Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
remus
Wysłany: 2011-06-08, 12:03   jaki odcieĂą LY7W - Audi A4 B7
0
UP DOWN

Panie i Panowie.
Da³em do pomalowanie maskê (sporo odprysków od kamieni - przy 201 tys. to normalne) swojej A4 B7 BPW i lakiernik pomalowa³ mi piêknie lakierem firmy STANDOX (podobno grupa VAG maluje t¹ firm¹) ale jest jedno "ALE": widaÌ go³ym okiem ró¿nicê w ziarnie lakieru. Jest poprostu drobniejsze a co za tym idzie odcieù w pe³nym s³oùcu jest bardziej wpadaj¹cy w ¿ó³ty i ziarno jest mniejszej "gradacji". Na stronie WWW STANDOXA jest chyba z 15 rodzaji LY7W. Mam pytanie czy w jakiœ sposób pomalowania elementu karoserii aby zabieg by³ niezauwa¿alny. Czy w jakiœ sposób jestem siê w stanie dowiedzieÌ jaki odcieù LY7W posiada moja Audiana.

dziĂŞki za odpowiedÂż
MichaÂł

gugun 
Wysłany: 2011-06-08, 12:13   
0
UP DOWN

jedyna mozliwosc to jechac do mieszalni co ma kilka mieszalnikow i dobrac po fiszkach cos co pasuje najbardziej a w domu zrobic natrysk probny...roznica w ziarnie moze wynikac z nieodpowiedniego polozenia bazy,zbyt grubych warst,malego/duzego cisnienia,zbyt gestej bazy itp itd

remus
Wysłany: 2011-06-08, 14:06   
0
UP DOWN

Kogo w Krakowie polecacie Âżeby mi dobraÂł perfekcyjnie kolor.

Falconx 
Wysłany: 2011-06-09, 10:04   
0
UP DOWN

SÂą kolory ktĂłre nie bĂŞdÂą pasowaÂły i Âżadne dobieranie nie pomorze. Trzeba cieniowaĂŚ bÂłotniki .

remus
Wysłany: 2011-06-10, 07:18   
0
UP DOWN

Czyli bez "wpyleĂą" na sÂąsiadujÂące elementy siĂŞ nie obĂŞdzie?

gugun 
Wysłany: 2011-06-10, 10:48   
0
UP DOWN

jest ryzyko jest przyjemnosc:) przecieniujesz blotniki masz 100% nie to zapewne bedzie sie lekko roznil kolor zapewne,moze nie duzo,gorzej by bylo jakby to byly srodkowe drzwi,a na masce sie zawsze troche zgubi ta roznica jesli bedzie nie wielka...ja bym dorobil,zrobil natrysk probny,przylozyl i wtedy dopiero gdybal...

remus
Wysłany: 2011-06-16, 10:14   
0
UP DOWN

Wczoraj przedstawiciel Standoxa specjalnym spektroforometrem o nazwie "Geniusz" zeskanowaÂł mi oryginalny lakier. Zobaczymy co powie ten magiczny przyrzÂąd. Dzisiaj majÂą byĂŚ wyniki.

Zbych
Wysłany: 2011-06-16, 23:23   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
jest ryzyko jest przyjemnosc:) przecieniujesz blotniki masz 100% nie to zapewne bedzie sie lekko roznil kolor zapewne,moze nie duzo,gorzej by bylo jakby to byly srodkowe drzwi,a na masce sie zawsze troche zgubi ta roznica jesli bedzie nie wielka...ja bym dorobil,zrobil natrysk probny,przylozyl i wtedy dopiero gdybal...

Doklasdnie...z tym ze darowalbym sobie natrysk probny a z gory zalozyl ze tzreba przecieniowac.

remus
Wysłany: 2011-06-17, 07:29   
0
UP DOWN

Niestety magiczny aparat Standoxa o nazwie "Geniusz" nie wykaza³ ró¿nicy w "ziarnie" LY7W ale za to pokaza³ ¿e na malowanych elementach kolor i odcieù jest w 97 % jak w oryginale.

lipagol 
Wysłany: 2012-09-06, 11:05   standox
0
UP DOWN

ze standoxa konwencja w w 95% idzie odcien GE

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu