Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Rafu
|
Wys³any: 2011-01-20, 14:50 B³otnik nowy czy do malowania/zdjêcie
|
0
|
|
|
|
Witam mam problem bo nie mogê za bardzo namierzyæ b³otnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chc± 250z³ gdy u¿ywany kosztuje 80-100z³
Postanowi³em sam siê podj±æ lakierowania tego elementu powiedzcie mi czy do uratowania ten b³otnik czy da go siê wyklepaæ czy nie za bardzo
Mam dostêp do sprê¿arki i pistoletów wiêc z tym nie bêdzie problemu.
Co proponujecie? |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-01-20, 15:44
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
Wyklepiesz bez problemu albo odlanczasz klemy od aku i spawasz w srodek tego zgiecia migiem podkladke. Potem bierzesz cos i ciagniesz i wyjdzie potem ucinasz i zeszlifowujesz+ odrobina szpachli i po wgnieceniu powodzenia |
|
|
|
|
Rafu
|
Wys³any: 2011-01-20, 16:48
|
0
|
|
|
|
ok, a jakie bêdzie lepsze rozwi±zanie je¿eli nie jestem profesjonalist±, polakierowaæ odrazu ca³y b³otnik czy tylko pocieniowaæ. Lakier samochodu to LZ9U. |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-01-20, 18:54
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
Pocieniowac raczej nie dasz rady. Maluj caly element |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2011-01-20, 19:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
lepiej zdemontowaæ kierunek i klepaæ od srodka. Spawaj±c podk³adki narobisz "glutów" bo za pierwszym razem tego nie wyci±gniesz. a wyci±gaj±c za podk³adkê bêdziesz podrywa³ róg do góry i szczelina pójdzie sie ....a i tak nie wyklepiesz idealnie. Co do malowania to cieniowanie rogu i bezbarwny na ca³osæ |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-01-20, 21:38 Re: B³otnik nowy czy do malowania/zdjêcie
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Rafu napisa³/a: | Witam mam problem bo nie mogê za bardzo namierzyæ b³otnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chc± 250z³ gdy u¿ywany kosztuje 80-100z³
Postanowi³em sam siê podj±æ lakierowania tego elementu powiedzcie mi czy do uratowania ten b³otnik czy da go siê wyklepaæ czy nie za bardzo
[url=http://img232.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Mam dostêp do sprê¿arki i pistoletów wiêc z tym nie bêdzie problemu.
Co proponujecie? |
co tu wymieniaæ, ten b³otniczek wystarczy delikatnie podklepaæ, lizn±c szpachelk±, podk³adzik, bazy 0,05ml, pocieniowaæ, bezbarwny na ca³o¶æ i po robocie, prosta, ³atwa, szybka i przyjemna naprawa |
|
|
Mart-Dent
|
Wys³any: 2011-01-20, 22:58 Re: B³otnik nowy czy do malowania/zdjêcie
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 178
|
Rafu napisa³/a: | Witam mam problem bo nie mogê za bardzo namierzyæ b³otnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chc± 250z³ gdy u¿ywany kosztuje 80-100z³ |
Z co my¶la³e¶ ¿e kto¶ to bêdzie za darmo robi³. |
|
|
|
|
Rafu
|
Wys³any: 2011-01-20, 23:30 Re: B³otnik nowy czy do malowania/zdjêcie
|
0
|
|
|
|
Mart-Dent napisa³/a: | Rafu napisa³/a: | Witam mam problem bo nie mogê za bardzo namierzyæ b³otnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chc± 250z³ gdy u¿ywany kosztuje 80-100z³ |
Z co my¶la³e¶ ¿e kto¶ to bêdzie za darmo robi³. |
oczywi¶cie ¿e znam ceny ale nie op³aca mi siê to je¿eli mam ca³y sprzêt i trochê chêci to sobie powinienem poradziæ. b³otnik oczywi¶cie zdejmê i od wew wyklepie, czyli mam najlepiej pomalowaæ ca³y, czy tak jak kolega napisa³ ¿eby pocieniowaæ i ca³y lakierem bezbarwnym? |
|
|
|
|
Mart-Dent
|
Wys³any: 2011-01-20, 23:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 178
|
Wiêc powodzenia, przynajmniej siê dowiesz za co lakiernicy bior± pieni±dze. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-01-21, 23:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Koniecznie zamie¶æ zdjêcia i napisz jak to ci wysz³o Pozdrawiam i du¿o ale to bardzo du¿o powodzenia
ps. Mia³e¶ ju¿ m³otek blacharski w rêkach? O pistolet nie pytam poniewa¿ ju¿ to napisa³e¶ Tak¿e jeszcze raz pozdrawiam! |
|
|
|
|
Rafu
|
Wys³any: 2011-01-22, 17:11
|
0
|
|
|
|
Wyklepywa³em ze 3 razy, efekty nie powala³y ale nie najgorzej te¿ wygl±da³o, teraz siê postaram |
|
|
|