Autor |
Wiadomo¶æ |
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-15, 20:08 mercedes vito lakierowanie :) zapraszam
|
0
|
|
|
matejko
|
moja najwieksza robota ale wysz³o dosyæ ³adnie
1)szpachlowanie posz³o troche oko³o 0.5kg ³acznie
2)struganie papierkiem
3)podk³ad matowanie
4) malowanie kupi³em 1,6L akrylu +utwardzacz,rozpuszczalnik nitro ³acznie 300z³ z wynajmem gara¿u robicizny nie licze ³acznie przygotowywa³em go 4dni po kilkanascie godzin
5)malowanie ca³ego vitka bez dachu
6)kompresor niemiecki 50L da³ rade
pistolecik kupiony na allegro za 200z³ nie pamietam nazwy musze zapisaæ sobie
moja pierwsza wieksza robota
zdjêcia robione telefonem przeprasza za zbyt s³ab± rozdzielczosc
i chyba to tyle mam jeszcze jedno takie vito do pomalowania z tym ze ca³e blaszak
juz nied³ugo bede sie zabiera³ za robote i bedzie te¿ kompresor dwiesta L metabo to bedzie super
powiem tak ciêzka robota lakierników
najgorzej to przygotowaæ i wyprowadziæ ³adnie
ciêzki kawa³ek chleba |
|
|
Matik
|
Wys³any: 2011-01-15, 20:13
|
0
|
|
|
|
niemal ca³e vito kompresorem 50l
dajesz rade |
|
|
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-15, 23:24
|
0
|
|
|
matejko
|
Matik napisa³/a: | niemal ca³e vito kompresorem 50l
dajesz rade |
tak dok³adnie daje rade ale szkoda sprzetu wiec 50l zast±pi troce wiêkszy
|
|
|
lorakkr21
|
Wys³any: 2011-01-15, 23:48
|
0
|
|
|
lorakkr21
Pomóg³: 4 razy Posty: 123
|
Pochwalê za stróktórê bo mimo niewyra¼nych zdjêc na jednym da sie zobaczyc ¿e jest prawie jak ori !! Ale jak ju¿ wyjole¶ 2 klamki to czemu na suwnych drzwiach zostawi³e¶ ???? przecie¿ wyjmuje sie ja 10 s !!! I jak juz wyjête masz klamki to najlepiej zaklej to od ¶rodka paierem albo ta¶m± bo ¶mieci ci lec± !!! No i jeszcze zobaczy³em do³ek i górkê czemu ich nie zrobi³e¶ ??? jak juz tyle pracy w³o¿y³e¶ ???!!!??? A tak to praca jak najbardziej OK !!! |
|
|
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-16, 15:41
|
0
|
|
|
matejko
|
lorakkr21 napisa³/a: | Pochwalê za stróktórê bo mimo niewyra¼nych zdjêc na jednym da sie zobaczyc ¿e jest prawie jak ori !! Ale jak ju¿ wyjole¶ 2 klamki to czemu na suwnych drzwiach zostawi³e¶ ???? przecie¿ wyjmuje sie ja 10 s !!! I jak juz wyjête masz klamki to najlepiej zaklej to od ¶rodka paierem albo ta¶m± bo ¶mieci ci lec± !!! No i jeszcze zobaczy³em do³ek i górkê czemu ich nie zrobi³e¶ ??? jak juz tyle pracy w³o¿y³e¶ ???!!!??? A tak to praca jak najbardziej OK !!! |
nastêpne bedzie mysle petarda bo sie przy³oze lepiej i bede mia³ wiecej czasu
wszystko na szybkiego by³o a jak sie szybko robi to czasem nie wyjdzie
gara¿ wynajety by³ na pare dni wiec czas goni³ bo potem na zimowy odpoczynek pod
prze¶cierad³o warszawa sobie zimowa³a
za pare dni nastepne vito bede robi³ i musze zrobiæ jak z salonu:) bede sie stara³
przy³oze sie lepiej relacje zdjeciowa zrobie bedziecie oceniaæ pozdrawiam i dziekuje za
komentarze bo to motywuje do dalszych prac pyta³em tez kolegi lakiernika który na
codzien robi podobne prace to by³ zaskoczony ¿e ³adnie to wysz³o jak na malowanie w
gara¿u nie w lakierni i komorze bezpy³owej ale nie mi tu oceniaæ |
|
|
lorakkr21
|
Wys³any: 2011-01-16, 19:06
|
0
|
|
|
lorakkr21
Pomóg³: 4 razy Posty: 123
|
Zapamiêtaj !!! nie maluje kabina tylko cz³owiek !!! tak jak to mysli mój kierownik ¿e jak w kabinie to ju¿ ka¿dy pomaluje ideales bez ¶mieci itd. !!! ( oczywiscie odpowiednie warunki i odpowiedni sprzêt jest jak najbardziej przydatny bo wtedy to juz cuda mozesz robiæ hehhehe ) |
|
|
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-16, 23:50
|
0
|
|
|
matejko
|
lorakkr21 napisa³/a: | Zapamiêtaj !!! nie maluje kabina tylko cz³owiek !!! tak jak to mysli mój kierownik ¿e jak w kabinie to ju¿ ka¿dy pomaluje ideales bez ¶mieci itd. !!! ( oczywiscie odpowiednie warunki i odpowiedni sprzêt jest jak najbardziej przydatny bo wtedy to juz cuda mozesz robiæ hehhehe ) |
witam
powoli sie do tego przyk³adam ale to czasami tak jest to tego zapomni sie to tego
powiem tak najlepiej na poczatek popracowac na swoim autku
ja nie lakieruje tego zawodowo tylko sie chia³em sam dla siebie nauczyæ
bo jak oddawa³em jakies duperele do lakierników to kasowali jak za z³oto
w naszym miescie okolice wroc³awia 1 element 350z³ maska 700z³ masakra ale có¿
ka¿dy chce ¿yæ ja to rozumie rozpuszczalniki wdychanie przer±bana sprawa
i dobrze trzeba sie zabezpieczyc w jakas maske bo to w kana³ idzie ³adnie
ja sobie zakupi³em 3m maske za 60z³ i jestem zadowolony
to samo do polerowania autek zaczyna³em na swoim wysz³a petarda byl to czarny
fokus papierek 2500 delikatnie i g3 i lusterko jest potem wosk lub politura sonax i
elegancko .Przed zabawa czasem wpada³em do kumpla który ma lakiernie i sobie
patrzy³em jak on to robi bo mnie zawsze ciekawi³o kilka tez razy malowa³em z nim w
kabinie autka pod off road np. na czarno mat , na czarno pó³ mat autka typu suzuki
samuraj vitara dla nauki bo to przeciez w las idzie i zaraz bedzie porysowane i tam troche
sie tez nauczy³em fajna sprawa to forum bo sie mozna podzielic wiedza lub zadac pytania
super a sie troche rozpisa³em.Na wiosne tez mam zamiar sobie kupiæ migomat beystera ten
1800 turbo bo nieraz cos trzeba przy autku zrobic a spawarka to zaraz dziury pali |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-01-17, 13:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jak na kompresorek 50l i pistolet za 200 to wyszlo w miare przyzwoicie...i faktycznie zeby nie ta wgniotka klamki i kierunek bylo by jeszcze lepiej:)no i gumeczki w kolorze pod klapa:D |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2011-01-17, 23:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
|
|
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-19, 16:07
|
0
|
|
|
matejko
|
obcy_69 napisa³/a: | Siechnice...?? |
OKOLICE ¦WIDNICY |
|
|
camel
|
Wys³any: 2011-01-20, 15:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 94 Sk±d: Kraków
|
³adnie jest - to jest dostawczak i lepiej jak ma po ca³o¶ci tak± sam± strukturê
No i 50l kompresor i na takiej powierzchni bez batów - szacun za cierpliwo¶æ. |
_________________ amator |
|
|
|
|
RAFALcoupe
|
Wys³any: 2011-01-20, 21:14
|
0
|
|
|
|
Przyzwoita robota. |
|
|
|
|
TOM-AS2000
|
Wys³any: 2011-01-21, 18:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 16
|
Pierwsza robota, ale stojak lakierniczy na zdjêciu jest! Nie to ¿ebym nie wierzy³ |
|
|
|
|
eldorado
|
Wys³any: 2011-01-25, 09:16
|
0
|
|
|
MB w202
|
Na zdjêciach praktycznie ma³o widaæ. Rozumiem ¿e nagli³ czas, ale juz mog³e¶ zdj±æ te klamki, lusterka, kierunki, klapkê od wlewu paliwa, zderzaki. Bo je¿eli auto idzie do ¿yda to potencjalny kupuj±cy du¿o siê "nie napoci" w ogl±daniu . Du¿o mia³ rudego ten mietek ? |
_________________ http://www.gangsters.pl/index.php?polec=17393 |
|
|
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-25, 23:07
|
0
|
|
|
matejko
|
eldorado napisa³/a: | Na zdjêciach praktycznie ma³o widaæ. Rozumiem ¿e nagli³ czas, ale juz mog³e¶ zdj±æ te klamki, lusterka, kierunki, klapkê od wlewu paliwa, zderzaki. Bo je¿eli auto idzie do ¿yda to potencjalny kupuj±cy du¿o siê "nie napoci" w ogl±daniu . Du¿o mia³ rudego ten mietek ? | standard jak w vito wiesz delikatnie do³y drzwi z jednej i z drugiej strony powie¿chwnie i przy klamkach i to wsio |
|
|
matejko
|
Wys³any: 2011-01-25, 23:10
|
0
|
|
|
matejko
|
TOM-AS2000 napisa³/a: | Pierwsza robota, ale stojak lakierniczy na zdjêciu jest! Nie to ¿ebym nie wierzy³ |
witaj pisa³em wy¿ej gara¿ wynajety stojaki juz by³y na wyposa¿eniu tego gara¿u bo kiedys cos tam pryskali /malowali |
|
|
bynio1991
|
Wys³any: 2011-02-08, 16:30
|
0
|
|
|
|
Mogê siê dowiedzieæ jakim pistoletem to malowa³e¶ ? |