Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
grzeeggorz
Wysłany: 2011-05-27, 15:11   wybĂłr pistoletu
0
UP DOWN

Wiem, ¿e na forum jest wiele tematów odnoœnie wyboru pistoletu ale chcia³bym prosiÌ o poradê w moim konkretnym przypadku bo nie ³atwo znaleŸÌ analogiczn¹ sytuacjê opisan¹ wczeœniej a poza tym w wielu tematach linki do proponowanych pistoletów nie dzia³aj¹ bo aukcje na allegro siê skoùczy³y. Ale do rzeczy mam kompresor Schneider Profimaster Plus Typ 400-50
http://cgi.ebay.de/Kompre...=item27bb1859b8
mój jest taki sam, silnik równie¿ 2,2kW z tym,¿e na 220V i moje pytanie czy do takiego kompresora mogê u¿ywaÌ pistoletu typu LVLP [wiem,¿e HVPL raczej nie zadzia³a poprawnie z takim kompresorem], chodzi mi o to, czy zbiornik 50-cio litrowy nie jest za ma³y? ze specyfikacji wynika chyba,¿e ma 240L/min na wyjœciu o ile dobrze odczytujê te dane. Co prawda mój kompresor s³u¿y mi ju¿ kilka lat i pewnie teraz ta wartoœÌ jest ju¿ ni¿sza. Szukam pistoletu stosunkowo taniego ok 250z³ lub mniej gdy¿ zajmujê siê obecnie lakierowaniem zawodowo ale z drugiej strony jak ju¿ coœ robiê to chcia³bym,¿eby wygl¹da³o dobrze i chcia³bym mieÌ choÌ przeciêtny pistolet.
Zastanawiam siĂŞ nad takimi pistoletami -
http://allegro.pl/pistole...1630514304.html

http://allegro.pl/pistole...1630231476.html

http://allegro.pl/pistole...1637359580.html

MoÂże ktoÂś z was uÂżywa ktĂłregoÂś z tych pistoletĂłw to proszĂŞ o opinie.
I jeszcze jedno pytanie- lakierujê bardzo ró¿ne auta a obecnie pracujê nad motorem Suzuki Boulevard wiêc u¿ywam ka¿dego rodzaju lakierów i baz oprócz wodnych i zawsze mia³em pistolet z dysz¹ 1.4 ale zastanawiam siê nad zmian¹ na 1.3 czy to dobry pomys³ czy mo¿e jednak zostaÌ przy 1.4? Oczywiœcie zawsze u¿ywa³em jednego pistoletu do bazy i lakieru bezbarwnego.
Tylko uprzejmie proszĂŞ Âżeby nie byÂło odpowiedzi typu "takim pistoletem to siĂŞ nic nie pomaluje bo to ÂśmieĂŚ" itp. Tak jak wspomniaÂłem, nie mam profesjonalnego zakÂładu lakierniczego i na pistolet za 500 czy ponad 1000zÂł nie mogĂŞ sobie pozwoliĂŚ.

kropen16 
Wysłany: 2011-05-27, 15:19   
0
UP DOWN
Przemo

PISALISMY O TYM JESZCZE WCZORAJ> POSZUKAJ TEN TEMAT BO JEST PRAWEI IDENTYCZNY :x:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-05-27, 18:29   
0
UP DOWN

Prawie robi wielk¹ ró¿nicê.. Nie interesuj¹ mnie pistolety powy¿ej 250z³ bo mnie nie staÌ.
To mo¿e zapytam inaczej - czy na mojej sprê¿arce mogê u¿ywaÌ pistoletów robionych w technologii LVLP tzn czy taki pistolet bêdzie dzia³a³ mi poprawnie czy lepiej zostaÌ przy zwyk³ym HP i czy ewentualna zmiana wielkoœci dyszy z 1.4 na 1.3 ma sens a jeœli tak to dlaczego i jaka jest ró¿nica w malowaniu. Wystarczy mi odpowiedŸ w jednym zdaniu ale konkretna. A jeœli nie chce siê nikomu doradzaÌ co do konkretnych modeli pistoletów to wybiorê sobie jakiœ sam, chodzi mi tylko o to czy LVLP bêdzie mi dzia³a³ tak jak powinien bo nie chcê wyrzucaÌ pieniêdzy w b³oto.

kropen16 
Wysłany: 2011-05-27, 18:40   
0
UP DOWN
Przemo

Tak na twojej sprezarce tylko i wylacznie guny hp i lvlp. zmiana dyszy ma duze znaczenie przy oszczednosci materialu i potzreba mniej powietrza aby rozpylic klar lub baze. Ja do bazy mam 1.3 i do klaru tez 1.3 ale to dwa inne guny. jesli z tych 3 chcesz wybrac jakiegos to wybierz tego ''srodkowego'' tego lvlp 500 czy jakos tak. :D

grzeeggorz
Wysłany: 2011-05-27, 20:15   
0
UP DOWN

Dziêki bardzo za konkretn¹ i wyczerpuj¹c¹ odpowiedŸ. Szczerze mówi¹c bardziej sk³ania³em siê do wyboru pistoletu K2 czyli tego pierwszego poniewa¿ kumpel u¿ywa³ K2 HP i by³ zadowolony a tego który polecasz w ogóle nie znam ale zdam siê na Twoj¹ podpowiedŸ bo cenowo bardziej mi to pasuje a podejrzewam,¿e w jakoœci lakierowania tej klasy pistoletami nie ma bardzo zauwa¿alnej ró¿nicy.
Przez weekend i tak jeszcze wstrzymam siĂŞ z zakupem i jeÂśli ktoÂś z forumowiczĂłw ma moÂże jakiÂś inne propozycje to chĂŞtnie siĂŞ zapoznam. MoÂże ktoÂś uÂżywa i jest zadowolony z jakiegoÂś zupeÂłnie innego pistoletu LVLP w podobnej cenie to proszĂŞ o info. ZnalazÂłem jeszcze np taki
http://tanie-lakierowanie...niczy-gold.html
Doskonale zdajĂŞ sobie sprawĂŞ,Âże to nie sÂą pistolety najlepszej jakoÂści ale moÂże jakiÂś markowy producent wypuszcza pod innÂą nazwÂą liniĂŞ tanich ale przyzwoitych pistoletĂłw? Ja za bardzo nie znam producentĂłw pistoletĂłw poza oczywiÂście tymi najwiĂŞkszymi typu sata czy devillbis ale ich pistolety nawet te najtaĂąsze sÂą dla mnie za drogie.

kropen16 
Wysłany: 2011-05-27, 20:48   
0
UP DOWN
Przemo

ten co teraz znalazles rozsypie sie po paru malowaniach . bylo o nim duzo na forum.

grzeeggorz
Wysłany: 2011-05-27, 20:59   
0
UP DOWN

^^ wiĂŞc bĂŞdĂŞ szukaÂł dalej..moÂże jednak uda mi siĂŞ wykombinowaĂŚ trochĂŞ wiĂŞcej i poszukaĂŚ coÂś choĂŚ trochĂŞ lepszego ale nie bardzo mam kasĂŞ :sciana:

kropen16 
Wysłany: 2011-05-27, 21:43   
0
UP DOWN
Przemo

sico jakos tam ''alkieruje'' kosztuje chyba neicale 80 zl i na jakis czas starcza. przeczytaj na forum.

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-01, 21:25   
0
UP DOWN

Kupi³em pistolet MP-500 czyli tez z 'drugiego' linku. Wiem,¿e pistolet sza³u nie robi ale jak pisa³em wczeœniej nie prowadzê profesjonalnej lakierni. Ale czegoœ chyba nie rozumiem :roll: otó¿ w aukcji jest napisane,¿e ciœnienie robocze tego pistoletu to 2-2.5 bar a w instrukcji nawet podaj¹ 2-3 bar czy to znaczy,¿e takie ciœnienie powinno byÌ na wejœciu do pistoletu? Bo jak ustawiam takie ciœnienie to pistolet nie maluje tylko pluje farb¹ dopiero jak siê wkurzy³em i ustawi³em ok 8 bar na wejœciu ^^ to zacz¹³ malowaÌ jako tako ale i tak nie tak jak powinien. Wiem,¿e mam ma³y kompresor ale tak sobie myœlê,¿e przy nabitym do 10 bar pe³nym zbiorniku to choÌ przez chwilê powinien malowaÌ poprawnie. Czy to wina kompresora czy po prostu chiùszczyzna mi siê trafi³a wadliwa? Nigdy wczeœniej nie u¿ywa³em pistoletów LVLP i nie bardzo siê orientujê jak dok³adnie one maluj¹.

kropen16 
Wysłany: 2011-06-01, 21:33   
0
UP DOWN
Przemo

jaka masz srednice wnetrza przewodu? poprostu moze powietrze za wolno ''plynie'' przez waz. ustawiasz np 2-2.5 do bazy a 3-3.5 do klaru i musi lakierowac nawet jak hinski to pierwszy raz powinien zadzialas ^^

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-01, 22:00   
0
UP DOWN

z kompresora do reduktora jakieÂś 4 metry wĂŞÂża o Âśrednicy wewnĂŞtrznej ok 12mm i z reduktora do pistoletu ok 10 m o Âśrednicy wewnĂŞtrznej ok 10mm, do zwykÂłych pistoletĂłw HP spokojnie to wystarczaÂło. Powinny byĂŚ grubsze wĂŞÂże do LVPL?

kropen16 
Wysłany: 2011-06-01, 22:09   
0
UP DOWN
Przemo

wez sa dobre nawet do saty na styk. pokombinuj z ustawieniami tego guna poprostu moze daj wiecje powietrza mniej materialu i bedzie dobrze rozbijal material.moze reduktor hamuje powietrze

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-01, 22:17   
0
UP DOWN

no wÂłaÂśnie tak myÂślĂŞ o tym reduktorze bo mam wraÂżenie,Âże coÂś z nim nie tak a nie mam manometru przy pistolecie tylko ten na odwadniaczu, jutro pokombinujĂŞ a na razie dziĂŞki bardzo za pomoc.

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-02, 15:11   
0
UP DOWN

Albo ja naprawdê czegoœ nie pojmujê albo coœ Ÿle robiê albo po prostu dane w instrukcji tego pistoletu dotycz¹ce ciœnienia roboczego s¹ kompletn¹ bzdur¹. Zabra³em gun dziœ do kumpla który ma kompresor z 200-stu litrowym zbiornikiem a podana wydajnoœÌ to 540 l/min ¿eby sprawdziÌ czy na wydajniejszym kompresorze pistolet bêdzie dzia³aÌ poprawnie ale niestety jest dok³adnie tak samo jak u mnie tzn przy ciœnieniu do 3 bar nie ma szans ¿eby malowaÌ normalnie baz¹ [klaru nawet nie sprawdza³em], próbowa³em ró¿nych ustawieù i mo¿e tylko przy bardzo znikomej iloœci materia³u na upartego mo¿na by powiedzieÌ, ¿e maluje ale przy takiej iloœci zadanej farby nic bym nie pomalowa³ a przy zwiêkszeniu iloœci farby na takim ciœnieniu pistolet rzuca kropki o œrednicy do 2-3 milimetrów. Jak mu ustawiê tak z 8 bar to dopiero zaczyna dzia³aÌ w miarê ale i tak chyba niezbyt dobrze.
KtoÂś ma moÂże jakieÂś nowe pomysÂły w tej sprawie [oczywiÂście poza stwierdzeniem,Âże to chiĂąskie badziewie nie bĂŞdzie malowaĂŚ ^^ ], bo mi juÂż nerwĂłw brakuje. A moÂże jest tutaj ktoÂś kto uÂżywa dokÂładnie takiego pistoletu i moÂże podzieliĂŚ siĂŞ swoimi spostrzeÂżeniami co do tego konkretnego modelu?

kropen16 
Wysłany: 2011-06-02, 15:27   
0
UP DOWN
Przemo

a moze baze masz zbyt gesta?

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-02, 15:45   
0
UP DOWN

nie jestem z wykszta³cenia lakiernikiem ale przez parê lat kilkadziesi¹t aut, motorów i innych rzeczy pomalowa³em ;) co prawda tylko pistoletami HP ale myœlê,¿e bazê to tak w miarê potrafiê wymieszaÌ :) zazwyczaj robiê tak jak zalecaj¹ w mieszalni czyli najczêœciej 2:1 ale czasem recepta ka¿e laÌ 1:0,7 wiêc tak robiê a czasami dolejê trochê wiêcej rozpuszczalnika ni¿ ka¿¹ ale zazwyczaj stosujê siê do tego co mówi¹. Przed chwil¹ gdzieœ przeczyta³em,¿e zmiana guna z jakiegoœ chiùczyka na coœ lepszego typu sata to problem bo sata "nie chce" dzia³aÌ :) wiêc tak sobie myœlê,¿e mimo jakiegoœ tam doœwiadczenia u mnie jest podobny problem bo czegoœ jeszcze nie wiem :)

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-03, 12:17   
0
UP DOWN

Kolego ,skoro ju¿ tak d³ugo bawisz siê w "lakierowanie" to czy nie by³o proœciej zamiast kupowaÌ "chiùskie cacko" ;) nabyÌ normalny pistolet ? Np. Air Gunse AZ3 HTE :tak: Tutaj ju¿ nie bedziesz mia³ "problemów" ¿e pistolet "nie chce lakierowaÌ",itp. ;) A co do tego twojego "zakupu" to proponuje abyœ wzi¹³ go i zawióz³ do np. dwóch lakierni i poprosi³ pracuj¹cego(-ych) tam lakiernika(-ów) o "sprawdzenie" tego "cacka" i wydanie o nim swojej opini :tak: Myœle ¿e takie "niezale¿ne ¿ród³o" wyda tobie najbardziej obiektywn¹ opinie na temat tego pistoletu ni¿ forumowi "spece od wszystkiego" :tak: Nie zapomnij tylko do³¹czyÌ do pistoletu ,lakier i rozcieùczalnik ;) Aby "testuj¹cy" nie musia³ "ponosiÌ kosztów" na test tego "cacka" I jeœli test wypadnie negatywnie to proponuje zapakowaÌ "pistolecik" w opakowanie i wys³aÌ go do tego który zaproponowa³ ci jego kupno :rotfl: (oczywiœcie przesy³ka za pobraniem)
Pozdrawiam! :spoko:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-03, 15:17   
0
UP DOWN

Wiem,Âże byÂłoby proÂściej i marzy mi siĂŞ markowy pistolet ale to jednak wydatek przynajmniej kilkuset zÂłotych a od pewnego czasu lakierujĂŞ niezbyt duÂżo i raczej mniejsze rzeczy wiĂŞc dÂługo by trwaÂło zanim wydatek by siĂŞ zwrĂłciÂł ale bĂŞdĂŞ odkÂładaÂł i kiedyÂś kupiĂŞ sobie markowy pistol.
Dobry pomysÂł z tym, Âżeby pojechaĂŚ do profesjonalnej lakierni i Âżeby tam wyprĂłbowali ten pistolet. A co do tego kto mi poleciÂł ten konkretny pistolet to nie mam Âżalu do kropena16 bo to ja sam wyszukaÂłem kilka pistoletĂłw a on tylko pomĂłgÂł mi w wyborze najmniejszego zÂła i myÂślĂŞ,Âże pozostaÂłe pistolety ktĂłry ja zaproponowaÂłem dziaÂłaÂły by dokÂładnie tak samo jak ten ktĂłry kupiÂłem bo to teÂż jakieÂś wynalazki byÂły :)
Teraz mam trochĂŞ roboty ale przy czasie bĂŞdĂŞ siĂŞ jeszcze bawiÂł tym pistoletem bo moÂże po prostu ja coÂś Âźle robiĂŞ choĂŚ nie jestem kompletnym laikiem w temacie lakierowania. Nigdy wczeÂśniej nie uÂżywaÂłem pistoletĂłw LVLP czy HVLP i tak siĂŞ zastanawiam jak porzÂądne pistolety tego typu pracujÂą na tak niskim ciÂśnieniu roboczym ale o tym to sobie poczytam w innych tematach.

jacenty 741
Wysłany: 2011-06-03, 22:39   
0
UP DOWN

To jest w³aœnie to, o czym czêsto-gêsto siê pisze:te pseudopistolety,nie wa¿ne,czy z napisem HP,HVLP,LVLP,kupione za 150-200 z³ to loteria:zadzia³a,lub nie zadzia³a.Twój nie zadzia³a³...To nie jest tak,¿e do LVLP trzeba odprawiÌ jakieœ czary,zar¿n¹Ì rudego koguta i bzykn¹Ì samicê os³a.On ma lakierowaÌ,tylko potrzebuje wiêcej wydatku powietrza,i bêdzie git.Jakiœ czas temu u¿ywa³em Evo Star-a T 4000,kupiony za ok 400 pln,i dajê s³owo,dzia³a³ nawet we wspó³pracy z WAN-em CE,który ma wydatek nie wiêkszy ni¿ 250 l/min,i zbiornik 115 litrów.
CoÂż...Pechozol...

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-23, 01:40   
0
UP DOWN

A jednak dziaÂła :) WystarczyÂło trochĂŞ voodoo, zarÂżniĂŞcie cielaka [rolnik z pobliskiej wioski nadal go szuka] i zataĂączenie rytualnego taĂąca Indian Kickapoo ;) i pistolet lakieruje nawet przyzwoicie jeÂśli chodzi oczywiÂście o ten przedziaÂł cenowy bo nie porĂłwnujĂŞ go do profesjonalnych pistoletĂłw. Tylko przekÂłamane sÂą najwyraÂźniej dane dotyczÂące poboru powietrza. PodajÂą,Âże pobiera ok 170L/min ale mĂłj kompresor fabrycznie generowaÂł 240L/min [po kilku latach uÂżytkowania na pewno tyle nie produkuje ale nie sÂądzĂŞ Âżeby robiÂł mniej jak 170L/min] nie daje rady, nawet pracujÂąc non stop, pistolet na pewno zuÂżywa duÂżo wiĂŞcej powietrza niÂż podawane ok 170L/min. No ale na duÂżym kompresorze moÂżna swobodnie lakierowaĂŚ tym pistolem. W razie gdyby linki z wczeÂśniejszych postĂłw wygasÂły to rozmowa dotyczy pistoletu LVLP MP-500 Auaritia.
Mimo,¿e w ¿yciu polakierowa³em ju¿ wiele ró¿nych rzeczy, poczynaj¹c od obudowy starej nokii ^^ poprzez motorowery, motory i auta osobowe na piêtrowych i przegubowych autobusach koùcz¹c to przez przygody z tym chiùskim pistoletem dowiedzia³em siê du¿o nowych dla mnie rzeczy o lakierowaniu. Jak to mówi¹ "cz³owiek siê uczy ca³e ¿ycie".
W miĂŞdzy czasie kupiÂłem Air GansĂŞ AZ3 HTE2 wiĂŞc chiĂączyk i tak pĂłjdzie w odstawkĂŞ. DziĂŞki bardzo wszystkim za pomoc w tym temacie.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-23, 10:36   
0
UP DOWN

Jednak kolego "dojrzaÂłeÂś" do w "miare normalnego" pistoletu jakim jest Air Gunsa AZ3 HTE2 ;) Pozdrawiam! :spoko:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-23, 10:43   
0
UP DOWN

Nie tyle ja dojrzaÂłem co moje finanse :) no ale stwierdziÂłem,Âże muszĂŞ mieĂŚ w miarĂŞ normalny pistolet choĂŚbym miaÂł go uÂżywaĂŚ tylko hobbystycznie.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-23, 10:47   
0
UP DOWN

I taki kolego pistolet pos³u¿y ci "³adnych pare latek" ,bez "uszczerbku" na jakoœÌ nanoszonej pow³oki :tak: Gratuluje decyzji (mêskiej ;) ) i serdecznie pozdrawiam! :spoko:
"Chinola" weÂż i odeÂślij ....... wiesz komu? :rotfl:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-23, 12:18   
0
UP DOWN

Mam nadziejê,¿e pos³u¿y kilka lat tym bardziej,¿e zawsze dbam o czystoœÌ pistoletu nawet gdy wczeœniej u¿ywa³em tanich chiùczyków [choÌ nie tylko :) ] to zawsze by³y dok³adnie myte zaraz po lakierowaniu i z tym bêdzie tak samo. Co do tego chiùczyka którego kupi³em to tak myœlê,¿e chyba dokupiê wiêksz¹ dyszê [jeœli nie bêdzie droga] i zostawiê go do podk³adu i szprycy bo do tego Air Gunsy to trochê szkoda - mam na myœli to,¿e po podk³adzie trudniej umyÌ pistolet i nie zawsze chce siê to zrobiÌ super dok³adnie ;)

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-24, 09:09   
0
UP DOWN

Do podkÂładu to musisz mieĂŚ koniecznie osobny pistolet :tak: ZasadÂą tzw. min. sÂą dwa pistolety ,jeden do bazy i lakieru a drugi tylko do podkÂładĂłw. Szkoda tej Air Gunsy abyÂś jÂą "mĂŞczyÂł" na podkÂładzie :tak: Kup do podkÂładu nowy pistolet ,juÂż za okoÂło 100zÂł moÂżesz mieĂŚ "chinola" z dyszÂą 1.7 ktĂłry bedzie spokojnie "pracowaÂł" na tej twojej sprĂŞÂżarce :tak:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-25, 01:33   
0
UP DOWN

No wiem,Âże do podkÂładu musi byĂŚ osobny pistolet, mam jakiegoÂś chinola ale juÂż ledwo Âżyje i chyba tak jak mĂłwisz kupiĂŞ po prostu nowy za kilkadziesiÂąt zÂł.
A co do osobnych pistoletów do bazy i klaru to w specyfikacji AZ3 HTE2 podaj¹,¿e ma du¿¹ wydajnoœÌ nanoszenia klaru wiêc pewnie warto by³oby go zostawiÌ do lakieru a w takim razie co wybraÌ do bazy? Czy dobry by³by Air Gansa AZ30 HTE? Bo z kolei w jego specyfikacji jest podane ¿e jest bardzo wydajny w nanoszeniu bazy o ile oczywiœcie dobrze odczytujê te dane ale chyba tak :) A jeœli nie AZ30 HTE to jaki inny pistolet, chodzi mi o pistolety za max 500, 600z³ bo SATA czy oryginalna IWATA to ju¿ naprawdê nie na moj¹ kieszeù :)

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-25, 19:19   
0
UP DOWN

Kolego ,"nie kombinuj" ;) poniewaÂż "do bazy" powinien byĂŚ jeszcze lepszy pistolet niÂż do lakierĂłw nawierzchniowych :tak: TakÂże kup sobie dodatkowo pistolet do podkÂładu i skÂładaj pieniÂądze na lepszy pistolet np. Sata :tak:
Jak nie masz "urazu" do pistoletu z tzw. "drugiej rĂŞki" to proponuje poszukaĂŚ i kupiĂŚ Sate jet90 1.3 BS (BS to typ gÂłowicy ,"idealny" do nakÂładania baz) lub Sate jet RP 1.2 czy Sate jet 3000 RP 1.2 . :tak: HVLP ci nie polecam poniewaÂż do nich potrzeba bardzo ale to bardzo wydajnej sprĂŞÂżarki :tak: Pozdrawiam! :spoko:

grzeeggorz
Wysłany: 2011-06-26, 19:57   
0
UP DOWN

Nie kombinujĂŞ :) tylko cena saty jak dla mnie jest za wysoka. A co do uÂżywanych pistoletĂłw to jakoÂś nie mam przekonania bo wydaje mi siĂŞ,Âże jeÂśli ktoÂś siĂŞ pozbywa pistoletu to chyba musi on byĂŚ juÂż nie do koĂąca sprawny a raczej nie mam moÂżliwoÂści zakupu uÂżywanej saty z pewnego ÂźrĂłdÂła. Tak wiĂŞc pewnie na razie zostanĂŞ przy tym jednym pistolecie i bĂŞdĂŞ zbieraÂł cierpliwie na naprawdĂŞ dobry pistolet do bazy. Mam na myÂśli bazy "konwencjonalne" bo do lakierowania wodÂą zupeÂłnie nie mam warunkĂłw.

kropen16 
Wysłany: 2011-06-26, 22:37   
0
UP DOWN
Przemo

grzeeggorz, kup sate uzywana i dokup zestaw naprawczy i dobrze ja wymyj i nie ma bata bedzie chodzic w koncu to SATA ^^

leviatanm
Wysłany: 2011-06-30, 22:26   
0
UP DOWN

moÂże ktoÂś coÂś powiedziec na temat pistoletu Devilbiss GFV z dyszÂą 1,4 i 186?

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-07-01, 13:19   
0
UP DOWN

Tutaj caÂłkowicie siĂŞ zgadzam z Kropenem16 :tak: poniewaÂż nowe Saty mam tylko "w pracy" a na swoje potrzeby "po pracy" zawsze kupuje pistolety z tzw. "drugiej rĂŞki" :tak: I musze przyznaĂŚ Âże doprowadzenie uÂżywanej Saty do stanu "igÂła" nie sprawia najmniejszego problemu. Do kaÂżdej Saty masz wszystkie czĂŞsci ,zestawy naprawcze itd. oraz w razie potrzeby bardzo dobry serwis ,takÂże jeÂśli tylko korpus ma caÂły (bez zerwanych gwintĂłw) to ÂśmiaÂło moÂżna takÂą kupiĂŚ ;) Przyznam Âże czasami trzeba siĂŞ nieÂżle "naczyÂściĂŚ" ,tak niestety ludzie dbajÂą o swoje "narzĂŞdzia pracy" :rotfl:
SwojÂą Sata jet 90 jak kupiÂłem to gÂłowica dysza i iglica nadawaÂły siĂŞ tylko do wyrzucenia :rotfl: Wizyta w serwisie Saty przywrĂłciÂła jej "nowe Âżycie". WystarczyÂło tylko jÂą dokÂładnie wyczyÂściĂŚ ,nasmarowaĂŚ i zamontowaĂŚ nowy zestaw naprawczy.
Mam takÂże z "drugiej rĂŞki" Sata jet RP ,ktĂłrego stan byÂł po zakupie tylko "troche lepszy" ;) A obecnie po przeglÂądzie i z nowym zestawem oraz pierÂścieniem uszczelniajÂącym pracuje jak "nĂłwka igÂła" ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu