Autor |
Wiadomo¶æ |
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-07, 10:34 pierwsze malowanie
|
0
|
|
|
|
Jestem nowy. Oko³o dwa tygodnie temu dosta³em natchnienia na aerograf, g³ównie przez kolegê który bêdzie malowa³ motocykl. Moja przygoda z areografem zaczê³a siê. Postanowi³em kupiæ dobry aerograf, poniewa¿ dawno dawno temu mia³em w rêku jak±¶ taniochê i wiedzia³em ¿e do tego co chcê malowaæ nie bêdzie siê nadawa³. Po paru dniach poszukiwañ w internecie, poszed³em jednak do sklepu modelarskiego. By³a tam akurat Iwata Eclipse z dysz± 0.3. Waha³em siê d³ugo poniewa¿ cena nie by³a raczej okazyjna. Kupi³em do tego w sklepie plastycznym najlepsze akryle, wodê destylowan± itd. W gara¿u znalaz³em stary kask który pieczo³owicie przygotowa³em. Wieczorem usiad³em do malowania. Z trzês±cymi siê rêkoma, które pierwszy raz trzyma³y lepszy aerograf z wypiekami na twarzy namalowa³em swoje pierwszy kask. Jest tam pe³no kleksów i sporo b³êdów, nie mogê co prawda ju¿ patrzeæ na niego ale polakierowa³em go na pami±tkê emocji jakie mi towarzyszy³y. Zajara³em siê na aerograf na maxa od tej pory ka¿d± woln± chwilê siedzê i maluje. Mam ju¿ gotowy nastêpny kask. Wypoleruje go i za jaki¶ czas umieszczê zdjêcia. Na dniach zamierzam kupiæ farby do aerografu i mam nadziejê ¿e pozwol± rozwin±æ mi skrzyd³a bo te z tubki ju¿ mnie trochê denerwuj±. Ca³a moja wiedza wzie³a siê w³a¶nie z tego forum za co bardzo dziêkuje.
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img] |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-05-07, 10:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
No jak na pierwsze podej¶cie to ca³kiem nie¼le... klar fajnie wyprowadzony... na detal przyjdzie czas, byleby chêci starczy³o.... czekamy na kolejne prace... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-07, 11:19
|
0
|
|
|
|
Dziêkuje za pierwsze s³owa LoboLoco. Je¶³i chodzi o detal to chyba trzeba mniejsz± dyszê, napewno lepsze farby no i pewnie jak mówisz wiêcej czasu. A tak na marginesie co¶ mi siê wydaje ¿e pracowa³e¶ w studiu tatua¿u. Je¶li tak to mamy co¶ wspólnego bo ja trzy lata prowadzi³em studio tatua¿u jedna ¿ycie zmusi³o mnie do zmiany. |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-05-07, 11:44
|
0
|
|
|
|
Pracowa³em i mi³o to wspominam.... od tatua¿u do aerografu nie jest daleko zw³aszcza jak kto¶ lubi ig³y, maszyny z nierdzewki i Gigerowskie klimaty.... ja malujê dysz± 0,2 mm i przy urzyciu farb createx i odpowiednim ci¶nieniu mo¿na robiæ liniê dos³ownie 0,5mm.... czêsto pomagam sobie te¿ pêdzelkami i szablonami... ¿eby zrobiæ konkretn± pracê trzeba ³±czyæ techniki, trochê szablonów, trochê z wolnej rêki, troche pêdzelkiem... |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-07, 18:14
|
0
|
|
|
|
No i jest drugi. Niestety spartolony. Zrobi³em sobie suszarkê do klaru. Niestety jak j± w³±czy³em to mi siê przysnê³o i niestety wszystko siê za bardzo i za szybko nagrza³o. Ale to raczej braki w technice lakierowania. Jest jak jest, kask zostaje abym pamiêta³ b³êdy.
[img][/img]
[img][/img] |
|
|
|
|
bachus
|
Wys³any: 2009-05-07, 20:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 127
|
niezle niezle. jak ja sobie wspomne swoje pierwsze prace ... |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-05-08, 06:56
|
0
|
|
|
|
Ile ty masz tych kacholi do testów...? Kazdy zostaje na pami±tkê? Cz³owiek najlepiej uczy siê na w³asnych b³êdach. Jak najszybciej zamów farby do aerografu i popróbuj kolorów... ogólnie tak trzymaj... |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-08, 07:55
|
0
|
|
|
|
jeszcze mam dwie sztuki |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-05-09, 21:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 290
|
LoboLoco mnie uprzedzil:) tez sie zastanawialem nad tym ile masz jescze kaskow na pamiatke! tak na marginesie to napisz sobie na nim date i wrzuc gdzies na strych! zapomnij o nim a kiedys,po latach jak go znajdziez to z sentymentem bedziesz wspominal poczatki:) ktore sa calkiem niezle! i nie zrazaj sie tym ze cos nie wyszlo! tak ma byc,bo na poczatku kazdemu cos nie wychodzi,wazne by wiedziec co to jest i jak to poprawic!
Musze Ci powiedziec brahu ze wskoczyles odrazu na gleboka wode!!,ale dobrze sobie radzisz! |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-18, 19:54
|
0
|
|
|
|
Niedziela dwie godziny wolnego czasu i kartka papieru.
|
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-05-19, 06:56
|
0
|
|
|
|
No nieee¼le... jak ³apa³e¶ proporcje? z rêki czy wspomaga³e¶ siê czym¶? fajnie operujesz kontrastem przy tych spodenkach.... ogólnie jak sam widzisz rêka za ciemna i troche zbyt szczup³a, no ale jak na 2 godziny pracy... jaki to format? |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2009-05-19, 13:31
|
0
|
|
|
|
format panienki to jakie¶ 4 cm d³u¿szy od A4 |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-10-11, 17:14
|
0
|
|
|
|
Witam po d³ugiej przerwie. Jak szybko obliczy³em to mija w³a¶nie 2,5 roku od zamieszczenia moich pierwszych prac w³a¶nie na tym forum. Od tamtego czasu sporo siê wydarzy³o w temacie mojego aerografu. Zdoby³em miêdzy innymi Pierwsze miejsce w kategorii BEST PAINT House of Kolor w Pasohlavkach, Czechy oraz drugie miejsce na Eliminicjach Mistrzostw Europy grupy V4 w Katowicach.
Tyle chwalenia. Pozdrawiam serdecznie Asellus5 mia³ racjê, jak zobaczy³em te moje pierwsze wypociny tutaj na forum sentymentalny u¶miech mnie ogarn±. W sumie to nikt nie wiedzia³ sk±d siê wzi±³em a ja nie przyznawa³em siê ¿e tylko dwa lata trzymam aerograf w rêce. W tej chwili maluje non stop wiêc zachêcam ludzi którzy maj± pasjê aby æwiczyli i nie bali siê a mo¿e kiedy¶ siê uda.
Je¶li kto¶ chcia³by poogl±daæ moje prace to muszê zaprosiæ na moj± stronê www.skullcrew.pl Przepraszam ¿e podajê tutaj linka ale zdjêæ jest sporo i nie by³bym w stanie ich tutaj pokazaæ.
Pozdrawiam Szymona i wszystkich Moderatorów
[center] |
|
|
|
|
Mcdevil
|
Wys³any: 2011-10-11, 18:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 166 Sk±d: Leicester
|
No Mifune wymiata .
Kozunia pracki i dobry klimat.
Pozdro |
|
|
bobviki
|
Wys³any: 2011-10-12, 06:17
|
0
|
|
|
ROB
|
widzê ,jeste¶ dobry w czachach ,moze kiedys poproszê o lekcje powodzoka w tworzeniu ! |
|
|
PrimoOne
|
Wys³any: 2011-10-12, 20:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 477 Sk±d: Polska / Opole
|
Skok poziomu po 2 latach da siê zauwazyæ.. :P:P.. Dobr± robote robicie.. Pzdr.. |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-10-13, 00:00
|
0
|
|
|
|
Dziêki Przemku. Ciekawe co bêdzie po 4 latach WYBUCHNÊ |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-10-20, 19:01
|
0
|
|
|
|
Ostatni projekt. Wykorzystany szlagmetal srebrny i 23 karatowe z³oto tzn ca³y kolor srebrny rycerzy i napisy wykonane ze srebra. Dziêki temu maj± fakturê metalu ze wszystkimi jego skazami. Wiêcej zdjêæ na feacebooku bo na stronie to trochê pó¼niej siê pojawi±, poniewa¿ przebudowuje j±.
|
|
|
|
|
Micha³525i
|
Wys³any: 2011-10-20, 21:10
|
0
|
|
|
|
¦wietna g³êbia, prace na bardzo wysokim poziomie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
hlecter
|
Wys³any: 2011-10-21, 11:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 213
|
szkoda ze nie mozna zdjêc powiêkrzyc , ale z tego co widze to elegancki malunek;] |
|
|
|
|
PrimoOne
|
Wys³any: 2011-10-21, 11:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 477 Sk±d: Polska / Opole
|
Cyk malina.. Dobrze pomyslane z tym srebrem.. Piona |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
|
ania_aerograffiti
|
Wys³any: 2011-10-23, 15:03
|
0
|
|
|
aerograffiti.pl
|
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-10-23, 17:07
|
0
|
|
|
|
Dziêki bardzo. A gdzie widzia³a¶ ?Je¶li mogê zapytaæ |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-10-28, 12:46
|
0
|
|
|
|
W trakcie pracy, bez klaru, trudno zrobiæ dobre zdjêcie aby odda³o wszystkie tony i cienie, no nic fotografem nie zostanê
|
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2011-11-10, 18:31
|
0
|
|
|
|
Meanwhile, this is the last picture of this project. At the end you have to wait until February. We will present it to the EAST EUROPEAN CHAMPIONSHIP OF CUSTOM BIKE BUILDING.
|
|
|
|
|
kohs_dna
|
Wys³any: 2011-11-11, 15:16
|
0
|
|
|
Kohstylez
Pomóg³: 1 raz Posty: 83
|
MEGA PRACA!!!!! Ale pojechane teraz Szacuken heh |
|
|
|
|
Erni
|
Wys³any: 2011-11-13, 13:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 153
|
wymiatasz Panie. Mi sie najbardziej podoba ten zbrojny ¶wietna robota, a ta ostatnia to niez³y detal. |
_________________ "S± dwie rzeczy nieskoñczone - wszech¶wiat i g³upota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2012-04-27, 19:13
|
0
|
|
|
|
Nie tak dawno temu...
|
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2012-05-24, 22:11
|
0
|
|
|
|
I najnowszy projekt zakoñczony
|
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2012-05-24, 22:25
|
0
|
|
|
|
i jeszcze jeden..... ciekawe ile jeszcze Edich namaluje...
Jak chcecie zobaczyæ wiêcej to zapraszam na facebooka - Damian Wojt |
|
|
|
|
godron
|
Wys³any: 2012-06-13, 22:44
|
0
|
|
|
|
The project started. Motorcycle: GSX. Theme: predator. Without a clear coat
W trakcie malowania bez lakieru bezbarwnego znaczy klaru
Projekt podobny do Aliena (do obejrzenia na www.skullcrew.pl) Ale Alien by³ motocyklem z Niemiec, a ten GSX zostaje w Polsce. |
|
|
|
|
acidhouse_One
|
Wys³any: 2012-06-17, 07:06
|
0
|
|
|
|
Wymiatanko - widaæ siedzenie przy sprzêcie, widzia³em Wasz± reklamê na alegrze bo z ciekawo¶ci wpisa³em has³o 'aerograf' no i min, by³a Wasza oferta - niestety strona nie dzia³a nie wiem czy to tylko u mnie czy gdzie¶ jeszcze, natomiast pamiêtam jak zaczyna³em pisaæ pierwsze artyku³y do forum to na alegrze by³o 2 strony z aerografami dzi¶ jest ich 14 jest kilka sklepów online - cieszê siê ¿e ziarno wykie³kowa³o i kwitnie w tak piêkny sposób a ja powracam dzi¶ do uruchomienia pieca - syna bowiem niedawno urodzili¶my i te¿ mia³em przestój w swych poszukiwaniach |
|
|
|
|
adniem21
|
Wys³any: 2012-06-17, 08:44
|
0
|
|
|