Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
Wysłany: 2008-01-15, 09:03   szkolenia, pokazy etc...
0
UP DOWN
MTGarage.

witam. ja z takim pytaniem. w jaki sposĂłb mozna dostaĂŚ sie na jakieÂś szkolenie i jak to siĂŞ odbywa?

czy musze braĂŚ czyjÂś mieszalnik, Âżeby dopiero mnie przeszkolili :roll: :?:

pzdr.

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

danielpainter 
Wysłany: 2008-01-15, 10:46   
0
UP DOWN
AIRBRUSH:D:D:D:D

mnie tam zawsze mieszalnia wysyÂła :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-15, 10:46 ]
za free oczywiscie

[ Dodano: 2008-01-15, 10:47 ]
i nic nie musiaÂłem brac, wystarczy ze jestem staÂłym klientem :mrgreen:

zed
Wysłany: 2008-01-15, 13:32   
0
UP DOWN

pogadaj z mieszalnia co bierzesz od nich towar powinni co jakis czas robic szkolenia dla swoich klientow.ja tak kiedys kilka razy jezdzilem.

Wysłany: 2008-01-15, 14:05   
0
UP DOWN
MTGarage.

ok dizĂŞki, podpytam w mieszalniach dwĂłch. w jednej biore materiaÂły takie uzupeÂłniajÂące, a w 2 lakiery, wiĂŞc tam zagadam. biore u nich tylko lakiery, bo sÂą dystrybutorem nexy na pl i [...] ceny nieziemskie majÂą :razz:

nie jestem niestety pelnoletni i nie wiem, jak bĂŞdÂą na mnie patrzeĂŚ :neutral: byĂŚ moÂże niezbyt powaznie... dzieki i pzdr :wink:

Omnix
Wysłany: 2008-01-15, 16:23   
0
UP DOWN

online napisał/a:

nie jestem niestety pelnoletni i nie wiem, jak bĂŞdÂą na mnie patrzeĂŚ :neutral: byĂŚ moÂże niezbyt powaznie... dzieki i pzdr :wink:

JA byÂłem jak byÂłem niepeÂłnoletni, na dodatek mogÂłem Boxsterem sobie pomykaĂŚ po parkingu a byÂł to naprawde spoooory parking. Tyle, Âże byÂłem z peÂłnoletniÂą osobÂą :razz:

baqo 
Wysłany: 2008-01-15, 18:29   
0
UP DOWN

online napisał/a:
i [...] ceny nieziemskie majÂą

nie jestem niestety pelnoletni
hi...hi...hi... :lol: :wink:

Wysłany: 2008-01-15, 21:15   
0
UP DOWN
MTGarage.

Omnix napisał/a:
online napisał/a:

JA byÂłem jak byÂłem niepeÂłnoletni, na dodatek mogÂłem Boxsterem sobie pomykaĂŚ po parkingu a byÂł to naprawde spoooory parking. Tyle, Âże byÂłem z peÂłnoletniÂą osobÂą :razz:

tyle, Âże ja nie mam pomocy z Âżadnej strony i nikt mnie na szkolenie nie weÂźmie.. chyba bede musiaÂł poczekaĂŚ jeszcze z tym :wink: w sumie nie zalezy mi, pomoc od tego dystrybutora J. Witkowskiego mam zawsze, gadaÂłem z nim dzisiaj i powiedzial, ze niestety nie da rady, gdybym mial jakiegos lakiernika, ktory by ze mnÂą pojechal, to no problem. a p-aproka zadnego z miasta brac nie bĂŞdĂŞ przecieÂż... z ojcem chyba teÂż nie pojade :lol: :mrgreen:

Baqo- nie ma sie co œmiaÌ... a ¿e raz przekln¹³em, zdarza siê :P

baqo 
Wysłany: 2008-01-15, 21:42   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Baqo- nie ma sie co œmiaÌ... a ¿e raz przekln¹³em, zdarza siê
przepraszam! nie chcia³em Ciê uraziÌ.ja wiem dlaczego nie chc¹ ciebie wzi¹œÌ.nie masz osiemnastki,a na takich szkoleniach bez imprezki z alkoholem siê nie obejdzie :grin: ale nie przejmuj siê tym! szybko doroœniesz,a lepszego szkolenia jak na LAKIEROWANKU nie ma :wink:

Wysłany: 2008-01-15, 22:39   
0
UP DOWN
MTGarage.

[quote="baqo]przepraszam! nie chcia³em Ciê uraziÌ.ja wiem dlaczego nie chc¹ ciebie wzi¹œÌ.nie masz osiemnastki,a na takich szkoleniach bez imprezki z alkoholem siê nie obejdzie :grin: ale nie przejmuj siê tym! szybko doroœniesz,a lepszego szkolenia jak na LAKIEROWANKU nie ma :wink: [/quote]

nie uraziÂłeÂś mnie ani trochĂŞ :oops:
byĂŚ moÂże tak jest na tcyh imprezkach :roll: :lol:
tak jak mowilem, zalowac nie zaluje i tak to co sam sobie wypracuje, to mam. poprostu chcialem poznac pare zagadnien nt. baz jakimi robie :) ale i tak, zanim zaczne sie tym zajmowaĂŚ na taka skale, to juz bede miec 18 years :wink:

pzdr.

Siekiera
Wysłany: 2008-01-17, 22:10   
0
UP DOWN

online, jak chcesz pojechaĂŚ na szkolenie do novola to znajdÂź na ich stronie kontakt do przedstawiciela z twojego regionu i nie wierzĂŞ Âże ci odmĂłwi. A jak nie chcesz sam zaÂłatwiaĂŚ to ja ci mogĂŞ zaÂłatwiĂŚ przez swojego przedstawiciela :wink: Szkolenia i pobyt sÂą free.

Wysłany: 2008-01-17, 22:28   
0
UP DOWN
MTGarage.

witam, dizĂŞki za zainteresowanie, masz pkt. (pomĂłgÂł) :wink:

Region: GÓRNY ¦L¡SK
Przedstawiciel: Tadeusz Adamczak
Telefon: 601 064 681
e-mail: t.adamczak@novol.pl

Siedziba: Trzebinia
Powiaty Regionu: Bêdzin, Bielsko Bia³a, Bochnia, Brzesko, Busko Zdrój, Cieszyn, Czêstochowa, Gliwice, Katowice, Kazimierza Wielka, Kêdzierzyn KoŸle, K³obuck, Kraków, Limanowa, Lubliniec, Miechów, Miko³ów, Myszków, Myœlenice, Nowy S¹cz, Nowy Targ, Olkusz, Oœwiêcim, Piùczów, Proszowice, Przczyna, Racibórz, Rybnik, Staszów, Sucha Beskidzka, Tarnowskie Góry, Tychy, Wadowice, Wieliczka, Wodzis³aw, Zakopane, Zawiercie, ¯ywiec

To przedstawiciel, który obejmuje mój region. teraz mam do nich napisaÌ mejla, tak? zadac pytanie kiedy siê coœ takiego odbêdzie i czy by³aby mo¿liwoœÌ wziêcia udzia³u w takim szkoleniu przez osobê niepe³noletni¹? :roll:

powiedzcie mi jeszcze tylko, dojazd na takie szkolenia oczywiÂście we wÂłasnym zakresie? :roll:

Siekiera
Wysłany: 2008-01-18, 22:25   
0
UP DOWN

ByÂł u mnie dzisiaj przedstawiciel novola z mojego terenu i pytaÂłem go. MĂłwiÂł Âże nie bĂŞdzie problemu, napisz maila do PH ze ÂślÂąska.

Co do dojazdu to musisz pytaĂŚ. Ja jak wysyÂłaÂłem od siebie lakiernikĂłw to on zabraÂł ich ze sobÂą za free ale byÂło ich wtedy trzech i pamiĂŞtam Âże mĂłwiÂł Âże jak bĂŞdzie wiĂŞcej to bĂŞdÂą musieli we wÂłasnym zakresie. Tak Âże musisz z nim pogadaĂŚ, powiedz Âże jesteÂś uczniem i masz legitymacjĂŞ to przysÂługuje ci darmowy transport :wink:

Wysłany: 2008-01-18, 22:35   
0
UP DOWN
MTGarage.

DziĂŞki wielkie :!: Na prawdĂŞ mi pomogÂłeÂś, jutro napiszĂŞ mejla do tego PH z mojego regionu.

DziÂś niestety jestem juÂż wymĂŞczony pracÂą :wink:

Napisze w wkrĂłtce co mi siĂŞ udaÂło zaÂłatwiĂŚ. Wielkie dziĂŞki :!:

rbfm 
Wysłany: 2008-01-18, 22:37   
0
UP DOWN

moze ja bym sie przejechal jeszcze raz :) ciekawe co nowego maja w ofercie.

Wysłany: 2008-01-18, 22:41   
0
UP DOWN
MTGarage.

No w³a¶nie RBFM, te szkolenia to s± w Pee do eÑ kreska? Tzn. Poznañ?
Bo jeÂśli tak, to chyba szkolenia grupowe dla caÂłego kraju?

PowiedÂź coÂś na ten temat, bo tam byÂłeÂś :?:
I skÂąd jesteÂś RBFM??

rbfm 
Wysłany: 2008-01-18, 23:12   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Pee do eÑ kreska?

????

szkolenia sa w fabryce w komornikach
jestem z krakowa, mam kawalek.

Wysłany: 2008-01-18, 23:17   
0
UP DOWN
MTGarage.

[quote="rbfm"]
online napisał/a:
Pee do eÑ kreska?

PoznaĂą, fonetyczne przeliterowanie z kawaÂłka h-hpowego... dobra, niewaÂżne :razz:
gdzie sÂą te komorniki? to pod poznaniem? czy nie? jakie wojewĂłdztwo, jeÂśli nie WLKP :roll:

rbfm 
Wysłany: 2008-01-18, 23:49   
0
UP DOWN

online napisał/a:
to pod poznaniem?

tak

baqo 
Wysłany: 2008-01-19, 00:25   
0
UP DOWN

online napisał/a:
gdzie sÂą te komorniki?
za poznaniem na wrocÂław :???:

Wysłany: 2008-01-19, 12:00   
0
UP DOWN
MTGarage.

baqo napisał/a:
online napisał/a:
gdzie sÂą te komorniki?
za poznaniem na wrocÂław :???:

Tak jak myÂślaÂłem, dziĂŞki :wink:

Wchodze dziÂś na mejla i ZONK!! Mega zonk.
Okaz¹³o siê, ¿e dosta³em mejla z Novola, dok³adniej od PH z mojego regionu :shock:
Nt. szkolenia, ze mam sie odezwaĂŚ...

Nie wiem sk¹d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk¹d wiedzia³, ze chcê wzi¹Ì udzia³ w szkoleniu :?: Jeœli czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam :grin:

OdpisaÂłem, zobacyzmy jak sprawa siĂŞ potoczy, dziĂŞki wszystkim za rady i pomoc :!:

rbfm 
Wysłany: 2008-01-19, 13:19   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Nie wiem sk¹d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk¹d wiedzia³, ze chcê wzi¹Ì udzia³ w szkoleniu :?: Jeœli czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam :grin:

no to ja przy okazji w temacie.

dzwonia do mnie co jakis czas ludzie z novolu(dochodze do tego po numerze tel) ale ja bardzo rzadko odbieram wiec tutaj prosba - prosze pisac na email albo chcoiaz sms o co chodzi.

Benos77
Wysłany: 2008-01-19, 18:10   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Nie wiem sk¹d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk¹d wiedzia³, ze chcê wzi¹Ì udzia³ w szkoleniu Jeœli czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam

To Âże Novol nas podczytuje to ja wiem na 100%. ZresztÂą napewno inne firmy teÂż ;)

tomek_gorzĂłw
Wysłany: 2008-01-19, 20:07   
0
UP DOWN

pytanie do bago [...]

ProszĂŞ zadaĂŚ pytanie a nie ubliÂżaĂŚ. Informuje, Âże zostaÂły skasowane jeszcze dwa obraÂźliwe posty tomek_gorzĂłw i udzielam upomnienia. Cruel.

baqo 
Wysłany: 2008-01-19, 20:13   
0
UP DOWN

tomek_gorzĂłw napisał/a:
pytanie do bago [...]

proponujê od razu to usun¹Ì!!! ¿e ludzie tak mog¹!co kogo to interesujê ¿e ktoœ zmieni³ firmê lakiernicz¹! pan Cz...kaza³ ci tak mi tu naubli¿aÌ?[/quote]

rbfm 
Wysłany: 2008-01-19, 20:37   
0
UP DOWN

tomek_gorzĂłw napisał/a:
pytanie do bago [...]

wywalcie to konto od razu.

lukas
Wysłany: 2008-01-21, 20:26   
0
UP DOWN

Benos77 napisał/a:
To Âże Novol nas podczytuje to ja wiem na 100%. ZresztÂą napewno inne firmy teÂż ;)

To jest dobre ÂźrĂłdÂło informacji o rynku. Ci co o tym nie wiedzÂą majÂą pecha. :mrgreen:

Wysłany: 2008-01-21, 22:57   
0
UP DOWN
MTGarage.

lukas napisał/a:
Benos77 napisał/a:

To jest dobre ÂźrĂłdÂło informacji o rynku. Ci co o tym nie wiedzÂą majÂą pecha. :mrgreen:

najwidoczniej :wink:

co do moich efektĂłw w szkoleniu... Nie wydaje mi siĂŞ, Âżeby sie udaÂło :???:
chciaÂłem sprĂłbowaĂŚ novolowskiej wody, ale chyba sie nie uda. jesli bede pewny, ze nie da rady, to mam zaproponowane stu procentowe szkolenie w nexie autocolor. ich woda jest juz od 7 lat na rynku, wiĂŞc jakoÂściÂą bĂŞdzie na pewno lepsza od novola. tylko ta cena.

có¿, jeœli z novolem nie wyjdzie przestawiam siê ca³kowicie na nexe (skoro lakier u nich bede bral to i ca³¹ reszte). pzdr. :wink:

MAJSTER
[Usunięty]
Wysłany: 2008-01-26, 23:12   

Pytanie:
Który komputer bêdzie lepszy ten wyprodukowany 7 lat temu czy ten wyprodukowany najpóŸniej??? Wszystko siê zmienia!!!

Wysłany: 2008-01-26, 23:14   
0
UP DOWN
MTGarage.

ze nexa bĂŞdzie lepsza to wiadomo mi nie od dziÂś, dlatego juz to pisalem :wink:

zapraszam do tematu o wodzie lesonala, odpiszcie jak macie coÂś do powiedzenia :wink: pzdr

baqo 
Wysłany: 2008-01-27, 01:25   
0
UP DOWN

MAJSTER napisał/a:
Który komputer bêdzie lepszy ten wyprodukowany 7 lat temu czy ten wyprodukowany najpóŸniej
TYLKO ÂŻE TO TA SAMA FIRMA GO POLEPSZA!PROSTE :!:ZDOBYWA DOÂŚWIADZCZENIE :idea:

danielpainter 
Wysłany: 2008-01-27, 21:50   
0
UP DOWN
AIRBRUSH:D:D:D:D

e tam Autocolor to zaden wypas, schnie po ch*ju, lesonal nie jest zÂły :!: takie gadanie bezsensu :lol: tak samo jak ixell zostaÂł wymyslony dla renaulta, :lol: tylko czemu wszystkieservisy renault w mojej okolicy maluja standoxem :lol:
moi znajomi bardzo sobie chwala lesonala, na dyne tylko bluzniÂą.

krystek 
Wysłany: 2011-02-23, 11:51   
0
UP DOWN

Novol organizuje zajebiste szkolenia. I to za darmo!!
By³em jesieni¹ i jestem zadowolony. trzeba by³o zamkn¹Ì warsztat na dwa dni , ale nie ¿a³ujê- op³aci³o siê. Du¿o wyjaœniali, du¿o pokazali .widaÌ ,¿e maj¹ pojêcie o tym o czym mówi¹, nie œciemniali. I co najwa¿niejsze, nie wywy¿szaj¹ siê tak jak inni (by³em te¿ na dwóch innych szkoleniach).
Rafa³ i Tomek z Novola to zajefani goœcie. Jak mia³em jeden raz problem z nietypow¹ robot¹ i zadzwoni³em -to mi pomogli :jak to ugryŸÌ.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-23, 19:36   
0
UP DOWN

Kolego krystek ,spotkaÂłeÂś siĂŞ kiedykolwiek z "pÂłatnymi szkoleniami" ? ;) Pozdrawiam "fascynata zaj....ych szkoleĂą" :spoko:

obcy_69
Wysłany: 2011-02-23, 22:04   
0
UP DOWN

krystek napisał/a:
.widaĂŚ ,Âże majÂą pojĂŞcie o tym o czym mĂłwiÂą

Dziwne zeby nie mieli. :)
krystek napisał/a:
(byÂłem teÂż na dwĂłch innych szkoleniach).

Napisz jakich.. :tak:

Siekiera
Wysłany: 2011-02-28, 20:18   
0
UP DOWN

W zasadzie to chyba wszyscy maj¹ bezp³atne ale weŸ siê tam dostaù. Du¿e koncerny zapraszaj¹ g³ównie lakierników z ASO, wiem bo ju¿ mia³em w¹tpliw¹ przyjemnoœÌ b³agaÌ o trzy miejsca w jednej z firm i powiedzia³em ¿e wiêcej nie bêdê, mam ich w du.pie. Dla nich wszystkich klienci mieszalni takich jak moja s¹ gówn.o warci, tak mi dano do zrozumienia :>
a do novola wysy³a³em ju¿ trzy razy, ³¹cznie to by³o 14 ch³opa i nigdy mi nie odmówiono, wiadomo, trzeba dostosowaÌ sie do terminu, jeszcze jak dobrze pogadasz z przedstawicielem to zabierze kilka osób swoim autkiem i wtedy zero kosztów

obcy_69
Wysłany: 2011-03-02, 07:39   
0
UP DOWN

Hmm...nie jestem lakiernikiem z ASO. Baaaa, jak pisales nie tak dawno @Siekiera - tu cytat "niedouczonym" ze stodoly.. :spoko:
A mimo tego, mialem przyjemnosc uczestniczyc na dwoch szkoleniach w najnowszym centrum szkoleniowym Du Ponta w wawce..dotyczacych - przygotowania powierzchni.
Takze nie do konca jest prawda co piszesz. :)

A co do NOVOLA ..to z checia i na ich szkolenie wybralbym sie - masz jakies wiadomosci o wolnych terminach..??

Siekiera
Wysłany: 2011-03-02, 07:48   
0
UP DOWN

No dobra, mo¿e i pisa³em ale sam pamiêtasz jak by³o, w z³oœci ró¿ne rzeczy siê pisze :fiu:

O szkoleniu w novolu nic nie wiem bo nie mam teraz potrzeby ale ja zawsze dzwoniĂŞ do przedstawiciela i mĂłwiĂŞ Âże mi trzeba kogoÂś wysÂłaĂŚ. Oni majÂą terminy ustalane chyba co kwartaÂł wiĂŞc zawsze coÂś moÂżna wybraĂŚ.

kuba976
Wysłany: 2011-03-02, 08:28   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
Kolego krystek ,spotkaÂłeÂś siĂŞ kiedykolwiek z "pÂłatnymi szkoleniami" ? ;) Pozdrawiam "fascynata zaj....ych szkoleĂą" :spoko:

ja siĂŞ spotkaÂłem i nawet byÂłem na takim

za szkolenie w Akzo nobel musiaÂłem dopÂłaciĂŚ 300zÂł

ale tylko za pierwszym razem bo jak byÂłem na drugim szkoleniu u nich to juÂż nie musiaÂłem pÂłaciĂŚ

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-03-11, 17:52   
0
UP DOWN

Kolego kuba976 ,by³eœ na szkoleniu w Akzo Nobel i zap³aci³eœ tylko 300z³ ;) Bior¹c pod uwage jaki "asortyment" ten koncern oferuje to myœle ¿e za taki kilkudniowy pokaz 300z³ to nie jest wiele ;) Akzo Nobel to s¹ farby itd. dla przemys³u budowlanego ,przemys³u drzewnego ,równie¿ przemys³ farmaceutyczny oraz materia³y lakiernicze dla przemys³u motoryzacyjnego :tak: I to wszystko mia³eœ mo¿liwoœÌ "zobaczenia" za jedynie 300z³ ;) ^^ "Taki pokaz" to jak za darmo :rotfl:
Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu