Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Rafu
Wysłany: 2011-01-20, 14:50   BÂłotnik nowy czy do malowania/zdjĂŞcie
0
UP DOWN

Witam mam problem bo nie mogĂŞ za bardzo namierzyĂŚ bÂłotnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chcÂą 250zÂł gdy uÂżywany kosztuje 80-100zÂł :sciana:
Postanowi³em sam siê podj¹Ì lakierowania tego elementu powiedzcie mi czy do uratowania ten b³otnik czy da go siê wyklepaÌ czy nie za bardzo

Mam dostĂŞp do sprĂŞÂżarki i pistoletĂłw wiĂŞc z tym nie bĂŞdzie problemu.
Co proponujecie?

kropen16 
Wysłany: 2011-01-20, 15:44   
0
UP DOWN
Przemo

Wyklepiesz bez problemu albo odlanczasz klemy od aku i spawasz w srodek tego zgiecia migiem podkladke. Potem bierzesz cos i ciagniesz i wyjdzie potem ucinasz i zeszlifowujesz+ odrobina szpachli i po wgnieceniu :tak: powodzenia

Rafu
Wysłany: 2011-01-20, 16:48   
0
UP DOWN

ok, a jakie bĂŞdzie lepsze rozwiÂązanie jeÂżeli nie jestem profesjonalistÂą, polakierowaĂŚ odrazu caÂły bÂłotnik czy tylko pocieniowaĂŚ. Lakier samochodu to LZ9U.

kropen16 
Wysłany: 2011-01-20, 18:54   
0
UP DOWN
Przemo

Pocieniowac raczej nie dasz rady. Maluj caly element

Dawid1989 
Wysłany: 2011-01-20, 19:05   
0
UP DOWN

lepiej zdemontowaĂŚ kierunek i klepaĂŚ od srodka. SpawajÂąc podkÂładki narobisz "glutĂłw" bo za pierwszym razem tego nie wyciÂągniesz. a wyciÂągajÂąc za podkÂładkĂŞ bĂŞdziesz podrywaÂł rĂłg do gĂłry i szczelina pĂłjdzie sie ....a i tak nie wyklepiesz idealnie. Co do malowania to cieniowanie rogu i bezbarwny na caÂłosĂŚ

kalbi 
Wysłany: 2011-01-20, 21:38   Re: BÂłotnik nowy czy do malowania/zdjĂŞcie
0
UP DOWN

Rafu napisał/a:
Witam mam problem bo nie mogĂŞ za bardzo namierzyĂŚ bÂłotnika do mojej a4 pod kolor, a za lakierowanie chcÂą 250zÂł gdy uÂżywany kosztuje 80-100zÂł :sciana:
Postanowi³em sam siê podj¹Ì lakierowania tego elementu powiedzcie mi czy do uratowania ten b³otnik czy da go siê wyklepaÌ czy nie za bardzo
[url=http://img232.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Mam dostĂŞp do sprĂŞÂżarki i pistoletĂłw wiĂŞc z tym nie bĂŞdzie problemu.
Co proponujecie?

co tu wymieniaÌ, ten b³otniczek wystarczy delikatnie podklepaÌ, lizn¹c szpachelk¹, podk³adzik, bazy 0,05ml, pocieniowaÌ, bezbarwny na ca³oœÌ i po robocie, prosta, ³atwa, szybka i przyjemna naprawa

Mart-Dent
Wysłany: 2011-01-20, 22:58   Re: BÂłotnik nowy czy do malowania/zdjĂŞcie
0
UP DOWN

Rafu napisał/a:

Z co myÂślaÂłeÂś Âże ktoÂś to bĂŞdzie za darmo robiÂł.

Rafu
Wysłany: 2011-01-20, 23:30   Re: BÂłotnik nowy czy do malowania/zdjĂŞcie
0
UP DOWN

Mart-Dent napisał/a:
Rafu napisał/a:

Z co myÂślaÂłeÂś Âże ktoÂś to bĂŞdzie za darmo robiÂł.

oczywiÂście Âże znam ceny ale nie opÂłaca mi siĂŞ to jeÂżeli mam caÂły sprzĂŞt i trochĂŞ chĂŞci to sobie powinienem poradziĂŚ. bÂłotnik oczywiÂście zdejmĂŞ i od wew wyklepie, czyli mam najlepiej pomalowaĂŚ caÂły, czy tak jak kolega napisaÂł Âżeby pocieniowaĂŚ i caÂły lakierem bezbarwnym?

Mart-Dent
Wysłany: 2011-01-20, 23:49   
0
UP DOWN

WiĂŞc powodzenia, przynajmniej siĂŞ dowiesz za co lakiernicy biorÂą pieniÂądze.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-01-21, 23:23   
0
UP DOWN

Koniecznie zamieœÌ zdjêcia i napisz jak to ci wysz³o :tak: Pozdrawiam i du¿o ale to bardzo du¿o powodzenia :spoko:
ps. MiaÂłeÂś juÂż mÂłotek blacharski w rĂŞkach? O pistolet nie pytam poniewaÂż juÂż to napisaÂłeÂś :tak: TakÂże jeszcze raz pozdrawiam!

Rafu
Wysłany: 2011-01-22, 17:11   
0
UP DOWN

WyklepywaÂłem ze 3 razy, efekty nie powalaÂły ale nie najgorzej teÂż wyglÂądaÂło, teraz siĂŞ postaram

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu