poniewa¿ jestem tu nowy.Teraz przechodz¹c do rzeczy, pomalowa³em plastiki w skuterze bia³ym lakierem w sprayu, kolor oczywiœcie po³ysk.Wszystko ³adnie polakierowa³em, ale zastanawia mnie jedna rzecz.W niektórych miejscach musia³em delikatnie prysn¹Ì trochê grubiej tym lakierem i ten tak jakby py³ z tego lakieru polecia³ mi na to miejsce gdzie by³ po³ysk i delikatnie to zmatowia³o.Moje pytanie brzmi, czy to normalnie zjawisko??Czy po przepolerowaniu tego plastiku papierem 2500 oraz past¹ polersk¹ bêdzie normalny po³ysk, taki jak powinien byÌ??
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam, patryk0102.

rybok16 
Wysłany: 2010-12-28, 23:35   
0
UP DOWN

ta rozumiem Âże to akryl wejÂź to przematuj lekko tylko uwaÂżaj Âżeby siĂŞ nie przetrzeĂŚ zaleÂży jak grubo prysÂłeÂś. no potem polerowanie rĂŞcznie raczej to caÂły dziĂŞĂą bĂŞdziesz mĂŞczyÂł wiĂŞc maszynowo ale czy masz polerkĂŞ bo zwykÂła szlifierka siĂŞ nie nadaje bo ma za duÂże obroty jak to robisz pierwszy raz to na maÂłych obrotach a pasta farekla g3 albo innej firmy 3m np. paste morzna kupiĂŚ na wagĂŞ :spoko:

patryk0102
Wysłany: 2010-12-28, 23:51   
0
UP DOWN

DokÂładnie chodziÂło mi o to, Âże "zapyliÂłem" ten poÂłysk na lakierze.Czyli rozumiem, Âże polerka w tym przypadku w zupeÂłnoÂści wystarczy, tak?

rybok16 
Wysłany: 2010-12-31, 17:00   
0
UP DOWN

ta :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu