Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mieciu29
|
Wys³any: 2011-09-07, 17:21 Pomoc- wycena naprawy astry g.
|
0
|
|
|
|
Witam,
Niestety w mojej astrze mam do wspawania reperaturke tylnego lewego b³otnika, prawy tylny lakiernik powiedzial ze uratuje, przednie b³otniki powiedzia³ ¿e pomaluje (jeden do za³amania) a drugi ca³y, wszystkie drzwi do listw i jakies tam jeszcze malutkie zaprawki + polerka.
No dobra wszystko ok, ale jak za to mi krzykn±³ 2000 z³ to mnie zamurowa³o...
Na pocz±tku chcia³em ca³a malowac bo juz bia³y lakier jest s³aby, ale za lakierowanie ca³ego krzykn±³ mi 4500 z³ :O
2 lata temu malowa³em ca³e Audi A3 za 2500 z³.. a lakier by³ srebrny metallic.
Nie s±dzicie ze to troche drogo ?
PS. Za samo wspawanie reperaturki powiedzia³ 250 z³ + 250 malowanie + 100 reperaturka.... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-09-07, 18:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Sk±d jeste¶, gdzie sa takie ceny. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
chudson
|
Wys³any: 2011-09-07, 20:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
Czemu nie podjedziesz tam gdzie malowa³e¶ A3 2 lata temu ?
Dro¿yzna |
|
|
|
|
mieciu29
|
Wys³any: 2011-09-07, 21:07
|
0
|
|
|
|
Pod Warszaw±. A audi malowa³em na ko³o Rawy Mazowieckiej. Tam troche spartaczyli.. Gdzieniegdzie uszczelka by³a pomalowana itp... |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-09-08, 14:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Dorzucê 3 grosze od siebie .
Takie spawanie reperaturek , wymiana progów , naro¿ników w samochodach które maj± tendencjê do rdzewienia to musi kosztowaæ. Raz nie ka¿dy lakiernik chce siê tego podj±æ ( ja aktualnie odmawiam ) a jak siê podejmujê to taka robota wymaga czasu a to musi kosztowaæ.
Moja rada jak taka robota jest z gwarancj± na ile¶ lat to to jest dobra cena . Bez gwarancji to stanowczo za drogo.
Mieszkam przy granicy z Niemcami i takie samochody z dziurami w progach ,nadkolach i pod³odze to siê prasujê na z³omie bo koszt naprawy jest np. 200% wiêkszy od aktualnej warto¶ci pojazdu.
Jestem pewien ¿e i u nas w nied³ugim czasie ludzie pojm± ¿e fachowa i profesjonalna robota musi kosztowaæ . |
|
|
mieciu29
|
Wys³any: 2011-09-08, 14:54
|
0
|
|
|
|
Oczywi¶cie ¿adnej gwarancji nie ma. W tamtym roku mojemu bratu w mercedesie c-klasie wspawa³ fragment progu przy przednim kole.. kase wzieli a w tym roku juz znów rdzawe tam jest.. |
|
|
|
|
chudson
|
Wys³any: 2011-09-08, 15:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
zap³aci³e¶ za a3 2500z³ i mówisz ze spartaczyli a teraz szukasz znowu kogo¶ kto w podobnej cenie to zrobi. Jako¶æ = cena
Niektórzy blacharze nie daj± gwarancji bo jak sie trafi cenzura klient to bêdzie dochodzi³ gwarancji w s±dzie bo mu odrpyski od kamieni sie porobi³y. Niestety trudno stwierdziæ czy blacharz nie wierzy w swoje umiejêtno¶ci czy chce unikaæ na³ogowych gwarancjomaniaków co za ka¿d± cenzura³ê wini± wykonawce |
|
|
|
|
mieciu29
|
Wys³any: 2011-09-08, 16:01
|
0
|
|
|
|
je¶li chodzi o po³o¿enie lakieru to by³o piêknie, tylko pó¼niej wysz³y ma³e niedoci±gniêcia(pomalowana uszczelka itp). Za mocnego s³owa u¿y³em w 1 po¶cie. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-08, 17:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
wiec lepiej sobie uszczelke wyczyscic niz komus za to dokladac 2k |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-09-09, 06:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
mieciu29 napisa³/a: | tylko pó¼niej wysz³y ma³e niedoci±gniêcia(pomalowana uszczelka itp) | to pó¼niej ci uszczelkê dolakierowali? |
|
|
mieciu29
|
Wys³any: 2011-09-10, 16:37
|
0
|
|
|
|
tak dolakierowali mi bo nie podobala im sie czarna i za duzo lakieru im zostalo... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-10, 17:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
kolego mieciu tak dla jasnosci to wszystkie uszczeleczki sie zdyma chyba ze sa nie zdymane to wtedy sie okleja wiec to ze sie zamalowala jest sprawa jasna...lepiej niech sie zamaluje niz nie domaluje.w tym przypadku wystarczy wziasc nozyk i wyskrobac... |
|
|
|