Mianowiece kupilem komore lakiernicza firmy Saico Export, wczesniej mialem z ni± ju¿ stycznosc i troche nie podoba mi sie budowa palnika tzn. reduktora jest inny niz widzialem w innej, w opiesie komory sprzedawca napisal ze jest to kabina olejowo gazowa i wlasnie nie wiem czy to urzadzenie jest na olej i gaz czy tylko na gaz .
Na moje oko to palnik gazowy. ¦wiadczy o tym zawór regulacji ci¶nienia (przy olejowym siê z tym nie spotka³em) zauwa¿ równie¿ i¿ przy³±cze zaciska siê przez pier¶cieñ na sto¿ku czyli w typowy jak na instalacje gazowe sposób. No i jeszcze ten zawór bezpieczeñstwa. Dobrze jest znaæ nazwê palnika kolor wskazuje na ECOFLAME ale dane techniczne powinny byæ na lub pod os³on±.
to jest 100% palnik gazowy. swoj± drog± to nie ma palnika na olej opa³owy i gaz jednoczesnie. palnik gazowy w znacznym stopniu ró¿ni sie od olejowego.
Nie s± one jednak stosowane w komorach lakierniczych. Od siebie dodam ¿e w zasadnie to nie wiem gdzie s± w ogóle stosowane bo nie spotka³em siê jeszcze w praktyce projektowej z dwu paliwow± kot³ownia, czy nagrzewnicami nadmuchowymi.
Rozwi±zanie takie jest jednak dostêpne ju¿ od wielu lat.
Wiêc lepiej o tym wiedzieæ .... ni¿ nie wiedzieæ
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum