Autor |
Wiadomo¶æ |
|
huligans12
|
Wys³any: 2011-07-03, 19:35 Piaskarka nie piaskuje
|
0
|
|
|
|
Witam
Mam, otó¿ taki problem z moj± piaskark± (podobna do tej tylko moja jest z USA http://allegro.pl/piaskar...77453709.html). Piaskarka sika piaskiem zamiast piaskowaæ. Próbowa³em na ró¿nych ci¶nieniach od 2-9bar. Znajomy ojca w Stanach ma tak± sam± i mówi ¿e dzia³a przy 2 barach. Kompresor mam 150l, silnik dwu t³okowy ale jak± ma wydajno¶æ to nie wiem.
Proszê o pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
leviatanm
|
Wys³any: 2011-07-03, 20:27
|
0
|
|
|
|
zapewne ustawiasz zbyt du¿± ilo¶æ piasku na zaworze dozuj±cym scierniwo i zamiast piaskowac to "wypycha piasek" |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-07-04, 14:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Ci¶nienie robocze musi byæ min 6bar i dobrze jak na pocz±tek kto¶ pomo¿e bo to trzeba tak-
1-Wiadomo nasypaæ piasek i dobrze u góry zakrêciæ korek . Ja u¿ywam piasek taki drobny jak ,,py³,, (sam go organizujê za darmo )
2-Jak sprê¿arka ma ju¿ swoje ci¶nienie to wpuszczamy je na piaskarkê ale zawór pod zbiornikiem mamy jeszcze zamkniêty jak jest za wcze¶nie otwarty to piasek zasypuje w±¿ i z dyszy tylko ,,wysypuje siê piasek,,.
3- i tu jest potrzebna pomoc dobrego kolegi naciskamy/otwieramy na maxa zawór przy dyszy i wylatuje nam strumieñ powietrza (bez piasku) a w chwilê po tym wspomniany kolega pomalutku delikatnie otwiera zawór pod zbiornikiem piaskarki dozuj±c ilo¶æ piasku.I to ca³a tajemnica zbyt du¿a ilo¶æ piasku w wê¿u skutecznie zatrzymuje proces piaskowania . To piaskarka typowo amatorska ale sprê¿arka do niej powinna byæ Profi. |
|
|
huligans12
|
Wys³any: 2011-07-04, 21:40
|
0
|
|
|
|
Ok dziêki, jutro spróbuje. Mam jeszcze pytanie, ile tego siê zu¿ywa? Chcê wypiaskowaæ dwa b³otniki motocykla i nie wiem ile kupiæ? |
|
|
|
|
foni-r
|
Wys³any: 2011-07-07, 22:32
|
0
|
|
|
|
A kto to mo¿e zgadn±æ.
Nie wiesz jak± ma wydajno¶æ kompresor.
Nie wiesz czy w ogóle bêdzie dzia³aæ.
Jak± masz dyszê?
Fotki nie aktywne!!
-Podaj ile czasu mija od zerowego stanu ci¶nienia w butli do nape³nienia jej [wy³±czenia] w minutach .
-Ile litrów ma zbiornik [butla].
-przy jakim ci¶nieniu wy³±cza siê kompresor.
Obliczê wydajno¶æ. |
|
|
|