Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
tomi
Wysłany: 2011-06-29, 21:39   OdpryskujÂący bezbarwny
0
UP DOWN

Witam,
PlanujĂŞ wykonaĂŚ renowacjĂŞ powÂłoki lakierniczej na moim samochodzie.
Zorientowa³em siê ¿e wszystkie Alfy z lakierem rosso alfa 130 mia³y podobny problem, mianowicie od³a¿¹cy bezbarwny lakier.
Tak jest u mnie na masce, dachu, klapie bagaznika. PoradÂźcie co moÂżna z nim zrobiĂŚ?
DziĂŞki.

Miki
Wysłany: 2011-06-29, 21:54   
0
UP DOWN

SprzedaĂŚ jak jest lub zedrzeĂŚ i polakierowaĂŚ od nowa.

jacenty 741
Wysłany: 2011-06-29, 22:03   
0
UP DOWN

Mam alfĂŞ lubiĂŞ jÂą,i radzĂŞ ...jak Miki.Albo-albo.Bo z AlfÂą jak z kobietÂą:ÂżyĂŚ trudno,a zabiĂŚ...szkoda.

tomi
Wysłany: 2011-06-30, 00:01   
0
UP DOWN

SprzedaÂż nie wchodzi w grĂŞ, maÂło byÂło 155 z v6, dlatego warto jÂą uratowaĂŚ.
W takim razie malowanie caÂłego autka.
W jaki sposĂłb zedrzeĂŚ sam bezbarwny? Czy teÂż nie przejmowaĂŚ siĂŞ za bardzo czy bezbarwny czy baza i drzeĂŚ do podkÂładu?

jacenty 741
Wysłany: 2011-06-30, 07:17   
0
UP DOWN

Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzĂŞ.
Ale nie obraÂź siĂŞ,to nie jest robota dla poczÂątkujÂącego i niemajÂącego doÂświadczenia czÂłowieka (mĂłwiĂŞ o caÂłym procesie lakierowania caÂłego samochodu).Lepiej odkÂładaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz.

tomi
Wysłany: 2011-06-30, 13:02   
0
UP DOWN

Jestem amatorem w tej dziedzinie, to fakt.
Na innych forach jestem po tej samej stronie co Ty, odpowiadam na pytania i rozumiem CiĂŞ, na pewno kunszt lakierowania wymaga ogromnego doÂświadczenia i jest wiele niuansĂłw odgrywajÂących kluczowÂą rolĂŞ w koĂącowym efekcie.
Ale myÂślisz Âże moÂże wyglÂądaĂŚ gorzej niÂż teraz? Nie musi byĂŚ idealnie, bo samochĂłd uÂżytkujĂŞ na codzieĂą. Fachowiec chce 3 - 3,5 tys zÂł za zrobienie caÂłoÂści, czyli chyba standardowa cena, ale w moim przypadku jest to sposĂłb na podwojenie wartoÂści samochodu :)

jacenty 741
Wysłany: 2011-07-01, 10:49   
0
UP DOWN

A w jakiej dziedzinie?JesteÂś alfoholikiem?Bo ja wÂłaÂśnienie chyba sprzedam do Lublina swojÂą BellĂŞ?

Zbych
Wysłany: 2011-07-01, 22:45   
0
UP DOWN

jacenty 741 napisał/a:
Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzĂŞ.
Ale nie obraÂź siĂŞ,to nie jest robota dla poczÂątkujÂącego i niemajÂącego doÂświadczenia czÂłowieka (mĂłwiĂŞ o caÂłym procesie lakierowania caÂłego samochodu).Lepiej odkÂładaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz.

Jasne...oscylacyjna...juz widze te pofalowania...Ech..myslalem ze to forum ludzi lakierujacych...a nie malujacych....

jacenty 741
Wysłany: 2011-07-01, 23:09   
0
UP DOWN

Pewnie,znajÂąc Twoje podejÂście do tematu,to pewnie lepiej wylaĂŚ z wiadra bezbarwny,po kilku godzinach oj...aĂŚ go sztachetÂą olchowÂą jak cepem,to wszystko odejdzie razem z ÂłuszczÂącÂą siĂŞ warstwÂą.
Ale,co ja gadam:Ty pewnie w Âżyciu nie widziaÂłeÂś szlifierki oscylacyjnej.
To Ci podpowiem: to podobne do kosiarki rotacyjnej,tej,co stoi w Twojej stodole,w ktĂłrej LAKIERUJESZ,o Wielki Malarzu,tylko trochĂŞ mniejsze...I dyga,a nie tylko wiruje.
Szacun,bracie,nie znasz ludzi,a tak Âłatwo ich oceniasz.

Falconx 
Wysłany: 2011-07-03, 12:32   
0
UP DOWN

^^ ^^ ^^

klimeq 
Wysłany: 2011-07-05, 21:24   
0
UP DOWN

hehe jacenty 741, :spoko: :D
Zbych kÂładzie mnie na plecy tymi swoimi wypowiedziami, nie tylko w tym temacie :D :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu