Autor |
Wiadomość |
 |
bruno77
|
Wysłany: 2011-07-30, 22:56 czemu baza z allegro jest taka tania
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-07-30, 23:33
|
0
|
|
|

|
Jak nie wiesz to pomyÂśl jakaÂś przyczyna musi byĂŚ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-07-31, 08:30
|
0
|
|
|

|
Robertlodz09 napisał/a: | Jak nie wiesz to pomyÂśl jakaÂś przyczyna musi byĂŚ Pozdrawiam! |
Tu siĂŞ nie zgodzĂŞ i podajĂŞ przykÂład ten sam numer farby nalany z Duponta w mieszalni stacjonarnej gdzie ludzi znam od lat. Baza za 260zÂł litr kryje na 6 warstw .Jak wyÂżej ten sam numer nalany z Haya za 90zÂł numer podajĂŞ przez telefon i raz w tygodniu pod bramĂŞ przywoÂźi mi to Pan busem baza kryje na 2-3 warstw . I kto tu jest uczciwszy ten co patrzÂąc mi prosto w oczy leje siuÂśki z mieszalnika reklamujÂąc siĂŞ znanÂą firmÂą a moÂże ten co mĂłgÂłby oszukaĂŚ bo nikt go nie widzi jak nalewa farbĂŞ bo sprzedajĂŞ ja przez np Allegro . Tu nie ma reguÂły to kwestia uczciwoÂści ludzkiej bo ja jestem w stanie zapÂłaciĂŚ za bazĂŞ 260zÂł ale bez ,,dodatkowych dodatkĂłw,, . |
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-07-31, 10:24
|
0
|
|
|
|
Tak,zgadzam siĂŞ z Homerem,wszystko opiera siĂŞ na uczciwoÂści.Szkoda tylko,Âże tak czĂŞsto jej brak,trudno jest poleciĂŚ jednoznacznie uczciwego sprzedawcĂŞ internetowego.Ja kupiÂłem raz,i nie narzekam,to byÂł Profix z elekiery,nie ma mowy o pasowalnoÂści,bo to byÂła caÂłoÂściĂłwka.
Natomiast mojÂą uwagĂŞ zwraca coÂś innego:sprzedajÂący uwielbiajÂą napisaĂŚ o oryginalnym lakierze,jakim lakierowane sÂą samochody.Oryginalny,to znaczy jaki?Ten sam,co w fabryce?To czemu nie piszÂą:lakier (np)DuPont,jakim lakierowane sÂą samochody w fabryce?
To nie jest oryginalny lakier,tylko lakier w odcieniu takim jak lakierowany w fabryce.Nie musi mieÌ takiej pokrywalnoœci i trwa³oœci,jak fabryczny,ale tak wygl¹da.Ale to ju¿ szczegó³ wiadomy dla Was,specjaliœci,a nie dla laika buszuj¹cego w internecie w poszukiwaniu paru ciaków oszczêdnoœci podczas naprawy swojego bolidu. |
|
|
|
 |
bruno77
|
Wysłany: 2011-07-31, 10:43
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisał/a: | .Ja kupiÂłem raz,i nie narzekam,to byÂł Profix z elekiery |
o widzisz wÂłasnie ta firma elakiery mnie zastanawiaÂła czy nie sprĂłbowaĂŚ jakoÂści lakieru... bo cena kuszÂąca... jak z kryciem?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-07-31, 10:49
|
0
|
|
|
|
Bezproblemowo,ciemna zieleĂą na szarym podkÂładzie na 2,5.I do tego gĂŞsta,1:1. |
|
|
|
 |
bruno77
|
Wysłany: 2011-07-31, 10:59
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2011-07-31, 12:06
|
0
|
|
|
|
Je¿eli chodzi o lakiery Haya to te¿ nie wszystkie im wychodz¹. S³ysza³em ju¿ od kilku osób ,¿e maj¹ bardzo dobre i tanie bazy czarne ale nie wszystkie ich produkty s¹ tak zachwalane. Sam miesza³em u nich zó³ty akryl i wcale nie chcia³o to kryÌ na jasno szarym podk³adzie a do tego bez dodawania rozpuszczalnika by³o baaardzo rzadkie. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-01, 10:10
|
0
|
|
|

|
chudson napisał/a: | Sam mieszaÂłem u nich zó³ty akryl i wcale nie chciaÂło to kryĂŚ | bo zolty akryl nie kryje,jak i czerwony... a vte tanie w tych metalowych puszkach sa farbami wydaje mi sie oryginalnymi i dobrymi z tym ze po terminie...moge sie mylic ale u nas tez maja po 80zeta za litr gotowe kolory i kryja cholernie ladnie...praktycznie po 1 pelnej warstwie mozna sie bardzo zdziwic:) z tym ze jak sie dowiedzialem,oni biora to z niemieckich serwisow i innych na utylizacje...no a firmy takie jak e lakiery i inne nie sprzedawali by napewno totalnego badziewia bo stracila by renome... |
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2011-08-03, 20:54
|
0
|
|
|
|
mam pytanie, sprzedajÂący ma teÂż czerwony lakier XIRALLIC http://allegro.pl/lakier-...1743394156.html
co to jest za lakier? mam zamiar pomalowaĂŚ samochĂłd 3 warstwowym czerwonym brylantem, moÂże czymÂś takim wyszedÂł by zadowalajÂący efekt i byÂło by Âłatwiej i taniej.... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-04, 08:12
|
0
|
|
|

|
mysle ze sie nada kolego i efekt bedzie bardzo zadowalajacy |
|
|
|
 |
Prezes
|
Wysłany: 2011-10-20, 18:57
|
0
|
|
|

|
Cholera, a ja kupiÂłem dzisiaj 0,35 l bazy (razem z rozcieĂączalnikiem, wiĂŞc 0,5 l) za 77 zÂł
Teraz juÂż wiem, czemu tak drogo - bo zapomniaÂłem, Âże jest jeszcze allegro.pl |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2011-10-23, 16:15
|
0
|
|
|
|
kupowaÂłem baze kiedys na allegro. jest kiepskiej jakosci (ale bardzo dobrze kryje). i stad cena.
PamiĂŞtajcie koledzy - CHEMII NIE OSZUKASZ. |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|