Autor |
Wiadomo¶æ |
|
tomi
|
Wys³any: 2011-06-29, 20:39 Odpryskuj±cy bezbarwny
|
0
|
|
|
|
Witam,
Planujê wykonaæ renowacjê pow³oki lakierniczej na moim samochodzie.
Zorientowa³em siê ¿e wszystkie Alfy z lakierem rosso alfa 130 mia³y podobny problem, mianowicie od³a¿±cy bezbarwny lakier.
Tak jest u mnie na masce, dachu, klapie bagaznika. Porad¼cie co mo¿na z nim zrobiæ?
Dziêki.
|
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2011-06-29, 20:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
Sprzedaæ jak jest lub zedrzeæ i polakierowaæ od nowa. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-06-29, 21:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Mam alfê lubiê j±,i radzê ...jak Miki.Albo-albo.Bo z Alf± jak z kobiet±:¿yæ trudno,a zabiæ...szkoda. |
|
|
|
|
tomi
|
Wys³any: 2011-06-29, 23:01
|
0
|
|
|
|
Sprzeda¿ nie wchodzi w grê, ma³o by³o 155 z v6, dlatego warto j± uratowaæ.
W takim razie malowanie ca³ego autka.
W jaki sposób zedrzeæ sam bezbarwny? Czy te¿ nie przejmowaæ siê za bardzo czy bezbarwny czy baza i drzeæ do podk³adu? |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-06-30, 06:17
|
0
|
|
|
|
Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzê.
Ale nie obra¼ siê,to nie jest robota dla pocz±tkuj±cego i niemaj±cego do¶wiadczenia cz³owieka (mówiê o ca³ym procesie lakierowania ca³ego samochodu).Lepiej odk³adaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz. |
|
|
|
|
tomi
|
Wys³any: 2011-06-30, 12:02
|
0
|
|
|
|
Jestem amatorem w tej dziedzinie, to fakt.
Na innych forach jestem po tej samej stronie co Ty, odpowiadam na pytania i rozumiem Ciê, na pewno kunszt lakierowania wymaga ogromnego do¶wiadczenia i jest wiele niuansów odgrywaj±cych kluczow± rolê w koñcowym efekcie.
Ale my¶lisz ¿e mo¿e wygl±daæ gorzej ni¿ teraz? Nie musi byæ idealnie, bo samochód u¿ytkujê na codzieñ. Fachowiec chce 3 - 3,5 tys z³ za zrobienie ca³o¶ci, czyli chyba standardowa cena, ale w moim przypadku jest to sposób na podwojenie warto¶ci samochodu |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-07-01, 09:49
|
0
|
|
|
|
A w jakiej dziedzinie?Jeste¶ alfoholikiem?Bo ja w³a¶nienie chyba sprzedam do Lublina swoj± Bellê? |
|
|
|
|
Zbych
|
Wys³any: 2011-07-01, 21:45
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisa³/a: | Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzê.
Ale nie obra¼ siê,to nie jest robota dla pocz±tkuj±cego i niemaj±cego do¶wiadczenia cz³owieka (mówiê o ca³ym procesie lakierowania ca³ego samochodu).Lepiej odk³adaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz. |
Jasne...oscylacyjna...juz widze te pofalowania...Ech..myslalem ze to forum ludzi lakierujacych...a nie malujacych.... |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-07-01, 22:09
|
0
|
|
|
|
Pewnie,znaj±c Twoje podej¶cie do tematu,to pewnie lepiej wylaæ z wiadra bezbarwny,po kilku godzinach oj...aæ go sztachet± olchow± jak cepem,to wszystko odejdzie razem z ³uszcz±c± siê warstw±.
Ale,co ja gadam:Ty pewnie w ¿yciu nie widzia³e¶ szlifierki oscylacyjnej.
To Ci podpowiem: to podobne do kosiarki rotacyjnej,tej,co stoi w Twojej stodole,w której LAKIERUJESZ,o Wielki Malarzu,tylko trochê mniejsze...I dyga,a nie tylko wiruje.
Szacun,bracie,nie znasz ludzi,a tak ³atwo ich oceniasz. |
|
|
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-07-03, 11:32
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-07-05, 20:24
|
0
|
|
|
|
hehe jacenty 741,
Zbych k³adzie mnie na plecy tymi swoimi wypowiedziami, nie tylko w tym temacie |
|
|
|