Autor |
Wiadomość |
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-09-15, 01:20 20 lat mineÂło ..jak jeden dzien..
|
0
|
|
|

|
witam jestem nowy ...TU nowy .... wkleje troche Retro ..aby nie siedziec z zaÂłozonymi rekami ..i aby sie poczuc jak u "swoich" ... ..moze..
chusta3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 280 raz(y) 83.38 KB |
chusta4.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 405 raz(y) 149.58 KB |
chusta1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 191 raz(y) 102.34 KB |
chusta2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 245 raz(y) 100.4 KB |
chusta0.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 227 raz(y) 337.63 KB |
|
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2010-09-15, 22:34
|
0
|
|
|

|
Dobre daty... Poziom jak na tamte lata chyba teÂż nie zÂły.. Nie wiem, bo wtedy nie wiedziaÂłem co to aero.. Witam.. CoÂś nowego teÂż siĂŞ znajdzie?? |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-09-15, 23:03
|
0
|
|
|

|
nie jestem..geniuszem ..niestety... ot po prostu sobie maluje.....ciesze sie natomiast ze juz nie jestem sam. . i ze mozna pogadac ..popatrzec na prace innych bardzo zdolnych i utalentowanych ludzi jak wy....za moich czasĂłw tzn w roku 87 wychodziÂło takie pismo "fantastyka' z tamtÂąd dowiedziÂłem co to Aero ..zafasynowaÂłem sie takimi mistrzami jak Achilleos Royo Soroyama..a po roku 90 zaczoÂłem malowac aerografem juz tak na powaznie. ...przez pzrypadek dosÂłownie trafiÂłem na artykul niejakiego "ostrĂłda painter" ..ze od czterech lat mamy "prawdziwy polski swiatek aeografowy .. i rzeczywiscie ..sÂą fora sklepy farby dostepne aerografy..jak to ten czas leci..tyle lat mineÂło..
..ps..jak zrobie cos nowego i takiego abyscie sie nie wstydzili za "dziadka..". wstawie obiecuje.. |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-09-16, 19:52
|
0
|
|
|

|
obiecane -dotrzymane.. "cos nowego..."
podÂłoze pÂłyta gipsowa na scianie emulsja jako podkÂład..
farby plakatówka czarna .tusze akrylowe zólty ciemny i cynober z ró¿em angielskim oraz czarny bliki bia³e robione emulsja do scian..
diabeÂł..jpg
|
 |
Plik ściągnięto 317 raz(y) 289.34 KB |
|
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2010-09-19, 17:00
|
0
|
|
|
|
Ja teÂż w latach 80tych malowaÂłem chusty ale zwykÂłymi kredkami na przeÂścieradle nasÂączonym octem pozdro. |
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2010-10-01, 17:43
|
0
|
|
|

|
Kakret kolego |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-10-01, 23:45
|
0
|
|
|
|
Tak tak chlopaki!:) chusty,worki marynarskie (mam gdzies i swoj wlasnorecznie malowany,zachowany na pamiatke) kredki olowkowe jak wpomnial lak maczane w occie ach te czasy mialy swoj smaczek i niepowtarzalny urok:) kiedy jedynym zrodlem,kpalnia pomyslow byla'' fantastyka'',a o internecie nikt nie slyszal i nikt nie wymienial sie swoimi doswiadczeniami,kiedy to kazdy mistrz mial swoje tajemnice:)
Szacun! |
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2010-10-02, 00:35
|
0
|
|
|
|
dawid napisał/a: | Kakret kolego | Czy to domnie Co to znaczy kakret |
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2010-10-02, 10:06
|
0
|
|
|

|
Kakret = Kakretnie i nie do ciebie tylko do oldiego |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
maciejowski
|
Wysłany: 2010-10-03, 19:00
|
0
|
|
|
|
KONKRETNIE |
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2010-10-03, 19:22
|
0
|
|
|

|
aha dziekoje pzepraszam rze pana orazilem wyrarzeniem kakretnie
oklony |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-04, 22:00
|
0
|
|
|

|
Wow ..jak sie Âłaza w oku kreci ze jeszcze ktos pamieta "fnatastyke"z lat 80-tych" od razu odmÂłodniaÂłem i poczuÂłem sie jak wsrĂłd swoich .. ..Asellus5- miaÂłes worek..?
a na jakich okretach sÂłuzyÂłes? .bo ja na desantach..
..niestety aby byc w aerografie mistrzem tzreba nieustatnie cwiczyc ..
a zycie niestey nas zmusza do pracy na "papu" wiec obecnie tylko bywam czasami aeografistÂą ..
tu takie ma³e zleconko religijne na p³ótnie... ..farby talens tex..i aerocolor schminke..i aerograf rosyjski
format a4
orione..jpg
|
 |
Plik ściągnięto 200 raz(y) 288.23 KB |
|
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2010-10-04, 22:49
|
0
|
|
|

|
jak dla mnie elegancko tylko troche za bardzo pojechales z usmiechem wyszedl jak joker |
_________________ w Âżyciu trzeba miec pasje-->AIRBRUSCH |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-10-07, 23:21
|
0
|
|
|
|
Bardzo realistyczna twarz! jak dla mnie bomba! proporcje super,widac fahowa reke
sebsa-a moze ojczolek ma taki usmiech?to jest portret i to cakiem udany
Jak nabradziej oldi worek byl:) i cumatez! obowiazkowo 2 dywizjon okretow rakietowych klasy tarantula-gdynia oksywie |
|
|
|
 |
manieks
|
Wysłany: 2010-10-08, 02:03
|
0
|
|
|

|
oldi- namalowanie radzieckim aerografem czegokolwiek, to wyczyn porĂłwnywalny niemal do skopiowanie Monisi Da Vinciego (w oryginalnych rozmiarach) Âławkowcem ... takÂże, peÂłen szacunek...
patrz¹c na t¹ "kreskê" faktycznie mo¿na siê cofn¹Ì w czasie i zobaczyÌ w zakamarkach pamiêci grafiki z "Fantastyki |
_________________ - ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.pl | www.maniex.pl | www.muraliki.pl
 |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2010-10-10, 14:44
|
0
|
|
|
|
widziaÂłem ten radziecki aero...nie moge wprost uwierzyĂŚ ;D Âże na a4 taki portret wykreciÂłeÂś , szacunek;] |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-11, 12:36
|
0
|
|
|

|
na swoje usprawiedliwienie moge tylko powiedziec ze to czas i ilosc prac ..
malujac aerografem radzieckim od 1992 roku codziennie przez Âładnych pare lat ..mozna sie pzrzyzwyczaic i polubic nawet troche ..w mysl przysÂłowia:-" jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma".w ciagu tych siedemnastu lat zmasakrowaÂłem chyba ze cztery ..dokumentnie aerografy radzieckie, byÂły Âłatane, gwintowane, klejon,e wiercone bolce ,sklejane na taÂśme plastykowe elementy.. ech.. . teraz wreszcie czekam na nowy sprzet mam nadzieje ze sie szybko przyzwyczaje i przebranzowie..
co do ksiedza rzeczywiscie ma taki usmiech na wzorku ..kiedys spodobaÂła mi sie maksyma..
J.A.D.Ingres'-a "podobienstwo zaleÂży od fizjonomi jesli pewne cechy charkterystyczne fizjonomi beda pzrerysowane podobieĂąstwo bedzie tym wieksze.."
a format niestety nie moze pzrekroczyc 20 cm szerokosci bo to klient potem na cos wszywa..wiec nawet gdybym chciaÂł te prace nie moga byc szersze. |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-11, 13:46
|
0
|
|
|

|
nie ma nic przyjemniejszego niz byc przyjetym go grona jak "swĂłj"
dzieki wielkie za miÂłe opinie ..
przegladajac "Lakierowanko" natrafiÂłem na dyskusje Dawida i Asellus'a5
trktujacÂą o filmach o Aero..szczegolnie zinteresowaÂła mnie piata pozycja
AIRBRUSH DVD- MEDICAL EXPENSES BY LORENZO SPERLONGA
z racji prostej metody przyklejania maski za pomocÂą pÂłynu maskujacego
..wpieniÂło mnie to ze ja wczesniej nie wpadÂłem sam na taki pomysÂł ..
postanowiÂłem sprĂłbowac techiki Lorenzo ..
przygotowaÂłem i wydrukowaÂłem trzy szkice jak Sperlonga wycioÂłem detale do ciaÂła bluzki butĂłw wÂłosĂłw twarzy majtek biustonosza..
przyklejenie na pÂłyn maskujÂący juz nie byÂło takie proste z racji tego ze nie mogÂłem biaÂłego kartonu poÂłoÂżyc na pÂłask tylko w pionie na sztaludze (za maÂło miejsca mam w pracowni)
...prace zawsze zaczynam gwaszem aby miec baze pod tusz akrylowy ,gwasz daje mi wrazenia znacznej bliskosci i po wyschnieciu jest aksamitno-kremowy ..potraktowany tuszem bÂłyskawicznie stwarza mi wrazenie trĂłjwymiarowosci i dosc znacznej gÂłebi ,poza tym powoduje ze nie rozlewa mi sie tusz na pÂłaszczyznie lecz wiaze sie i wsiÂąka w gwasz..
swiatÂła wydobywaÂłem jak seprlonga gumkÂą i wzmacniaÂłem gnieniegdzie biaÂła kredkÂą pastelowÂą..siatke na kabaretkach potraktowaÂłem sangwinÂą..cienkie pasemka wÂłosĂłw pedzelkiem "zerĂłwkÂą"
praze zaczo³em w miniony pi¹tek a skonczy³em w sobote (tak szybko teraz robi sie ciemno) czasu zreszta juz nie by³o bo termin sk³¹dania prac do konkusrsu up³ywa³a w niedziele rano
tÂło potarktowaÂłem po macoszemu aby nie odwracaÂło zbyno uwagi od postacii aby nadac artystyczny charakter..za modelke posÂłuzyÂła moja zona..
jeszcze raz dzieki Asselus5 za przygode z Lorenzo.. gdyby nie twoja lista filmikĂłw pewnie nie byÂło by tej pracy..
pracax.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1772 raz(y) 58.52 KB |
|
|
|
|
 |
manieks
|
Wysłany: 2010-10-11, 16:43
|
0
|
|
|

|
I jest sie czym pochwaliĂŚ, nie tylko o pracy mĂłwiĂŞ
Bo o to w³aœnie chodzi ¿eby w koùcu, w naszym kraju ktoœ zacz¹³ robiÌ i pokazywaÌ sztukê aerografii , a nie klepaÌ bezmyœlnie to samo portrety z plakatów, Dziêki |
_________________ - ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.pl | www.maniex.pl | www.muraliki.pl
 |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2010-10-11, 22:53
|
0
|
|
|

|
widac w tej pracy kawal dobraj techniki |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-10-11, 23:30
|
0
|
|
|
|
kurrczaki... œwietne. zamys³, koncepcja, lekkoœÌ i œwietne wykonanie. To w³aœnie widzê w tej pracy. pozdrawiam |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2010-10-11, 23:37
|
0
|
|
|

|
Taa..... Jest Âładnie... Pochwal siĂŞ, co za sprzĂŞt zamĂłwiÂłeÂś.. Przesiadasz siĂŞ z GAZa na Mercedesa, czy Lexusa?? |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-12, 00:17
|
0
|
|
|

|
przesiadam sie powoli ..z aerografu rosyjskiego na zwyklaki
AEROGRAF 201 0,2 i na AEROGRAF TG130 z dysza 0,3 ..oraz kompresorek
taki http://allegro.pl/mini-ko...1270230432.html
na iwaty czy infinity jeszce troche musze poczekac..
.. powiem wam ze nawet nie myslaÂłem o tym co napisaÂł Manieks ..
nie sadziÂłem ze to jest wogĂłle mozliwe ..ale po przeczytaniu jego posta wpadÂł mi nowy pomysÂł... taka postac kobiety idaca w w tyÂł obbrazu odwracajaca sie nagle i sypiÂąca z otwartej reki garsciÂą iskier mieniÂących sie a na posadzce reka konajacego goscia zanikajaca w tle ..teraz pomysÂł musi dojzec i zone musze namĂłwic aby mi pozowaÂła.. |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2010-10-12, 12:31
|
0
|
|
|

|
mozesz dac linka do tego postu dawida i asellusa o tym maskowaniu??bo jakos nie moge tego namierzyc |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-12, 14:31
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-10-13, 00:49
|
0
|
|
|
|
Pomysl juz sprawdzony:) koncowki sa zbyt agresywne,naruszaja strukture papieru,po malej modernizacjii i montazu gumki powstaje wspaniala gumka elektryczna:)
Co do pracy-to po pierwsze-slowa uznania dla zony:) o tym kazdy zapomnial i chyba juz nikt nie pamieta jak wazne jest dzielenie swej pasjii i wspieranie jej przez partnera! po wtĂłre-piekny cielisty kolor!,podoba sie uzyskanie przezroczystosci bluzki,realistyczne dlonie,i ten blik na biustonoszu! poza tym dbalosc o szczegoly(kolczyki,blysk na okularach,pierscionki i kwiatki na podeszfach)
dobry poziom |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2010-10-13, 08:31
|
0
|
|
|

|
oldi a jak wyglada ten plyn maskujacy i gdzi go mozna dostac bp w sumie to pierwszy raz o tym slysze,aha a wogole to jaki to jest format pracy?? |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-13, 13:23
|
0
|
|
|

|
He..plyn maskujacy..? no wyglada tak..
http://allegro.pl/sinus-p...1255740103.html
wiele jest firm w necie znajdziesz wszedzie do kupienia zwÂłaszca w sklepach plastycznych ..
Schninke ..windsor&newton.. talens.. lefranca itd..
ale najlepsza perspektywa jakosci co do ceny jest ten co podaÂłem na allegro 125 ml kosztuje 18 zÂł jest dobry bo dosc pÂłynny i sie Âładnie rozprowadza pedzelkiem syntetycznym..
uzywam go od lat do akwareli.. jest maÂła tajemnica ..nalezy go po pierwszym otwarciu przelac do jakiejs buteleczki najlepiej z waskÂą szyjkÂą..i dobra zakretkÂą bo jezeli bedzie sie kozrystaÂło z oryginalego sÂłoiczka 1/3 pÂłynu po czasie zaschnie w taka grude bo sÂłoiczek w trakcie uzywania robi sie nieszczelny.
formt pracy 100x 70 cm..karton ilustracyjny o grubosci 1,6 mm
Asellus jak zmodernizowa³es gumke ? który lepszy uk³¹d w srodek okrojon¹ czy pzrykleic ma³y fragment do drewnianego patyczka .ty jak masz..?
aha mam jeszce putanko tak mnie kusi zeby jeszce jeden aerograf sobie kupic ..EW-770
wie ktos do czego sÂłuzy ta dziura zaraz przed dzwigienkÂą spustu..?(miedzy zbiorniczkiem a dzwigienkÂą spustu) |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-10-14, 00:45
|
0
|
|
|
|
Ta dziurka ulatwia dostep do uszczelki znajdujacej sie za zbiorniczkiem!
Ja mam dorobiona tulejke zakonczona precikiem ktory wchodzi w zacisk drimmela! gumki sa mocowane tak jak w oryginale
http://allegro.pl/artma-g...1260864708.html
wklady wycinam ze zwyklych gumek w zaleznosci od zadanej twardosci za pomoca zaostronej rurki od teleskopowej anteny lub poprostu strugam waleczek za pomoca skalpla!uzywam drimmela na akumulatorek,poniewaz oryginal derwenta jest zbyt slaby i zatrzymuje sie podczas pracy! |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-15, 22:50
|
0
|
|
|

|
pozazdrosciÂłem Maaksowi koszulki i tez sobie zrobiÂłem a co....do wnerwiania tesciowej..
koszulina.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 446 raz(y) 438.52 KB |
|
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2010-10-15, 22:52
|
0
|
|
|

|
nie moge znalezc w necie tego kartonu ilustracyjnego szukalem w 5 sklepach i allegro i i nie ma, a potrzebowal by cos takeigo o podobnych wymiarach do tego twojego kartonu,skad ty go wzioles?? |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-16, 00:59
|
0
|
|
|

|
w sklepie plastycznym.. popros o zwyk³¹ tekture ..bia³a grubosci 1,6 cm ....
moze po prostu ja to tak nazywam a u nas a sklepach sie nazywa tektura.. |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-10-17, 01:07
|
0
|
|
|
|
Piekna jakich kolorow uzyles do ciala?,czego uzyles do maskowania? |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-10-17, 11:59
|
0
|
|
|

|
to taki eksperyment z farbami do jedwabiu ..lubie eksperymenty ..
do ciaÂła uzyÂłem..=> zĂłltej takiej sredniej ,dalej regulowaÂłem pomaranczem ,taki ala cynober lub minia..(8181 salmon) biaÂły z ciemnym fioletem do takich parti jak widac na koszulce..potem takim brazowo ugrowym (8107 Brown javana) i ciemne partie (purpura 8128) z dodatkiem(8119 Dove blue) no i czrnu do zcrnych kresek..
przy wÂłosach mieszaniny 8172 Flax + 8111 light brown..
maskowaÂłem tylko tÂło a ze folia mi sie skonczyÂła maskowaÂłem kalkÂą techniczna samoprzylepnÂą ..nie polecam bo sie drze gĂłwno.. |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2010-12-21, 20:30
|
0
|
|
|

|
taki sobie prosty motywik..
koszuleczka3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 287 raz(y) 53.2 KB |
|
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-01-26, 12:20
|
0
|
|
|

|
nastepna koszulka
koszulinka.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 446 raz(y) 280.53 KB |
|
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2011-01-26, 12:51
|
0
|
|
|

|
Dobre:):):).... To to ja rozumie.:P
Technicznie rĂłwnieÂż wypas.. |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2011-01-28, 00:01
|
0
|
|
|

|
dobre i kolorek na wypasie |
|
 |
emil1906
|
Wysłany: 2011-01-28, 21:14
|
0
|
|
|
|
I gitara:)
Oldi a co Âżona na to?zakÂładasz jak jej nie ma |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2011-01-29, 00:23
|
0
|
|
|
|
taki ciuch to tylko do kosciola
|
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-01-29, 15:26
|
0
|
|
|

|
dziwne pytanie emil ..równie dobrze móg³bys zapytac co na to moja ¿ona ze s³once swieci? lub co na to ze niebo jest niebieskie.?...rozumiem ¿e my Polacy jestesmy bardzo zacofani w porównaniu ze swiatem ale nie chce mi sie wierzyc ..ze zony moga byc takie g³upie? gdyby mi kobiete robi³a jakies uwagi na ten temat zwyczajnie nie by³bym z nia bo nie po to zyje aby sie z kims mêczyc..jezeli ktos ma takie problemy to szczerze wspó³czuje..
dla mnie to temat ,Âładny ,zmysÂłowy ,erotyczny ,zestaw plam i lini niecodzienny w sztuce..i malarstwie.. choc na tle normalnego swiata (poza Polska) jak choc by zachaczyc o Saroyame Royo czy innych mistrzĂłw najnormalniejszy w swiecie..
..kazdy dobry artysta powiniem miec chociaz jednÂą modelke pozujaca mu do aktĂłw .a na tym forum jest wielu utalentowanych ludzi jak zdazyÂłem zauwazyc.. |
|
|
|
 |
malchov
|
Wysłany: 2011-01-30, 11:16
|
0
|
|
|

|
Oldi ma racjĂŞ. Ja mam trzy takie regularne modelki, a moim dwĂłm Âżonom w ogĂłle to nie przeszkadza. Trzecia Âżona miaÂła drobne obiekcje, ale jak jej wytÂłumaczyÂłem, Âże nie jestem wyuzdanym nienasyconym knurem, tylko utalentowanym artystÂą cywilizowanego Âświata, zaakceptowaÂła to. Podczas malowania aktĂłw donosi nam nawet kanapki i zimne napoje.
BTW GratulujĂŞ warsztatu Oldi |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-05-21, 15:29
|
0
|
|
|

|
tg-180 , rowney-schminke, markery do tkanin,pedzel
czapka2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 174 raz(y) 321.29 KB |
|
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2011-05-22, 19:52
|
0
|
|
|
|
Czapki to chyba jeszcze nie bylo! ladne wykonanuie |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-05-25, 13:24
|
0
|
|
|

|
tg-180 ,badger anthem ,rusek ,gwasz ,tusz kreslarski,aerocolor,fw, akryle talens,pedzel..
niegruntowana baweÂłna.. 80x60 cm
papa9.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 290 raz(y) 244.7 KB |
|
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2011-05-25, 16:57
|
0
|
|
|

|
bardzo realistycznie ,wysoki pozim a powiedz jeszcze jaki czas?? |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-05-25, 18:24
|
0
|
|
|

|
no bity jeden dzien ..taki solidny ..niestety nie stac mnie na poswiecenie pracom aeografi wiecej niz dwa dni.. (jesli wzorek jest juz bardzo skomplikowany np trzy postacie w dali ,t³o ze szczegó³ami..itp.)
wiadomo ...kasa -bo zyc trzeba a.. czas ucieka.. |
|
|
|
 |
macioo74
|
Wysłany: 2011-05-25, 22:00
|
0
|
|
|
|
Hmm... miazga jednym s³owem... A Papie¿ zagina wszystko. Czemu nie malowa³eœ na zagruntowanej?? Jest jakaœ ró¿nica? Nie przepadam za malowaniem na p³ótnie, a je¿eli ju¿ to zagruntowane... (a no i Rembrandt w avatarze nie bez powodu ) |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-05-25, 22:19
|
0
|
|
|

|
jest kilka powodĂłw ..a najwazniejszy..- klient.
.nastepnie lepiej sie takie pÂłotno wszywa wygodniej dla igÂły ..jak rĂłwniez farby inaczej sie rozlewaja i lepiej je pÂłotno chÂłonie ..na niegruntowanym rĂłwniez farby inaczej bleknÂą jest wiec lepsza skala "rozjasnien" w tonacjach farb .. mniejsza mozliwosc kleksĂłw
..no sa wady i zalety..
..moze po prostu zostaÂło mi troche sentymentu z chust rezerwy gdzie miaÂły sie Âładnie ukÂładac na plecach... kto wie ..
a Rembrandt na avatarze tez mojego autorstwa..- ciekawostkÂą jest to ze jest to wierzch drewnianego pudeÂłka w ktĂłrym sÂą moje farby akwarelowe.. |
|
|
|
 |
oldi
|
Wysłany: 2011-05-27, 22:53
|
0
|
|
|

|
AEROGRAF TG-180 ,badger ,ruski ..farby gwasz.akryl,tusze akrylowe,pedzel p³ótno niegruntowane.. 102x75 cm
...czas -dwa dni..
chrystusik.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 192 raz(y) 226.19 KB |
|
|
|
|