Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
djx
Wys³any: 2011-06-09, 13:50   Kiedy klasc bezbarwny??
0
UP DOWN

witam

bede malowal dorobiona baza w sprayu blotnik w samochodzie o kolorze metalik, mam pytanie bo ostatnio jak robilem to polozylem bezbarwny gdzies po pol godziny od bazy i wyszlo matowe, nawet po polerowaniu, moze wiec lepiej nalozyc bezbarwny nastepnego dnia, czytalem w necie ze ktos tak zrobil i jest lustro

marchew6260
Wys³any: 2011-06-09, 13:56   
0
UP DOWN

A bezbarwny te¿ bêdziesz mia³ w sprayu? Sory ale sprayem to mo¿esz malowaæ po ¶cianie a nie w aucie. Odradzam Ci takich zabiegów

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-09, 14:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Pewnie kolego kupi³e¶ bezbarwny matowy w srayu :rotfl: I dlatego takie masz efekty :tak: A co do tego "super efektu po srayu" to chyba wiesz ¿e w "necie" ludzie ró¿ne "cuda" pisz± ;) Pozdrawiam! :spoko:

kazimierz35 
Wys³any: 2011-06-09, 14:06   
0
UP DOWN

Sk±d: ma³opolska
Robert--jakie rozwi±zanie???? nie chce siê wychylaæ i czekam na kumatych.ja malowa³em dzisiaj po ok. 20 min i wysz³o lustro.a wcze¶niej k³ad³em baze x2. :tak:

kasat1
Wys³any: 2011-06-09, 14:15   
0
UP DOWN

Witam.
Jak ju¿ musisz tym "sprajem" ,to jak baza przyschnie (zrobi siê mat) wtedy jedziesz tym psikaczem , tylko tu jest problem bo jak chcesz zrobiæ po³ysk to musisz bezbarwny niestety "wylaæ" na auto a sprajem bêdzie to baaaardzo ciê¿kie zadanie , bo Ci gó...o zjedzie.
Z polerowaniem to bym uwa¿a³ bo w±tpie aby w spraju by³ dodany utwardzacz a jak juz jest to jakie¶ homo-niewiadomo.

Heja

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-09, 14:16   
0
UP DOWN

"Kumaty" kolego Kazmirz35 ,malowa³e¶ srayem? Widzia³e¶ "naocznie" te materia³y które zastosowa³ ten cz³owiek i jego "finalny efekt" ? Ja siê na "papraniu srayami" nie znam :rotfl: To jest ju¿ "wy¿sza" szko³a papractwa :rotfl: Pozdrawiam! :spoko: Kumatego kolege ;)

kazimierz35 
Wys³any: 2011-06-09, 14:21   
0
UP DOWN

mo¿e zaskoczê kumatych ale ka¿dy ma swoja metodê na clar,Ja najpierw dajê 2x z wiêkszym odstêpem pistoletu i wychodzi skórka a potem przybli¿am pistolet i ³adnie wychodzi szklista pow³oka. :)

kazimierz35 
Wys³any: 2011-06-09, 14:25   
0
UP DOWN

a nie dopowiedzia³em dlaczego tak robiê ze "skórk±', no czekam na pytania.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-09, 14:36   
0
UP DOWN

Kazimirz35 to "lakierujesz" srayem czy "pistolecikiem"? :rotfl: Autor tematu pyta³ o sraya :tak:
A teraz to na co z pewno¶ci± czekasz ;) napisz mi i innym kolegom z tego forum dlaczego "tak" a nie innaczej nak³adasz i "piêknie rozlewasz na lusterko" lakier bezbarwny :tak: Mi³o jest tak móc "skorzystaæ z wiedzy i do¶wiadczenia" kumatego speca ;) Wiesz ja jestem "totalny amator" przy twoim "do¶wiadczeniu i praktyce" :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:
ps.Napisz jeszcze kolego do jakich lakierów bezbarwnych (czyt. VHS ,HS ,MS) jest ta "metoda na lusterko" ;) Na jakim lakierze bezbarwnym wychodzi Tobie "naj³adniejsze lusterko"? ;) Bêdziemy wszyscy bardzo "zobowi±zani" za uchylenie "r±bka swojego praktycznego do¶wiadczenia" Mój "lakierniczy idolu" ;)

kazimierz35 
Wys³any: 2011-06-09, 14:49   
0
UP DOWN

tajemnicê zabiorê do grobu ,co niektórym wy¶lê emeil. poczytaj moje wszystkie posty to siê dowiesz co nie co.nie chcê by po mnie psy wieszano bo jako nowicjusz nadepn±³em kumatym na nogê.a tak to czytasz i nie rozumiesz tego co piszê--to pistolet. :) zachowa³em tutaj sens k³adzienia klaru a kto¶ pyta³ o czas.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-09, 15:03   
0
UP DOWN

Czyli rozumiem kumaty kolego ¿e wg. ciebie sposób aplikacji srayem jest podobny do aplikacji lakieru pistoletem? ;) Tak przynajmniej mo¿na to odebraæ ,skoro napisa³e¶ to w "temacie o srayu" :tak: Mo¿esz zdradziæ jak w "srayu" mo¿esz wyregulowaæ np. szeroko¶æ strumienia powietrza i ilo¶æ materia³u? :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:
ps. Z pewno¶ci± przeczytam jeszcze raz wszystkie Twoje "wiadomo¶ci" aby "zg³êbiæ i poznaæ ,warsztat lakierniczy kumatego speca" :tak: :rotfl:

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-06-09, 17:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Robertlodz09 napisa³/a:
Z pewno¶ci± przeczytam jeszcze raz wszystkie Twoje "wiadomo¶ci"

To nawet nie siadaj do lektury, bo niema do czego. :roll:
kazimierz35 napisa³/a:
dlaczego tak robiê ze "skórk±', no czekam na pytania.

Aby potem papierem 1000 zjechaæ s³omê z lakieru i wypolerowaæ na lusterko.
Kaziu maluje w stodole od 6.30 wiêc nied³ugo sie nim nacieszycie bo po ¿niwach w stodole juz bêdzie to co byc powinno a teraz wystaje tylko koledze z butów - S£OMA !!!

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: