Autor |
Wiadomość |
 |
djx
|
Wysłany: 2011-06-09, 14:50 Kiedy klasc bezbarwny??
|
0
|
|
|
|
witam
bede malowal dorobiona baza w sprayu blotnik w samochodzie o kolorze metalik, mam pytanie bo ostatnio jak robilem to polozylem bezbarwny gdzies po pol godziny od bazy i wyszlo matowe, nawet po polerowaniu, moze wiec lepiej nalozyc bezbarwny nastepnego dnia, czytalem w necie ze ktos tak zrobil i jest lustro |
|
|
|
 |
marchew6260
|
Wysłany: 2011-06-09, 14:56
|
0
|
|
|
|
A bezbarwny teÂż bĂŞdziesz miaÂł w sprayu? Sory ale sprayem to moÂżesz malowaĂŚ po Âścianie a nie w aucie. Odradzam Ci takich zabiegĂłw |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:02
|
0
|
|
|

|
Pewnie kolego kupi³eœ bezbarwny matowy w srayu I dlatego takie masz efekty A co do tego "super efektu po srayu" to chyba wiesz ¿e w "necie" ludzie ró¿ne "cuda" pisz¹ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
kazimierz35
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:06
|
0
|
|
|
|
Robert--jakie rozwiÂązanie???? nie chce siĂŞ wychylaĂŚ i czekam na kumatych.ja malowaÂłem dzisiaj po ok. 20 min i wyszÂło lustro.a wczeÂśniej kÂładÂłem baze x2. |
|
|
|
 |
kasat1
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:15
|
0
|
|
|
|
Witam.
Jak juÂż musisz tym "sprajem" ,to jak baza przyschnie (zrobi siĂŞ mat) wtedy jedziesz tym psikaczem , tylko tu jest problem bo jak chcesz zrobiĂŚ poÂłysk to musisz bezbarwny niestety "wylaĂŚ" na auto a sprajem bĂŞdzie to baaaardzo ciĂŞÂżkie zadanie , bo Ci gĂł...o zjedzie.
Z polerowaniem to bym uwaÂżaÂł bo wÂątpie aby w spraju byÂł dodany utwardzacz a jak juz jest to jakieÂś homo-niewiadomo.
Heja |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:16
|
0
|
|
|

|
"Kumaty" kolego Kazmirz35 ,malowaÂłeÂś srayem? WidziaÂłeÂś "naocznie" te materiaÂły ktĂłre zastosowaÂł ten czÂłowiek i jego "finalny efekt" ? Ja siĂŞ na "papraniu srayami" nie znam To jest juÂż "wyÂższa" szkoÂła papractwa Pozdrawiam! Kumatego kolege |
|
|
|
 |
kazimierz35
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:21
|
0
|
|
|
|
moÂże zaskoczĂŞ kumatych ale kaÂżdy ma swoja metodĂŞ na clar,Ja najpierw dajĂŞ 2x z wiĂŞkszym odstĂŞpem pistoletu i wychodzi skĂłrka a potem przybliÂżam pistolet i Âładnie wychodzi szklista powÂłoka. |
|
|
|
 |
kazimierz35
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:25
|
0
|
|
|
|
a nie dopowiedziaÂłem dlaczego tak robiĂŞ ze "skĂłrkÂą', no czekam na pytania. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:36
|
0
|
|
|

|
Kazimirz35 to "lakierujesz" srayem czy "pistolecikiem"? Autor tematu pytaÂł o sraya
A teraz to na co z pewnoÂściÂą czekasz napisz mi i innym kolegom z tego forum dlaczego "tak" a nie innaczej nakÂładasz i "piĂŞknie rozlewasz na lusterko" lakier bezbarwny MiÂło jest tak mĂłc "skorzystaĂŚ z wiedzy i doÂświadczenia" kumatego speca Wiesz ja jestem "totalny amator" przy twoim "doÂświadczeniu i praktyce" Pozdrawiam!
ps.Napisz jeszcze kolego do jakich lakierĂłw bezbarwnych (czyt. VHS ,HS ,MS) jest ta "metoda na lusterko" Na jakim lakierze bezbarwnym wychodzi Tobie "najÂładniejsze lusterko"? BĂŞdziemy wszyscy bardzo "zobowiÂązani" za uchylenie "rÂąbka swojego praktycznego doÂświadczenia" MĂłj "lakierniczy idolu" |
|
|
|
|
 |
kazimierz35
|
Wysłany: 2011-06-09, 15:49
|
0
|
|
|
|
tajemnicê zabiorê do grobu ,co niektórym wyœlê emeil. poczytaj moje wszystkie posty to siê dowiesz co nie co.nie chcê by po mnie psy wieszano bo jako nowicjusz nadepn¹³em kumatym na nogê.a tak to czytasz i nie rozumiesz tego co piszê--to pistolet. zachowa³em tutaj sens k³adzienia klaru a ktoœ pyta³ o czas. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-06-09, 16:03
|
0
|
|
|

|
Czyli rozumiem kumaty kolego ¿e wg. ciebie sposób aplikacji srayem jest podobny do aplikacji lakieru pistoletem? Tak przynajmniej mo¿na to odebraÌ ,skoro napisa³eœ to w "temacie o srayu" Mo¿esz zdradziÌ jak w "srayu" mo¿esz wyregulowaÌ np. szerokoœÌ strumienia powietrza i iloœÌ materia³u? Pozdrawiam!
ps. Z pewnoœci¹ przeczytam jeszcze raz wszystkie Twoje "wiadomoœci" aby "zg³êbiÌ i poznaÌ ,warsztat lakierniczy kumatego speca" |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-06-09, 18:27
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Z pewnoÂściÂą przeczytam jeszcze raz wszystkie Twoje "wiadomoÂści" |
To nawet nie siadaj do lektury, bo niema do czego.
kazimierz35 napisał/a: | dlaczego tak robiĂŞ ze "skĂłrkÂą', no czekam na pytania. |
Aby potem papierem 1000 zjechaĂŚ sÂłomĂŞ z lakieru i wypolerowaĂŚ na lusterko.
Kaziu maluje w stodole od 6.30 wiĂŞc niedÂługo sie nim nacieszycie bo po Âżniwach w stodole juz bĂŞdzie to co byc powinno a teraz wystaje tylko koledze z butĂłw - SÂŁOMA !!! |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|