Przesunięty przez: Tech 2012-05-13, 04:58 |
Autor |
Wiadomość |
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-18, 23:58 [KupiĂŞ] Kruciec (nypel) Powietrza do Sata Jet 90
|
|
|
|
Witajcie.
Potrzebuje kupiĂŚ nypel (wkrĂŞcany do korpusu pistoletu) do Saty Jet 90
CaÂłe moje miasto zjeÂździÂłem i nikt takiego niema.
Jest to jakiÂś nietypowy rozmiar bo to ani nie jest 1/4 ani 3/8 cala
MoÂże ma ktoÂś takÂą Sate na czĂŞÂści.
Nadmienie Âże mam teÂż Sate Jet B i w niej juÂż krĂłciec jest caÂłkiem inny ( 1/4cala) |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-24, 11:04
|
|
|

|
Mam kolego taki "nypel" ,zarówno jako tzw. redukcja jak i bezpoœrednio z wyprowadzeniem na szybkoz³¹czke. Mo¿e u ciebie ktoœ ju¿ coœ "kombinowa³" z tym gwintem zerwa³ i próbowa³ przegwintowaÌ...... Teraz to tylko zosta³y domys³y
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-24, 12:05
|
|
|
|
a móg³byœ mi zmierzyÌ ten gwint? tj. szerokoœÌ mo¿e faktycznie ktoœ coœ kombinowa³ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:29
|
|
|

|
Sprawdze jeszcze skok gwintu tzw. "grzebieniem" i napisze jaki jest ale zapewniam ciebie kolego ¿e wszystkie Sata maj¹ gwinty na tzw. wejœciu "znormalizowane" Widzia³em t¹ "twoj¹" Sate jet90 jak by³a jeszcze wystawiona na Alle..o W³aœciciel napisa³ ¿e "zaginê³a" mu ta koùcówka i biedny nie mo¿e jej znale¿Ì a sprzedaje j¹ poniewa¿ "wyje¿dza za granice do pracy"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:28
|
|
|

|
Robertlodz09 napisał/a: | WÂłaÂściciel napisaÂł Âże "zaginĂŞÂła" mu ta koĂącĂłwka i biedny nie moÂże jej znale¿Ì a sprzedaje jÂą poniewaÂż "wyjeÂżdza za granice do pracy"
Pozdrawiam! | tak wiec powodzenia w poszukiwaniu nowej w najgorszym wypadku mozna isc do firmy co produkuje podobne cenzura zeby ci dotoczyli i narzneli odpowiedni gwint |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:38
|
|
|

|
Wystarczy kupiÌ kawa³ek owalnego mosi¹dzu o odpowiedniej œrednicy i iœÌ do zwyk³ego tokarza aby ci dotoczy³ taka "redukcje" na któr¹ nakrêcisz normaln¹ z³¹czke z tzw. euroz³¹czem Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:41
|
|
|
|
DzwoniÂąc do przedstawicielstwa saty teÂż siĂŞ dowiedziaÂłem Âże powinno byĂŚ 1/4cala
GoœÌ w mieszalni radzi³ ¿eby osadziÌ to na jakimœ kleju, ale nie za bardzo mi pasuje ta opcja.
No nic bêdê musia³ albo dorwaÌ kogoœ kto mi to zrobi albo pchn¹Ì w œwiat |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:49
|
|
|

|
Poszukaj tokarza ,jeÂśli reszta jest dobra w tym pistolecie SprzedaĂŚ zawsze moÂżesz Ja teÂż myÂślaÂłem nad kupna tej Saty (jak byÂła na sprzedaÂż) z zamiarem przeznaczenia jej na czĂŞÂści Brakuje mi do jednej jet 90 kubka od lakieru Pozdrawiam!
ps. W moich dwĂłch Satach jet 90 wÂłaÂśnie sÂą gwinty na 1/4 cala tak samo w Sata jet RP i Sata jet B |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:56
|
|
|
|
Dobra tokarza znalazÂłem wiĂŞc sprawa rozwiÂązana.
A tak btw. to jak iglica wystaje oko³o pó³ mm z dyszy to znaczy ¿e w zestaw regeneracyjny trzeba siê zaopatrzyÌ? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 16:09
|
|
|

|
Powiem tak ,Âże ja jeÂśli kupuje uzywany pistolet to zawsze "wywalam" i zakÂładam nowy zestaw naprawczy Wtedy wiem Âże mam pistolet sprawny i w stanie technicznym taki jak "nowy" JeÂśli iglica "wystaje" tylko 0,5 mm to moÂże zostaĂŚ ,pod warunkiem Âże na czubku iglicy masz widoczny "stoÂżek" ktĂłry to odpowiada za tzw. ksztaÂłt kropli lakieru A w jakim masz stanie gÂłowice? Ona jest bardzo waÂżna (ksztaÂłt i Âśrednica otworĂłw powietrza) ,jest odpowiedzialna za odpowiednie rozbicie i ksztaÂłt natryskiwanego strumienia lakieru Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 16:12
|
|
|
|
OK, dziĂŞki. ZobaczĂŞ jak bĂŞdzie lakierowaÂł, i wtedy podejme decyzjĂŞ. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-09, 09:49
|
|
|

|
I jak tam kolego ta twoja Sata JuÂż "naprawiona"? JeÂśli nie moÂżesz z tym sobie daĂŚ rady to mam caÂły korpus do tej Saty a wszystkie gwinty ma "sprawne"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-09-11, 21:06
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | I jak tam kolego ta twoja Sata JuÂż "naprawiona"? JeÂśli nie moÂżesz z tym sobie daĂŚ rady to mam caÂły korpus do tej Saty a wszystkie gwinty ma "sprawne"
Pozdrawiam! |
na dniach bĂŞdĂŞ jÂą miaÂł muszĂŞ odebraĂŚ od tokarza |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-09-12, 22:59
|
|
|
|
Pistolecik odebra³em z dorobionym króÌcem.
Wszystko idealnie
Odrazu pochwale siĂŞ efektami kilkugodzinnego czyszczenia
Po zakupie :
Po czyszczeniu:
MiotÂłe ma piĂŞknÂą, jak lakieruje dowiem siĂŞ w najbliÂższym czasie |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-12, 23:55
|
|
|

|
To witaj w "Klubie miÂłoÂśnikĂłw Sata jet90" Ja mam u siebie takie 2 sztuki
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mwierzba78
|
Wysłany: 2012-03-30, 13:43
|
|
|
|
Witam, tez mam taka sate jet 90. Poswiecilem kiedys wiele czasu na jej doczyszczenie bo dolem wiecej dawala . Efekt dalej by taki sam. Wiecie moze gdzie mozna kupic do niej zestaw naprawczy? |
|
|
|