Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
foobar
Wys³any: 2011-09-26, 10:01   Przetarty klar przy polerce, co z tym zrobiæ?
0
UP DOWN

Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala ;-) Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem?

b-rad
Wys³any: 2011-09-26, 11:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Zale¿y od koloru ale na pewno to miejsce musisz jeszcze raz baz± przepyliæ bo inaczej bêdzie plama. Na srebrze najlepiej ca³o¶æ baz± prysn±æ raz jeszcze i lakierem.

gugun 
Wys³any: 2011-09-26, 11:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
foobar napisa³/a:
Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem?
albo to olac albo przymatowac przepylic i lakier najlepiej na caly element.jedyne rozwiazanie

foobar
Wys³any: 2011-09-26, 12:14   
0
UP DOWN

[quote="gugun"]
foobar napisa³/a:
Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem?
albo to olac albo przymatowac przepylic i lakier najlepiej na caly element.jedyne rozwiazanie[/quote

Lakier to czarna per³a, przetarcie jest na rancie w ma³o widocznym miejscu. Jakie wady ma przematowienie tego i lekko okolicy, pry¶niêcie baz± a potem klarem i szlif + polerka? Powiedzmy, ¿e co¶ tam bêdzie widaæ i to dopuszczam. Nie zacznie od³aziæ?

gugun 
Wys³any: 2011-09-26, 12:52   
0
UP DOWN

jesli bedzie zmatowane to nie odejdzie,wiec mozesz sovbie pojechac kawalek z tym ze przetarcie musisz zamalowac baza...

foobar
Wys³any: 2011-09-26, 12:57   
0
UP DOWN

[quote="gugun"]jesli bedzie zmatowane to nie odejdzie,wiec mozesz sovbie pojechac kawalek z tym ze przetarcie musisz zamalowac baza...[/quote

Jest sens ruszaæ to jak ca³o¶æ by³a lakierowana tydzieñ temu? Czy czasem nie narobie sobie wiêcej roboty jak mi to zacznie siê papraæ?

gugun 
Wys³any: 2011-09-26, 13:24   
0
UP DOWN

foobar napisa³/a:
Jest sens ruszaæ to jak ca³o¶æ by³a lakierowana tydzieñ temu? Czy czasem nie narobie sobie wiêcej roboty jak mi to zacznie siê papraæ?
skoro w malo widocznym miejscu to olej to...paprac sie nie powinno ale moze...twoja decyzja co z tym zrobisz czy olejesz i kiedys poprawisz czy odrazu...

foobar
Wys³any: 2011-09-26, 13:29   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
foobar napisa³/a:
skoro w malo widocznym miejscu to olej to...paprac sie nie powinno ale moze...twoja decyzja co z tym zrobisz czy olejesz i kiedys poprawisz czy odrazu...

Chyba zostawie to na d³u¿ej, bo plu³ bym sobie w brodê jakbym mia³ znowu zbiornik malowaæ ;-) Jako¶ mam obrzydzenie do lakierowania po dwukrotnym pomalowaniu motocykla.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: