Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-11-30, 16:36 Mirka heble do Abranetu
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Taka ciekawostka przynajmniej jak dla mnie . Heble do Abranetu widzia³em mia³em w rêku ale hebel 70 mm x 125 mm zaoferowano mi w cenie 130z³ i siê zastanawiam bo dobrze by kupiæ ca³y zestaw a to ju¿ spory wydatek . Praca kr±¿kiem Mirka Autonet to sama przyjemno¶æ nawet jak siê nie posiada odkurzacza . Jednym kr±¿kiem Autonet P240 star³em podk³ad na ca³ym osobowym samochodzie ³±cznie z dachem i nie widaæ po nim zu¿ycia . Je¿eli kto¶ z Kolegów posiada taki hebelek i u¿ywa ,,siatek ¶ciernych,, to proszê o wra¿enia z pracy i czy warto przej¶æ na takie ,,siatki,, zamiast zwyk³ego papieru ¶ciernego . |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-30, 17:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Homer S. napisa³/a: | czy warto przej¶æ na takie ,,siatki,, zamiast zwyk³ego papieru ¶ciernego . |
Homer S. napisa³/a: | raca kr±¿kiem Mirka Autonet to sama przyjemno¶æ nawet jak siê nie posiada odkurzacza . Jednym kr±¿kiem Autonet P240 star³em podk³ad na ca³ym osobowym samochodzie ³±cznie z dachem | sam sobie odpowiedziales....nie wiem jak na hebelku to idzie ale krazkow sam czasem uzywam i faktycznie dosc fajnie sie pracuje tylko u nas slaba dostepnosc w mieszalni....a jesli chodzi o hebel jak wrazie sie zdecydujesz i zakupisz do daj znac czy zdaje egzamin i warte swojej ceny...chetnie poczytam,tymbardziej ze nie mialem z tym za wiele do czynienia... |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-11-30, 18:35
|
0
|
|
|
|
U mnie ,,siatkowe,, kr±¿ki Mirki to te¿ nowo¶æ i ma je jeden obwo¼ny dostawca który co 2 tygodnie do mnie wpada. Kr±¿ki ma po 1,60z³/szt. cenowo atrakcyjnie ale nie wiem czy to tylko tak dla zachêty ? czy to normalna cena . Na mieszalniach tylko s³yszeli i ¿e drogie....... bêd± siê dowiadywaæ a ja nie lubiê siê prosiæ 10 razy kiedy ¶ci±gn± . |
|
|
freezef1
|
Wys³any: 2011-11-30, 20:12
|
0
|
|
|
|
witam ja mam hebelek ten najdluzszy on ma chyba 42 cm hebelek taniocha tu w uk ale abranet drogie, faktycznie naprawde dlugo zdaja egzamin jak podlaczysz odkurzacz jeszcze lepiej. Wykonanie lux i ja jestem z hebla i siatki bardzo zadowolony fakt ze za 50 lisci dalem 50 funa jedna gradacja wiem ze warto bo na bardzo dlugo starcza!! pozdro |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-11-30, 20:27
|
0
|
|
|
|
freezef1 napisa³/a: | witam ja mam hebelek ten najdluzszy on ma chyba 42 cm hebelek taniocha tu w uk ale abranet drogie, faktycznie naprawde dlugo zdaja egzamin jak podlaczysz odkurzacz jeszcze lepiej. Wykonanie lux i ja jestem z hebla i siatki bardzo zadowolony fakt ze za 50 lisci dalem 50 funa jedna gradacja wiem ze warto bo na bardzo dlugo starcza!! pozdro | |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-30, 20:36
|
0
|
|
|
|
u mnie krazki jak maja to ciut ponat 3zeta za szt.....Homer S., badz krolikiem doswiadczalnym i zakup a pozniej napisz jak to wychodzi w praktyce i cenowo |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-11-30, 22:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Homer S. napisa³/a: | i czy warto przej¶æ na takie ,,siatki,, zamiast zwyk³ego papieru ¶ciernego . | ja u¿ywam Mirki "siatki" p 400 do podk³adu i powiem, ¿e rewelka. 1 papierem mozna obskoczyæ pó³ samochodu, ogólnie godne polecenia papiery, tylko trzeba pamiêtaæ, ¿e trzeba mieæ przek³adkê na maszynie bo inaczej popsujesz sobie rzep w maszynce szybciutko. |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-11-30, 22:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
kalbi napisa³/a: | , tylko trzeba pamiêtaæ, ¿e trzeba mieæ przek³adkê na maszynie bo inaczej popsujesz sobie rzep w maszynce szybciutko.
_________________ |
Przek³adkê ile mm ?
Czy poprostu taki rzep na rzep aby zabezpieczyæ orginalny talerz przed uszkodzeniem rzepa? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2011-11-30, 23:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
kalbi napisa³/a: | ja u¿ywam Mirki "siatki" p 400 | KALBI do podk³adu to masz na my¶li patrz±c na gradacjê pod lakier? Chocia¿ je¶li pod lakier to nie wiem czy 400 to nie za grubo, tylko czy wykañczasz po tym na mokro czy jedziesz wszystko na sucho i tak zostaje? Chodzi mi o rys bo po papierach s± widoczne a po siatce nie, lecz ja u¿ywaj±c FESTOLL-a g±bkowych mogê pój¶æ z torbami bo jeden starcza {poprawiaj±c po papierze p400} na 2 max 3 elementy a s± co¶ po oko³o 8z³ za sztukê
Sorry HOMER - ale w sumie to nie za daleko od Twojego w±tku. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-12-01, 09:32
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Czy poprostu taki rzep na rzep aby zabezpieczyæ orginalny talerz przed uszkodzeniem rzepa? | jest specjalna przek³adka pod talerz, niestety ubiega³em siê o nia ale ¿e tak powiem siê skoñczy³y ale u¿ywam tej zwyk³ej na g±bce jakby |
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-12-01, 09:33
|
0
|
|
|
|
senior napisa³/a: | KALBI do podk³adu to masz na my¶li patrz±c na gradacjê pod lakier | po tym puder kontrolny i lecê 1000 na mokro Matador |
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-12-01, 09:34
|
0
|
|
|
|
senior napisa³/a: | a g±bkowych mogê pój¶æ z torbami bo jeden starcza {poprawiaj±c po papierze p400} na 2 max 3 elementy a s± co¶ po oko³o 8z³ za sztukê | no próbowa³em tych g±bkowych na sucho ale mi to nie podchodzi bo nie do¶c, ¿e s± drogie i na ma³o starczaj± to trzeba je ci±gle z py³u otrzepywaæ, dlatego woda jest grana |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-01, 10:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
kalbi napisa³/a: | po tym puder kontrolny i lecê 1000 na mokro Matador |
Te¿ mnie denerwuje zapychaj±cy sie papier na sucho i robiê dok³adnie tak jak piszesz.
Niekiedy zdarzy siê zrobiæ wszystko na sucho, ale to ma³e roboty. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-01, 11:44
|
0
|
|
|
|
to tak samo jak ja maszynka+ranciki i drobna poprawka na mokro...ostatnio probowalem p600 jechac na sucho na maszynce to co chwile "trzepac" trzeba bylo ;)no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja...??? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-12-01, 13:55
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja | z tego co mi mówi³ handlowiec to tak ale osobi¶cie nie sprawdza³em jak to siê spisuje |
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2011-12-01, 17:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
gugun napisa³/a: | no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja...??? |
Autonet mirki nadaje sie-przetestowane
@Freezer1 w Szkocji 13-15£ za pudelko, cena zalezy od gradacji, powyzej 20 pudelek dostawca dodaje szlifierke Mirki gratis. |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-01, 18:41
|
0
|
|
|
|
przemo1972 napisa³/a: | powyzej 20 pudelek dostawca dodaje szlifierke Mirki gratis |
czyli praktycznie jak za darmo bo za 300 masz krazki i szlifierke |
|
|
|
|
freezef1
|
Wys³any: 2011-12-01, 18:46
|
0
|
|
|
|
w szkocji mowisz a to powiedz gdzie:P:P bo ja w Inverness jestem tutaj za 50 sztuk dlugich 42cm za 50 funa plus vat! |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2011-12-01, 18:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
Dziêki. Ja bulê i lecê wsio na sucho - ale dupa z lekka niby boli. Chocia¿ patrz±c na sam czas i tak warto.
A powiedzcie mi Panowie gdzie dostanê Mirki siatkowe FI150mm P600? Bo tu u siebie mam tylko z FESTOLL-a i na grubych g±bkach a mo¿e MIRKA bêdzie lepsza i a nó¿ i tañsza.
Dziêki |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2011-12-01, 19:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
freezef1 napisa³/a: | w szkocji mowisz a to powiedz gdzie:P:P bo ja w Inverness jestem tutaj za 50 sztuk dlugich 42cm za 50 funa plus vat! |
Spojrzalem post wyzej... wkradl sie blad-mialem na mysli krazki.Jutro podam Ci cene paskow. Cena oczywiscie z rabatem. Inverness...A ja z Fife, a konkretnie z Kirkcaldy.Na PW wrzuce Ci dostawce.
EDIT
Abranet
70x198- 18£ + Vat
70x125- 14£ + Vat
Vat 20 %
Dlugich nie uzywam, wiec nie wiem |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|