Autor |
Wiadomość |
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-06-30, 14:06 maczek
|
0
|
|
|
|
Jedna z moich pierwszych prac. Krytyka mile widziana
DSC04938.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 125 raz(y) 338.69 KB |
|
|
|
|
 |
macioo74
|
Wysłany: 2011-06-30, 15:16
|
0
|
|
|
|
JeÂżeli jedna z pierwszych to nie ma siĂŞ do czego przyczepiĂŚ... MoÂże troche za maÂło skomplikowane ale na poczÂątek radze malowaĂŚ prostsze. Jaki wymiar?? |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-06-30, 15:56
|
0
|
|
|
|
Malowane na powierzchni 40x40 cm. |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2011-06-30, 16:02
|
0
|
|
|
|
Wujek... DOBRA RADA....... Fuck!!!!!!!........ slow normalnie braknie jak mnie wkurzaja tacy goscie.........zeby dawac rady to trzeba reprezentowac jakis poziam,czyli znac sie na temacie a nie pieprzyc bez sensu,,,,,,, przeczytajcie co zostalo napisane i niech mnie ktos poprawi jezeli to nie brzmi w uproszczeniu:JAK NA POCZATEK ZA MALO MASLANE ALE RADZE JESC WIECEJ MASLA!!! Pokarz ty swoje pierwsze prace macioo74,urodziles sie z aerografem w lapie czy akryle z mlekiem matki wyssales?? nikt nie urodzil sie mistrzem,kazdy wszystkiego uczyl sie sam!
Co do pracy to jak na poczatek jest na BARDZO wysokim poziomie!!!!!!!!dbalosc o detale szczegoly cienie sa w odpowiedniej tonacjii i bliki rowniez na swoim miejscu!widac ze rysunek nie jest Ci obcy!Daleko zajdziesz jak bedziesz trzymal sie jakosci! a co do krytyki to sluchaj tylko tej konstruktywnej,ktora wnosi cos do Twoich prac,piepreznie puszczaj mimouszu
Bedziesz wielki!
I jeszcze jedno!! mierz wysoko,a nawet bardzo wysoko bo gdy bedziesz umial przeskoczyc przez plot to skok przez skakanke bedzie dla Ciebie pestka!!!! |
|
|
|
 |
macioo74
|
Wysłany: 2011-07-01, 14:48
|
0
|
|
|
|
[...]³eœ sie nie wiadomo do czego... Prosi³ o krytykê, wiêc skrytykowa³em. Mój b³¹d, troche Ÿle sformu³owa³em, nie chodzi³o mi o to ¿eby malowaÌ jak ty powiedzia³eœ ; "wiêcej mas³a" tylko coœ pod ten deseù co maczek zrobi³. |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-02, 10:18
|
0
|
|
|
|
Bez spiny, dziĂŞki za odpowiedzi.
A tutaj pierwsza praca z kolorem. Wymiary: 40x60 cm.
lips.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 85 raz(y) 354.21 KB |
|
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-02, 19:52
|
0
|
|
|
|
60x40 cm
nos.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 86 raz(y) 215.11 KB |
|
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2011-07-02, 22:49
|
0
|
|
|

|
to teraz pora na cala twarz 3 pierwsze prace....naprawde niezle,ja tak na poczatku nie malowalem,powinno byc coraz lepiej |
_________________ w Âżyciu trzeba miec pasje-->AIRBRUSCH |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2011-07-03, 09:34
|
0
|
|
|
|
widzê robisz sobie studium anatomiczne;] posk³adaj œmia³o to wszystko w ca³oœÌ na du¿ym formacie i moze wyjœÌ coœ ciekawego , jak narazie skoncentrowa³bym sie na monochromatycznym malowaniu, pracy nad samym rozpylaniem , ¿eby nie robiÌ chmurek , nie wiem czy pisze doœÌ jasno ale widaÌ tutaj "plamy" , nie wiem czy to Twój zamierzony efekt w postaci porów w skórze ale warto popracowaÌ , ca³kiem niez³y dobór jeœli chodzi o kolor skóry , poÌwicz rysunek w³osów |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-03, 13:20
|
0
|
|
|
|
Niestety te 'plamy' nie byÂły zamierzone. Wiem, Âże muszĂŞ jeszcze dÂługo ĂŚwiczyĂŚ Âżeby jakoÂś tako to wyglÂądaÂło. Po weekendzie postaram siĂŞ zrobiĂŚ jakiÂś portret. DziĂŞki za opinie |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-06, 14:09
|
0
|
|
|
|
Pierwszy portret... MiaÂł to byĂŚ The Game Format 60x40 cm. Czekam na opinie, krytykĂŞ, itp..
gejm.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 86 raz(y) 251.41 KB |
|
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-12, 20:37
|
0
|
|
|
|
Bob. 60x40
bob.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 96 raz(y) 212.57 KB |
|
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2011-07-14, 17:24
|
0
|
|
|
|
zbyt konturowo , krawêdz powinno wyznaczyÌ cieniowanie a nie linia , musisz czêœÌ lini zmiêkrzyÌ , z ilu kolorow korzysta³eœ? |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:46
|
0
|
|
|
|
W sumie by³y 2: czarny i bia³y. Wiem, ¿e biednie trochê, nastêpnym razem postaram siê u¿yÌ ró¿nych odcieni, chocia¿ z jednym aerografem zmienianie kolorów jest trochê monotonne. |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:49
|
0
|
|
|
|
jakby jeszcze jakieÂś porady byÂły to chĂŞtnie wysÂłucham |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2011-07-14, 23:07
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2011-07-15, 00:20
|
0
|
|
|
|
no to wez sobie 4-5 odcieni szarosci , i przyciemniaj sobie , dodawajac np po kropli czarnej farby i tak maluj m, z czerni i bieli samej ciezko wycisnac cos dobrego |
|
|
|
 |
maczek
|
Wysłany: 2011-07-18, 17:30
|
0
|
|
|
|
DJ Quik. 60x40
quik.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 73 raz(y) 236.16 KB |
|
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-22, 21:13
|
0
|
|
|
|
Jol man ja bym na poczatek probowal jak najmiejsze rzeczy malowac wtedy nauczysz sie precyzji i rozcieczania farb co przyda ci sie pozniej!! tez tak zaczynalem i pewnie nie malujesz malych bo nie mozesz psiuknac cienkich lini itp wiec rozcieczaj farbe i psiukaj jak najmiejsze projekty a duze przyjda pozniej. ale ogolnie lux!! tak trzymaj !! |
_________________ Find your style and run with it, because the only person you have to impress is yourself. |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2011-11-23, 17:44
|
0
|
|
|

|
Siema to ja odwrotnie
freezef1 po cholere komuœ cienka linia jeœli nadmierne u¿ywanie w³aœnie jej, jest jakimœ tam ma³ym problemem w prackach wy¿ej. I osobiœcie na poczontek atakowa³bym z drugiej strony. Jak najwiêksze. Nie trzeba siê u¿eraÌ z aero i farbkami, zamiast tego œwiat³ocieù, jakoœÌ krechy, proporcje i tp. Detal zawsze w jakimœ stopniu wyjdzie w portretach przy patrzyd³ach nosie ustach.
maczek olej jak wy¿ej Hlecter ci napisa³ kontór, dla jaj zrób zupe³nie coœ bez niego. WróÌ do pierwszej pracki i strzel jak¹œ fajn¹ panne bez zarostu na gembie. Bo coœ z nim nie le¿y. Ostatni¹ tego DJ mog³eœ jescze podci¹gn¹Ì, np oczy. A ogólnie poœwiêcaj wiêcej czasu i wy³apuj wiêcej cenzuraó³ek, rób dok³adniejszy szkic i podczas sprawdzaj te¿, czasami w ferworze mazania mo¿e siê coœ rozjechaÌ. I nie bój siê poprawiaÌ, jak wydaje ci siê ¿e coœ jest nie tak, a zostawiasz bo mo¿e zje...sz bardziej, to zmieù podejœcie . Ogólnie to sie nie przejmuj, bo widaÌ ¿e bêdzie luzix
Pozdr |
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-24, 17:33
|
0
|
|
|
|
Nie zgadam sie ale spoko dla mnie aerograf to znaczy detal detal detal i cienie!! im szybciej obczaisz detale tym szybciej zaczniesz ladnie malowac!! diabel tkwi w szczegolach... mowisz kolego ze problem jest w cienkich liniach wiec dlaczego na tym sie nie skupic i to poprawic!!?? i nastepnym razem juz problemu nie bedzie czy nie tak?? |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2011-11-24, 18:20
|
0
|
|
|

|
[quote="freezef1"] dla mnie aerograf to znaczy detal detal detal
Gdzie to mozna zobaczyĂŚ??
KaÂżdy robi po swojemu.. A ja podzielam zdanie Devila.. Detal przyjdzie z czasem.. |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2011-11-24, 18:47
|
0
|
|
|

|
popieram,skupiajac sie odrazu na poczatku na detalu nic tylko bedziesz sie wkur ze nic ci nie wychodzi,nie masz jeszcze tak wyczutego spustu zeby kroic detale do tego potrzeba godzin malowania,technika przychodzi z czasem i obyciem z aero wiec na poczatek duze formaty |
_________________ w Âżyciu trzeba miec pasje-->AIRBRUSCH |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2011-11-24, 19:09
|
0
|
|
|

|
maczek napisał/a: | W sumie byÂły 2: czarny i biaÂły. Wiem, Âże biednie trochĂŞ, nastĂŞpnym razem postaram siĂŞ uÂżyĂŚ ró¿nych odcieni, chociaÂż z jednym aerografem zmienianie kolorĂłw jest trochĂŞ monotonne. |
Zmiana koloru w aero z gĂłrnym zbiornikiem to dosÂłownie 30sekund.. Zlewasz do pojemnika resztke farby, wlewasz rozcienczalnik ( dla createxĂłw woda ) , memÂłasz pĂŞdzlem zbiornik, wylewasz, wlewasz znĂłw rozcienczalnik, przepuszasz przez dysze, i przytykajac dysze palcem czyscisz kanaÂł, memÂłasz pedzlem , wylewasz.. I tak na zmiane, do czystego pojemnika..Resztki pigmentu z dna mozesz zebrac patyczkiem do uszu, i masz aerograf gotowy na przyjecie kolejnej dawki farby.. Przy pierwszych podejsciach - max 5min..
Ps. Sebsa zmien z podpisu t¹ pasjê z b³êdem :P:P |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-24, 21:42
|
0
|
|
|
|
jak skupi sie na detalach to nauczy sie rozcieczac farby co za tym idzie bedzie powoli sobie budowac odcienie itp a jak sie wk..wia to widocznie to nie dla niego nie zacznie to wszystko ladnie wygladac bez detali chyba prawda??a zreszta zrobi jak zechce ja robilem duze i teraz zaluje ze nie skupialem sie na detalach bo teraz by sie toto przydalo. ale jak wszyscy tak mowicie to widocznie cos nie tak ze mna... |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-24, 21:50
|
0
|
|
|
|
PrimoOne, to namaluj kolego jakis photo realism bez zwracania uwagi na detale!! tylko technika i czuciem aero... |
_________________ Find your style and run with it, because the only person you have to impress is yourself. |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2011-11-24, 23:27
|
0
|
|
|

|
O jakim realizmie my rozmawiamy na tym poziomie prac??
Proporcje, anatomia, budowanie koloru, œwiat³ocieù, opanowanie sprzetu i farb, maskowanie, rozplanowanie projektu..a nastepnie podstawy lakiernictwa i chemii lakierniczej kolego.. tylko tyle... a detal z czasem.. Jak dla mnie mo¿esz omin¹Ì to wszystko, próbowaÌ uzyskaÌ detal, i malowaÌ... no w³aœnie co, bez tego namalujesz????
Ps.. Jeden d¹¿y do realizmu i stara siê odwzorowaÌ zdjecie pixel po pixelu, a drugi maluje swoje... jak kto woli.. |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-25, 00:20
|
0
|
|
|
|
dobra dobra nie bij:P:P to tylko moje zdanie niech chlopak maluje i sie uczy im wiecej tym lepiej!! a ktora droga pojdzie jego sprawa.pozdro |
|
|
|
 |
kohs_dna
|
Wysłany: 2011-11-25, 18:49
|
0
|
|
|
Kohstylez
|
wg mnie moze poprostu zaczac od czegos latwiejszego nie atakowac od razu portretow i jakis szablon na poczatek zeby te proporcje zachowac to jest naj wazniejsze a cien itp to przyjdzie z czesem kurde nie od razu Rzym zbudowano jak powiadaja a portrety to trzeba ladowac juz prktycznie na perfekt bo 1 zly cien i twarzyczka juz nie jest ta jak w orginale i duzo zmienia , psuje ...
freezef1 tutaj ludzie wrzucaja foty zeby sie czegos nauczyc metoda prob i bledow a tacy ludzie jak primoone ,devil i itp tylko pomagaja zreszta co tu swirowac mozna zobaczyc co robia a ty tutaj chuczysz weno ogarnij troche |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-25, 19:31
|
0
|
|
|
|
sam sie ogarnij koles!! chyba moge swoje zdanie napisac co?? |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2011-11-28, 19:23
|
0
|
|
|
|
zdanie mozna miec , ale trzeba brac pod uwage to Âże mozna sie myliĂŚ;] duÂży format i zmniejszaĂŚ to NAJPROSTSZA droga, mozna tez wybrac trudniejszÂą ÂścieÂżkĂŞ. |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2011-12-01, 10:45
|
0
|
|
|
|
hlecter napisał/a: | zdanie mozna miec , ale trzeba brac pod uwage to Âże mozna sie myliĂŚ;] duÂży format i zmniejszaĂŚ to NAJPROSTSZA droga, mozna tez wybrac trudniejszÂą ÂścieÂżkĂŞ. |
jeszcze mi sie nasune³o;] ¿eby pokazaÌ CI ktora droga jest lepsza , zrób prosty test , wez do rêki o³ówek i 2 arkusze , pierwszy a4 drugi b2(70x50) ,rysuj proste , równoleg³e linie , po skosie przez ca³¹ dlugosc arkusza , mo¿esz te¿ sprobowaÌ narysowaÌ szeœcian i w jego sciany wpisaÌ elipsy , kazda linia 1 poci¹gniêcie, albo obrac 2 punkty i je ³¹czyc ze sob¹
i wtedy zauwaÂżysz ze paradoksalnie ruchy i precyzja lepiej wyrabiaja sie na wiĂŞkrzym formacie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mcdevil
|
Wysłany: 2011-12-01, 20:38
|
0
|
|
|

|
Dobra ogĂłlnie to zlewam, ale jeszcze coÂś z offtopa skrobne.
Równie¿ w tradycyjnym rysunku, dzia³a siê na formatach A1 "brystol" i po³ówka. Po co?
MoÂże Âżeby zakumaĂŚ: proporcje, anatomiĂŞ, budowanie bryÂły, skrĂłty, cechy szczegĂłlne, walor-przejÂścia tonalne,grĂŞ ÂświatÂła-cienia, odwzorowanie struktĂłry powierzchni, technikĂŞ, stylĂłwkĂŞ, kompozycjĂŞ.
Jak ktoœ lubi mo¿e olaÌ to i mazaÌ sobie ludki na znaczkach pocztowych. Wolna wola, pytanie z teologi talmudu "Ile Diab³ów zmieœci siê na czubku ig³y ?".
I tak za bardzo nie kumam problemu. Inaczej zapewne bĂŞdzie siĂŞ podchodziĂŚ do Âścianki 2/3m. Inaczej do wlewu paliwa.
Pozdro |
|