Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
hlecter
Wysłany: 2010-03-22, 17:52   
0
UP DOWN

tak to traktuje;D po to wrzuca siê prace ¿eby pos³uchaÌ opinii na ich temat(nie zawsze pochlebnych) ktore maj¹ doprowadziÌ do postêpów, co do rozmycia przy g³owie to jest to konsekwencja kiepskiego t³a(robione po robocie , czyli mowiac w skrócie od ty³u zaczo³em , na poczatku chcia³em zeby by³ na bia³ym tle , pozniej pomyslalem ze jednak t³o jakies by sie przydalo a pozniej sie po**u³o wszystko) , co do p³askoœci "czó³ka" to robot mia³ p³askie wyklepane czo³o , twarz mu zmieni³em na bardziej tak¹ ?ludzk¹? , w rzeczywistosci kontrast jest nieco lepszy choc przyznam ze miedzy szyj¹ a mieœniami ramienia powinien byc kontrast wiêkrzy i tak patrze widze kilka jeszcze innych niedoróbek , tak wiec chyba poprawion¹ prace wrzuce w okolicach weekendu

hlecter
Wysłany: 2010-03-22, 18:12   
0
UP DOWN

lepsza fotka , zmiany w tle delikatne ale i tak bedzie praca dopracowana w weekend

Neonis 
Wysłany: 2010-03-22, 20:23   
0
UP DOWN
aerografit.pl

A wiêc t³o jest jednak czarno-bia³e a nie br¹zowe... Rzeczywiœcie fota lepsza, ale b³êdy, które wczeœniej zauwa¿y³em nadal s¹ aktualne...
Ale zauwaÂżyÂłem, Âże fajnie ci nawet wyszÂła ta przezroczysta przeÂświtujÂąca powÂłoka/warstwa na boku tego robota.

LoboLoco 
Wysłany: 2010-03-23, 07:38   
0
UP DOWN

PrzeÂźroczysty bok Âświetny, podoba mi siĂŞ teÂż kolano i ÂświatÂło na brzuchu... Jak trochĂŞ dopracujesz kontrast to bĂŞdzie naprawde fajna praca.

hlecter
Wysłany: 2010-04-07, 15:11   
0
UP DOWN

jeszcze bez bezbarwnego , w realu lepiej to wyglÂąda

crystal
Wysłany: 2010-04-07, 18:30   
0
UP DOWN

Zajebisty ent.
Sam go wymyÂśliÂłeÂś?

LoboLoco 
Wysłany: 2010-04-07, 21:53   
0
UP DOWN

No nieÂźle... dajesz radĂŞ, ent jak siĂŞ patrzy.

hlecter
Wysłany: 2010-04-08, 19:10   
0
UP DOWN

ent zrobiony na podstawie innego

hlecter
Wysłany: 2010-05-09, 12:52   
0
UP DOWN

Neonis 
Wysłany: 2010-05-09, 16:47   
0
UP DOWN
aerografit.pl

W tym nie podobaj¹ mi siê w³osy (jakby jakoœ dziwnie ma³o tych w³osów mia³¹ na tej g³owie i ten przedzia³ek taki hmm...) i usta za ma³e do reszty... Ale za to podoba mi siê kolorek twarzy jaki uda³o ci siê uzyskaÌ... mo¿e troszeczkê wygl¹da jak "lalka" B. Prusa.
Jaki format?

hlecter
Wysłany: 2010-05-10, 15:59   
0
UP DOWN

70x50 choc sama twarz na a4 by sie zmiesciÂła

Erni 
Wysłany: 2010-05-10, 16:24   
0
UP DOWN

w³aœnie usta daj¹ pracy "to coœ" a raczej tej dziewczynie, myœlê ¿e ten zabieg by³ przemyœlany, a jeœli siê mylê to w ka¿dym razie mi siê bardzo podoba, w³osy w porównaniu do samej twarzy odstaj¹ w wykonaniu, ale ogó³ prezentujê siê bardzo dobrze :)

hlecter
Wysłany: 2010-05-10, 18:45   
0
UP DOWN

jesli chodzi o usta to conajwyzej górna warga moglaby byc nieco grubsza , ta panna ma takie w³asnie malutkie usta i odstep miedzy ustami a noskiem tez jest taki doœÌ sporawy , co do w³osów to da³em sobie spokoj bo jakbym mial malowac te wszystie œwiderki.... pozatym maluje niskobud¿etowymi farbami a budowanie tonów na w³osach musia³bym poprzeÌ z³amanym bialym , mocnym bia³ym;D a jako ze bia³y w moich farbkach praktycznie nie ma krycia to ta robota by³aby bezsensowana bo jak¹œ tam ostroœc poniektórych pasemek zamaza³bym... nie mniej z lepszymi farbkami lepiej by wyszlo

dzieki za opinie , musze kiedys porwac sie na naprawde spory format ,tk zeby caÂła twarz byÂła na formacie 70x50 lepszy efekt , wiecej detali...ale kiedy czas na to? pzdr

hlecter
Wysłany: 2010-06-08, 12:37   
0
UP DOWN

hlecter
Wysłany: 2010-06-24, 11:12   
0
UP DOWN

bardziej rysunkowo , fota sÂłaba bez bezbarwnego wiec blado..

dzm
Wysłany: 2010-06-26, 13:32   
0
UP DOWN

mi siĂŞ podoba juÂż teraz, jakiej to jest wielkoÂści??

hlecter
Wysłany: 2010-06-26, 15:21   
0
UP DOWN

nieco lepsza fotka ,zapomnialem dodaÌ wczesniej, jeszcze bez bezbarwnego i tak nie widaÌ na niej wszystkiego(chodzi mi szczegolnie o strukture miesni) no ale nic , fotka ostateczna bo po klarowaniu nie wiem jak œwiatlo dobrac zeby nie by³o odb³ysków , wielkoœÌ od do³u malunku do czubka g³owy 45 cm , pozdrawiam

hlecter
Wysłany: 2010-07-06, 18:31   
0
UP DOWN

Al , 35x50 ,œrednio zadowolony jestem , dalej kolorystyka nie ta co trzeba a do tego zdjêcia nie umiem zrobiÌ;D musicie mi uwierzyc ze usta jak i c¹³y malunek maja nieco inny odcieù

sebsa
Wysłany: 2010-07-06, 23:15   
0
UP DOWN

generalnie gitarka,moze za duzo troche czystej bieli.....i troche jak by jednym kolorem skora malowana no chyba ze to poprostu na zdjeciu tak wyszlo

hlecter
Wysłany: 2010-07-07, 11:25   
0
UP DOWN

do skóry uzywalem równiez ró¿u , bieli minimalnie , inny odcieù na zdjeciu wyszed³

sebsa
Wysłany: 2010-07-07, 12:14   
0
UP DOWN

chodzilo mi bardziej ze zostawiles za duzo bialych miejsc ...

hlecter
Wysłany: 2010-07-07, 14:02   
0
UP DOWN

problem w tym ¿e al na orginalnym zdjêciu jest zgrzany i ?spocony?(samo zdjêcie z którego malowa³em tez s³abej jakoœci) dodaj do tego mocne telewizyjne oœwietlenie i musi sie odbijaÌ nie mniej tak jak pisa³em na malunku nie jest tak jasno , wiem o co Ci chodzi³o i powtarzam > ca³¹ twarz pokrywam farb¹(w tych najjaœniejszych miejscach oczywiœcie da³em troche bieli ale "okolica"jest pokryta baaaaaaardzo transparentn¹ farb¹ , praktycznie nie zostawiam czystych powierzchni , tutaj najjaœniej jest tam gdzie œwiat³o sie odbija³o czyli czó³ko , nos , kosci policzkowe , ucho.. to jest œwiat sitcomów tam œwiat³o wali w twarz ze wszystkich stron;D choc przyznam b³yszczy sie u mnie bardziej ni¿ orginale , przyczyna jest prosta...nie ta karnacja ,ca³y czas ucze siê dobieraÌ kolory, jak narazie balansuje pomiedzy "s³oneczn¹ kalifornia" a "kambodzaùsk¹ szaroœci¹" , naprawde ciê¿ko jest dobraÌ kolor "skóra bia³ego cz³owieka" , choc ma³e kroczki robie , teraz u¿ylem ró¿u(sama farba przypomina³a kompot;D tak bardzo to rozcieùczy³em , no i nak³ada³em sobie przy najni¿szym mozliwym cisnieniu ¿eby sie nie zrzyga³o...d³uga droga jeszcze przedemn¹

malunek poprawie jeszcze , szczegolnie ubranie mnie mierzi i wÂłosy do ktĂłrych tez nie miaÂłem cierpliwosci(farba za sÂłabe krycie) , ale to jak kupie nowe farbki , z ustami cos sprobuje choc jak znam Âżycie i sprobuje to rozjasnic zeby dac odpowiedni odcieĂą to sie zacznÂą powaÂżne schody

Mcdevil 
Wysłany: 2010-07-08, 16:32   
0
UP DOWN

Dla mnie Al jest spoko,podoba mi siĂŞ. mogÂłeÂś daĂŚ tytuÂł "al wcinajÂący jagody" i nikt by siĂŞ ust nie czepiÂł ;) .
Do skóry kaukaskiej potrzebujesz œwiùskiego ró¿u. Na bazie bieli dodaj ciut czerwieni, ¿ó³ci, i z³am kropl¹ czegoœ; niebieskim, br¹zem lub czerni¹ i bêdzie git.W zale¿noœci jaki odcieù ci potrzeba i co jest w na pracy. Podczas przyrz¹dzania mikstury alchemicznej mieszad³em sprawdzaj na swojej skórze. Uniwersalna nie istnieje pobaw siê, i jeszcze zale¿y czym bêdziesz cieniowaÌ. I to o co chyba biega³o sebsie. Mo¿na zmiksowaÌ wiêcej kolorów skóry na gêbie.
Pozdro

hlecter
Wysłany: 2010-07-08, 16:55   
0
UP DOWN

ja zazwyczja miĂŞszam szary , brÂązowy , kolor "koloru skĂłry"(brzoskwiniowy taki) i biaÂły i wychodzi mi z tego wÂłasnie sÂłoneczna kalifornia , jeÂśli wiecej jest w tym szarosci wychodzi bardziej azjatycko...dÂługa droga przedemnÂą

sebsa
Wysłany: 2010-07-08, 22:59   
0
UP DOWN

jak ja maluje skore to mieszam czerwien z zielenia i w zaleznosci czy skora jest bardziej opalona daje wiecej zieleni a jak bledsza to wiecej czerwieni i rozjasniam biela czasem dodam jakiejs pomaranczy ale raczej zadko

hlecter
Wysłany: 2010-08-07, 17:40   
+1
UP DOWN

sÂłoĂące mocno swieciÂło;/ troche widaĂŚ , bak przed polerkÂą

sebsa
Wysłany: 2010-08-07, 18:14   
0
UP DOWN

pÂłomienie fajnie wyszÂły :spoko: tyÂł kasku trudno cokolwiek powiedziec za bardzo sie ÂświatÂło odbiÂło

Neonis 
Wysłany: 2010-08-07, 22:38   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Czacha - bardzo widoczne szablonowanie oczodo³ów (mog³yby byÌ bardziej rozmyte)... No i czacha wygl¹da jakby by³a smutna :)
£apa - dobry pomys³ mia³eœ z tym motywem :) fajnie d³où wysz³a, ale widzê, ¿e to ty³ kasku-czachy... nie wydaje mi siê, ¿eby to siê mia³o fajnie komponowaÌ razem w ca³oœÌ :/

PÂłomyki - kolory dobrane Âświetnie... ale na moje oko te jĂŞzyki sÂą zbyt spokojne i dÂługie - przypominajÂą mi paski jedwabiu pod wiatrem... Nie podoba mi siĂŞ to, Âże jĂŞzyczki te zaczynajÂą siĂŞ na "dziobie" baku, a koĂączÂą dopiero niemal w poÂłowie baku (jeden czy dwa takie pojedyncze egzemplarze by uszÂły, ale wszystkie? :/ )

Tyle mogĂŞ powiedzieĂŚ od siebie, subiektywnie i z wÂłasnej perspektywy... OczywiÂście nie wiem jakie byÂły zamierzenia Twoje i/tudzieÂż klienta...

hlecter
Wysłany: 2010-08-08, 08:36   
0
UP DOWN

takiego maskowania przy oczach oczekiwa³ klient, pole widzenia sobie okroi³ na w³asne ¿yczenie , jakbym jeszcze nie zamaskowa³ oczodo³ów to pewnie zapyli³oby w jakims stopniu t¹ szybke i nic bynie widzia³

a p³omienie bywaja rózne , proste jak np w pochodni albo kominku który sie spokojnie pal¹ , s¹ tez "wybuchowe" postrzêpione jak np przy wybuchu gazu , ten bak jest treningowy;D wiec poeksperymentowa³em , nie jest tak ¿e wszystkie jezyki s¹ d³ugie po ca³osci , znaczna czêœÌ sie dzieli(choc trocheza delikatnie) , za ma³o tez zrobilem "odnóg" od jêzykow i wyglada troche zbyt uporz¹dkowanie ,

fajnie ze chociaz kolorki ie zgadzajÂą , dziĂŞki za spostrzeÂżenia pzdr

hlecter
Wysłany: 2010-08-08, 09:13   
0
UP DOWN

Twoim zdaniem nie kompouje a moim tak ,kask ma taki krztaÂłt Âże tÂą czaszke wydÂłuza i wyglada to nie naturalnie to zrobiÂłem tak jakby cos odÂśrodka jÂą rozerwaÂło , dziura z tyÂłu , i Âłapa probujaca CiĂŞ zÂłapaĂŚ............zawsze mogÂłem daĂŚ mĂłzg , ale czy nie byÂłby to przewidywalne?

hlecter
Wysłany: 2010-08-11, 21:27   
0
UP DOWN

sebsa
Wysłany: 2010-08-11, 21:46   
0
UP DOWN

pomysl jak dla mnie swietny,ale cos tu mi nie gra brakuje troche jak by glebi,chyba ze to poprostu wina zdjecia,uzywales candy??

hlecter
Wysłany: 2010-08-11, 22:12   
0
UP DOWN

zapomniaÂłem dopisaĂŚ Âże bez bezbarwnego , uzywaÂłem zwykÂłych baz , po bezbarwnym nabierze gÂłebi;]

hlecter
Wysłany: 2010-08-12, 13:54   
0
UP DOWN

sebsa
Wysłany: 2010-08-12, 17:24   
0
UP DOWN

lepiej chyba wstawiaj fotki przed bezbarwnym ,bo tutaj to prawie nic nie widac

hlecter
Wysłany: 2010-08-18, 12:06   
0
UP DOWN

kolorki lepsze na sÂłonku wychodzÂą

hlecter
Wysłany: 2010-08-23, 18:23   
0
UP DOWN

56x50 na zywo wyglÂąda lepiej

hlecter
Wysłany: 2010-09-11, 13:21   
0
UP DOWN

bez bezbarwnego

hlecter
Wysłany: 2010-12-25, 19:47   
+1
UP DOWN

70x50 , piramidhead zmiescilby sie na a3 , wyglada lepiej na zywo

hlecter
Wysłany: 2011-05-04, 20:42   
0
UP DOWN

owoc majowego weekendu

hlecter
Wysłany: 2011-05-27, 20:10   
0
UP DOWN

szu29
Wysłany: 2011-05-29, 01:21   
0
UP DOWN

Bardzo ciekawy projekt i efekt kolorowy. W sam raz na sÂłoneczne wakacje pod palmami :D
Podoba sie :tak:

hlecter
Wysłany: 2011-07-10, 16:22   
0
UP DOWN

i serducho , niewiele widac;/ przez refleksy

stopa 
Wysłany: 2011-07-12, 00:14   
0
UP DOWN

dobry pomys?, wygl?da elegancko
jak b?dziesz mia? daj zdj?cia ca?o?ci

stopa 
Wysłany: 2011-07-12, 00:15   
0
UP DOWN

dobry pomys?, wyglada elegancko
jak bedziesz mia? daj zdjecia ca?o?ci

hlecter
Wysłany: 2011-07-15, 00:21   
0
UP DOWN

dziĂŞki;] postraam sie wrzucic

hlecter
Wysłany: 2011-07-15, 23:28   
0
UP DOWN

sebsa
Wysłany: 2011-07-16, 06:51   
0
UP DOWN

siec wyszla elegancko :spoko:

werbel87 
Wysłany: 2011-07-16, 09:36   
0
UP DOWN
airbrush

Podoba mi sie ten zielony baczek, zajebisty pomysl i fajny klimat :) . Co do sieci to wydaje mi sie ze jakbys to okleil tasma 3m albo cos w tym stylu a te czarne wstawki pomalowal recznie pedzelkiem do pinstripingu to bylo by juz kozak do pajaczka jakis fiolecik jeszcze dodal delikatnie. Prace na duzy plus :) Pzd

hlecter
Wysłany: 2011-07-20, 12:15   
0
UP DOWN

baza

bezbarwny

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu