Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mat_1
Wys³any: 2011-04-21, 21:10   karcher Myjka ci¶nieniowa jak± kupiæ
0
UP DOWN

Witam chcê zakupiæ myjkê ci¶nieniow±. Jakiego karchera by¶cie mi polecili
zastanawiam siê nad kupnem Black & Decker posiadam z tej firmy wiertarkê i jest nie do zajechania mo¿e makita ??

Na kupno karchera mam przeznaczone 450 z³ no chyba ze nie du¿o dro¿ej bêdzie jaki¶ bdb karc-her mogê do³o¿yæ a i
mam pytanie jak z myjkami z angli jest kupuje tylko przej¶ciówkê i dzia³a patrzy³em na e-bayu i pisze ze napiêcie np 120 V czyli na moje oko jaki¶ trafo trzeba by by³o kupiæ bo inaczej siê zjara

Aha jesli kto¶ by poda³ model jakiego¶ karchera którego posiada i który jest nie zawodny bardzo bym prosi³ ,link lub model ,aukcjia itp

Panowie za odpowied¼ z góry dziêkuje
Weso³ych ¦wi±t

crash 
Wys³any: 2011-04-22, 11:16   
0
UP DOWN
M³ody

Sk±d: Wroc³aw
w cenie do 450 to lepiej kup za 200z³ power performance- jako¶ tak siê nazywa ma aluminiow± pompê i 3 lata bêdzie dzia³ala karchery w cenie poni¿ej 800z³ maj± niestety plastikowe pompy i to ich wada. Ostatnio tez siê rozgl±dam za myjk± i juz 2 miesi±ce przebieram. Ale aktualnie ta zielona marketowa tanizna ma lepsze w³a¶ciwo¶ci ni¿ o 3paczki dro¿sze karchery.

mat_1
Wys³any: 2011-04-22, 15:14   odp
0
UP DOWN

ale black &decker takie z aoko³o 450 z³ ma ju¿ pompê aluminiow± llink i co powiecie na tego

crash 
Wys³any: 2011-04-22, 23:32   
0
UP DOWN
M³ody

sprzedawalem te black&decker:D i powiem ci ¿e mimo to proponuje ci power performance bo kto wie... ps. pracowa³em przy serwisowaniu blacka i dewalta niby jedna firma a 2 rózne jako¶ci.

mat_1
Wys³any: 2011-04-24, 10:16   karcher Myjka ci¶nieniowa jak± kupiæ
0
UP DOWN

ma kto¶ co¶ jeszcze do powiedzenia na ten temat ???

caci 
Wys³any: 2011-04-24, 19:11   
0
UP DOWN

Do czego ci ta myjka potrzebna? Jakl do mycia posadzki czy tam sp³ukania czasem auta to przy u¿ywaniu ze dwa razy na tydzien spokojnie podzia³a ci kilka lat nawet taki B&D.

mat_1
Wys³any: 2011-04-25, 09:43   odp
0
UP DOWN

Powiem tak ze napewno raz bedzie u¿ywana i do sp³ukiwanai samochodu jaki do posadzki a nie raz po u¿ywam troche d³u¿ej ,ale tak zeby jako¶ w firmie albo co¶ to nie .chodzi mi ogólnie ¿eby¶cie napisali czy macie myjke któr±¶ z tych firm i jak wam siê sprawuje albo co wiecie o takich myjkach itd ;)

crash 
Wys³any: 2011-04-26, 16:40   
0
UP DOWN
M³ody

http://allegro.onet.pl/my...1573107461.html ja u¿ywam sporadycznie takiej . miodzio jak siê na full ustawia to zbija lakier ze zderzaków i elementów plastikowych:D Moge ci j± z czystym sumieniem poleciæ na 16 rat po 400z³ ¶wietnie splukuje posadzkê- ale musisz mieæ co¶ lepszego niz beton bo w nim robi± siê dolki jak za blisko przystawisz. Moge ci tez ¶mia³o doradziæ ropniaka 300bar non stop. 1 rêk± nie dasz rady utrzymaæ dysza prawie 8mm - trzeba uwa¿aæ bo mo¿na komu¶ nogi polamaæ.ale to musia³by¶ na 48 rat braæ.

Dopytujesz siê o myjkê ci¶nieniow± za kwote z któr± mozesz albo szukac allegrowych okazji ,albo i¶æ do marketu.

Przy kwocie jak± dysponujesz to bez róznicy co kupisz- szukaj najteñszej . bo to tak jak by¶ chcial wydac 35z³ na wiertarkê i by¶ siê zastanawia³ pomiêdzy wiertarka turbo 29z³- wiertarka maxxuusssss34z³ po czym w domu okazuje siê ze sie ró¿ni± d³ugo¶ci± kabla i kolorem r±czki.

caci 
Wys³any: 2011-04-29, 19:42   
0
UP DOWN

Tyle ¿e za 100z³ ju¿ mozna kupiæ dobr± wiertarkê np Skill i tak samo do¶æ dobrego karchera za oko³o 500z³ sie kupi. Nie trzeba wydawaæ 5ty¶ jesli nie bedziemy tego wykorzystywaæ do zdzierania rdzy zamiast piaskarki :)

dzikidaniel 
Wys³any: 2011-05-02, 18:34   
0
UP DOWN

Sk±d: Stara Kiszewa
Poszukaj u¿ywanego karchera. Kupisz B&D i siê rozwali i nic nie zdzia³asz, kupisz ori karchera i zawsze znajdzie siê serwis (z autopsji to znam - tatko naprawia myjki).

Nale¿y siê tylko spytaæ jakie konkretne przeznaczenie myjki?

slawciu 
Wys³any: 2011-05-04, 21:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
karchery z pompom plastikowa to takie psikawki tylko.
przyzwoite zaczynaj± sie od serii k4.XX
osprzet jest drogi ale do b&d nawet weza cisnieniowego nie kupisz. a w serwisie tylko na zamowienie a gwarancja?? nie wiez w to. trzymaja miesiac a pozniej mowia ze naprawa nie mozliwa bo z twojej winy sie zepsula.
co jest wazne ?? dlugi w±z, mozliwosc dokupienia pianownicy i dostêpny serwis. ja mam tak± za 450 z OBI karcher i moze byc .
co do dobrej wiertarki to zapomnij o skill. a dozbieraj kase na niebieskiego bosha, makite lub dewalta.

wsmpw 
Wys³any: 2011-05-04, 22:22   
0
UP DOWN
Pawe³ WSM

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Pabianice
teraz jaka¶ reklama leci ¿e za 199 jest karcher.. zapomnia³em jaka seria

caci 
Wys³any: 2011-05-08, 16:58   
0
UP DOWN

slawciu napisa³/a:

co do dobrej wiertarki to zapomnij o skill. a dozbieraj kase na niebieskiego bosha, makite lub dewalta.

Akurat serwis elektronarzêdzi odwiedzam po znajomosci prawie codziennie i nie pisz mi o jako¶ci boscha bo to by³o prawd± mo¿e 4-5 lat temu.
Skil robi w miare przyzwoity sprzêt do zastosowañ amatorskich i ma ma³y odsetek reklamacji dlatego o nim wspomnia³em. Zreszt± wnêtrzno¶ci to najcze¶ciej to samo co zielony bosch tylko cena ni¿sza.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: