Autor |
Wiadomo¶æ |
|
bruno77
|
Wys³any: 2011-07-30, 21:56 czemu baza z allegro jest taka tania
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-07-30, 22:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Jak nie wiesz to pomy¶l jaka¶ przyczyna musi byæ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-07-31, 07:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Jak nie wiesz to pomy¶l jaka¶ przyczyna musi byæ Pozdrawiam! |
Tu siê nie zgodzê i podajê przyk³ad ten sam numer farby nalany z Duponta w mieszalni stacjonarnej gdzie ludzi znam od lat. Baza za 260z³ litr kryje na 6 warstw .Jak wy¿ej ten sam numer nalany z Haya za 90z³ numer podajê przez telefon i raz w tygodniu pod bramê przywo¼i mi to Pan busem baza kryje na 2-3 warstw . I kto tu jest uczciwszy ten co patrz±c mi prosto w oczy leje siu¶ki z mieszalnika reklamuj±c siê znan± firm± a mo¿e ten co móg³by oszukaæ bo nikt go nie widzi jak nalewa farbê bo sprzedajê ja przez np Allegro . Tu nie ma regu³y to kwestia uczciwo¶ci ludzkiej bo ja jestem w stanie zap³aciæ za bazê 260z³ ale bez ,,dodatkowych dodatków,, . |
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-07-31, 09:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Tak,zgadzam siê z Homerem,wszystko opiera siê na uczciwo¶ci.Szkoda tylko,¿e tak czêsto jej brak,trudno jest poleciæ jednoznacznie uczciwego sprzedawcê internetowego.Ja kupi³em raz,i nie narzekam,to by³ Profix z elekiery,nie ma mowy o pasowalno¶ci,bo to by³a ca³o¶ciówka.
Natomiast moj± uwagê zwraca co¶ innego:sprzedaj±cy uwielbiaj± napisaæ o oryginalnym lakierze,jakim lakierowane s± samochody.Oryginalny,to znaczy jaki?Ten sam,co w fabryce?To czemu nie pisz±:lakier (np)DuPont,jakim lakierowane s± samochody w fabryce?
To nie jest oryginalny lakier,tylko lakier w odcieniu takim jak lakierowany w fabryce.Nie musi mieæ takiej pokrywalno¶ci i trwa³o¶ci,jak fabryczny,ale tak wygl±da.Ale to ju¿ szczegó³ wiadomy dla Was,specjali¶ci,a nie dla laika buszuj±cego w internecie w poszukiwaniu paru ciaków oszczêdno¶ci podczas naprawy swojego bolidu. |
|
|
|
|
bruno77
|
Wys³any: 2011-07-31, 09:43
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisa³/a: | .Ja kupi³em raz,i nie narzekam,to by³ Profix z elekiery |
o widzisz w³asnie ta firma elakiery mnie zastanawia³a czy nie spróbowaæ jako¶ci lakieru... bo cena kusz±ca... jak z kryciem?? |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-07-31, 09:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Bezproblemowo,ciemna zieleñ na szarym podk³adzie na 2,5.I do tego gêsta,1:1. |
|
|
|
|
bruno77
|
Wys³any: 2011-07-31, 09:59
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
chudson
|
Wys³any: 2011-07-31, 11:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
Je¿eli chodzi o lakiery Haya to te¿ nie wszystkie im wychodz±. S³ysza³em ju¿ od kilku osób ,¿e maj± bardzo dobre i tanie bazy czarne ale nie wszystkie ich produkty s± tak zachwalane. Sam miesza³em u nich zó³ty akryl i wcale nie chcia³o to kryæ na jasno szarym podk³adzie a do tego bez dodawania rozpuszczalnika by³o baaardzo rzadkie. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-01, 09:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
chudson napisa³/a: | Sam miesza³em u nich zó³ty akryl i wcale nie chcia³o to kryæ | bo zolty akryl nie kryje,jak i czerwony... a vte tanie w tych metalowych puszkach sa farbami wydaje mi sie oryginalnymi i dobrymi z tym ze po terminie...moge sie mylic ale u nas tez maja po 80zeta za litr gotowe kolory i kryja cholernie ladnie...praktycznie po 1 pelnej warstwie mozna sie bardzo zdziwic:) z tym ze jak sie dowiedzialem,oni biora to z niemieckich serwisow i innych na utylizacje...no a firmy takie jak e lakiery i inne nie sprzedawali by napewno totalnego badziewia bo stracila by renome... |
|
|
|
|
damian
|
Wys³any: 2011-08-03, 19:54
|
0
|
|
|
|
mam pytanie, sprzedaj±cy ma te¿ czerwony lakier XIRALLIC http://allegro.pl/lakier-...1743394156.html
co to jest za lakier? mam zamiar pomalowaæ samochód 3 warstwowym czerwonym brylantem, mo¿e czym¶ takim wyszed³ by zadowalaj±cy efekt i by³o by ³atwiej i taniej.... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-04, 07:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
mysle ze sie nada kolego i efekt bedzie bardzo zadowalajacy |
|
|
|
|
Prezes
|
Wys³any: 2011-10-20, 17:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 72
|
Cholera, a ja kupi³em dzisiaj 0,35 l bazy (razem z rozcieñczalnikiem, wiêc 0,5 l) za 77 z³
Teraz ju¿ wiem, czemu tak drogo - bo zapomnia³em, ¿e jest jeszcze allegro.pl |
|
|
|
|
bachus
|
Wys³any: 2011-10-23, 15:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 127
|
kupowa³em baze kiedys na allegro. jest kiepskiej jakosci (ale bardzo dobrze kryje). i stad cena.
Pamiêtajcie koledzy - CHEMII NIE OSZUKASZ. |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|