Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
huligans12 
Wysłany: 2011-07-03, 19:35   Piaskarka nie piaskuje
0
UP DOWN

Witam

Mam, otó¿ taki problem z moj¹ piaskark¹ (podobna do tej tylko moja jest z USA http://allegro.pl/piaskar...77453709.html). Piaskarka sika piaskiem zamiast piaskowaÌ. Próbowa³em na ró¿nych ciœnieniach od 2-9bar. Znajomy ojca w Stanach ma tak¹ sam¹ i mówi ¿e dzia³a przy 2 barach. Kompresor mam 150l, silnik dwu t³okowy ale jak¹ ma wydajnoœÌ to nie wiem.

ProszĂŞ o pomoc.

Pozdrawiam.

leviatanm
Wysłany: 2011-07-03, 20:27   
0
UP DOWN

zapewne ustawiasz zbyt du¿¹ iloœÌ piasku na zaworze dozuj¹cym scierniwo i zamiast piaskowac to "wypycha piasek"

Homer S. 
Wysłany: 2011-07-04, 14:53   
0
UP DOWN

CiÂśnienie robocze musi byĂŚ min 6bar i dobrze jak na poczÂątek ktoÂś pomoÂże bo to trzeba tak-
1-Wiadomo nasypaĂŚ piasek i dobrze u gĂłry zakrĂŞciĂŚ korek . Ja uÂżywam piasek taki drobny jak ,,pyÂł,, (sam go organizujĂŞ za darmo ;P )
2-Jak sprê¿arka ma ju¿ swoje ciœnienie to wpuszczamy je na piaskarkê ale zawór pod zbiornikiem mamy jeszcze zamkniêty jak jest za wczeœnie otwarty to piasek zasypuje w¹¿ i z dyszy tylko ,,wysypuje siê piasek,,.
3- i tu jest potrzebna pomoc dobrego kolegi naciskamy/otwieramy na maxa zawór przy dyszy i wylatuje nam strumieù powietrza (bez piasku) a w chwilê po tym wspomniany kolega pomalutku delikatnie otwiera zawór pod zbiornikiem piaskarki dozuj¹c iloœÌ piasku.I to ca³a tajemnica zbyt du¿a iloœÌ piasku w wê¿u skutecznie zatrzymuje proces piaskowania . To piaskarka typowo amatorska ale sprê¿arka do niej powinna byÌ Profi.

huligans12 
Wysłany: 2011-07-04, 21:40   
0
UP DOWN

Ok dziĂŞki, jutro sprĂłbuje. Mam jeszcze pytanie, ile tego siĂŞ zuÂżywa? ChcĂŞ wypiaskowaĂŚ dwa bÂłotniki motocykla i nie wiem ile kupiĂŚ?

foni-r
Wysłany: 2011-07-07, 22:32   
0
UP DOWN

A kto to mo¿e zgadn¹Ì.
Nie wiesz jak¹ ma wydajnoœÌ kompresor.
Nie wiesz czy w ogĂłle bĂŞdzie dziaÂłaĂŚ.
JakÂą masz dyszĂŞ?
Fotki nie aktywne!! :nie:

-Podaj ile czasu mija od zerowego stanu ciœnienia w butli do nape³nienia jej [wy³¹czenia] w minutach .
-Ile litrĂłw ma zbiornik [butla].
-przy jakim ciœnieniu wy³¹cza siê kompresor.

Obliczê wydajnoœÌ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu