Autor |
Wiadomość |
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-11-30, 16:36 Mirka heble do Abranetu
|
0
|
|
|

|
Taka ciekawostka przynajmniej jak dla mnie . Heble do Abranetu widzia³em mia³em w rêku ale hebel 70 mm x 125 mm zaoferowano mi w cenie 130z³ i siê zastanawiam bo dobrze by kupiÌ ca³y zestaw a to ju¿ spory wydatek . Praca kr¹¿kiem Mirka Autonet to sama przyjemnoœÌ nawet jak siê nie posiada odkurzacza . Jednym kr¹¿kiem Autonet P240 star³em podk³ad na ca³ym osobowym samochodzie ³¹cznie z dachem i nie widaÌ po nim zu¿ycia . Je¿eli ktoœ z Kolegów posiada taki hebelek i u¿ywa ,,siatek œciernych,, to proszê o wra¿enia z pracy i czy warto przejœÌ na takie ,,siatki,, zamiast zwyk³ego papieru œciernego . |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-11-30, 17:45
|
0
|
|
|

|
Homer S. napisał/a: | czy warto przejœÌ na takie ,,siatki,, zamiast zwykÂłego papieru Âściernego . |
Homer S. napisał/a: | raca kr¹¿kiem Mirka Autonet to sama przyjemnoœÌ nawet jak siĂŞ nie posiada odkurzacza . Jednym kr¹¿kiem Autonet P240 starÂłem podkÂład na caÂłym osobowym samochodzie ³¹cznie z dachem | sam sobie odpowiedziales....nie wiem jak na hebelku to idzie ale krazkow sam czasem uzywam i faktycznie dosc fajnie sie pracuje tylko u nas slaba dostepnosc w mieszalni....a jesli chodzi o hebel jak wrazie sie zdecydujesz i zakupisz do daj znac czy zdaje egzamin i warte swojej ceny...chetnie poczytam,tymbardziej ze nie mialem z tym za wiele do czynienia... |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-11-30, 18:35
|
0
|
|
|

|
U mnie ,,siatkowe,, kr¹¿ki Mirki to te¿ nowoœÌ i ma je jeden obwoŸny dostawca który co 2 tygodnie do mnie wpada. Kr¹¿ki ma po 1,60z³/szt. cenowo atrakcyjnie ale nie wiem czy to tylko tak dla zachêty ? czy to normalna cena . Na mieszalniach tylko s³yszeli i ¿e drogie....... bêd¹ siê dowiadywaÌ a ja nie lubiê siê prosiÌ 10 razy kiedy œci¹gn¹ . |
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-11-30, 20:12
|
0
|
|
|
|
witam ja mam hebelek ten najdluzszy on ma chyba 42 cm hebelek taniocha tu w uk ale abranet drogie, faktycznie naprawde dlugo zdaja egzamin jak podlaczysz odkurzacz jeszcze lepiej. Wykonanie lux i ja jestem z hebla i siatki bardzo zadowolony fakt ze za 50 lisci dalem 50 funa jedna gradacja wiem ze warto bo na bardzo dlugo starcza!! pozdro |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2011-11-30, 20:27
|
0
|
|
|

|
freezef1 napisał/a: | witam ja mam hebelek ten najdluzszy on ma chyba 42 cm hebelek taniocha tu w uk ale abranet drogie, faktycznie naprawde dlugo zdaja egzamin jak podlaczysz odkurzacz jeszcze lepiej. Wykonanie lux i ja jestem z hebla i siatki bardzo zadowolony fakt ze za 50 lisci dalem 50 funa jedna gradacja wiem ze warto bo na bardzo dlugo starcza!! pozdro | |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-11-30, 20:36
|
0
|
|
|

|
u mnie krazki jak maja to ciut ponat 3zeta za szt.....Homer S., badz krolikiem doswiadczalnym i zakup a pozniej napisz jak to wychodzi w praktyce i cenowo |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-11-30, 22:12
|
0
|
|
|
|
Homer S. napisał/a: | i czy warto przejœÌ na takie ,,siatki,, zamiast zwykÂłego papieru Âściernego . | ja uÂżywam Mirki "siatki" p 400 do podkÂładu i powiem, Âże rewelka. 1 papierem mozna obskoczyĂŚ pó³ samochodu, ogĂłlnie godne polecenia papiery, tylko trzeba pamiĂŞtaĂŚ, Âże trzeba mieĂŚ przekÂładkĂŞ na maszynie bo inaczej popsujesz sobie rzep w maszynce szybciutko. |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-11-30, 22:40
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | , tylko trzeba pamiĂŞtaĂŚ, Âże trzeba mieĂŚ przekÂładkĂŞ na maszynie bo inaczej popsujesz sobie rzep w maszynce szybciutko.
_________________ |
PrzekÂładkĂŞ ile mm ?
Czy poprostu taki rzep na rzep aby zabezpieczyĂŚ orginalny talerz przed uszkodzeniem rzepa? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-11-30, 23:47
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | ja uÂżywam Mirki "siatki" p 400 | KALBI do podkÂładu to masz na myÂśli patrzÂąc na gradacjĂŞ pod lakier? ChociaÂż jeÂśli pod lakier to nie wiem czy 400 to nie za grubo, tylko czy wykaĂączasz po tym na mokro czy jedziesz wszystko na sucho i tak zostaje? Chodzi mi o rys bo po papierach sÂą widoczne a po siatce nie, lecz ja uÂżywajÂąc FESTOLL-a gÂąbkowych mogĂŞ pĂłjœÌ z torbami bo jeden starcza {poprawiajÂąc po papierze p400} na 2 max 3 elementy a sÂą coÂś po okoÂło 8zÂł za sztukĂŞ
Sorry HOMER - ale w sumie to nie za daleko od Twojego wÂątku. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-12-01, 09:32
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Czy poprostu taki rzep na rzep aby zabezpieczyĂŚ orginalny talerz przed uszkodzeniem rzepa? | jest specjalna przekÂładka pod talerz, niestety ubiegaÂłem siĂŞ o nia ale Âże tak powiem siĂŞ skoĂączyÂły ale uÂżywam tej zwykÂłej na gÂąbce jakby |
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-12-01, 09:33
|
0
|
|
|
|
senior napisał/a: | KALBI do podkÂładu to masz na myÂśli patrzÂąc na gradacjĂŞ pod lakier | po tym puder kontrolny i lecĂŞ 1000 na mokro Matador |
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-12-01, 09:34
|
0
|
|
|
|
senior napisał/a: | a gÂąbkowych mogĂŞ pĂłjœÌ z torbami bo jeden starcza {poprawiajÂąc po papierze p400} na 2 max 3 elementy a sÂą coÂś po okoÂło 8zÂł za sztukĂŞ | no prĂłbowaÂłem tych gÂąbkowych na sucho ale mi to nie podchodzi bo nie doÂśc, Âże sÂą drogie i na maÂło starczajÂą to trzeba je ciÂągle z pyÂłu otrzepywaĂŚ, dlatego woda jest grana |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-01, 10:00
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | po tym puder kontrolny i lecĂŞ 1000 na mokro Matador |
TeÂż mnie denerwuje zapychajÂący sie papier na sucho i robiĂŞ dokÂładnie tak jak piszesz.
Niekiedy zdarzy siĂŞ zrobiĂŚ wszystko na sucho, ale to maÂłe roboty. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-01, 11:44
|
0
|
|
|

|
to tak samo jak ja maszynka+ranciki i drobna poprawka na mokro...ostatnio probowalem p600 jechac na sucho na maszynce to co chwile "trzepac" trzeba bylo ;)no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja...??? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-12-01, 13:55
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja | z tego co mi mĂłwiÂł handlowiec to tak ale osobiÂście nie sprawdzaÂłem jak to siĂŞ spisuje |
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2011-12-01, 17:46
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | no ale tak nawiasem mowiac to te siatki na mokro tez sie chyba nadaja...??? |
Autonet mirki nadaje sie-przetestowane
@Freezer1 w Szkocji 13-15£ za pudelko, cena zalezy od gradacji, powyzej 20 pudelek dostawca dodaje szlifierke Mirki gratis. |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-01, 18:41
|
0
|
|
|

|
przemo1972 napisał/a: | powyzej 20 pudelek dostawca dodaje szlifierke Mirki gratis |
czyli praktycznie jak za darmo bo za 300 masz krazki i szlifierke |
|
|
|
 |
freezef1
|
Wysłany: 2011-12-01, 18:46
|
0
|
|
|
|
w szkocji mowisz a to powiedz gdzie:P:P bo ja w Inverness jestem tutaj za 50 sztuk dlugich 42cm za 50 funa plus vat! |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-01, 18:56
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki. Ja bulĂŞ i lecĂŞ wsio na sucho - ale dupa z lekka niby boli. ChociaÂż patrzÂąc na sam czas i tak warto.
A powiedzcie mi Panowie gdzie dostanê Mirki siatkowe FI150mm P600? Bo tu u siebie mam tylko z FESTOLL-a i na grubych g¹bkach a mo¿e MIRKA bêdzie lepsza i a nó¿ i taùsza.
DziĂŞki |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2011-12-01, 19:59
|
0
|
|
|

|
freezef1 napisał/a: | w szkocji mowisz a to powiedz gdzie:P:P bo ja w Inverness jestem tutaj za 50 sztuk dlugich 42cm za 50 funa plus vat! |
Spojrzalem post wyzej... wkradl sie blad-mialem na mysli krazki.Jutro podam Ci cene paskow. Cena oczywiscie z rabatem. Inverness...A ja z Fife, a konkretnie z Kirkcaldy.Na PW wrzuce Ci dostawce.
EDIT
Abranet
70x198- 18£ + Vat
70x125- 14£ + Vat
Vat 20 %
Dlugich nie uzywam, wiec nie wiem |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|