Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-05-27, 14:11 wybór pistoletu
|
0
|
|
|
|
Wiem, ¿e na forum jest wiele tematów odno¶nie wyboru pistoletu ale chcia³bym prosiæ o poradê w moim konkretnym przypadku bo nie ³atwo znale¼æ analogiczn± sytuacjê opisan± wcze¶niej a poza tym w wielu tematach linki do proponowanych pistoletów nie dzia³aj± bo aukcje na allegro siê skoñczy³y. Ale do rzeczy mam kompresor Schneider Profimaster Plus Typ 400-50
http://cgi.ebay.de/Kompre...=item27bb1859b8
mój jest taki sam, silnik równie¿ 2,2kW z tym,¿e na 220V i moje pytanie czy do takiego kompresora mogê u¿ywaæ pistoletu typu LVLP [wiem,¿e HVPL raczej nie zadzia³a poprawnie z takim kompresorem], chodzi mi o to, czy zbiornik 50-cio litrowy nie jest za ma³y? ze specyfikacji wynika chyba,¿e ma 240L/min na wyj¶ciu o ile dobrze odczytujê te dane. Co prawda mój kompresor s³u¿y mi ju¿ kilka lat i pewnie teraz ta warto¶æ jest ju¿ ni¿sza. Szukam pistoletu stosunkowo taniego ok 250z³ lub mniej gdy¿ zajmujê siê obecnie lakierowaniem zawodowo ale z drugiej strony jak ju¿ co¶ robiê to chcia³bym,¿eby wygl±da³o dobrze i chcia³bym mieæ choæ przeciêtny pistolet.
Zastanawiam siê nad takimi pistoletami -
http://allegro.pl/pistole...1630514304.html
http://allegro.pl/pistole...1630231476.html
http://allegro.pl/pistole...1637359580.html
Mo¿e kto¶ z was u¿ywa którego¶ z tych pistoletów to proszê o opinie.
I jeszcze jedno pytanie- lakierujê bardzo ró¿ne auta a obecnie pracujê nad motorem Suzuki Boulevard wiêc u¿ywam ka¿dego rodzaju lakierów i baz oprócz wodnych i zawsze mia³em pistolet z dysz± 1.4 ale zastanawiam siê nad zmian± na 1.3 czy to dobry pomys³ czy mo¿e jednak zostaæ przy 1.4? Oczywi¶cie zawsze u¿ywa³em jednego pistoletu do bazy i lakieru bezbarwnego.
Tylko uprzejmie proszê ¿eby nie by³o odpowiedzi typu "takim pistoletem to siê nic nie pomaluje bo to ¶mieæ" itp. Tak jak wspomnia³em, nie mam profesjonalnego zak³adu lakierniczego i na pistolet za 500 czy ponad 1000z³ nie mogê sobie pozwoliæ. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-27, 14:19
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
PISALISMY O TYM JESZCZE WCZORAJ> POSZUKAJ TEN TEMAT BO JEST PRAWEI IDENTYCZNY |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-05-27, 17:29
|
0
|
|
|
|
Prawie robi wielk± ró¿nicê.. Nie interesuj± mnie pistolety powy¿ej 250z³ bo mnie nie staæ.
To mo¿e zapytam inaczej - czy na mojej sprê¿arce mogê u¿ywaæ pistoletów robionych w technologii LVLP tzn czy taki pistolet bêdzie dzia³a³ mi poprawnie czy lepiej zostaæ przy zwyk³ym HP i czy ewentualna zmiana wielko¶ci dyszy z 1.4 na 1.3 ma sens a je¶li tak to dlaczego i jaka jest ró¿nica w malowaniu. Wystarczy mi odpowied¼ w jednym zdaniu ale konkretna. A je¶li nie chce siê nikomu doradzaæ co do konkretnych modeli pistoletów to wybiorê sobie jaki¶ sam, chodzi mi tylko o to czy LVLP bêdzie mi dzia³a³ tak jak powinien bo nie chcê wyrzucaæ pieniêdzy w b³oto. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-27, 17:40
|
0
|
|
|
Przemo
|
Tak na twojej sprezarce tylko i wylacznie guny hp i lvlp. zmiana dyszy ma duze znaczenie przy oszczednosci materialu i potzreba mniej powietrza aby rozpylic klar lub baze. Ja do bazy mam 1.3 i do klaru tez 1.3 ale to dwa inne guny. jesli z tych 3 chcesz wybrac jakiegos to wybierz tego ''srodkowego'' tego lvlp 500 czy jakos tak. |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-05-27, 19:15
|
0
|
|
|
|
Dziêki bardzo za konkretn± i wyczerpuj±c± odpowied¼. Szczerze mówi±c bardziej sk³ania³em siê do wyboru pistoletu K2 czyli tego pierwszego poniewa¿ kumpel u¿ywa³ K2 HP i by³ zadowolony a tego który polecasz w ogóle nie znam ale zdam siê na Twoj± podpowied¼ bo cenowo bardziej mi to pasuje a podejrzewam,¿e w jako¶ci lakierowania tej klasy pistoletami nie ma bardzo zauwa¿alnej ró¿nicy.
Przez weekend i tak jeszcze wstrzymam siê z zakupem i je¶li kto¶ z forumowiczów ma mo¿e jaki¶ inne propozycje to chêtnie siê zapoznam. Mo¿e kto¶ u¿ywa i jest zadowolony z jakiego¶ zupe³nie innego pistoletu LVLP w podobnej cenie to proszê o info. Znalaz³em jeszcze np taki
http://tanie-lakierowanie...niczy-gold.html
Doskonale zdajê sobie sprawê,¿e to nie s± pistolety najlepszej jako¶ci ale mo¿e jaki¶ markowy producent wypuszcza pod inn± nazw± liniê tanich ale przyzwoitych pistoletów? Ja za bardzo nie znam producentów pistoletów poza oczywi¶cie tymi najwiêkszymi typu sata czy devillbis ale ich pistolety nawet te najtañsze s± dla mnie za drogie. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-27, 19:48
|
0
|
|
|
Przemo
|
ten co teraz znalazles rozsypie sie po paru malowaniach . bylo o nim duzo na forum. |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-05-27, 19:59
|
0
|
|
|
|
wiêc bêdê szuka³ dalej..mo¿e jednak uda mi siê wykombinowaæ trochê wiêcej i poszukaæ co¶ choæ trochê lepszego ale nie bardzo mam kasê |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-27, 20:43
|
0
|
|
|
Przemo
|
sico jakos tam ''alkieruje'' kosztuje chyba neicale 80 zl i na jakis czas starcza. przeczytaj na forum. |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-01, 20:25
|
0
|
|
|
|
Kupi³em pistolet MP-500 czyli tez z 'drugiego' linku. Wiem,¿e pistolet sza³u nie robi ale jak pisa³em wcze¶niej nie prowadzê profesjonalnej lakierni. Ale czego¶ chyba nie rozumiem otó¿ w aukcji jest napisane,¿e ci¶nienie robocze tego pistoletu to 2-2.5 bar a w instrukcji nawet podaj± 2-3 bar czy to znaczy,¿e takie ci¶nienie powinno byæ na wej¶ciu do pistoletu? Bo jak ustawiam takie ci¶nienie to pistolet nie maluje tylko pluje farb± dopiero jak siê wkurzy³em i ustawi³em ok 8 bar na wej¶ciu to zacz±³ malowaæ jako tako ale i tak nie tak jak powinien. Wiem,¿e mam ma³y kompresor ale tak sobie my¶lê,¿e przy nabitym do 10 bar pe³nym zbiorniku to choæ przez chwilê powinien malowaæ poprawnie. Czy to wina kompresora czy po prostu chiñszczyzna mi siê trafi³a wadliwa? Nigdy wcze¶niej nie u¿ywa³em pistoletów LVLP i nie bardzo siê orientujê jak dok³adnie one maluj±. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-01, 20:33
|
0
|
|
|
Przemo
|
jaka masz srednice wnetrza przewodu? poprostu moze powietrze za wolno ''plynie'' przez waz. ustawiasz np 2-2.5 do bazy a 3-3.5 do klaru i musi lakierowac nawet jak hinski to pierwszy raz powinien zadzialas |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-01, 21:00
|
0
|
|
|
|
z kompresora do reduktora jakie¶ 4 metry wê¿a o ¶rednicy wewnêtrznej ok 12mm i z reduktora do pistoletu ok 10 m o ¶rednicy wewnêtrznej ok 10mm, do zwyk³ych pistoletów HP spokojnie to wystarcza³o. Powinny byæ grubsze wê¿e do LVPL? |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-01, 21:09
|
0
|
|
|
Przemo
|
wez sa dobre nawet do saty na styk. pokombinuj z ustawieniami tego guna poprostu moze daj wiecje powietrza mniej materialu i bedzie dobrze rozbijal material.moze reduktor hamuje powietrze |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-01, 21:17
|
0
|
|
|
|
no w³a¶nie tak my¶lê o tym reduktorze bo mam wra¿enie,¿e co¶ z nim nie tak a nie mam manometru przy pistolecie tylko ten na odwadniaczu, jutro pokombinujê a na razie dziêki bardzo za pomoc. |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-02, 14:11
|
0
|
|
|
|
Albo ja naprawdê czego¶ nie pojmujê albo co¶ ¼le robiê albo po prostu dane w instrukcji tego pistoletu dotycz±ce ci¶nienia roboczego s± kompletn± bzdur±. Zabra³em gun dzi¶ do kumpla który ma kompresor z 200-stu litrowym zbiornikiem a podana wydajno¶æ to 540 l/min ¿eby sprawdziæ czy na wydajniejszym kompresorze pistolet bêdzie dzia³aæ poprawnie ale niestety jest dok³adnie tak samo jak u mnie tzn przy ci¶nieniu do 3 bar nie ma szans ¿eby malowaæ normalnie baz± [klaru nawet nie sprawdza³em], próbowa³em ró¿nych ustawieñ i mo¿e tylko przy bardzo znikomej ilo¶ci materia³u na upartego mo¿na by powiedzieæ, ¿e maluje ale przy takiej ilo¶ci zadanej farby nic bym nie pomalowa³ a przy zwiêkszeniu ilo¶ci farby na takim ci¶nieniu pistolet rzuca kropki o ¶rednicy do 2-3 milimetrów. Jak mu ustawiê tak z 8 bar to dopiero zaczyna dzia³aæ w miarê ale i tak chyba niezbyt dobrze.
Kto¶ ma mo¿e jakie¶ nowe pomys³y w tej sprawie [oczywi¶cie poza stwierdzeniem,¿e to chiñskie badziewie nie bêdzie malowaæ ], bo mi ju¿ nerwów brakuje. A mo¿e jest tutaj kto¶ kto u¿ywa dok³adnie takiego pistoletu i mo¿e podzieliæ siê swoimi spostrze¿eniami co do tego konkretnego modelu? |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-02, 14:27
|
0
|
|
|
Przemo
|
a moze baze masz zbyt gesta? |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-02, 14:45
|
0
|
|
|
|
nie jestem z wykszta³cenia lakiernikiem ale przez parê lat kilkadziesi±t aut, motorów i innych rzeczy pomalowa³em co prawda tylko pistoletami HP ale my¶lê,¿e bazê to tak w miarê potrafiê wymieszaæ zazwyczaj robiê tak jak zalecaj± w mieszalni czyli najczê¶ciej 2:1 ale czasem recepta ka¿e laæ 1:0,7 wiêc tak robiê a czasami dolejê trochê wiêcej rozpuszczalnika ni¿ ka¿± ale zazwyczaj stosujê siê do tego co mówi±. Przed chwil± gdzie¶ przeczyta³em,¿e zmiana guna z jakiego¶ chiñczyka na co¶ lepszego typu sata to problem bo sata "nie chce" dzia³aæ wiêc tak sobie my¶lê,¿e mimo jakiego¶ tam do¶wiadczenia u mnie jest podobny problem bo czego¶ jeszcze nie wiem |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-03, 11:17
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego ,skoro ju¿ tak d³ugo bawisz siê w "lakierowanie" to czy nie by³o pro¶ciej zamiast kupowaæ "chiñskie cacko" nabyæ normalny pistolet ? Np. Air Gunse AZ3 HTE Tutaj ju¿ nie bedziesz mia³ "problemów" ¿e pistolet "nie chce lakierowaæ",itp. A co do tego twojego "zakupu" to proponuje aby¶ wzi±³ go i zawióz³ do np. dwóch lakierni i poprosi³ pracuj±cego(-ych) tam lakiernika(-ów) o "sprawdzenie" tego "cacka" i wydanie o nim swojej opini My¶le ¿e takie "niezale¿ne ¿ród³o" wyda tobie najbardziej obiektywn± opinie na temat tego pistoletu ni¿ forumowi "spece od wszystkiego" Nie zapomnij tylko do³±czyæ do pistoletu ,lakier i rozcieñczalnik Aby "testuj±cy" nie musia³ "ponosiæ kosztów" na test tego "cacka" I je¶li test wypadnie negatywnie to proponuje zapakowaæ "pistolecik" w opakowanie i wys³aæ go do tego który zaproponowa³ ci jego kupno (oczywi¶cie przesy³ka za pobraniem)
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-03, 14:17
|
0
|
|
|
|
Wiem,¿e by³oby pro¶ciej i marzy mi siê markowy pistolet ale to jednak wydatek przynajmniej kilkuset z³otych a od pewnego czasu lakierujê niezbyt du¿o i raczej mniejsze rzeczy wiêc d³ugo by trwa³o zanim wydatek by siê zwróci³ ale bêdê odk³ada³ i kiedy¶ kupiê sobie markowy pistol.
Dobry pomys³ z tym, ¿eby pojechaæ do profesjonalnej lakierni i ¿eby tam wypróbowali ten pistolet. A co do tego kto mi poleci³ ten konkretny pistolet to nie mam ¿alu do kropena16 bo to ja sam wyszuka³em kilka pistoletów a on tylko pomóg³ mi w wyborze najmniejszego z³a i my¶lê,¿e pozosta³e pistolety który ja zaproponowa³em dzia³a³y by dok³adnie tak samo jak ten który kupi³em bo to te¿ jakie¶ wynalazki by³y
Teraz mam trochê roboty ale przy czasie bêdê siê jeszcze bawi³ tym pistoletem bo mo¿e po prostu ja co¶ ¼le robiê choæ nie jestem kompletnym laikiem w temacie lakierowania. Nigdy wcze¶niej nie u¿ywa³em pistoletów LVLP czy HVLP i tak siê zastanawiam jak porz±dne pistolety tego typu pracuj± na tak niskim ci¶nieniu roboczym ale o tym to sobie poczytam w innych tematach. |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-06-03, 21:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
To jest w³a¶nie to, o czym czêsto-gêsto siê pisze:te pseudopistolety,nie wa¿ne,czy z napisem HP,HVLP,LVLP,kupione za 150-200 z³ to loteria:zadzia³a,lub nie zadzia³a.Twój nie zadzia³a³...To nie jest tak,¿e do LVLP trzeba odprawiæ jakie¶ czary,zar¿n±æ rudego koguta i bzykn±æ samicê os³a.On ma lakierowaæ,tylko potrzebuje wiêcej wydatku powietrza,i bêdzie git.Jaki¶ czas temu u¿ywa³em Evo Star-a T 4000,kupiony za ok 400 pln,i dajê s³owo,dzia³a³ nawet we wspó³pracy z WAN-em CE,który ma wydatek nie wiêkszy ni¿ 250 l/min,i zbiornik 115 litrów.
Co¿...Pechozol... |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-23, 00:40
|
0
|
|
|
|
A jednak dzia³a Wystarczy³o trochê voodoo, zar¿niêcie cielaka [rolnik z pobliskiej wioski nadal go szuka] i zatañczenie rytualnego tañca Indian Kickapoo i pistolet lakieruje nawet przyzwoicie je¶li chodzi oczywi¶cie o ten przedzia³ cenowy bo nie porównujê go do profesjonalnych pistoletów. Tylko przek³amane s± najwyra¼niej dane dotycz±ce poboru powietrza. Podaj±,¿e pobiera ok 170L/min ale mój kompresor fabrycznie generowa³ 240L/min [po kilku latach u¿ytkowania na pewno tyle nie produkuje ale nie s±dzê ¿eby robi³ mniej jak 170L/min] nie daje rady, nawet pracuj±c non stop, pistolet na pewno zu¿ywa du¿o wiêcej powietrza ni¿ podawane ok 170L/min. No ale na du¿ym kompresorze mo¿na swobodnie lakierowaæ tym pistolem. W razie gdyby linki z wcze¶niejszych postów wygas³y to rozmowa dotyczy pistoletu LVLP MP-500 Auaritia.
Mimo,¿e w ¿yciu polakierowa³em ju¿ wiele ró¿nych rzeczy, poczynaj±c od obudowy starej nokii poprzez motorowery, motory i auta osobowe na piêtrowych i przegubowych autobusach koñcz±c to przez przygody z tym chiñskim pistoletem dowiedzia³em siê du¿o nowych dla mnie rzeczy o lakierowaniu. Jak to mówi± "cz³owiek siê uczy ca³e ¿ycie".
W miêdzy czasie kupi³em Air Gansê AZ3 HTE2 wiêc chiñczyk i tak pójdzie w odstawkê. Dziêki bardzo wszystkim za pomoc w tym temacie. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-23, 09:36
|
0
|
|
|

|
Jednak kolego "dojrza³e¶" do w "miare normalnego" pistoletu jakim jest Air Gunsa AZ3 HTE2 Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-23, 09:43
|
0
|
|
|
|
Nie tyle ja dojrza³em co moje finanse no ale stwierdzi³em,¿e muszê mieæ w miarê normalny pistolet choæbym mia³ go u¿ywaæ tylko hobbystycznie. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-23, 09:47
|
0
|
|
|

|
I taki kolego pistolet pos³u¿y ci "³adnych pare latek" ,bez "uszczerbku" na jako¶æ nanoszonej pow³oki Gratuluje decyzji (mêskiej ) i serdecznie pozdrawiam!
"Chinola" we¿ i ode¶lij ....... wiesz komu? |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-23, 11:18
|
0
|
|
|
|
Mam nadziejê,¿e pos³u¿y kilka lat tym bardziej,¿e zawsze dbam o czysto¶æ pistoletu nawet gdy wcze¶niej u¿ywa³em tanich chiñczyków [choæ nie tylko ] to zawsze by³y dok³adnie myte zaraz po lakierowaniu i z tym bêdzie tak samo. Co do tego chiñczyka którego kupi³em to tak my¶lê,¿e chyba dokupiê wiêksz± dyszê [je¶li nie bêdzie droga] i zostawiê go do podk³adu i szprycy bo do tego Air Gunsy to trochê szkoda - mam na my¶li to,¿e po podk³adzie trudniej umyæ pistolet i nie zawsze chce siê to zrobiæ super dok³adnie |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-24, 08:09
|
0
|
|
|

|
Do podk³adu to musisz mieæ koniecznie osobny pistolet Zasad± tzw. min. s± dwa pistolety ,jeden do bazy i lakieru a drugi tylko do podk³adów. Szkoda tej Air Gunsy aby¶ j± "mêczy³" na podk³adzie Kup do podk³adu nowy pistolet ,ju¿ za oko³o 100z³ mo¿esz mieæ "chinola" z dysz± 1.7 który bedzie spokojnie "pracowa³" na tej twojej sprê¿arce
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-25, 00:33
|
0
|
|
|
|
No wiem,¿e do podk³adu musi byæ osobny pistolet, mam jakiego¶ chinola ale ju¿ ledwo ¿yje i chyba tak jak mówisz kupiê po prostu nowy za kilkadziesi±t z³.
A co do osobnych pistoletów do bazy i klaru to w specyfikacji AZ3 HTE2 podaj±,¿e ma du¿± wydajno¶æ nanoszenia klaru wiêc pewnie warto by³oby go zostawiæ do lakieru a w takim razie co wybraæ do bazy? Czy dobry by³by Air Gansa AZ30 HTE? Bo z kolei w jego specyfikacji jest podane ¿e jest bardzo wydajny w nanoszeniu bazy o ile oczywi¶cie dobrze odczytujê te dane ale chyba tak A je¶li nie AZ30 HTE to jaki inny pistolet, chodzi mi o pistolety za max 500, 600z³ bo SATA czy oryginalna IWATA to ju¿ naprawdê nie na moj± kieszeñ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-25, 18:19
|
0
|
|
|

|
Kolego ,"nie kombinuj" poniewa¿ "do bazy" powinien byæ jeszcze lepszy pistolet ni¿ do lakierów nawierzchniowych Tak¿e kup sobie dodatkowo pistolet do podk³adu i sk³adaj pieni±dze na lepszy pistolet np. Sata
Jak nie masz "urazu" do pistoletu z tzw. "drugiej rêki" to proponuje poszukaæ i kupiæ Sate jet90 1.3 BS (BS to typ g³owicy ,"idealny" do nak³adania baz) lub Sate jet RP 1.2 czy Sate jet 3000 RP 1.2 . HVLP ci nie polecam poniewa¿ do nich potrzeba bardzo ale to bardzo wydajnej sprê¿arki Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-26, 18:57
|
0
|
|
|
|
Nie kombinujê tylko cena saty jak dla mnie jest za wysoka. A co do u¿ywanych pistoletów to jako¶ nie mam przekonania bo wydaje mi siê,¿e je¶li kto¶ siê pozbywa pistoletu to chyba musi on byæ ju¿ nie do koñca sprawny a raczej nie mam mo¿liwo¶ci zakupu u¿ywanej saty z pewnego ¼ród³a. Tak wiêc pewnie na razie zostanê przy tym jednym pistolecie i bêdê zbiera³ cierpliwie na naprawdê dobry pistolet do bazy. Mam na my¶li bazy "konwencjonalne" bo do lakierowania wod± zupe³nie nie mam warunków. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-26, 21:37
|
0
|
|
|
Przemo
|
grzeeggorz, kup sate uzywana i dokup zestaw naprawczy i dobrze ja wymyj i nie ma bata bedzie chodzic w koncu to SATA |
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wys³any: 2011-06-30, 21:26
|
0
|
|
|
|
mo¿e kto¶ co¶ powiedziec na temat pistoletu Devilbiss GFV z dysz± 1,4 i 186? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-07-01, 12:19
|
0
|
|
|

|
Tutaj ca³kowicie siê zgadzam z Kropenem16 poniewa¿ nowe Saty mam tylko "w pracy" a na swoje potrzeby "po pracy" zawsze kupuje pistolety z tzw. "drugiej rêki" I musze przyznaæ ¿e doprowadzenie u¿ywanej Saty do stanu "ig³a" nie sprawia najmniejszego problemu. Do ka¿dej Saty masz wszystkie czêsci ,zestawy naprawcze itd. oraz w razie potrzeby bardzo dobry serwis ,tak¿e je¶li tylko korpus ma ca³y (bez zerwanych gwintów) to ¶mia³o mo¿na tak± kupiæ Przyznam ¿e czasami trzeba siê nie¿le "naczy¶ciæ" ,tak niestety ludzie dbaj± o swoje "narzêdzia pracy"
Swoj± Sata jet 90 jak kupi³em to g³owica dysza i iglica nadawa³y siê tylko do wyrzucenia Wizyta w serwisie Saty przywróci³a jej "nowe ¿ycie". Wystarczy³o tylko j± dok³adnie wyczy¶ciæ ,nasmarowaæ i zamontowaæ nowy zestaw naprawczy.
Mam tak¿e z "drugiej rêki" Sata jet RP ,którego stan by³ po zakupie tylko "troche lepszy" A obecnie po przegl±dzie i z nowym zestawem oraz pier¶cieniem uszczelniaj±cym pracuje jak "nówka ig³a"
Pozdrawiam! |
|
|
|