Autor |
Wiadomość |
 |
tomi
|
Wysłany: 2011-06-29, 21:39 OdpryskujÂący bezbarwny
|
0
|
|
|
|
Witam,
PlanujĂŞ wykonaĂŚ renowacjĂŞ powÂłoki lakierniczej na moim samochodzie.
Zorientowa³em siê ¿e wszystkie Alfy z lakierem rosso alfa 130 mia³y podobny problem, mianowicie od³a¿¹cy bezbarwny lakier.
Tak jest u mnie na masce, dachu, klapie bagaznika. PoradÂźcie co moÂżna z nim zrobiĂŚ?
DziĂŞki.
 |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-06-29, 21:54
|
0
|
|
|
|
SprzedaĂŚ jak jest lub zedrzeĂŚ i polakierowaĂŚ od nowa. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-06-29, 22:03
|
0
|
|
|
|
Mam alfĂŞ lubiĂŞ jÂą,i radzĂŞ ...jak Miki.Albo-albo.Bo z AlfÂą jak z kobietÂą:ÂżyĂŚ trudno,a zabiĂŚ...szkoda. |
|
|
|
 |
tomi
|
Wysłany: 2011-06-30, 00:01
|
0
|
|
|
|
SprzedaÂż nie wchodzi w grĂŞ, maÂło byÂło 155 z v6, dlatego warto jÂą uratowaĂŚ.
W takim razie malowanie caÂłego autka.
W jaki sposĂłb zedrzeĂŚ sam bezbarwny? Czy teÂż nie przejmowaĂŚ siĂŞ za bardzo czy bezbarwny czy baza i drzeĂŚ do podkÂładu? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-06-30, 07:17
|
0
|
|
|
|
Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzĂŞ.
Ale nie obraÂź siĂŞ,to nie jest robota dla poczÂątkujÂącego i niemajÂącego doÂświadczenia czÂłowieka (mĂłwiĂŞ o caÂłym procesie lakierowania caÂłego samochodu).Lepiej odkÂładaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz. |
|
|
|
 |
tomi
|
Wysłany: 2011-06-30, 13:02
|
0
|
|
|
|
Jestem amatorem w tej dziedzinie, to fakt.
Na innych forach jestem po tej samej stronie co Ty, odpowiadam na pytania i rozumiem CiĂŞ, na pewno kunszt lakierowania wymaga ogromnego doÂświadczenia i jest wiele niuansĂłw odgrywajÂących kluczowÂą rolĂŞ w koĂącowym efekcie.
Ale myÂślisz Âże moÂże wyglÂądaĂŚ gorzej niÂż teraz? Nie musi byĂŚ idealnie, bo samochĂłd uÂżytkujĂŞ na codzieĂą. Fachowiec chce 3 - 3,5 tys zÂł za zrobienie caÂłoÂści, czyli chyba standardowa cena, ale w moim przypadku jest to sposĂłb na podwojenie wartoÂści samochodu |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-07-01, 10:49
|
0
|
|
|
|
A w jakiej dziedzinie?JesteÂś alfoholikiem?Bo ja wÂłaÂśnienie chyba sprzedam do Lublina swojÂą BellĂŞ? |
|
|
|
 |
Zbych
|
Wysłany: 2011-07-01, 22:45
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisał/a: | Szlifierka oscylacyjna,inaczej nie widzĂŞ.
Ale nie obraÂź siĂŞ,to nie jest robota dla poczÂątkujÂącego i niemajÂącego doÂświadczenia czÂłowieka (mĂłwiĂŞ o caÂłym procesie lakierowania caÂłego samochodu).Lepiej odkÂładaj ciaki na fachowca,bo sam tego nie ogarniesz. |
Jasne...oscylacyjna...juz widze te pofalowania...Ech..myslalem ze to forum ludzi lakierujacych...a nie malujacych.... |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-07-01, 23:09
|
0
|
|
|
|
Pewnie,znajÂąc Twoje podejÂście do tematu,to pewnie lepiej wylaĂŚ z wiadra bezbarwny,po kilku godzinach oj...aĂŚ go sztachetÂą olchowÂą jak cepem,to wszystko odejdzie razem z ÂłuszczÂącÂą siĂŞ warstwÂą.
Ale,co ja gadam:Ty pewnie w Âżyciu nie widziaÂłeÂś szlifierki oscylacyjnej.
To Ci podpowiem: to podobne do kosiarki rotacyjnej,tej,co stoi w Twojej stodole,w ktĂłrej LAKIERUJESZ,o Wielki Malarzu,tylko trochĂŞ mniejsze...I dyga,a nie tylko wiruje.
Szacun,bracie,nie znasz ludzi,a tak Âłatwo ich oceniasz. |
|
|
|
 |
Falconx
|
Wysłany: 2011-07-03, 12:32
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
klimeq
|
Wysłany: 2011-07-05, 21:24
|
0
|
|
|
|
hehe jacenty 741,
Zbych kÂładzie mnie na plecy tymi swoimi wypowiedziami, nie tylko w tym temacie |
|
|
|