Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
setka 
Wysłany: 2011-04-25, 21:02   klar bez utwardzacza, czy da siĂŞ coÂś z tym zrobiĂŚ??
0
UP DOWN

Witam,
PoÂłoÂżyÂłem klar w sprayu (w puszcze miaÂł niby byĂŚ z utwardzaczem) na grafikĂŞ aero i oczywiÂście wysechÂł ale siĂŞ nie utwardziÂł. KtĂłryÂś z szanownych PanĂłw zapomniaÂł chyba dolaĂŚ utwardzacza do puszki bo klar jest miĂŞkki. Moje pytanie co z tym zrobiĂŚ?? Da siĂŞ to jakoÂś uratowaĂŚ? Nie chciaÂłbym robiĂŚ od nowa roboty ktĂłra zajĂŞÂła miesiÂąc czasu.

slawciu 
Wysłany: 2011-04-25, 21:20   
0
UP DOWN

pewnie to klar 1k albo za grubo dales odrazu
bylo juz o 2k

setka 
Wysłany: 2011-04-26, 08:41   
0
UP DOWN

ByÂł to zwykÂły klar + utwardzacz nabity w spray, czyli 2k. Jak byk jeszcze koloes napisaÂł na sprayu KLAR + UTW. DziĂŞki za link do tematu slawciu ale debata na temat co jest w puszce do napelniania nie rozwiazuje problemu. Czy na taki nieutwardzony klar ( lub ze zbyt mala iloscia utwardzacza - bo moze tak sie stalo) moge np polozyc jeszcze warstwe sprawdzonego klaru z utwardzaczem z pistoletu?? Probowac szlifowac lekko ten miekki klar, czy tez nie?
Jesli za grubo wylalem to i tak powinien mi sie utwardzic, a nie spotkalem sie jeszcze zeby po 48 h chocby nie wiem jak grubo klar byl lany sie nie utwardzil.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu