Autor |
Wiadomo¶æ |
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-08, 10:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
fiacior o ktorym zapomnialem,troche lipne fotki wyszly no ale...
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-08, 11:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
gugun napisa³/a: | lipne fotki wyszly no ale... |
Ale lakier to ju¿ perfekcja wyszed³.
Normalnie przez Ciebie kupiê mipê i zobaczê co to za miód malina.
Myslê o tej mipie hs za 319 zl za 5 litrów w jednym ze sklepów allegro i zarazem internetowych.
Ma lakiery bezbarwne roberlo, u-pol i wiele innych.
Ale jak dostanê jaguara e-tyte, o ile dostane, to myslê tylko o DP3750 w cenie ponad 430 zl za 6 litrów plus utw. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
unek83 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2011-12-08, 12:16
|
|
|
|
Lackdoctor,
eee a nie lepiej 505 i troche taniej
gugun,
fajnie wyszed³ ten fiacik |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-08, 12:20
|
0
|
|
|
|
tego hs/a testowalem.gesty taki ze bez rozpucha sata ma z nim ciezko:)zacieku chyba nie idzie zrobic a struktura dosc duza przy 1,5warstwy,ale mi osobiscie lepiej pasi c50 gestosc porownywalna do 3750, przy 2 warstwach struktura idealna,i ladnie sie "przylewa"struktura po chwili za to hs jak polozysz tak zostaje w konkretnym tego slowa znaczeniu jedyne co przeraza to napis economy ale lakier 1wsza klasa...dodatkowo polecam lekka szpachle za ok 30zl 1l strasznie mala kurczliwosc,rozklada sie jak maslo,zero jakichkolwiek dziurek a dociera sie p240 jak inne p120... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-08, 13:09
|
0
|
|
|
|
tu moja nowa pomocnica,od poniedzialku sie nie rozstajemy tylko na malowanie ja wyganiam
a tu rzezba w g*wnie...ranty kanty rowek i inne wszystko od tasmy robione etapowo kitem...caly dzien wczoraj z tym walczylem...pod tablica troche krzywo ale tam przychodzi mata
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-08, 13:16
|
0
|
|
|
|
ciekawe jakby sobie z takim czyms nasi aso-koledzy poradzili,moze i kitu duzo nie ma ale zeby wyjsc z glebokoscia tego rowka i kantami to musialem sie troche nakombinowac beleczka pod klapa jak widac tez podobna akcja jak na klapie aktualnie sie suszy i wyjazd na jakies 2 dni i nastepna audiczka wchodzi |
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2011-12-08, 14:33
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | ciekawe jakby sobie z takim czyms nasi aso-koledzy poradzili |
Wzieli by ze trzy tysi±ce i dali now± |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2011-12-08, 20:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-12-08, 21:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
gugun napisa³/a: | .ranty kanty rowek i inne wszystko od tasmy robione etapowo kitem...caly dzien wczoraj z tym walczylem...pod tablica troche krzywo ale tam przychodzi mata | kup sobie szpachlê wykoñczeniow± U-Pol Dolphin, jest to szpachla samopoziomuj±ca, jest idealna na wykoñczenie powierzchni, co¶ jakby¶ natryskówki u¿y³ ale ona schnie normalnie i mo¿esz wszystko dok³adnie wyprowadziæ, cena za tubkê to oko³o 35 z³ 440 ml - jest bardzo lej±ca ale cienko siê j± k³adzie - spróbujesz i nie bêdziesz chcia³ innej |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-09, 09:55
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | jest bardzo lej±ca ale cienko siê j± k³adzie - spróbujesz i nie bêdziesz chcia³ innej | zawsze sie czlowiek czegos nowego dowie zaraz poszukam i zamawiam bo troche kitowania mnie w najblizszym czasie czeka tez kiedys mialem cos podobnego co po chwili sie jakby rozlewala,i trzeba bylo szybko szpachelkami majtac bo spadala a tak byla normalna,tylko nie pamietam juz z czego to bylo... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-10, 11:27
|
0
|
|
|
|
wkoncu bez dotykania papierem....
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-13, 10:28
|
0
|
|
|
|
nie bede zakladal nowego tematu bo nie warto...:)wczoraj dostalem pismo "urzedowe", ja tego nie wylapalem,ale moja tak....az nie moglem sie powstrzymac od strzelenia foty.ciekawe czy wy wylapiecie...
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-13, 11:55
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
BigBlock
|
Wys³any: 2011-12-13, 12:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 22 Sk±d: Gdynia
|
gugun napisa³/a: | wkoncu bez dotykania papierem....
|
Gugun - nie¿le Ci to wyszlo! Naprawdê zero syfków?
Co do pisma urzêdowego...
Ju¿ wiadomo na co id± coroczne 13'tki w administracji publicznej |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-13, 12:43
|
0
|
|
|
|
BigBlock napisa³/a: | Naprawdê zero syfków? | z duma moge powiedziec ze zero:) z tym ze 1 element i sie przylozylem strasznie,nawet kombinezon nowy rekawiczki,pistolet wymyty... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-13, 12:45
|
0
|
|
|
|
no a z pisma wynika w takim rozumieniu bo jest to pouczenie,ze jak sie uchleje to mnie zamkna... i tak dziala polskie prawo,rowerzysci sa juz przesada ale zeby wypic nie bylo mozna...:) |
|
|
|
|
BigBlock
|
Wys³any: 2011-12-13, 13:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 22 Sk±d: Gdynia
|
gugun napisa³/a: | z duma moge powiedziec ze zero:) z tym ze 1 element i sie przylozylem strasznie,nawet kombinezon nowy rekawiczki,pistolet wymyty... |
No i git malina! Podstawa to siê porz±dnie przygotowaæ Tak Trzymaj. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2011-12-13, 14:25
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-13, 14:31
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | z duma moge powiedziec ze zero |
Eeee, panie kolego.
Napewno wzrok Ci siê pogorszy³ i widzisz dopiero syfy wieko¶ci li¶cia klonowego
Oddaj to do oglêdzin klientowi to Ci poka¿e nawet nieistniej±ce wtr±cenia, nierówne orgina³owi ziarno w bazie i inne takie
A tak naprawdê to jeste¶ dobry,,, gratki wielkie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-13, 15:00
|
0
|
|
|
|
tak szczerze mowiac to audi juz sprzedane 2 razy praktycznie moj "szef" odebral i nic nie gadal,sprzedal to dalej handlarza a oni mieli dalej kogos kto to kupil:)no a 2 sprawa to na aucie bylo troche wpadek po innych lakiernikach wiec nikt nie wylapie napewno nic na klapie:)
Sw.Piotrek napisa³/a: | Z tym rowkiem musia³e¶ mieæ masê roboty. | do tasmy gora,do tasmy dol a na rowek dorobilem sobie szpachelke co w niego wchodzi do pewnego momentu zeby glebokosc byla rowna...no ale nie powiem bo caly dzien stalo w garazu |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-13, 18:04
|
0
|
|
|
|
no i kolejna audiczka:)
|
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-13, 22:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
chyba musze tej Mipy wyprobowac ...tak konkretnie na lusrto to chyba tylko po Novolu 570 udalo mi sie z raz czy dwa rozlac i tez bez syfów...a tak to delikatna morka zawsze jest...Jak pamiêtam to najlepiej zawsez wychodza zderzaki...nie wiem czemu ale zawsze jest gitara...
Moze rzeczywiscie trzeba bedzie zmienic klar na jakis inny bo narazie to albo Spectral albo Novol 570 co w zasadzie jest jeden grzyb...Jak juz zakupie Mipe to tez sie pochwale(albo i nie) jak cos tam wysz³o...pozdro |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-13, 22:50
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisa³/a: | ...tak konkretnie na lusrto to chyba tylko po Novolu 570 udalo mi sie z raz czy dwa rozlac i tez bez syfów...a tak to delikatna morka zawsze jest... |
Nie chcê przypadkiem Gugunowi robiæ syfu w galerii, wiêc powiem tylko ¿e je¶li chodzi o rozlewanie klaru to cz³owiek jest tu najwa¿niejszy.
Ty mówisz ¿e novol 570 nie podchodzi bo morke zostawia.
Ja twierdzê odwrotnie. Ten novol 570 musi mieæ d³u¿szy czas odparowania miêdzywarstwowego i cisnienie najlepiej ciut zmniejszyæ w granicach tolerancji ¿eby uzyskaæ ³adn± ³uskê a nie rozlane brzydkie lustro.
Aby pokazaæ ¿e klar ka¿dy idzie ³adnie rozlaæ - novol economy, sata 3000 1.3 rp lub hvlp (nie pamiêtam którym robi³em)
http://screenshooter.net/2200499/gfqdrlr
Nawet warunki mamy podobne... prawie jak w aso.
Efekt jednak nieporównywalny z aso.
Nieskromnie skomplementujê kolegê ... stabilna jako¶æ, warunki widaæ.
Wybrane prace aso . ... ... ..... .. . .. . .... . .. sie udo albo nie udo.
Na takie lotto to nawet ja w mojej norze sobie nie pozwolê. |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2011-12-13, 23:45
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Lackdoctor, a co powiesz o dx 1044 ? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-13, 23:59
|
0
|
|
|
|
nokia92 napisa³/a: | dx 1044 ? |
£Adnie siê rozlewa zachowuj±c ori strukturkê.
Pow³oka po odparowaniu zachowuje pierwotny wygl±d.
£adnie pachnie, nawt po czasie poznasz ¿e ten produkt wyszed³ ze stajni DP. |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2011-12-14, 00:10
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Lackdoctor,Tak w³asnie zapyta³em liczac na Twoja opinie o nim Ja mam na jego temat dobre zdanie, maluje tym bezbarwnym juz 2 rok non stop i nie ¶piesze sie do zmiany |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-14, 07:49
|
0
|
|
|
|
lackdoctor to nie tak ze nie rozlejesz wsystkim na lustro bo nawet jak pamietam to i Studio rozla³o sie na lustro jak kiedys lakierowalem bodajze Smarta.Tylko tyle ze lakierujac Novolem wiem na co go stac ...czyli wiem ze nie zrobi mi niespodzianek...A sprobowac czegos innego tez warto a jak nic nie podpasuje to wroce do 570... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-14, 10:46
|
0
|
|
|
|
lustro to blad lakierniczy struktura lakieru powinna byc zachowana...tez lakierowalem golfa w czaszki novolem economy i tez dosyc to wygladalo...ale ja tam wole moja mipke bez dodatku rozpucha potrafie z nia juz chyba wszystko zrobic bo ddosc dlugo juz nia lakieruje i zero problemow...rozpucha nie dodawalem jeszcze i nie mam zamiaru ale napewno by mi pocieklo:) bo z przyzwyczajenia bym jechal jak szalony przy pierwszej warstwie na strukture a po chwili jeszcze dolal:) |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-14, 19:07
|
0
|
|
|
|
mam to samo... ...a zosta³o jeszcze w pistolecie to doleje...a potem firany jak u babci w pokoju. Zawsze ale to zawsze pocieklo mi tylko dlatego ze chcia³em ZA DOBRZE...a potem przychodzi³ kolega Marian i mowi...znowu chcia³es dobrze i przedobrzy³es... ..a ja ...no tak ...jak zwykle.Dlatego juz nic nie dolewam tylko jak trzeba to wale reszte w piach i mam spokoj... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-14, 19:21
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisa³/a: | reszte w piach i mam spokoj... | a potem patrzysz-nie domalowany rog blotnika i rozrabiasz 50gram |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-14, 19:24
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-14, 21:26
|
0
|
|
|
|
znam ten bol i dlatego ja odlewam do kubeczka wrazie gdybym cos zauwazyl jak mgla opadnie,a na nastepny dzien taki lakierek w piec |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2011-12-16, 07:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
kubazjan napisa³/a: | a jak nic nie podpasuje to wroce do 570. | Tym lakierem bardzo fajnie siê lakieruje lecz lepiej przejd¼ na HS-y ot choæby dla zaoszczêdzenia czasu oraz kasy na pr±d. Lackdoctor napisa³/a: | dx 1044 ?
£Adnie siê rozlewa zachowuj±c ori strukturkê.
Pow³oka po odparowaniu zachowuje pierwotny wygl±d.
£adnie pachnie, nawt po czasie poznasz ¿e ten produkt wyszed³ ze stajni DP. | Oraz na utwardzaczu FAST {bodaj¿e 1024} zajebi....cie szybko schnie. Do niego rozpuch nie jest zalecany ale je¶li kto¶ posiada s³abszy pistol to mo¿e ¶mia³o objêto¶ciowo dodaæ do 10% ropucha {chyba DX32 i co¶ tam b±d¼ DP 383 i 387}.
Ale czy to jego czy innych temperatura jest w³a¶nie bardzo wa¿na bo lakiery musz± mieæ swoj± temperaturê. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:12
|
0
|
|
|
|
mowcie mi mistrzu panowie jazda po najmniejszej lini oporu zupelnie innym odcieniem,no ale podolalem
roznica koloru
lakier konczy sie w polowie znaczka.roznica zgubiona
a tu widac gdzie konczy sie lakier no a gdzie byly plamy "2 wieksze niz na klapie" zgadujcie jakby nie bylo widac to klar konczy sie 20-15cm od szyby
az sie spocilem jak zasikalem podklad ale udalo sie bez malowania calych elementow:)
ps.golf b7z a farba z renault |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:15
|
0
|
|
|
|
fakt na blotniku na fotkach troche widac gdzie ucieklem baza,w realu nie ma sladu.ale innej opcji nie bylo bez malowania calego blotnika.itak jestem z siebie dumny |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:18
|
0
|
|
|
|
a nie lepiej bylo by Ci juz trysnac cale elemanty w lakierze choc na raz ?takie odciananie 20 cm od gory to juz chyba by mi sie nie chcia³o... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:25
|
0
|
|
|
|
kolego po 1 bedzie zaplacone za zaprawki i mialy byc koniecznie zaprawki na szybko "dzisiaj wjechal jutro sprzedany" a po 2 to polakierowac caly blotnik czy klape kazdy glupek potrafi,wiec mialem okazje przyuczenia sie w zawodzie to ja wykozystalem a ze tak mialo byc to jest,nawet jak bedzie slad to bedzie ok,ale nie powinno byc bo ladnie rozpuch zgubil roznice materialu |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:47
|
0
|
|
|
|
no jak mialo byc na sztuke to ok ja osobiscie nie lubie takiej szybkiej roboty...bo co innego polakierowac na szybko zderzak a co innego bawic sie w zaprawki...no ale tak tez mozna... co nie znaczy ze nie jest ok...bo jest... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-16, 16:53
|
0
|
|
|
|
a ja wlasnie uwielbiam takie roboty gdzie kilka zaprawek na szybko.za te 2 zaprawki polerke i 2 doly blotnikow ma zaplacic 550 a zrobione w ciagu 1 dnia 8h z polerka bo dodalem duuzo przyspieszacza wiec dniowka dobra jakby nie patrzec.lepsze to niz 3 dni sie rypac z 2 elementami i zajmowac sobie garaz:)wiec albo szybka kase lubie albo calaki bo calaka w 4-5dni sie zrobi i cos przyniesie zysku a 2 elementy zapodkladujesz w 2h i blokuja ci garaz:) |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-16, 17:21
|
0
|
|
|
|
zgadza sie choc jak masz dwa elementy do malniecia to tez jest ok...dwa dni i po krzyku...i z 600 wpadnie...a jeszcze jak klient Ci przytarga zderzak i blotnik...bo nie musi byc idealnie a on sobie sam to zamontuje to jeszcze lepiej... |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2011-12-16, 17:26
|
0
|
|
|
|
Na pierwszym zdjêciu srebrnego Golfa widaæ bazê czy jeszcze podk³ad oraz czemu trzeba by³o to prysn±æ |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
slawciu
|
Wys³any: 2011-12-16, 20:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | z czemu trzeba by³o to prysn±æ |
pewnie zardzewiale jak w wielu golfach.
baza prawda.?! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-17, 10:13
|
0
|
|
|
|
zadzerwiale i to nie pierwszy raz robione.ale dalem do zrozumienia ze normalnie to powinno sie klape wymienic to kazal zrobic zeby bylo Sw.Piotrek, to jest baza,bo jak powiedzialem ze nie mam farby na szybka robote to uslyszalem ze jakbym biala to zrobil to itak by widac nie bylo to wedle zyczenia zrobilem a ze z vw farby juz nie mialem to rn poszla podobna.ale jest spoko |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2011-12-17, 14:42
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2011-12-18, 19:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
witam, dla mnie extra tylko jesli mogê wiedzieæ to jak zrobi³e¶ to ze tak± ró¿nicê koloru rozpu¶ci³e¶ i nie rzuca siê to w oczy, czy móg³by¶ opisaæ jaki rozpuch i z czym?
pozdrawiam. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-19, 11:12
|
0
|
|
|
|
zasikalem podklad,rozcienczylem baze ciut bardziej i rozciagalem przypruchami po kawalku,na koniec bezbarwny i do cieniowania na laczeniu...inaczej tego nie idzie opisac,trzeba probowac |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2011-12-19, 14:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
wielkie dziêki o to mi chodzi³o , lepszego opisu nie trzeba;)
pozdrawiam. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2011-12-19, 17:10
|
0
|
|
|
|
Czy cieniowa³e¶ tylko za pomoc± rozcieñczalnika do cieniowania Czy stara³e¶ siê tak¿e cieniowaæ baz± i bezbarwnym |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-12-19, 17:23
|
0
|
|
|
|
bez rozpucha cieniowalem i innych,poprostu rozciagalem baze i bezbarwny na koncu przypylka +na to na koncu rozpuch |
|
|
|
|
damiano341
|
Wys³any: 2011-12-19, 18:22
|
0
|
|
|
|
prze¶ledzi³em ca³y temat i bym bardzo chcia³ tak malowaæ jak ty ;]
na razie nawet nie wiem czy trzeba rozbieraæ i czy¶ciæ pistolet po ka¿dej warstwie lakieru xD |
|
|
|