Autor |
Wiadomość |
 |
caci
|
Wysłany: 2011-06-19, 15:39 Mini (multi) szlifierka
|
0
|
|
|

|
Potrzebuje jakiejœ malutkiej szlifierki która czeœciowo zast¹pi du¿¹ k¹tówkê w trudno dostêpnych miejscach. Wiadomo - do przeciêcia jakiejœ œrubki której nie da sie odkreciÌ, przeszlifowanie niedostêpnych dla wiekszych narzêdzi powierzchni, usuwanie rdzy w zakamarkach itd
S¹ takie tanie bass http://www.allegromat.pl/aukcja80365 ale nie mam zaufania do tej firmy, plusem jest du¿a iloœÌ akcesoriów.
Na pewno Dremel jest lepszÂą propozycja ale z waÂłkiem giĂŞtkim kosztuje prawie 300zÂł http://www.allegromat.pl/aukcja80366
Skoro bĂŞdĂŞ tego uzywaÂł sporadycznie to chyba kupienie takiego tanszego narzĂŞdzia bĂŞdzie lepszym wyjsciem tymbardziej Âże i tak jest 12 miesiĂŞcy gwarancji.
Prosze o opinie kogoÂś kto korzystaÂł z takich zabawek na warsztacie.
Czy do tych tanich bassĂłw pasujÂą akcesoria od dremela ktĂłre Âłatwo dokupiĂŚ na rynku ? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-06-19, 15:58
|
0
|
|
|

|
Ja mam takie multi ze Skila i jestem bardzo zadowolony. UÂżywam jej bardzo czĂŞsto (od 2 lat) praktycznie nie chowam jej do skrzynki .ZdradzĂŞ tajemnicĂŞ bo uÂżywam jej wraz z kamieniem szlifierskim palcowym do obrabiania szpachli .Idealnie obrabia szpachel w takich miejscach jak wnĂŞka kierunkowskazu w bÂłotniku itp. OczywiÂście idealnie sprawdza siĂŞ w szlifowaniu rdzy w miejscach trudno dostĂŞpnych . |
|
 |
caci
|
Wysłany: 2011-06-19, 17:22
|
0
|
|
|

|
WÂłaÂśnie do podobnych czynnoÂści chce kupiĂŚ coÂś podobnego.
Widze skila na allegro ale ma tylko 125W, silniczek nie zatrzymuje ci sie przy mocniejszym docisniĂŞciu ?? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-06-19, 17:25
|
0
|
|
|

|
Na peÂłnych obrotach jest bardzo silna ale jak siĂŞ zmniejsz obroty to i spada jej moc. |
|
 |
zwibel
|
Wysłany: 2011-06-23, 21:58
|
0
|
|
|
|
JeÂżeli masz czas to polecam taki sprzĂŞt z ALDIka (nie pamiĂŞtam nazwy) lub LIDLA Parkside. Z aldiego ta pierwsza ma wiĂŞcej akcesorii i jest naprawdĂŞ wytrzymaÂła. Ja mam tÂą z Lidla i teÂż jest bardzo fajna. MyÂśle Âże do takich prac nie warto przepÂłacaĂŚ za dremela. Obie kosztujÂą ok 70zÂł tylko trzeba poczekaĂŚ na promocjĂŞ;) |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2011-06-24, 14:07
|
0
|
|
|
|
Je¿eli chcesz tym czyœciÌ rdze i ci¹Ì œrubki to trzeba pamiêtaÌ ,¿e tarcze do tego s¹ malutkie i szybko siê koùcz¹, a cena porz¹dnych tarcz ( np proxxon ) jest wysoka.
Warto wybraĂŚ coÂś w miarĂŞ porzÂądnego bo przy duÂżych obrotach szybko siadajÂą te tanie z racji duÂżych luzow na ÂłoÂżyskach i kiepskiego spasowania elementĂłw |
|
|
|
 |
lesnik
|
Wysłany: 2011-06-24, 15:13
|
0
|
|
|
|
Ja mam king krafta z aldiego i dremela 300 . Kinga u¿ywam od 3 lat, dremela od 2. Dremel mia³ ju¿ wymieniany stojan. A co do akcesoriów. Polecam zwyk³e tanie zestawy w drewnianych pude³kach. Czasem w lidlu da siê wyczaiÌ. Szlifierek tych teraz u¿ywam rzadko bo wzi¹³em siê za roboty wiêkszego kalibru, gdzie takie sprzety nie s¹ potrzebne. U¿ywa³em ich do drewna, stali szk³a kamienia plastkiu. Wszêdzie dobrze siê sprawdzj¹ Polecam
[ Dodano: 2011-06-24, 17:56 ]
Ja mam coÂś takiego
http://allegro.pl/multisz...1679093177.html |
_________________ Pozdrawiam lesnik.. |
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2011-06-24, 19:58
|
0
|
|
|

|
Kupi³em Einhella na allegro, po pierwszych testach wydaje siê ok. Oczywiscie ca³a masa akcesoriów z ktorych bedê wykorzystywa³ mo¿e 10%, ale sprawdzi³em ju¿ ¿e pasuj¹ koncówki z dremela, a te s¹ powszechnie dostepne w hipermerkaetach budowalnych w rozs¹dnych pieni¹¿kach. Komplet tarcz do ciêcia czyli 20szt kosztuje 6 czy 7zl wiec nie zbankrutuje |
|
|
|