Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
Wys³any: 2008-01-15, 09:03   szkolenia, pokazy etc...
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
witam. ja z takim pytaniem. w jaki sposób mozna dostaæ sie na jakie¶ szkolenie i jak to siê odbywa?

czy musze braæ czyj¶ mieszalnik, ¿eby dopiero mnie przeszkolili :roll: :?:

pzdr.

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/

danielpainter 
Wys³any: 2008-01-15, 10:46   
0
UP DOWN
AIRBRUSH:D:D:D:D

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Zgierz
mnie tam zawsze mieszalnia wysy³a :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-15, 10:46 ]
za free oczywiscie

[ Dodano: 2008-01-15, 10:47 ]
i nic nie musia³em brac, wystarczy ze jestem sta³ym klientem :mrgreen:

zed
Wys³any: 2008-01-15, 13:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
pogadaj z mieszalnia co bierzesz od nich towar powinni co jakis czas robic szkolenia dla swoich klientow.ja tak kiedys kilka razy jezdzilem.

Wys³any: 2008-01-15, 14:05   
0
UP DOWN
MTGarage.

ok dizêki, podpytam w mieszalniach dwóch. w jednej biore materia³y takie uzupe³niaj±ce, a w 2 lakiery, wiêc tam zagadam. biore u nich tylko lakiery, bo s± dystrybutorem nexy na pl i [...] ceny nieziemskie maj± :razz:

nie jestem niestety pelnoletni i nie wiem, jak bêd± na mnie patrzeæ :neutral: byæ mo¿e niezbyt powaznie... dzieki i pzdr :wink:

Omnix
Wys³any: 2008-01-15, 16:23   
0
UP DOWN

online napisa³/a:

nie jestem niestety pelnoletni i nie wiem, jak bêd± na mnie patrzeæ :neutral: byæ mo¿e niezbyt powaznie... dzieki i pzdr :wink:

JA by³em jak by³em niepe³noletni, na dodatek mog³em Boxsterem sobie pomykaæ po parkingu a by³ to naprawde spoooory parking. Tyle, ¿e by³em z pe³noletni± osob± :razz:

baqo 
Wys³any: 2008-01-15, 18:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
online napisa³/a:
i [...] ceny nieziemskie maj±

nie jestem niestety pelnoletni
hi...hi...hi... :lol: :wink:

Wys³any: 2008-01-15, 21:15   
0
UP DOWN
MTGarage.

Omnix napisa³/a:
online napisa³/a:

JA by³em jak by³em niepe³noletni, na dodatek mog³em Boxsterem sobie pomykaæ po parkingu a by³ to naprawde spoooory parking. Tyle, ¿e by³em z pe³noletni± osob± :razz:

tyle, ¿e ja nie mam pomocy z ¿adnej strony i nikt mnie na szkolenie nie we¼mie.. chyba bede musia³ poczekaæ jeszcze z tym :wink: w sumie nie zalezy mi, pomoc od tego dystrybutora J. Witkowskiego mam zawsze, gada³em z nim dzisiaj i powiedzial, ze niestety nie da rady, gdybym mial jakiegos lakiernika, ktory by ze mn± pojechal, to no problem. a p-aproka zadnego z miasta brac nie bêdê przecie¿... z ojcem chyba te¿ nie pojade :lol: :mrgreen:

Baqo- nie ma sie co ¶miaæ... a ¿e raz przekln±³em, zdarza siê :P

baqo 
Wys³any: 2008-01-15, 21:42   
0
UP DOWN

online napisa³/a:
Baqo- nie ma sie co ¶miaæ... a ¿e raz przekln±³em, zdarza siê
przepraszam! nie chcia³em Ciê uraziæ.ja wiem dlaczego nie chc± ciebie wzi±¶æ.nie masz osiemnastki,a na takich szkoleniach bez imprezki z alkoholem siê nie obejdzie :grin: ale nie przejmuj siê tym! szybko doro¶niesz,a lepszego szkolenia jak na LAKIEROWANKU nie ma :wink:

Wys³any: 2008-01-15, 22:39   
0
UP DOWN
MTGarage.

[quote="baqo]przepraszam! nie chcia³em Ciê uraziæ.ja wiem dlaczego nie chc± ciebie wzi±¶æ.nie masz osiemnastki,a na takich szkoleniach bez imprezki z alkoholem siê nie obejdzie :grin: ale nie przejmuj siê tym! szybko doro¶niesz,a lepszego szkolenia jak na LAKIEROWANKU nie ma :wink: [/quote]

nie urazi³e¶ mnie ani trochê :oops:
byæ mo¿e tak jest na tcyh imprezkach :roll: :lol:
tak jak mowilem, zalowac nie zaluje i tak to co sam sobie wypracuje, to mam. poprostu chcialem poznac pare zagadnien nt. baz jakimi robie :) ale i tak, zanim zaczne sie tym zajmowaæ na taka skale, to juz bede miec 18 years :wink:

pzdr.

Siekiera
Wys³any: 2008-01-17, 22:10   
0
UP DOWN

online, jak chcesz pojechaæ na szkolenie do novola to znajd¼ na ich stronie kontakt do przedstawiciela z twojego regionu i nie wierzê ¿e ci odmówi. A jak nie chcesz sam za³atwiaæ to ja ci mogê za³atwiæ przez swojego przedstawiciela :wink: Szkolenia i pobyt s± free.

Wys³any: 2008-01-17, 22:28   
0
UP DOWN
MTGarage.

witam, dizêki za zainteresowanie, masz pkt. (pomóg³) :wink:

Region: GÓRNY ¦L¡SK
Przedstawiciel: Tadeusz Adamczak
Telefon: 601 064 681
e-mail: t.adamczak@novol.pl

Siedziba: Trzebinia
Powiaty Regionu: Bêdzin, Bielsko Bia³a, Bochnia, Brzesko, Busko Zdrój, Cieszyn, Czêstochowa, Gliwice, Katowice, Kazimierza Wielka, Kêdzierzyn Ko¼le, K³obuck, Kraków, Limanowa, Lubliniec, Miechów, Miko³ów, Myszków, My¶lenice, Nowy S±cz, Nowy Targ, Olkusz, O¶wiêcim, Piñczów, Proszowice, Przczyna, Racibórz, Rybnik, Staszów, Sucha Beskidzka, Tarnowskie Góry, Tychy, Wadowice, Wieliczka, Wodzis³aw, Zakopane, Zawiercie, ¯ywiec

To przedstawiciel, który obejmuje mój region. teraz mam do nich napisaæ mejla, tak? zadac pytanie kiedy siê co¶ takiego odbêdzie i czy by³aby mo¿liwo¶æ wziêcia udzia³u w takim szkoleniu przez osobê niepe³noletni±? :roll:

powiedzcie mi jeszcze tylko, dojazd na takie szkolenia oczywi¶cie we w³asnym zakresie? :roll:

Siekiera
Wys³any: 2008-01-18, 22:25   
0
UP DOWN

By³ u mnie dzisiaj przedstawiciel novola z mojego terenu i pyta³em go. Mówi³ ¿e nie bêdzie problemu, napisz maila do PH ze ¶l±ska.

Co do dojazdu to musisz pytaæ. Ja jak wysy³a³em od siebie lakierników to on zabra³ ich ze sob± za free ale by³o ich wtedy trzech i pamiêtam ¿e mówi³ ¿e jak bêdzie wiêcej to bêd± musieli we w³asnym zakresie. Tak ¿e musisz z nim pogadaæ, powiedz ¿e jeste¶ uczniem i masz legitymacjê to przys³uguje ci darmowy transport :wink:

Wys³any: 2008-01-18, 22:35   
0
UP DOWN
MTGarage.

Dziêki wielkie :!: Na prawdê mi pomog³e¶, jutro napiszê mejla do tego PH z mojego regionu.

Dzi¶ niestety jestem ju¿ wymêczony prac± :wink:

Napisze w wkrótce co mi siê uda³o za³atwiæ. Wielkie dziêki :!:

rbfm 
Wys³any: 2008-01-18, 22:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
moze ja bym sie przejechal jeszcze raz :) ciekawe co nowego maja w ofercie.

Wys³any: 2008-01-18, 22:41   
0
UP DOWN
MTGarage.

No w³a¶nie RBFM, te szkolenia to s± w Pee do eÑ kreska? Tzn. Poznañ?
Bo je¶li tak, to chyba szkolenia grupowe dla ca³ego kraju?

Powied¼ co¶ na ten temat, bo tam by³e¶ :?:
I sk±d jeste¶ RBFM??

rbfm 
Wys³any: 2008-01-18, 23:12   
0
UP DOWN

online napisa³/a:
Pee do eÑ kreska?

????

szkolenia sa w fabryce w komornikach
jestem z krakowa, mam kawalek.

Wys³any: 2008-01-18, 23:17   
0
UP DOWN
MTGarage.

[quote="rbfm"]
online napisa³/a:
Pee do eÑ kreska?

Poznañ, fonetyczne przeliterowanie z kawa³ka h-hpowego... dobra, niewa¿ne :razz:
gdzie s± te komorniki? to pod poznaniem? czy nie? jakie województwo, je¶li nie WLKP :roll:

rbfm 
Wys³any: 2008-01-18, 23:49   
0
UP DOWN

online napisa³/a:
to pod poznaniem?

tak

baqo 
Wys³any: 2008-01-19, 00:25   
0
UP DOWN

online napisa³/a:
gdzie s± te komorniki?
za poznaniem na wroc³aw :???:

Wys³any: 2008-01-19, 12:00   
0
UP DOWN
MTGarage.

baqo napisa³/a:
online napisa³/a:
gdzie s± te komorniki?
za poznaniem na wroc³aw :???:

Tak jak my¶la³em, dziêki :wink:

Wchodze dzi¶ na mejla i ZONK!! Mega zonk.
Okaz±³o siê, ¿e dosta³em mejla z Novola, dok³adniej od PH z mojego regionu :shock:
Nt. szkolenia, ze mam sie odezwaæ...

Nie wiem sk±d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk±d wiedzia³, ze chcê wzi±æ udzia³ w szkoleniu :?: Je¶li czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam :grin:

Odpisa³em, zobacyzmy jak sprawa siê potoczy, dziêki wszystkim za rady i pomoc :!:

rbfm 
Wys³any: 2008-01-19, 13:19   
0
UP DOWN

online napisa³/a:
Nie wiem sk±d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk±d wiedzia³, ze chcê wzi±æ udzia³ w szkoleniu :?: Je¶li czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam :grin:

no to ja przy okazji w temacie.

dzwonia do mnie co jakis czas ludzie z novolu(dochodze do tego po numerze tel) ale ja bardzo rzadko odbieram wiec tutaj prosba - prosze pisac na email albo chcoiaz sms o co chodzi.

Benos77
Wys³any: 2008-01-19, 18:10   
0
UP DOWN

Sk±d: Szczecin
online napisa³/a:
Nie wiem sk±d ten Przedstawiciel zna³ mojego mejla i sk±d wiedzia³, ze chcê wzi±æ udzia³ w szkoleniu Je¶li czyta to forum, to serdecznie pozdrawiam

To ¿e Novol nas podczytuje to ja wiem na 100%. Zreszt± napewno inne firmy te¿ ;)

tomek_gorzów
Wys³any: 2008-01-19, 20:07   
0
UP DOWN

pytanie do bago [...]

Proszê zadaæ pytanie a nie ubli¿aæ. Informuje, ¿e zosta³y skasowane jeszcze dwa obra¼liwe posty tomek_gorzów i udzielam upomnienia. Cruel.

baqo 
Wys³any: 2008-01-19, 20:13   
0
UP DOWN

tomek_gorzów napisa³/a:
pytanie do bago [...]

proponujê od razu to usun±æ!!! ¿e ludzie tak mog±!co kogo to interesujê ¿e kto¶ zmieni³ firmê lakiernicz±! pan Cz...kaza³ ci tak mi tu naubli¿aæ?[/quote]

rbfm 
Wys³any: 2008-01-19, 20:37   
0
UP DOWN

tomek_gorzów napisa³/a:
pytanie do bago [...]

wywalcie to konto od razu.

lukas
Wys³any: 2008-01-21, 20:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Benos77 napisa³/a:
To ¿e Novol nas podczytuje to ja wiem na 100%. Zreszt± napewno inne firmy te¿ ;)

To jest dobre ¼ród³o informacji o rynku. Ci co o tym nie wiedz± maj± pecha. :mrgreen:

Wys³any: 2008-01-21, 22:57   
0
UP DOWN
MTGarage.

lukas napisa³/a:
Benos77 napisa³/a:

To jest dobre ¼ród³o informacji o rynku. Ci co o tym nie wiedz± maj± pecha. :mrgreen:

najwidoczniej :wink:

co do moich efektów w szkoleniu... Nie wydaje mi siê, ¿eby sie uda³o :???:
chcia³em spróbowaæ novolowskiej wody, ale chyba sie nie uda. jesli bede pewny, ze nie da rady, to mam zaproponowane stu procentowe szkolenie w nexie autocolor. ich woda jest juz od 7 lat na rynku, wiêc jako¶ci± bêdzie na pewno lepsza od novola. tylko ta cena.

có¿, je¶li z novolem nie wyjdzie przestawiam siê ca³kowicie na nexe (skoro lakier u nich bede bral to i ca³± reszte). pzdr. :wink:

MAJSTER
[Usuniêty]
Wys³any: 2008-01-26, 23:12   

Pytanie:
Który komputer bêdzie lepszy ten wyprodukowany 7 lat temu czy ten wyprodukowany najpó¼niej??? Wszystko siê zmienia!!!

Wys³any: 2008-01-26, 23:14   
0
UP DOWN
MTGarage.

ze nexa bêdzie lepsza to wiadomo mi nie od dzi¶, dlatego juz to pisalem :wink:

zapraszam do tematu o wodzie lesonala, odpiszcie jak macie co¶ do powiedzenia :wink: pzdr

baqo 
Wys³any: 2008-01-27, 01:25   
0
UP DOWN

MAJSTER napisa³/a:
Który komputer bêdzie lepszy ten wyprodukowany 7 lat temu czy ten wyprodukowany najpó¼niej
TYLKO ¯E TO TA SAMA FIRMA GO POLEPSZA!PROSTE :!:ZDOBYWA DO¦WIADZCZENIE :idea:

danielpainter 
Wys³any: 2008-01-27, 21:50   
0
UP DOWN
AIRBRUSH:D:D:D:D

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Zgierz
e tam Autocolor to zaden wypas, schnie po ch*ju, lesonal nie jest z³y :!: takie gadanie bezsensu :lol: tak samo jak ixell zosta³ wymyslony dla renaulta, :lol: tylko czemu wszystkieservisy renault w mojej okolicy maluja standoxem :lol:
moi znajomi bardzo sobie chwala lesonala, na dyne tylko bluzni±.

krystek 
Wys³any: 2011-02-23, 11:51   
0
UP DOWN

Novol organizuje zajebiste szkolenia. I to za darmo!!
By³em jesieni± i jestem zadowolony. trzeba by³o zamkn±æ warsztat na dwa dni , ale nie ¿a³ujê- op³aci³o siê. Du¿o wyja¶niali, du¿o pokazali .widaæ ,¿e maj± pojêcie o tym o czym mówi±, nie ¶ciemniali. I co najwa¿niejsze, nie wywy¿szaj± siê tak jak inni (by³em te¿ na dwóch innych szkoleniach).
Rafa³ i Tomek z Novola to zajefani go¶cie. Jak mia³em jeden raz problem z nietypow± robot± i zadzwoni³em -to mi pomogli :jak to ugry¼æ.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-23, 19:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego krystek ,spotka³e¶ siê kiedykolwiek z "p³atnymi szkoleniami" ? ;) Pozdrawiam "fascynata zaj....ych szkoleñ" :spoko:

obcy_69
Wys³any: 2011-02-23, 22:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
krystek napisa³/a:
.widaæ ,¿e maj± pojêcie o tym o czym mówi±

Dziwne zeby nie mieli. :)
krystek napisa³/a:
(by³em te¿ na dwóch innych szkoleniach).

Napisz jakich.. :tak:

Siekiera
Wys³any: 2011-02-28, 20:18   
0
UP DOWN

W zasadzie to chyba wszyscy maj± bezp³atne ale we¼ siê tam dostañ. Du¿e koncerny zapraszaj± g³ównie lakierników z ASO, wiem bo ju¿ mia³em w±tpliw± przyjemno¶æ b³agaæ o trzy miejsca w jednej z firm i powiedzia³em ¿e wiêcej nie bêdê, mam ich w du.pie. Dla nich wszystkich klienci mieszalni takich jak moja s± gówn.o warci, tak mi dano do zrozumienia :>
a do novola wysy³a³em ju¿ trzy razy, ³±cznie to by³o 14 ch³opa i nigdy mi nie odmówiono, wiadomo, trzeba dostosowaæ sie do terminu, jeszcze jak dobrze pogadasz z przedstawicielem to zabierze kilka osób swoim autkiem i wtedy zero kosztów

obcy_69
Wys³any: 2011-03-02, 07:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Hmm...nie jestem lakiernikiem z ASO. Baaaa, jak pisales nie tak dawno @Siekiera - tu cytat "niedouczonym" ze stodoly.. :spoko:
A mimo tego, mialem przyjemnosc uczestniczyc na dwoch szkoleniach w najnowszym centrum szkoleniowym Du Ponta w wawce..dotyczacych - przygotowania powierzchni.
Takze nie do konca jest prawda co piszesz. :)

A co do NOVOLA ..to z checia i na ich szkolenie wybralbym sie - masz jakies wiadomosci o wolnych terminach..??

Siekiera
Wys³any: 2011-03-02, 07:48   
0
UP DOWN

No dobra, mo¿e i pisa³em ale sam pamiêtasz jak by³o, w z³o¶ci ró¿ne rzeczy siê pisze :fiu:

O szkoleniu w novolu nic nie wiem bo nie mam teraz potrzeby ale ja zawsze dzwoniê do przedstawiciela i mówiê ¿e mi trzeba kogo¶ wys³aæ. Oni maj± terminy ustalane chyba co kwarta³ wiêc zawsze co¶ mo¿na wybraæ.

kuba976
Wys³any: 2011-03-02, 08:28   
0
UP DOWN

Sk±d: Opole lubelskie
Robertlodz09 napisa³/a:
Kolego krystek ,spotka³e¶ siê kiedykolwiek z "p³atnymi szkoleniami" ? ;) Pozdrawiam "fascynata zaj....ych szkoleñ" :spoko:

ja siê spotka³em i nawet by³em na takim

za szkolenie w Akzo nobel musia³em dop³aciæ 300z³

ale tylko za pierwszym razem bo jak by³em na drugim szkoleniu u nich to ju¿ nie musia³em p³aciæ

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-03-11, 17:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego kuba976 ,by³e¶ na szkoleniu w Akzo Nobel i zap³aci³e¶ tylko 300z³ ;) Bior±c pod uwage jaki "asortyment" ten koncern oferuje to my¶le ¿e za taki kilkudniowy pokaz 300z³ to nie jest wiele ;) Akzo Nobel to s± farby itd. dla przemys³u budowlanego ,przemys³u drzewnego ,równie¿ przemys³ farmaceutyczny oraz materia³y lakiernicze dla przemys³u motoryzacyjnego :tak: I to wszystko mia³e¶ mo¿liwo¶æ "zobaczenia" za jedynie 300z³ ;) ^^ "Taki pokaz" to jak za darmo :rotfl:
Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: