Autor |
Wiadomo¶æ |
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-26, 10:01 Przetarty klar przy polerce, co z tym zrobiæ?
|
0
|
|
|
|
Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem? |
|
|
|
|
b-rad
|
Wys³any: 2011-09-26, 11:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 226
|
Zale¿y od koloru ale na pewno to miejsce musisz jeszcze raz baz± przepyliæ bo inaczej bêdzie plama. Na srebrze najlepiej ca³o¶æ baz± prysn±æ raz jeszcze i lakierem. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=raUxREWnP7Q |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-26, 11:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
foobar napisa³/a: | Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem? | albo to olac albo przymatowac przepylic i lakier najlepiej na caly element.jedyne rozwiazanie |
|
|
|
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-26, 12:14
|
0
|
|
|
|
[quote="gugun"] foobar napisa³/a: | Pomalowa³em motocykl, jak na drugi raz nie¼le mi to wysz³o ale niestety z lekk± mor± co mnie nie zadowala Wiêc ca³o¶æ przetar³em 2500 i polerowa³em G3, niestety w jednym miejscu okaza³o siê, ¿e klaru by³o za ma³o i zrobi³o siê przetarcie do bazy wielko¶ci 40x5mm. Co zrobiæ z tym fantem? Mogê t± okolicê przematowiæ 1000-1200 i tylko to prysn±æ klarem a nastêpnie 2500+polerka? Czy muszê ca³o¶æ jechaæ klarem? | albo to olac albo przymatowac przepylic i lakier najlepiej na caly element.jedyne rozwiazanie[/quote
Lakier to czarna per³a, przetarcie jest na rancie w ma³o widocznym miejscu. Jakie wady ma przematowienie tego i lekko okolicy, pry¶niêcie baz± a potem klarem i szlif + polerka? Powiedzmy, ¿e co¶ tam bêdzie widaæ i to dopuszczam. Nie zacznie od³aziæ? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-26, 12:52
|
0
|
|
|
|
jesli bedzie zmatowane to nie odejdzie,wiec mozesz sovbie pojechac kawalek z tym ze przetarcie musisz zamalowac baza... |
|
|
|
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-26, 12:57
|
0
|
|
|
|
[quote="gugun"]jesli bedzie zmatowane to nie odejdzie,wiec mozesz sovbie pojechac kawalek z tym ze przetarcie musisz zamalowac baza...[/quote
Jest sens ruszaæ to jak ca³o¶æ by³a lakierowana tydzieñ temu? Czy czasem nie narobie sobie wiêcej roboty jak mi to zacznie siê papraæ? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-26, 13:24
|
0
|
|
|
|
foobar napisa³/a: | Jest sens ruszaæ to jak ca³o¶æ by³a lakierowana tydzieñ temu? Czy czasem nie narobie sobie wiêcej roboty jak mi to zacznie siê papraæ? | skoro w malo widocznym miejscu to olej to...paprac sie nie powinno ale moze...twoja decyzja co z tym zrobisz czy olejesz i kiedys poprawisz czy odrazu... |
|
|
|
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-26, 13:29
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | foobar napisa³/a: | Jest sens ruszaæ to jak ca³o¶æ by³a lakierowana tydzieñ temu? Czy czasem nie narobie sobie wiêcej roboty jak mi to zacznie siê papraæ? | skoro w malo widocznym miejscu to olej to...paprac sie nie powinno ale moze...twoja decyzja co z tym zrobisz czy olejesz i kiedys poprawisz czy odrazu... |
Chyba zostawie to na d³u¿ej, bo plu³ bym sobie w brodê jakbym mia³ znowu zbiornik malowaæ Jako¶ mam obrzydzenie do lakierowania po dwukrotnym pomalowaniu motocykla. |
|
|
|