Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
caci 
Wys³any: 2011-06-19, 14:39   Mini (multi) szlifierka
0
UP DOWN

Potrzebuje jakiej¶ malutkiej szlifierki która cze¶ciowo zast±pi du¿± k±tówkê w trudno dostêpnych miejscach. Wiadomo - do przeciêcia jakiej¶ ¶rubki której nie da sie odkreciæ, przeszlifowanie niedostêpnych dla wiekszych narzêdzi powierzchni, usuwanie rdzy w zakamarkach itd
S± takie tanie bass http://www.allegromat.pl/aukcja80365 ale nie mam zaufania do tej firmy, plusem jest du¿a ilo¶æ akcesoriów.
Na pewno Dremel jest lepsz± propozycja ale z wa³kiem giêtkim kosztuje prawie 300z³ http://www.allegromat.pl/aukcja80366
Skoro bêdê tego uzywa³ sporadycznie to chyba kupienie takiego tanszego narzêdzia bêdzie lepszym wyjsciem tymbardziej ¿e i tak jest 12 miesiêcy gwarancji.
Prosze o opinie kogo¶ kto korzysta³ z takich zabawek na warsztacie.
Czy do tych tanich bassów pasuj± akcesoria od dremela które ³atwo dokupiæ na rynku ?

Homer S. 
Wys³any: 2011-06-19, 14:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Ja mam takie multi ze Skila i jestem bardzo zadowolony. U¿ywam jej bardzo czêsto (od 2 lat) praktycznie nie chowam jej do skrzynki .Zdradzê tajemnicê bo u¿ywam jej wraz z kamieniem szlifierskim palcowym do obrabiania szpachli :!: .Idealnie obrabia szpachel w takich miejscach jak wnêka kierunkowskazu w b³otniku itp. Oczywi¶cie idealnie sprawdza siê w szlifowaniu rdzy w miejscach trudno dostêpnych .

caci 
Wys³any: 2011-06-19, 16:22   
0
UP DOWN

W³a¶nie do podobnych czynno¶ci chce kupiæ co¶ podobnego.
Widze skila na allegro ale ma tylko 125W, silniczek nie zatrzymuje ci sie przy mocniejszym docisniêciu ??

Homer S. 
Wys³any: 2011-06-19, 16:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Na pe³nych obrotach jest bardzo silna ale jak siê zmniejsz obroty to i spada jej moc.

zwibel
Wys³any: 2011-06-23, 20:58   
0
UP DOWN

Je¿eli masz czas to polecam taki sprzêt z ALDIka (nie pamiêtam nazwy) lub LIDLA Parkside. Z aldiego ta pierwsza ma wiêcej akcesorii i jest naprawdê wytrzyma³a. Ja mam t± z Lidla i te¿ jest bardzo fajna. My¶le ¿e do takich prac nie warto przep³acaæ za dremela. Obie kosztuj± ok 70z³ tylko trzeba poczekaæ na promocjê;)

chudson
Wys³any: 2011-06-24, 13:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Je¿eli chcesz tym czy¶ciæ rdze i ci±æ ¶rubki to trzeba pamiêtaæ ,¿e tarcze do tego s± malutkie i szybko siê koñcz±, a cena porz±dnych tarcz ( np proxxon ) jest wysoka.
Warto wybraæ co¶ w miarê porz±dnego bo przy du¿ych obrotach szybko siadaj± te tanie z racji du¿ych luzow na ³o¿yskach i kiepskiego spasowania elementów

lesnik 
Wys³any: 2011-06-24, 14:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Rypin
Ja mam king krafta z aldiego i dremela 300 . Kinga u¿ywam od 3 lat, dremela od 2. Dremel mia³ ju¿ wymieniany stojan. A co do akcesoriów. Polecam zwyk³e tanie zestawy w drewnianych pude³kach. Czasem w lidlu da siê wyczaiæ. Szlifierek tych teraz u¿ywam rzadko bo wzi±³em siê za roboty wiêkszego kalibru, gdzie takie sprzety nie s± potrzebne. U¿ywa³em ich do drewna, stali szk³a kamienia plastkiu. Wszêdzie dobrze siê sprawdzj± Polecam

[ Dodano: 2011-06-24, 17:56 ]
Ja mam co¶ takiego
http://allegro.pl/multisz...1679093177.html

caci 
Wys³any: 2011-06-24, 18:58   
0
UP DOWN

Kupi³em Einhella na allegro, po pierwszych testach wydaje siê ok. Oczywiscie ca³a masa akcesoriów z ktorych bedê wykorzystywa³ mo¿e 10%, ale sprawdzi³em ju¿ ¿e pasuj± koncówki z dremela, a te s± powszechnie dostepne w hipermerkaetach budowalnych w rozs±dnych pieni±¿kach. Komplet tarcz do ciêcia czyli 20szt kosztuje 6 czy 7zl wiec nie zbankrutuje :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: