Autor |
Wiadomość |
 |
mieciu29
|
Wysłany: 2011-09-07, 18:21 Pomoc- wycena naprawy astry g.
|
0
|
|
|
|
Witam,
Niestety w mojej astrze mam do wspawania reperaturke tylnego lewego bÂłotnika, prawy tylny lakiernik powiedzial ze uratuje, przednie bÂłotniki powiedziaÂł Âże pomaluje (jeden do zaÂłamania) a drugi caÂły, wszystkie drzwi do listw i jakies tam jeszcze malutkie zaprawki + polerka.
No dobra wszystko ok, ale jak za to mi krzykn¹³ 2000 z³ to mnie zamurowa³o...
Na pocz¹tku chcia³em ca³a malowac bo juz bia³y lakier jest s³aby, ale za lakierowanie ca³ego krzykn¹³ mi 4500 z³ :O
2 lata temu malowaÂłem caÂłe Audi A3 za 2500 zÂł.. a lakier byÂł srebrny metallic.
Nie sÂądzicie ze to troche drogo ?
PS. Za samo wspawanie reperaturki powiedziaÂł 250 zÂł + 250 malowanie + 100 reperaturka.... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-09-07, 19:51
|
0
|
|
|
|
SkÂąd jesteÂś, gdzie sa takie ceny. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2011-09-07, 21:08
|
0
|
|
|
|
Czemu nie podjedziesz tam gdzie malowaÂłeÂś A3 2 lata temu ?
DroÂżyzna |
|
|
|
 |
mieciu29
|
Wysłany: 2011-09-07, 22:07
|
0
|
|
|
|
Pod WarszawÂą. A audi malowaÂłem na koÂło Rawy Mazowieckiej. Tam troche spartaczyli.. Gdzieniegdzie uszczelka byÂła pomalowana itp... |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-09-08, 15:05
|
0
|
|
|

|
DorzucĂŞ 3 grosze od siebie .
Takie spawanie reperaturek , wymiana progów , naro¿ników w samochodach które maj¹ tendencjê do rdzewienia to musi kosztowaÌ. Raz nie ka¿dy lakiernik chce siê tego podj¹Ì ( ja aktualnie odmawiam ) a jak siê podejmujê to taka robota wymaga czasu a to musi kosztowaÌ.
Moja rada jak taka robota jest z gwarancjÂą na ileÂś lat to to jest dobra cena . Bez gwarancji to stanowczo za drogo.
Mieszkam przy granicy z Niemcami i takie samochody z dziurami w progach ,nadkolach i podÂłodze to siĂŞ prasujĂŞ na zÂłomie bo koszt naprawy jest np. 200% wiĂŞkszy od aktualnej wartoÂści pojazdu.
Jestem pewien Âże i u nas w niedÂługim czasie ludzie pojmÂą Âże fachowa i profesjonalna robota musi kosztowaĂŚ . |
|
 |
mieciu29
|
Wysłany: 2011-09-08, 15:54
|
0
|
|
|
|
OczywiÂście Âżadnej gwarancji nie ma. W tamtym roku mojemu bratu w mercedesie c-klasie wspawaÂł fragment progu przy przednim kole.. kase wzieli a w tym roku juz znĂłw rdzawe tam jest.. |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2011-09-08, 16:34
|
0
|
|
|
|
zap³aci³eœ za a3 2500z³ i mówisz ze spartaczyli a teraz szukasz znowu kogoœ kto w podobnej cenie to zrobi. JakoœÌ = cena
Niektórzy blacharze nie daj¹ gwarancji bo jak sie trafi cenzura klient to bêdzie dochodzi³ gwarancji w s¹dzie bo mu odrpyski od kamieni sie porobi³y. Niestety trudno stwierdziÌ czy blacharz nie wierzy w swoje umiejêtnoœci czy chce unikaÌ na³ogowych gwarancjomaniaków co za ka¿d¹ cenzura³ê wini¹ wykonawce |
|
|
|
 |
mieciu29
|
Wysłany: 2011-09-08, 17:01
|
0
|
|
|
|
jeœli chodzi o po³o¿enie lakieru to by³o piêknie, tylko póŸniej wysz³y ma³e niedoci¹gniêcia(pomalowana uszczelka itp). Za mocnego s³owa u¿y³em w 1 poœcie. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-09-08, 18:36
|
0
|
|
|

|
wiec lepiej sobie uszczelke wyczyscic niz komus za to dokladac 2k |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-09-09, 07:00
|
0
|
|
|
|
mieciu29 napisał/a: | tylko póŸniej wyszÂły maÂłe niedociÂągniĂŞcia(pomalowana uszczelka itp) | to póŸniej ci uszczelkĂŞ dolakierowali? |
|
 |
mieciu29
|
Wysłany: 2011-09-10, 17:37
|
0
|
|
|
|
tak dolakierowali mi bo nie podobala im sie czarna i za duzo lakieru im zostalo... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-09-10, 18:13
|
0
|
|
|

|
kolego mieciu tak dla jasnosci to wszystkie uszczeleczki sie zdyma chyba ze sa nie zdymane to wtedy sie okleja wiec to ze sie zamalowala jest sprawa jasna...lepiej niech sie zamaluje niz nie domaluje.w tym przypadku wystarczy wziasc nozyk i wyskrobac... |
|
|
|