Witam chce sobie kupiæ kompresor do malowania i nie tylko ogólnie potrzebuje ok 250-300l/min nie chce chiñskiego szmelcu ale te¿ nie bêdê pracowa³ non-stop max 1 dzieñ w tyg. i tu siê nasuwa moje pytanie lepiej kupiæ kompresor eurotec który daje 180lmin + butla 100l koszt 1200z³ czy do³o¿yæ u kupiæ aerotec który daje 320l/min ale butla 50l... cena te¿ konkretna bo 1800z³
eurotec czyli 180l chyba s³aby bo przy zapotrzebowaniu 250l/min bêdê musia³ czekaæ na jego nabicie ale znowu aerotec który da mi 320l zaopatrzy mnie w odpowiednie powietrze ale nabije te¿ ca³± butle i siê wy³±czy by siê za chwile (przy takiej ma³ej butli)w³±czyæ a to chyba nie wró¿y dobrze dla kompresora ? chyba ¿e kto¶ z was mo¿e mi poleciæ inny dobry kompresor który bêdzie s³u¿y³ to by³bym wdziêczyny
kup ten z lepsza wydajnoscia a butle taka 200l idzie zawsze dokupic za mala kase uzywana...albo idz do praktikera ostatnio widzialem na wystawie zaje**** 2 tlokowke z baniakiem 200l za 2200 lub jedno tlokowa tej samej firmy za 1600 z butla 150l..moze i chinol jakis no ale jesli bedziesz uzywal tego tak jak piszesz to na kilka lat powinno wystarczyc..
Damian ja u¿ywam czê¶ciej ni¿ raz w tygodniu, a posiadam jedno t³okowego Stanleya z butl± 50L powiem Ci, ¿e siê nie mêczy a czas nabijania jest bardzo krótki i nie narzekam na spadek ci¶nienia podczas nak³adania bazy a tym bardziej przy laniu klara. jego max ci¶nienie to nieca³e 10bar, ³adowanie w³±cza siê poni¿ej 8bar.
no jedno wyjdzie czy on bedzie sie na krutko wlanczal czy dluzej chodzil a zadziej wlanczal...a po 2 to jak bedziesz malowal to itak watpie zeby sie wylaczyl..wrecz bedzie braklo...a po 2 to butle za 200zl uzywana dokupic tez nie problem..
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum