Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2012-05-13, 04:58
Autor Wiadomość
czornyyy
Wysłany: 2011-08-18, 23:58   [KupiĂŞ] Kruciec (nypel) Powietrza do Sata Jet 90

Witajcie.
Potrzebuje kupiĂŚ nypel (wkrĂŞcany do korpusu pistoletu) do Saty Jet 90
CaÂłe moje miasto zjeÂździÂłem i nikt takiego niema.
Jest to jakiÂś nietypowy rozmiar bo to ani nie jest 1/4 ani 3/8 cala
MoÂże ma ktoÂś takÂą Sate na czĂŞÂści.
Nadmienie Âże mam teÂż Sate Jet B i w niej juÂż krĂłciec jest caÂłkiem inny ( 1/4cala)

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-08-24, 11:04   

Mam kolego taki "nypel" :tak: ,zarówno jako tzw. redukcja jak i bezpoœrednio z wyprowadzeniem na szybkoz³¹czke. Mo¿e u ciebie ktoœ ju¿ coœ "kombinowa³" z tym gwintem ;) zerwa³ i próbowa³ przegwintowaÌ...... Teraz to tylko zosta³y domys³y ;)
Pozdrawiam! :spoko:

czornyyy
Wysłany: 2011-08-24, 12:05   

a móg³byœ mi zmierzyÌ ten gwint? tj. szerokoœÌ mo¿e faktycznie ktoœ coœ kombinowa³

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-08-25, 14:29   

Sprawdze jeszcze skok gwintu tzw. "grzebieniem" i napisze jaki jest :tak: ale zapewniam ciebie kolego ¿e wszystkie Sata maj¹ gwinty na tzw. wejœciu "znormalizowane" :tak: Widzia³em t¹ "twoj¹" Sate jet90 jak by³a jeszcze wystawiona na Alle..o :tak: W³aœciciel napisa³ ¿e "zaginê³a" mu ta koùcówka ;) i biedny nie mo¿e jej znale¿Ì a sprzedaje j¹ poniewa¿ "wyje¿dza za granice do pracy" :rotfl:

gugun 
Wysłany: 2011-08-25, 15:28   

Robertlodz09 napisał/a:
W³aœciciel napisa³ ¿e "zaginê³a" mu ta koùcówka i biedny nie mo¿e jej znale¿Ì a sprzedaje j¹ poniewa¿ "wyje¿dza za granice do pracy"
Pozdrawiam!
tak wiec powodzenia w poszukiwaniu nowej :D :D :D w najgorszym wypadku mozna isc do firmy co produkuje podobne cenzura zeby ci dotoczyli i narzneli odpowiedni gwint

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-08-25, 15:38   

Wystarczy kupiÌ kawa³ek owalnego mosi¹dzu o odpowiedniej œrednicy i iœÌ do zwyk³ego tokarza :tak: aby ci dotoczy³ taka "redukcje" na któr¹ nakrêcisz normaln¹ z³¹czke z tzw. euroz³¹czem ;) Pozdrawiam! :spoko:

czornyyy
Wysłany: 2011-08-25, 15:41   

DzwoniÂąc do przedstawicielstwa saty teÂż siĂŞ dowiedziaÂłem Âże powinno byĂŚ 1/4cala :blee:
GoœÌ w mieszalni radzi³ ¿eby osadziÌ to na jakimœ kleju, ale nie za bardzo mi pasuje ta opcja.
No nic bêdê musia³ albo dorwaÌ kogoœ kto mi to zrobi albo pchn¹Ì w œwiat :/

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-08-25, 15:49   

Poszukaj tokarza ,jeÂśli reszta jest dobra w tym pistolecie :tak: SprzedaĂŚ zawsze moÂżesz ;) Ja teÂż myÂślaÂłem nad kupna tej Saty (jak byÂła na sprzedaÂż) z zamiarem przeznaczenia jej na czĂŞÂści ;) Brakuje mi do jednej jet 90 kubka od lakieru ;) Pozdrawiam! :spoko:
ps. W moich dwĂłch Satach jet 90 wÂłaÂśnie sÂą gwinty na 1/4 cala :tak: tak samo w Sata jet RP i Sata jet B :tak:

czornyyy
Wysłany: 2011-08-25, 15:56   

Dobra tokarza znalazÂłem wiĂŞc sprawa rozwiÂązana.

A tak btw. to jak iglica wystaje oko³o pó³ mm z dyszy to znaczy ¿e w zestaw regeneracyjny trzeba siê zaopatrzyÌ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-08-25, 16:09   

Powiem tak ,Âże ja jeÂśli kupuje uzywany pistolet to zawsze "wywalam" i zakÂładam nowy zestaw naprawczy :tak: Wtedy wiem Âże mam pistolet sprawny i w stanie technicznym taki jak "nowy" :tak: JeÂśli iglica "wystaje" tylko 0,5 mm to moÂże zostaĂŚ ,pod warunkiem Âże na czubku iglicy masz widoczny "stoÂżek" ktĂłry to odpowiada za tzw. ksztaÂłt kropli lakieru :tak: A w jakim masz stanie gÂłowice? Ona jest bardzo waÂżna (ksztaÂłt i Âśrednica otworĂłw powietrza) ,jest odpowiedzialna za odpowiednie rozbicie i ksztaÂłt natryskiwanego strumienia lakieru :tak: Pozdrawiam! :spoko:

czornyyy
Wysłany: 2011-08-25, 16:12   

OK, dziĂŞki. ZobaczĂŞ jak bĂŞdzie lakierowaÂł, i wtedy podejme decyzjĂŞ.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-09-09, 09:49   

I jak tam kolego ta twoja Sata ;) JuÂż "naprawiona"? JeÂśli nie moÂżesz z tym sobie daĂŚ rady to mam caÂły korpus do tej Saty :tak: a wszystkie gwinty ma "sprawne" :tak:

czornyyy
Wysłany: 2011-09-11, 21:06   

Robertlodz09 napisał/a:
I jak tam kolego ta twoja Sata ;) JuÂż "naprawiona"? JeÂśli nie moÂżesz z tym sobie daĂŚ rady to mam caÂły korpus do tej Saty :tak: a wszystkie gwinty ma "sprawne" :tak:

na dniach bĂŞdĂŞ jÂą miaÂł :) muszĂŞ odebraĂŚ od tokarza

czornyyy
Wysłany: 2011-09-12, 22:59   

Pistolecik odebra³em z dorobionym króÌcem.
Wszystko idealnie :)

Odrazu pochwale siĂŞ efektami kilkugodzinnego czyszczenia :)

Po zakupie :

Po czyszczeniu:

MiotÂłe ma piĂŞknÂą, jak lakieruje dowiem siĂŞ w najbliÂższym czasie

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-09-12, 23:55   

To witaj w "Klubie miÂłoÂśnikĂłw Sata jet90" ;) Ja mam u siebie takie 2 sztuki :tak:

mwierzba78
Wysłany: 2012-03-30, 13:43   

Witam, tez mam taka sate jet 90. Poswiecilem kiedys wiele czasu na jej doczyszczenie bo dolem wiecej dawala . Efekt dalej by taki sam. Wiecie moze gdzie mozna kupic do niej zestaw naprawczy?

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » OgÂłoszenia » Rodzaj ogÂłoszenia » KupiĂŞ

Odpowiedz do tematu