Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
remus
Wys³any: 2011-06-08, 11:03   jaki odcieñ LY7W - Audi A4 B7
0
UP DOWN

Panie i Panowie.
Da³em do pomalowanie maskê (sporo odprysków od kamieni - przy 201 tys. to normalne) swojej A4 B7 BPW i lakiernik pomalowa³ mi piêknie lakierem firmy STANDOX (podobno grupa VAG maluje t± firm±) ale jest jedno "ALE": widaæ go³ym okiem ró¿nicê w ziarnie lakieru. Jest poprostu drobniejsze a co za tym idzie odcieñ w pe³nym s³oñcu jest bardziej wpadaj±cy w ¿ó³ty i ziarno jest mniejszej "gradacji". Na stronie WWW STANDOXA jest chyba z 15 rodzaji LY7W. Mam pytanie czy w jaki¶ sposób pomalowania elementu karoserii aby zabieg by³ niezauwa¿alny. Czy w jaki¶ sposób jestem siê w stanie dowiedzieæ jaki odcieñ LY7W posiada moja Audiana.

dziêki za odpowied¿
Micha³

gugun 
Wys³any: 2011-06-08, 11:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jedyna mozliwosc to jechac do mieszalni co ma kilka mieszalnikow i dobrac po fiszkach cos co pasuje najbardziej a w domu zrobic natrysk probny...roznica w ziarnie moze wynikac z nieodpowiedniego polozenia bazy,zbyt grubych warst,malego/duzego cisnienia,zbyt gestej bazy itp itd

remus
Wys³any: 2011-06-08, 13:06   
0
UP DOWN

Kogo w Krakowie polecacie ¿eby mi dobra³ perfekcyjnie kolor.

Falconx 
Wys³any: 2011-06-09, 09:04   
0
UP DOWN

Sk±d: Piaseczno
S± kolory które nie bêd± pasowa³y i ¿adne dobieranie nie pomorze. Trzeba cieniowaæ b³otniki .

remus
Wys³any: 2011-06-10, 06:18   
0
UP DOWN

Czyli bez "wpyleñ" na s±siaduj±ce elementy siê nie obêdzie?

gugun 
Wys³any: 2011-06-10, 09:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jest ryzyko jest przyjemnosc:) przecieniujesz blotniki masz 100% nie to zapewne bedzie sie lekko roznil kolor zapewne,moze nie duzo,gorzej by bylo jakby to byly srodkowe drzwi,a na masce sie zawsze troche zgubi ta roznica jesli bedzie nie wielka...ja bym dorobil,zrobil natrysk probny,przylozyl i wtedy dopiero gdybal...

remus
Wys³any: 2011-06-16, 09:14   
0
UP DOWN

Wczoraj przedstawiciel Standoxa specjalnym spektroforometrem o nazwie "Geniusz" zeskanowa³ mi oryginalny lakier. Zobaczymy co powie ten magiczny przyrz±d. Dzisiaj maj± byæ wyniki.

Zbych
Wys³any: 2011-06-16, 22:23   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
jest ryzyko jest przyjemnosc:) przecieniujesz blotniki masz 100% nie to zapewne bedzie sie lekko roznil kolor zapewne,moze nie duzo,gorzej by bylo jakby to byly srodkowe drzwi,a na masce sie zawsze troche zgubi ta roznica jesli bedzie nie wielka...ja bym dorobil,zrobil natrysk probny,przylozyl i wtedy dopiero gdybal...

Doklasdnie...z tym ze darowalbym sobie natrysk probny a z gory zalozyl ze tzreba przecieniowac.

remus
Wys³any: 2011-06-17, 06:29   
0
UP DOWN

Niestety magiczny aparat Standoxa o nazwie "Geniusz" nie wykaza³ ró¿nicy w "ziarnie" LY7W ale za to pokaza³ ¿e na malowanych elementach kolor i odcieñ jest w 97 % jak w oryginale.

lipagol 
Wys³any: 2012-09-06, 10:05   standox
0
UP DOWN

ze standoxa konwencja w w 95% idzie odcien GE

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach