Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
kamil
|
Wysłany: 2008-01-05, 19:48 Jak poznaĂŚ czy element jest dobrze wyszlifowany?
|
+1
|
|
|
|
Czasami mam problem dotyczacy szpachlowanych elementow szapchluje element wydaje mi sie ze jest juz wszystko ok klÂąde podklad tez wydaje mi sie jest dobrze matuje to i klade lakier i po wyschnieciu lakieru widze ze tu jest zalamanie albo ze element nie jest idealnie zrobiony czy ktos ma jakis patent na to zebym wiedzil i widzial kiedy element jest juz gotowy npo czy mam zrobic tak jak by natrysk probny czy cos jesli ma ktos jakis patent i mogÂł by sie tym podzili to bede wdzieczny ulatiw mi to prace pozdrawiam
kamil w tytule tematu dokÂładnie okreÂślaj o czym on jest. cruel. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-05, 20:10
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kamil
|
Wysłany: 2008-01-06, 21:32
|
0
|
|
|
|
Wyjasniej na czym konkretnie ten kontrast polega ?????? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-07, 11:43
|
0
|
|
|
|
to jest szybkoschnacy lakier w spraju. malujesz nim to co szpachlowalesz i szlifujesz az zniknie kontrast. wtedy wiesz ze jest rowno. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-01-07, 17:43
|
0
|
|
|
|
Mozna tez uzyc starej bazy, taki sam efekt a zawsze komus cos zostaje w puszkach. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-07, 17:56
|
0
|
|
|

|
Jest teÂż specjalny puder kontrolny 3M-a moÂżna go uÂżywaĂŚ na sucho i mokro. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-08, 15:49
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Mozna tez uzyc starej bazy, taki sam efekt a zawsze komus cos zostaje w puszkach. |
nie do konca bo baza sie nie blyszczy a to tez pomaga. no i nie jest w spraju. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-01-08, 22:14
|
0
|
|
|
|
@rbfm
wyjasnij mi pojecie SPRAY? Farba nakÂładana pod cisnieniem z pusszki.
STARA BAZA z PUSZKI (pozostaÂłosci) nkÂładana POD CISNIENIEM PISTOLETEM to to samo co spray tylko Âże masz mniejsze koszty bo nie musisz sie pakowac w cuda spraye a jak Âślepy jestes to i tak dolkow nie zoabaczysz a jak nie masz "rĂŞki" to ich nie wyczujesz. Kolega pisaÂłem tez na poczÂątku o zlamaniach - to ewidentny brak sztuki, niedopracowany element. Pod rĂŞka czujesz ze masz faÂłdy. No i sie liczy tez materiaÂł i narzedzia.
Doleje oliwy...jescze powiedz Âże tylko NOVOL ma takie "kontrasty"
Nie masz rĂŞki to zadne wynalazki ci nie pomoga ani maszyny.
A zawsze jak masz dylemat, pomaluj gotowy element ciemnym akrylem. (kiedys to sie zwalo kontrolny lakier) i zoabaczysz co nie teges. Wiadomo ze sie wydluza czas, ale dla kogos kto nie ma wprawy to jest zÂłoto Âśrodek.
pzdr |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-08, 22:22
|
0
|
|
|
|
[quote]@rbfm
<<<cenzura>>> |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-09, 08:17
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | wyjasnij mi pojecie SPRAY? Farba nakÂładana pod cisnieniem z pusszki.
STARA BAZA z PUSZKI (pozostaÂłosci) nkÂładana POD CISNIENIEM PISTOLETEM to to samo co spray |
kolego nie to samo bo jest niewygodnie lac do pistoletu stara baze, cigac weze za soba a na koniec myc pistolet w nitro ktore tez kosztuje i tylko o to mi chodzi ze spraj jest wygodniejszy. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-01-10, 18:27
|
0
|
|
|
|
Nie wiem czy hehehe znacie netykiete? Jak sie wstawia "@" przed NICKIEM to znaczy sie temat, zdanie, slowo sie kieryje do danego nicka:) Siedzicie w sieci i takiej rzeczy nie znacie? polecam inne fora o byle czym.
Jak napisze @baqo to znaczy ze DO CIEBIE kieruje literki, jak napisze @ZDZISEK to znaczy ze do ZDZISKA kieruje slowa.
Jesli odpisujĂŞ na wiele postĂłw w danym wÂątku i pisze 4 userĂłw to jak mam do kazdego cos do powiedzenia to pisze;
@kazek nie masz racji
@zenek mylisz sie
@ Zdzisek masz racje..
Rozumieta juz?
Ja sie nie dziwie czemu tu kazdy watek siê konczy k³otni¹....Niektórzy powinni siedziec w swojej norze i malowac a nie pisac cenzuraó³. Opary niektórym widocznie szkodza... |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-10, 19:15
|
0
|
|
|
|
a jak bĂŞdzie baqo .to do kogo siĂŞ tyczy, Cytat: | siedziec w swojej norze i malowac | sam masz norĂŞ Cytat: | Opary niektĂłrym widocznie szkodza... | wszystkim tak samo! |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-01-11, 11:40
|
0
|
|
|
|
Nie mam nory:) Pracownik jestem a nie dziaÂłacz dla skarbĂłwki:) I nie krzycz:) Szkoda literek.... @ |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2008-01-11, 15:44
|
0
|
|
|

|
Ludzie, bez takich emocji
Ja dodam, ¿e puder to jest sadza lakiernicza a kontrast w spray-u to jest te¿ sadza w rozcieùczalniku. Poza wygod¹ stosowania maj¹ te produkty jeszcze jedn¹ zaletê: s¹ obojêtne dla kolejnych nak³adanych warstw w przypadku ich niedoszlifowania. A np. taki czarny mat to jest lakier wiêc zawiera ¿ywicê 1K np. alkidow¹ a co one powoduj¹ w po³¹czeniu z wyrobami 2K wszyscy wiedz¹. Dla tych co nie wiedz¹: wa¿y siê to i owo a ponadto papier siê bardziej zabija od czarnego matu. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-11, 22:23
|
0
|
|
|
|
DrCruel napisał/a: | Poza wygodÂą stosowania majÂą te produkty jeszcze jednÂą zaletĂŞ: sÂą obojĂŞtne dla kolejnych nakÂładanych warstw w przypadku ich niedoszlifowania. |
wszystko ok tylko kto sie pieprzy z odtluszczaniem przed prysnieciem kontrastu? ja zawsze szlifuje go do konca i nie zostawiam ani troche. |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:26
|
0
|
|
|

|
ale ja nic nie napisaÂłem o odtÂłuszczaniu |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:33
|
0
|
|
|
|
DrCruel napisał/a: | ale ja nic nie napisaÂłem o odtÂłuszczaniu |
napisales ze jak sie nie doszlifuje to nic sie nie dzieje. gdy nie odtluscisz przed kontrastem, to jednak sie dzieje i to niedobrze. |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:41
|
0
|
|
|

|
PrzeczytaÂłem jeszcze raz twoje posty w tym temacie i mam pytanie: jaki produkt nazywasz kontrastem? Czy chodzi ci o np. czarny mat w sprayu (najczĂŞÂściej uÂżywany), czy masz na myÂśli taki jak ma novol w ofercie?
Pytam bo dalej nie rozumiem co z tym odtÂłuszczaniem? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:55
|
0
|
|
|
|
Cytat: | PrzeczytaÂłem jeszcze raz twoje posty w tym temacie i mam pytanie: jaki produkt nazywasz kontrastem? Czy chodzi ci o np. czarny mat w sprayu (najczĂŞÂściej uÂżywany), czy masz na myÂśli taki jak ma novol w ofercie?
Pytam bo dalej nie rozumiem co z tym odtÂłuszczaniem? |
co nazywam kontrastem jest bez znaczenia. chodzi mi o to ze nikt sie nie pieprzy z odtluszczaniem powierzchni przed ladowaniem kontarstu, wiec ta cecha ze sie nie gryzie z lakierami jest pomijalna poniewaz i tak sie ten kontrast slifuje do calkowitego znikniecia. byc moze ty akurat odtluszczach i cos tam zostaje i jest ok. ja osobiscie nie odtluszczam i nigdy nie zostawiam niedoszlifowanego kontrastu. reasumujac : co mi z tego ze sie nie gryzie z lakierem, skoro i tak polozony zostal na brudna powierzchnie. mam nadzieje ze etraz jest jasniej. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:57
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
RBFM, ale to nie chodzi o to, czy kontrast siê gryzie z podk³adem, tylko o to, ¿e jeœli zostawisz kontrast i na niego po³o¿ysz bazê, to nic nie ma prawa siê gryŸÌ
osobiÂście uÂżywaÂłem pudru bolla albo 3m'a i teraz uÂżywam tradycyjnego czarnego matu marki motip. nie narzekam, jak z daleka przeprusze element, to all jest ok. papier mi siĂŞ nie zatyka, a zadanie speÂłnia |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 18:59
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | Âże jeÂśli zostawisz kontrast i na niego poÂłoÂżysz bazĂŞ, to nic nie ma prawa siĂŞ gryŸÌ |
ale nie moge zostawic kontrastu!!!!!! bo nie odtluszczalem powierzchni!!!!!!!!!!
nastepny co nie rozumie :P |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:01
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
rbfm napisał/a: | online napisał/a: | Âże jeÂśli zostawisz kontrast i na niego poÂłoÂżysz bazĂŞ, to nic nie ma prawa siĂŞ gryŸÌ |
ale nie moge zostawic kontrastu!!!!!! bo nie odtluszczalem powierzchni!!!!!!!!!!
nastepny co nie rozumie :P |
Nie moÂżesz zostawiĂŚ kontrastu, bo nie odtÂłuszczasz powierzchni? weÂź wytÂłumacz bo nie kapuje. kiedy nie odtÂłuszczasz powierzchni? |
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:05
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | kiedy nie odtÂłuszczasz powierzchni? |
przed prysnieciem kontrastem...... |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:10
|
0
|
|
|
|
Ale jak moÂżna odtÂłuszczaĂŚ powierzchnie przed pryÂśniĂŞciem kontrastu jak np przed szpachlowaniem czy przed podkÂładowaniem odtÂłuszcza siĂŞ ?? no ja np zawsze przed tym odtÂłuszczam niewiem jak inni |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:12
|
0
|
|
|
|
marikk, teraz to ja nie wiem o co ci chodzi. kontrast pryska sie na szlifowana szpachle. co ma do tego odtluszczanie przed szpachlowaniem? nic. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:25
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
YYY... no to ja widze, gdzie leÂży problem w naszym nie porozumieniu. ja robie to tak:
na poÂłoÂżony podkÂład nakÂładam kontrast i dopiero szlifuje w ogole nie ruszam siĂŞ szlifowania bez kontrastu naowiewkach z moto
i teraz np. jak robie felge z moto i gdzieÂś zostanÂą 2, 3 kropki, w trudno dostĂŞpnym miejscu, gdzie podklad nie byl rozlany na lustro, to gdy zostanie ten kontrast (teraz przyjmuje tu pod uwage cokolwiek moÂżna uÂżyĂŚ do kontrastu) w tych porach w podkladzie, to nie zwaÂży mi siĂŞ nastĂŞpna warstwa lakiernicza
a jeÂśli uÂżyjemy tandetnego spreju w reno za 6zÂł, to sprawa wyglÂąda inaczej...
ale zakrĂŞciÂłem, ciekawe czy ktoÂś zrozumie mĂłj styl |
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:25
|
0
|
|
|
|
No ok masz racjĂŞ rbfm ale znam takich co od razu na szpachle pryskajÂą kontrastem po poÂłoÂżeniu przed szlifowaniem dajÂą kontrast ale chyba mi nie powiesz Âże na podkÂład przed szlifowaniem niedajesz kontrastu |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:32
|
0
|
|
|
|
chodzi o to ¿e jak to bêdzie czarny mat to i tak on zniknie przy obróbce.nikt na niego nie k³adzie kolejnych materia³ów,wiêc nic siê nie zwa¿y! dok³adnie w sprayu s¹ i lakier kontrolny i lakier matowy. ja te¿ mam ca³y czas pod rêk¹ czarny mat-lakier. i tak ,tak cieùko siê go daje ¿e szybko schnie, rbfm chcia³ daÌ do œwiadomoœci ¿e skoro nie odt³uscza pod ten spray,to na niego nic nie maluje bo go zetrze i nic mu siê nie zwa¿y. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:33
|
0
|
|
|
|
marikk napisał/a: | chyba mi nie powiesz Âże na podkÂład przed szlifowaniem niedajesz kontrastu |
oczywiscie ze nie. po co ? podklad idzie juz na wyszlifowana powierzchnie wiec po cholere mi na nim kontrast. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:36
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | oczywiscie ze nie. po co ? podklad idzie juz na wyszlifowana powierzchnie wiec po cholere mi na nim kontrast. | chodzi o podkÂład
[ Dodano: 2008-01-12, 19:37 ]
pryÂśniĂŞcie znacznikiem podkÂładu!
[ Dodano: 2008-01-12, 19:38 ]
Âżeby widzieĂŚ co na tym podkÂładzie jest,Âżeby dokÂładnie zmatowaĂŚ. |
|
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:39
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | chodzi o podkÂład
[ Dodano: 2008-01-12, 19:37 ]
pryÂśniĂŞcie znacznikiem podkÂładu! |
nie wiem o co chodzi
[ Dodano: 2008-01-12, 19:40 ]
baqo napisał/a: | [ Dodano: 2008-01-12, 19:38 ]
Âżeby widzieĂŚ co na tym podkÂładzie jest,Âżeby dokÂładnie zmatowaĂŚ. |
dalej nie wiem o co ci chodzi
jak juz pisalem podklad idzie na idealnie wyszlifowana powierzchnie wiec juz nie potrzebuje nic doszlifowywac.
a jesli chodzi o szlifowanie podkladu juz pod lakier, to na razie mam tak dobre oko ze widze bez kontrastu gdzie co i jak szlifowac. uzywam novola ms, ktory znacznie sie rozni w dotyku i wygladzie przed i po szlifowaniu wiec nie potrzeba kontrastu. |
|
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:41
|
0
|
|
|
|
no jak matujesz podkÂład ,to pryskasz sobie wpierw matem?
[ Dodano: 2008-01-12, 19:42 ]
no jak matujesz podkÂład,pryskasz wpierw go sobie matem?
[ Dodano: 2008-01-12, 19:44 ]
rbfm napisał/a: | mam tak dobre oko ze widze bez kontrastu | chyba Âże tak! |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:44
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:44
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | no jak matujesz podkÂład ,to pryskasz sobie wpierw matem? |
nie pryskam. podklad ktory wylewam nie jest gesty i praktycznie rozlewa sie na lustro. nie potrzebuje znacznika, nie robia sie zadne dziurki i dolki. jade wszystko papierem 800 na mokro i jest idealnie. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:46
|
0
|
|
|
|
gorzej jest jak siĂŞ kÂładzie czarny podkÂład! |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:46
|
0
|
|
|
|
ale wracajac do tematu, to przy pryskaniu podkladu kontrastem przed szlifem cecha omawiana kontrastu jest kompletnie pomijalna. przecierz wtedy sie szlifuje tak, zeby tego kontrastu nigdzie nie bylo. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:47
|
0
|
|
|
|
sÂą biaÂłe pudry? do tej pory to braÂłem biaÂły z mieszalnika,do niego trochĂŞ nitra i pryskaĂŚ! |
|
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:47
|
0
|
|
|
|
Przepyle jakÂą jaÂśniejszÂą bazÂą co mi zostaÂła i wszystko w temacie |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:48
|
0
|
|
|
|
Cytat: | gorzej jest jak siĂŞ kÂładzie czarny podkÂład! |
w czym problem? na czarnym tak samo widze jak i na bialym czy szarym. patrze pod swiatlo od odpowiednim katem. jeszcze nigdy nie mialem problemu z niedoszlifowaniem podkladu. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:52
|
0
|
|
|
|
ze znacznikiem jednak trochĂŞ wygodniej siĂŞ robi!nie trzeba tak nadwyrĂŞÂżaĂŚ oka.
[ Dodano: 2008-01-12, 19:54 ]
marikk napisał/a: | Przepyle jakÂą jaÂśniejszÂą bazÂą co mi zostaÂła i wszystko w temacie | ale to jest trochĂŞ maÂły kontrast. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:55
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | ze znacznikiem jednak trochĂŞ wygodniej siĂŞ robi!nie trzeba tak nadwyrĂŞÂżaĂŚ oka. |
moze i tak. tyle za ja element szlifuje 2-3 minuty |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-12, 19:55
|
0
|
|
|
|
ja jednak popytam o biaÂły puder albo lakier kontrolny -spray.
[ Dodano: 2008-01-12, 19:57 ]
rbfm napisał/a: | moze i tak. tyle za ja element szlifuje 2-3 minuty | Âżeby u mnie chÂłopaki tak robiki
[ Dodano: 2008-01-12, 20:00 ]
ale ja robie troche inaczej,wpierw podkÂład jadĂŞ na sucho,itd co trochĂŞ wiĂŞcej czasu zajmuje.
[ Dodano: 2008-01-12, 20:02 ]
rbfm napisał/a: | element szlifuje 2-3 minuty | szybki jesteÂś |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:29
|
0
|
|
|
|
Rbfm mam do Ciebie pytanie o podkÂład w wersjii wypeÂłniajÂącej bez rozcieĂączenia dysza 2.0 jak to potem szlifujesz na sucho jedziesz na klocku i potem jszcze raz podkÂład normalny ja zawsze tak robiÂłem dysza 2.0 natrsyskowa szpachla tzw szpryca P120 na klocku szlifowaÂłem potem P240 i na koniec P320 i podkÂład gruntujÂący juÂż pod matowanie na mokro |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:34
|
0
|
|
|
|
marikk napisał/a: | szlifujesz na sucho jedziesz na klocku i potem jszcze raz podkÂład normalny |
dokladnie tak. jade to 240-320 a na to pozniej rozcienczony podkladzik i jest super. pozniej 800-1000 na mokro i lakier. |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:41
|
0
|
|
|
|
Dzieki rbfm sprĂłbuje tymrazem Twojego sposobu z podkÂładem wydaje mi siĂŞ Âże tak bdzie lepiej niÂż z tÂą szprycÂą a uÂżywaÂłeÂś moÂże kiedy podkÂładu Novol Trio moÂże pracowac w systemie M/M jako grunt i wypeÂłniacz mam zamiar go zakupiĂŚ ale pytam czy ktoÂś go moÂże uÂżywaÂł |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:43
|
0
|
|
|

|
Cytat: | moze i tak. tyle za ja element szlifuje 2-3 minuty |
To jesteÂś diablo szybki ! Te 2 min to element mniejszy (bÂłotnik, zderzak) a 3 min wiĂŞkszy (pokrywa silnika, dach) co ? PozwĂłl Âże zapytam z jednej czy z dwu stron ? Mi to zajmuje troszkĂŞ wiĂŞcej czasu. Pozdro |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:44
|
0
|
|
|
|
marikk napisał/a: | Novol Trio |
uzywalem, polecam. podklad bardzo uniwersalny. dodam jeszcze ze jako bardzo wypelniajacy podklad mozna uzyc epoksydowy grubopowlokowy.
[ Dodano: 2008-01-12, 20:46 ]
Amiggo napisał/a: | To jesteÂś diablo szybki ! Te 2 min to element mniejszy (bÂłotnik, zderzak) a 3 min wiĂŞkszy (pokrywa silnika, dach) co ? PozwĂłl Âże zapytam z jednej czy z dwu stron ? Mi to zajmuje troszkĂŞ wiĂŞcej czasu. Pozdro |
dzrwi w taunusie tyle czasu szlifowalem. hehe jak z dwoch stron ?
maske szlifowalem troche dluzej bo ona to ma powierzchnie ze 4 razy wieksza od drzwi.
powiem ci ze to kwestia jakosci papieru i duzej ilosci wody! |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-12, 20:56
|
0
|
|
|

|
rbfm napisał/a: | hehe jak z dwoch stron ? |
No wiesz mo¿na podczas naprawy uszkodzonego elementy malowaÌ tylko zewnêtrzn¹ jego czeœÌ (np. porysowana pokrywa silnika), lub ca³oœÌ w przypadku jej wymiany (od zewn¹trz i od wewn¹trz).
rbfm napisał/a: | powiem ci ze to kwestia jakosci papieru i duzej ilosci wody! |
No i dodaÂł bym obrotĂłw w Âłokciu. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-01-12, 21:01
|
0
|
|
|
|
Amiggo napisał/a: | No wiesz moÂżna podczas naprawy uszkodzonego elementy malowaĂŚ tylko zewnĂŞtrznÂą jego czeœÌ (np. porysowana pokrywa silnika), lub caÂłoœÌ w przypadku jej wymiany (od zewnÂątrz i od wewnÂątrz). |
w przypadku wymiany na nowa odpada koniecznosc szlifowania podkladu wtedy robie MM bo przeciez mam rowniutka blache. |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-01-12, 21:09
|
0
|
|
|
|
Amiggo napisał/a: | Te 2 min to element mniejszy (bÂłotnik, zderzak) | oj no zderzaka tak szybko niewymatuje zwÂłaszcza przednich peÂłno rowkĂłw zakamarkĂłw
[ Dodano: 2008-01-12, 21:14 ]
baqo napisał/a: | ale ja robie troche inaczej,wpierw podkÂład jadĂŞ na sucho,itd co trochĂŞ wiĂŞcej czasu zajmuje. | jedziesz podkÂład na sucho rĂŞcznie czy maszynowo ?? |
|
|
|