Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 15:59
Autor Wiadomość
Czester
Wysłany: 2008-01-13, 22:06   PISTOLET LAKIERNICZY S4000 EVO-T (LVLP)
Gość
Witam
Mam pytanko,co sÂądzicie o pistolecie S4000 EVO-T (LVLP)??? Naddaje sie to do malowania czy kicha??? ProszĂŞ o porady

gruber
Wysłany: 2008-01-13, 22:45   LVLP
Gość
Ja ostatnio zdecydowaÂłem siĂŞ na Leader LVLP, jeszcze nie miaÂłem okazji nim lakierowaĂŚ ale jak to nastÂąpi dam znaĂŚ.SÂłyszaÂłem o nim dobre opinie...

Wysłany: 2008-01-14, 08:35   
0
UP DOWN
MTGarage.

star evot ma same dobre opinie w Âśrodowiskum lakierniczym, jeÂśli chodiz o sprzĂŞt za tÂą kase. jednak wydaje mi sie, ze walcom slim s za tÂą cene bĂŞdzie lepszy :wink:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

Czester
Wysłany: 2008-01-14, 22:00   PISTOLET LAKIERNICZY S4000 EVO-T
Gość
no w³asnie czyta³em ze to dobry pistolet jak na ta cenê.G³ównie chodzi mi o to ¿eby malowa³ cienk¹ równ¹ warstw¹ i by³ bezawaryjny. Wczesniej mai³em jakis z³om za 160.Pierwsze malowanie wysz³o ³adnie a potem jak rozebra³em d mycia coœ sie pop* cisnienie zacze³o biÌ na kielich...no i kicha .raz malowa³ pieknie ,raz plu³ i chwilowo zrezygnowa³em z malowania..ale na wiosne jak skompletuje szprzet mam nadzieje ¿e zaczne.
Pozdro i dziekuje za porady

rbfm 
Wysłany: 2008-01-14, 22:06   
0
UP DOWN

Czester napisał/a:
cisnienie zaczeÂło biĂŚ na kielich

bo go nie domyles i nie przedmuchales w druga strone

Czester
Wysłany: 2008-01-14, 23:21   
Gość
pistolet jest umyty dobrze(rozbieraÂłem go w mak) wszystkie czesci byÂły myte w rozpuszczalniku potem przedmuchane.wedÂług mnie winna jest uszczelka miedzy dyszÂą a korpusem,no ale tego raczej nie dokupiĂŞ.

rbfm 
Wysłany: 2008-01-14, 23:27   
0
UP DOWN

Czester napisał/a:
pistolet jest umyty dobrze(rozbieraÂłem go w mak) wszystkie czesci byÂły myte w rozpuszczalniku potem przedmuchane.wedÂług mnie winna jest uszczelka miedzy dyszÂą a korpusem,no ale tego raczej nie dokupiĂŞ.

mimo wszystko upieram sie przy swoim. tak samo dzieje sie w walcomie slim s gdy go nie przedmucham w druga strone.

zed
Wysłany: 2008-01-14, 23:31   
0
UP DOWN

(rozbieraÂłem go w mak)to blad
jesli to taka czarna z 5 mm grubosci to sprobuj podgrzac ja opalarka (tylko z wyczuciem)i mocno dokrec dysze.

gruber
Wysłany: 2008-01-15, 09:24   ---
Gość
Co to znaczy przedmuchaÌ pistolet w drug¹ stronê? Jak siê wykonuje tak¹ czynnoœÌ ?

Bisuside14 
Wysłany: 2008-01-15, 11:00   
0
UP DOWN

Te¿ chcia³bym siê dowiedzieÌ jak czyœciÌ po¿¹dnie pistolet ¿eby troche s³u¿y³ i czym czyœciÌ
A co powiecie na Leadera HVLP :?:

rbfm 
Wysłany: 2008-01-15, 11:57   
0
UP DOWN

gruber napisał/a:
Co to znaczy przedmuchaÌ pistolet w drug¹ stronê? Jak siê wykonuje tak¹ czynnoœÌ ?

to znaczy zatkac mu wylot

Bisuside14 
Wysłany: 2008-01-15, 12:21   
0
UP DOWN

wylot powietrza i lakieru?

rbfm 
Wysłany: 2008-01-15, 13:41   
0
UP DOWN

Bisuside14 napisał/a:
wylot powietrza i lakieru?

tak. zatykasz palcem dysze

mebArth 
Wysłany: 2008-01-15, 13:44   
0
UP DOWN

Zatykasz nadgarstkiem wylot lakieru i powietrza i ciÂśniesz cyngiel. Wtedy wszytsko ci wraca do gĂłry. Uwazaj na oczy i sufit i nie zakrĂŞcaj kielicha. Jakim stary tak nieraz po oczach dostaÂłem z kielicha bo czÂłowiek nie myÂśli i sie spieszy.

Bisuside14 
Wysłany: 2008-01-15, 13:48   
0
UP DOWN

gogle se spraw :wink: . widzia³em kiedyœ jak w filmiku koleœ w³¹œnie czyœci³ i by³o zbli¿enie do œrodka kielika, to b¹belki lecia³y, ale nie wiedzia³em jak to zrobiÌ.
DziĂŞki :smile:
A co myœlisz o Leader'ze HVLP :?: powinienem siê wyrobiÌ z pompk¹ (a raczej dwoma o ³¹cznej wyjanoœci 300l/min lub nawet wiêcej :?: i baùka 24l +50l :?:

maras 
Wysłany: 2008-01-15, 18:06   
0
UP DOWN

rozumiem twĂłj problem, z poprzednim pistoletem teÂż tak miaÂłem. PrzyczynÂą jest to,ze te taĂąsze pistolety nie sÂą robione z uszczelnieniami na stoÂżkach, tak jak droÂższe, ale np leader ma juÂż stoÂżki na dyszy. TeÂż miaÂłem kupiĂŚ evo-ta, ale wybraÂłem air-gunsa, czyli taĂąszÂą markĂŞ Iwaty. Model az3 hte kosztuje ok 5 stĂłw(taki mam), wiĂŞc trochĂŞ wiĂŞcej niÂż evot, ale dla mnie rekomendacjÂą jest to,Âże produkuje go Iwata. System natrysku jest taki jak w w400 lv, wiĂŞc teÂż jakiÂś rodzaj lvlp. Ma bardzo maÂłe zapotrzebowanie na powietrze. http://gambrinus.poznan.p...products_id=472
Tylko dysze do niego sÂą droÂższe niÂż do evo-ta, o jakieÂś 100zÂł

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu