Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
matejko 
Wysłany: 2011-01-15, 20:08   mercedes vito lakierowanie :) zapraszam
0
UP DOWN
matejko

moja najwieksza robota ale wyszÂło dosyĂŚ Âładnie
1)szpachlowanie poszÂło troche okoÂło 0.5kg Âłacznie
2)struganie papierkiem
3)podkÂład matowanie
4) malowanie kupiÂłem 1,6L akrylu +utwardzacz,rozpuszczalnik nitro Âłacznie 300zÂł z wynajmem garaÂżu robicizny nie licze Âłacznie przygotowywaÂłem go 4dni po kilkanascie godzin
5)malowanie caÂłego vitka bez dachu
6)kompresor niemiecki 50L daÂł rade
pistolecik kupiony na allegro za 200zÂł nie pamietam nazwy musze zapisaĂŚ sobie

moja pierwsza wieksza robota :)

zdjĂŞcia robione telefonem przeprasza za zbyt sÂłabÂą rozdzielczosc :)

i chyba to tyle mam jeszcze jedno takie vito do pomalowania z tym ze caÂłe blaszak
juz niedÂługo bede sie zabieraÂł za robote i bedzie teÂż kompresor dwiesta L metabo to bedzie super

powiem tak ciĂŞzka robota lakiernikĂłw :)

najgorzej to przygotowaĂŚ i wyprowadziĂŚ Âładnie

ciĂŞzki kawaÂłek chleba

Matik
Wysłany: 2011-01-15, 20:13   
0
UP DOWN

niemal caÂłe vito kompresorem 50l :spoko:
dajesz rade :spoko:

matejko 
Wysłany: 2011-01-15, 23:24   
0
UP DOWN
matejko

Matik napisał/a:
niemal caÂłe vito kompresorem 50l :spoko:
dajesz rade :spoko:

tak dokÂładnie daje rade ale szkoda sprzetu wiec 50l zastÂąpi troce wiĂŞkszy

:D

lorakkr21 
Wysłany: 2011-01-15, 23:48   
0
UP DOWN
lorakkr21

PochwalĂŞ za strĂłktĂłrĂŞ bo mimo niewyraÂźnych zdjĂŞc na jednym da sie zobaczyc Âże jest prawie jak ori !! Ale jak juÂż wyjoleÂś 2 klamki to czemu na suwnych drzwiach zostawiÂłeÂś ???? przecieÂż wyjmuje sie ja 10 s !!! I jak juz wyjĂŞte masz klamki to najlepiej zaklej to od Âśrodka paierem albo taÂśmÂą bo Âśmieci ci lecÂą !!! No i jeszcze zobaczyÂłem doÂłek i gĂłrkĂŞ czemu ich nie zrobiÂłeÂś ??? jak juz tyle pracy wÂłoÂżyÂłeÂś ???!!!??? A tak to praca jak najbardziej OK !!!

matejko 
Wysłany: 2011-01-16, 15:41   
0
UP DOWN
matejko

lorakkr21 napisał/a:
PochwalĂŞ za strĂłktĂłrĂŞ bo mimo niewyraÂźnych zdjĂŞc na jednym da sie zobaczyc Âże jest prawie jak ori !! Ale jak juÂż wyjoleÂś 2 klamki to czemu na suwnych drzwiach zostawiÂłeÂś ???? przecieÂż wyjmuje sie ja 10 s !!! I jak juz wyjĂŞte masz klamki to najlepiej zaklej to od Âśrodka paierem albo taÂśmÂą bo Âśmieci ci lecÂą !!! No i jeszcze zobaczyÂłem doÂłek i gĂłrkĂŞ czemu ich nie zrobiÂłeÂś ??? jak juz tyle pracy wÂłoÂżyÂłeÂś ???!!!??? A tak to praca jak najbardziej OK !!!

nastĂŞpne bedzie mysle petarda bo sie przyÂłoze lepiej i bede miaÂł wiecej czasu

wszystko na szybkiego byÂło a jak sie szybko robi to czasem nie wyjdzie

garaÂż wynajety byÂł na pare dni wiec czas goniÂł bo potem na zimowy odpoczynek pod

przeÂścieradÂło warszawa sobie zimowaÂła

za pare dni nastepne vito bede robiÂł i musze zrobiĂŚ jak z salonu:) bede sie staraÂł

przyÂłoze sie lepiej relacje zdjeciowa zrobie bedziecie oceniaĂŚ pozdrawiam i dziekuje za

komentarze bo to motywuje do dalszych prac pytaÂłem tez kolegi lakiernika ktĂłry na

codzien robi podobne prace to byÂł zaskoczony Âże Âładnie to wyszÂło jak na malowanie w

garaÂżu nie w lakierni i komorze bezpyÂłowej ale nie mi tu oceniaĂŚ :)

lorakkr21 
Wysłany: 2011-01-16, 19:06   
0
UP DOWN
lorakkr21

ZapamiĂŞtaj !!! nie maluje kabina tylko czÂłowiek !!! tak jak to mysli mĂłj kierownik Âże jak w kabinie to juÂż kaÂżdy pomaluje ideales bez Âśmieci itd. !!! ( oczywiscie odpowiednie warunki i odpowiedni sprzĂŞt jest jak najbardziej przydatny bo wtedy to juz cuda mozesz robiĂŚ hehhehe )

matejko 
Wysłany: 2011-01-16, 23:50   
0
UP DOWN
matejko

lorakkr21 napisał/a:
ZapamiĂŞtaj !!! nie maluje kabina tylko czÂłowiek !!! tak jak to mysli mĂłj kierownik Âże jak w kabinie to juÂż kaÂżdy pomaluje ideales bez Âśmieci itd. !!! ( oczywiscie odpowiednie warunki i odpowiedni sprzĂŞt jest jak najbardziej przydatny bo wtedy to juz cuda mozesz robiĂŚ hehhehe )

witam

powoli sie do tego przykÂładam ale to czasami tak jest to tego zapomni sie to tego

powiem tak najlepiej na poczatek popracowac na swoim autku

ja nie lakieruje tego zawodowo tylko sie chiaÂłem sam dla siebie nauczyĂŚ

bo jak oddawaÂłem jakies duperele do lakiernikĂłw to kasowali jak za zÂłoto

w naszym miescie okolice wroc³awia 1 element 350z³ maska 700z³ masakra ale có¿

kaÂżdy chce ÂżyĂŚ ja to rozumie rozpuszczalniki wdychanie przerÂąbana sprawa

i dobrze trzeba sie zabezpieczyc w jakas maske bo to w kanaÂł idzie Âładnie :)

ja sobie zakupiÂłem 3m maske za 60zÂł i jestem zadowolony

to samo do polerowania autek zaczynaÂłem na swoim wyszÂła petarda byl to czarny

fokus papierek 2500 delikatnie i g3 i lusterko jest potem wosk lub politura sonax i

elegancko .Przed zabawa czasem wpadaÂłem do kumpla ktĂłry ma lakiernie i sobie

patrzyÂłem jak on to robi bo mnie zawsze ciekawiÂło kilka tez razy malowaÂłem z nim w

kabinie autka pod off road np. na czarno mat , na czarno pó³ mat autka typu suzuki

samuraj vitara dla nauki bo to przeciez w las idzie i zaraz bedzie porysowane i tam troche

sie tez nauczyÂłem fajna sprawa to forum bo sie mozna podzielic wiedza lub zadac pytania

super a sie troche rozpisaÂłem.Na wiosne tez mam zamiar sobie kupiĂŚ migomat beystera ten

1800 turbo bo nieraz cos trzeba przy autku zrobic a spawarka to zaraz dziury pali :)

gugun 
Wysłany: 2011-01-17, 13:09   
0
UP DOWN

jak na kompresorek 50l i pistolet za 200 to wyszlo w miare przyzwoicie...i faktycznie zeby nie ta wgniotka klamki i kierunek bylo by jeszcze lepiej:)no i gumeczki w kolorze pod klapa:D

obcy_69
Wysłany: 2011-01-17, 23:23   
0
UP DOWN

Siechnice...??

matejko 
Wysłany: 2011-01-19, 16:07   
0
UP DOWN
matejko

obcy_69 napisał/a:
Siechnice...??

OKOLICE ÂŚWIDNICY

camel
Wysłany: 2011-01-20, 15:50   
0
UP DOWN

Âładnie jest - to jest dostawczak i lepiej jak ma po caÂłoÂści takÂą samÂą strukturĂŞ :)
No i 50l kompresor i na takiej powierzchni bez batów - szacun za cierpliwoœÌ.

RAFALcoupe
Wysłany: 2011-01-20, 21:14   
0
UP DOWN

Przyzwoita robota. :tak:

TOM-AS2000
Wysłany: 2011-01-21, 18:40   
0
UP DOWN

Pierwsza robota, ale stojak lakierniczy na zdjĂŞciu jest! Nie to Âżebym nie wierzyÂł :-)

eldorado
Wysłany: 2011-01-25, 09:16   
0
UP DOWN
MB w202

Na zdjêciach praktycznie ma³o widaÌ. Rozumiem ¿e nagli³ czas, ale juz mog³eœ zdj¹Ì te klamki, lusterka, kierunki, klapkê od wlewu paliwa, zderzaki. Bo je¿eli auto idzie do ¿yda to potencjalny kupuj¹cy du¿o siê "nie napoci" w ogl¹daniu ;) . Du¿o mia³ rudego ten mietek ?

matejko 
Wysłany: 2011-01-25, 23:07   
0
UP DOWN
matejko

eldorado napisał/a:
Na zdjêciach praktycznie ma³o widaÌ. Rozumiem ¿e nagli³ czas, ale juz mog³eœ zdj¹Ì te klamki, lusterka, kierunki, klapkê od wlewu paliwa, zderzaki. Bo je¿eli auto idzie do ¿yda to potencjalny kupuj¹cy du¿o siê "nie napoci" w ogl¹daniu ;) . Du¿o mia³ rudego ten mietek ?
standard jak w vito wiesz delikatnie doÂły drzwi z jednej i z drugiej strony powieÂżchwnie i przy klamkach i to wsio

matejko 
Wysłany: 2011-01-25, 23:10   
0
UP DOWN
matejko

TOM-AS2000 napisał/a:
Pierwsza robota, ale stojak lakierniczy na zdjĂŞciu jest! Nie to Âżebym nie wierzyÂł :-)

witaj pisaÂłem wyÂżej garaÂż wynajety stojaki juz byÂły na wyposaÂżeniu tego garaÂżu bo kiedys cos tam pryskali /malowali

bynio1991
Wysłany: 2011-02-08, 16:30   
0
UP DOWN

MogĂŞ siĂŞ dowiedzieĂŚ jakim pistoletem to malowaÂłeÂś ?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu