Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mieciu29
Wysłany: 2011-09-07, 18:21   Pomoc- wycena naprawy astry g.
0
UP DOWN

Witam,

Niestety w mojej astrze mam do wspawania reperaturke tylnego lewego bÂłotnika, prawy tylny lakiernik powiedzial ze uratuje, przednie bÂłotniki powiedziaÂł Âże pomaluje (jeden do zaÂłamania) a drugi caÂły, wszystkie drzwi do listw i jakies tam jeszcze malutkie zaprawki + polerka.

No dobra wszystko ok, ale jak za to mi krzykn¹³ 2000 z³ to mnie zamurowa³o...

Na pocz¹tku chcia³em ca³a malowac bo juz bia³y lakier jest s³aby, ale za lakierowanie ca³ego krzykn¹³ mi 4500 z³ :O

2 lata temu malowaÂłem caÂłe Audi A3 za 2500 zÂł.. a lakier byÂł srebrny metallic.

Nie sÂądzicie ze to troche drogo ?

PS. Za samo wspawanie reperaturki powiedziaÂł 250 zÂł + 250 malowanie + 100 reperaturka....

Lackdoctor 
Wysłany: 2011-09-07, 19:51   
0
UP DOWN

mieciu29 napisał/a:
PS.

SkÂąd jesteÂś, gdzie sa takie ceny.

chudson
Wysłany: 2011-09-07, 21:08   
0
UP DOWN

Czemu nie podjedziesz tam gdzie malowaÂłeÂś A3 2 lata temu ?

DroÂżyzna :)

mieciu29
Wysłany: 2011-09-07, 22:07   
0
UP DOWN

Pod WarszawÂą. A audi malowaÂłem na koÂło Rawy Mazowieckiej. Tam troche spartaczyli.. Gdzieniegdzie uszczelka byÂła pomalowana itp...

Homer S. 
Wysłany: 2011-09-08, 15:05   
0
UP DOWN

DorzucĂŞ 3 grosze od siebie .
Takie spawanie reperaturek , wymiana progów , naro¿ników w samochodach które maj¹ tendencjê do rdzewienia to musi kosztowaÌ. Raz nie ka¿dy lakiernik chce siê tego podj¹Ì ( ja aktualnie odmawiam ) a jak siê podejmujê to taka robota wymaga czasu a to musi kosztowaÌ.
Moja rada jak taka robota jest z gwarancjÂą na ileÂś lat to to jest dobra cena . Bez gwarancji to stanowczo za drogo.
Mieszkam przy granicy z Niemcami i takie samochody z dziurami w progach ,nadkolach i podÂłodze to siĂŞ prasujĂŞ na zÂłomie bo koszt naprawy jest np. 200% wiĂŞkszy od aktualnej wartoÂści pojazdu.
Jestem pewien Âże i u nas w niedÂługim czasie ludzie pojmÂą Âże fachowa i profesjonalna robota musi kosztowaĂŚ .

mieciu29
Wysłany: 2011-09-08, 15:54   
0
UP DOWN

OczywiÂście Âżadnej gwarancji nie ma. W tamtym roku mojemu bratu w mercedesie c-klasie wspawaÂł fragment progu przy przednim kole.. kase wzieli a w tym roku juz znĂłw rdzawe tam jest..

chudson
Wysłany: 2011-09-08, 16:34   
0
UP DOWN

zap³aci³eœ za a3 2500z³ i mówisz ze spartaczyli a teraz szukasz znowu kogoœ kto w podobnej cenie to zrobi. JakoœÌ = cena

Niektórzy blacharze nie daj¹ gwarancji bo jak sie trafi cenzura klient to bêdzie dochodzi³ gwarancji w s¹dzie bo mu odrpyski od kamieni sie porobi³y. Niestety trudno stwierdziÌ czy blacharz nie wierzy w swoje umiejêtnoœci czy chce unikaÌ na³ogowych gwarancjomaniaków co za ka¿d¹ cenzura³ê wini¹ wykonawce

mieciu29
Wysłany: 2011-09-08, 17:01   
0
UP DOWN

jeœli chodzi o po³o¿enie lakieru to by³o piêknie, tylko póŸniej wysz³y ma³e niedoci¹gniêcia(pomalowana uszczelka itp). Za mocnego s³owa u¿y³em w 1 poœcie.

gugun 
Wysłany: 2011-09-08, 18:36   
0
UP DOWN

wiec lepiej sobie uszczelke wyczyscic niz komus za to dokladac 2k

kalbi 
Wysłany: 2011-09-09, 07:00   
0
UP DOWN

mieciu29 napisał/a:
tylko póŸniej wysz³y ma³e niedoci¹gniêcia(pomalowana uszczelka itp)
to póŸniej ci uszczelkê dolakierowali?

mieciu29
Wysłany: 2011-09-10, 17:37   
0
UP DOWN

tak dolakierowali mi bo nie podobala im sie czarna i za duzo lakieru im zostalo...

gugun 
Wysłany: 2011-09-10, 18:13   
0
UP DOWN

kolego mieciu tak dla jasnosci to wszystkie uszczeleczki sie zdyma :D :D :D chyba ze sa nie zdymane to wtedy sie okleja wiec to ze sie zamalowala jest sprawa jasna...lepiej niech sie zamaluje niz nie domaluje.w tym przypadku wystarczy wziasc nozyk i wyskrobac...

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu