Autor |
Wiadomość |
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-08, 10:50
|
0
|
|
|

|
fiacior o ktorym zapomnialem,troche lipne fotki wyszly no ale...
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-08, 11:12
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | lipne fotki wyszly no ale... |
Ale lakier to juÂż perfekcja wyszedÂł.
Normalnie przez Ciebie kupiĂŞ mipĂŞ i zobaczĂŞ co to za miĂłd malina.
MyslĂŞ o tej mipie hs za 319 zl za 5 litrĂłw w jednym ze sklepĂłw allegro i zarazem internetowych.
Ma lakiery bezbarwne roberlo, u-pol i wiele innych.
Ale jak dostanĂŞ jaguara e-tyte, o ile dostane, to myslĂŞ tylko o DP3750 w cenie ponad 430 zl za 6 litrĂłw plus utw. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-08, 12:16
|
|
|
|
Lackdoctor,
eee a nie lepiej 505 i troche taniej
gugun,
fajnie wyszedÂł ten fiacik |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-08, 12:20
|
0
|
|
|

|
tego hs/a testowalem.gesty taki ze bez rozpucha sata ma z nim ciezko:)zacieku chyba nie idzie zrobic a struktura dosc duza przy 1,5warstwy,ale mi osobiscie lepiej pasi c50 gestosc porownywalna do 3750, przy 2 warstwach struktura idealna,i ladnie sie "przylewa"struktura po chwili za to hs jak polozysz tak zostaje w konkretnym tego slowa znaczeniu jedyne co przeraza to napis economy ale lakier 1wsza klasa...dodatkowo polecam lekka szpachle za ok 30zl 1l strasznie mala kurczliwosc,rozklada sie jak maslo,zero jakichkolwiek dziurek a dociera sie p240 jak inne p120... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-08, 13:09
|
0
|
|
|

|
tu moja nowa pomocnica,od poniedzialku sie nie rozstajemy tylko na malowanie ja wyganiam
a tu rzezba w g*wnie...ranty kanty rowek i inne wszystko od tasmy robione etapowo kitem...caly dzien wczoraj z tym walczylem...pod tablica troche krzywo ale tam przychodzi mata
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-08, 13:16
|
0
|
|
|

|
ciekawe jakby sobie z takim czyms nasi aso-koledzy poradzili,moze i kitu duzo nie ma ale zeby wyjsc z glebokoscia tego rowka i kantami to musialem sie troche nakombinowac beleczka pod klapa jak widac tez podobna akcja jak na klapie aktualnie sie suszy i wyjazd na jakies 2 dni i nastepna audiczka wchodzi |
|
|
|
 |
ivanovic
|
Wysłany: 2011-12-08, 14:33
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | ciekawe jakby sobie z takim czyms nasi aso-koledzy poradzili |
Wzieli by ze trzy tysiÂące i dali nowÂą |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2011-12-08, 20:10
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-12-08, 21:37
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | .ranty kanty rowek i inne wszystko od tasmy robione etapowo kitem...caly dzien wczoraj z tym walczylem...pod tablica troche krzywo ale tam przychodzi mata | kup sobie szpachlĂŞ wykoĂączeniowÂą U-Pol Dolphin, jest to szpachla samopoziomujÂąca, jest idealna na wykoĂączenie powierzchni, coÂś jakbyÂś natryskĂłwki uÂżyÂł ale ona schnie normalnie i moÂżesz wszystko dokÂładnie wyprowadziĂŚ, cena za tubkĂŞ to okoÂło 35 zÂł 440 ml - jest bardzo lejÂąca ale cienko siĂŞ jÂą kÂładzie - sprĂłbujesz i nie bĂŞdziesz chciaÂł innej |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-09, 09:55
|
0
|
|
|

|
kalbi napisał/a: | jest bardzo lejÂąca ale cienko siĂŞ jÂą kÂładzie - sprĂłbujesz i nie bĂŞdziesz chciaÂł innej | zawsze sie czlowiek czegos nowego dowie zaraz poszukam i zamawiam bo troche kitowania mnie w najblizszym czasie czeka tez kiedys mialem cos podobnego co po chwili sie jakby rozlewala,i trzeba bylo szybko szpachelkami majtac bo spadala a tak byla normalna,tylko nie pamietam juz z czego to bylo... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-10, 11:27
|
0
|
|
|

|
wkoncu bez dotykania papierem....
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 10:28
|
0
|
|
|

|
nie bede zakladal nowego tematu bo nie warto...:)wczoraj dostalem pismo "urzedowe", ja tego nie wylapalem,ale moja tak....az nie moglem sie powstrzymac od strzelenia foty.ciekawe czy wy wylapiecie...
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-13, 11:55
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
BigBlock
|
Wysłany: 2011-12-13, 12:04
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | wkoncu bez dotykania papierem....
|
Gugun - nieÂżle Ci to wyszlo! NaprawdĂŞ zero syfkĂłw?
Co do pisma urzĂŞdowego...
JuÂż wiadomo na co idÂą coroczne 13'tki w administracji publicznej |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 12:43
|
0
|
|
|

|
BigBlock napisał/a: | NaprawdĂŞ zero syfkĂłw? | z duma moge powiedziec ze zero:) z tym ze 1 element i sie przylozylem strasznie,nawet kombinezon nowy rekawiczki,pistolet wymyty... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 12:45
|
0
|
|
|

|
no a z pisma wynika w takim rozumieniu bo jest to pouczenie,ze jak sie uchleje to mnie zamkna... i tak dziala polskie prawo,rowerzysci sa juz przesada ale zeby wypic nie bylo mozna...:) |
|
|
|
 |
BigBlock
|
Wysłany: 2011-12-13, 13:38
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | z duma moge powiedziec ze zero:) z tym ze 1 element i sie przylozylem strasznie,nawet kombinezon nowy rekawiczki,pistolet wymyty... |
No i git malina! Podstawa to siĂŞ porzÂądnie przygotowaĂŚ Tak Trzymaj. |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2011-12-13, 14:25
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-13, 14:31
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | z duma moge powiedziec ze zero |
Eeee, panie kolego.
Napewno wzrok Ci siĂŞ pogorszyÂł i widzisz dopiero syfy wiekoÂści liÂścia klonowego
Oddaj to do oglĂŞdzin klientowi to Ci pokaÂże nawet nieistniejÂące wtrÂącenia, nierĂłwne orginaÂłowi ziarno w bazie i inne takie
A tak naprawdĂŞ to jesteÂś dobry,,, gratki wielkie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 15:00
|
0
|
|
|

|
tak szczerze mowiac to audi juz sprzedane 2 razy praktycznie moj "szef" odebral i nic nie gadal,sprzedal to dalej handlarza a oni mieli dalej kogos kto to kupil:)no a 2 sprawa to na aucie bylo troche wpadek po innych lakiernikach wiec nikt nie wylapie napewno nic na klapie:)
Sw.Piotrek napisał/a: | Z tym rowkiem musiaÂłeÂś mieĂŚ masĂŞ roboty. | do tasmy gora,do tasmy dol a na rowek dorobilem sobie szpachelke co w niego wchodzi do pewnego momentu zeby glebokosc byla rowna...no ale nie powiem bo caly dzien stalo w garazu |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 18:04
|
0
|
|
|

|
no i kolejna audiczka:)
 |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-13, 22:02
|
0
|
|
|
|
chyba musze tej Mipy wyprobowac ...tak konkretnie na lusrto to chyba tylko po Novolu 570 udalo mi sie z raz czy dwa rozlac i tez bez syfĂłw...a tak to delikatna morka zawsze jest...Jak pamiĂŞtam to najlepiej zawsez wychodza zderzaki...nie wiem czemu ale zawsze jest gitara...
Moze rzeczywiscie trzeba bedzie zmienic klar na jakis inny bo narazie to albo Spectral albo Novol 570 co w zasadzie jest jeden grzyb...Jak juz zakupie Mipe to tez sie pochwale(albo i nie) jak cos tam wyszÂło...pozdro |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-13, 22:50
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisał/a: | ...tak konkretnie na lusrto to chyba tylko po Novolu 570 udalo mi sie z raz czy dwa rozlac i tez bez syfĂłw...a tak to delikatna morka zawsze jest... |
Nie chcĂŞ przypadkiem Gugunowi robiĂŚ syfu w galerii, wiĂŞc powiem tylko Âże jeÂśli chodzi o rozlewanie klaru to czÂłowiek jest tu najwaÂżniejszy.
Ty mĂłwisz Âże novol 570 nie podchodzi bo morke zostawia.
Ja twierdzĂŞ odwrotnie. Ten novol 570 musi mieĂŚ dÂłuÂższy czas odparowania miĂŞdzywarstwowego i cisnienie najlepiej ciut zmniejszyĂŚ w granicach tolerancji Âżeby uzyskaĂŚ ÂładnÂą ÂłuskĂŞ a nie rozlane brzydkie lustro.
Aby pokazaĂŚ Âże klar kaÂżdy idzie Âładnie rozlaĂŚ - novol economy, sata 3000 1.3 rp lub hvlp (nie pamiĂŞtam ktĂłrym robiÂłem)
http://screenshooter.net/2200499/gfqdrlr
Nawet warunki mamy podobne... prawie jak w aso.
Efekt jednak nieporĂłwnywalny z aso.
Nieskromnie skomplementujê kolegê ... stabilna jakoœÌ, warunki widaÌ.
Wybrane prace aso . ... ... ..... .. . .. . .... . .. sie udo albo nie udo.
Na takie lotto to nawet ja w mojej norze sobie nie pozwolĂŞ. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2011-12-13, 23:45
|
0
|
|
|
:)

|
Lackdoctor, a co powiesz o dx 1044 ? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-13, 23:59
|
0
|
|
|
|
nokia92 napisał/a: | dx 1044 ? |
ÂŁAdnie siĂŞ rozlewa zachowujÂąc ori strukturkĂŞ.
PowÂłoka po odparowaniu zachowuje pierwotny wyglÂąd.
ÂŁadnie pachnie, nawt po czasie poznasz Âże ten produkt wyszedÂł ze stajni DP. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2011-12-14, 00:10
|
0
|
|
|
:)

|
Lackdoctor,Tak wÂłasnie zapytaÂłem liczac na Twoja opinie o nim Ja mam na jego temat dobre zdanie, maluje tym bezbarwnym juz 2 rok non stop i nie Âśpiesze sie do zmiany |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-14, 07:49
|
0
|
|
|
|
lackdoctor to nie tak ze nie rozlejesz wsystkim na lustro bo nawet jak pamietam to i Studio rozlaÂło sie na lustro jak kiedys lakierowalem bodajze Smarta.Tylko tyle ze lakierujac Novolem wiem na co go stac ...czyli wiem ze nie zrobi mi niespodzianek...A sprobowac czegos innego tez warto a jak nic nie podpasuje to wroce do 570... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-14, 10:46
|
0
|
|
|

|
lustro to blad lakierniczy struktura lakieru powinna byc zachowana...tez lakierowalem golfa w czaszki novolem economy i tez dosyc to wygladalo...ale ja tam wole moja mipke bez dodatku rozpucha potrafie z nia juz chyba wszystko zrobic bo ddosc dlugo juz nia lakieruje i zero problemow...rozpucha nie dodawalem jeszcze i nie mam zamiaru ale napewno by mi pocieklo:) bo z przyzwyczajenia bym jechal jak szalony przy pierwszej warstwie na strukture a po chwili jeszcze dolal:) |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-14, 19:07
|
0
|
|
|
|
mam to samo... ...a zostaÂło jeszcze w pistolecie to doleje...a potem firany jak u babci w pokoju. Zawsze ale to zawsze pocieklo mi tylko dlatego ze chciaÂłem ZA DOBRZE...a potem przychodziÂł kolega Marian i mowi...znowu chciaÂłes dobrze i przedobrzyÂłes... ..a ja ...no tak ...jak zwykle.Dlatego juz nic nie dolewam tylko jak trzeba to wale reszte w piach i mam spokoj... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-14, 19:21
|
0
|
|
|

|
kubazjan napisał/a: | reszte w piach i mam spokoj... | a potem patrzysz-nie domalowany rog blotnika i rozrabiasz 50gram |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-14, 19:24
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-14, 21:26
|
0
|
|
|

|
znam ten bol i dlatego ja odlewam do kubeczka wrazie gdybym cos zauwazyl jak mgla opadnie,a na nastepny dzien taki lakierek w piec |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-16, 07:06
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisał/a: | a jak nic nie podpasuje to wroce do 570. | Tym lakierem bardzo fajnie siĂŞ lakieruje lecz lepiej przejdÂź na HS-y ot choĂŚby dla zaoszczĂŞdzenia czasu oraz kasy na prÂąd. Lackdoctor napisał/a: | dx 1044 ?
ÂŁAdnie siĂŞ rozlewa zachowujÂąc ori strukturkĂŞ.
PowÂłoka po odparowaniu zachowuje pierwotny wyglÂąd.
ÂŁadnie pachnie, nawt po czasie poznasz Âże ten produkt wyszedÂł ze stajni DP. | Oraz na utwardzaczu FAST {bodajÂże 1024} zajebi....cie szybko schnie. Do niego rozpuch nie jest zalecany ale jeÂśli ktoÂś posiada sÂłabszy pistol to moÂże ÂśmiaÂło objĂŞtoÂściowo dodaĂŚ do 10% ropucha {chyba DX32 i coÂś tam bÂądÂź DP 383 i 387}.
Ale czy to jego czy innych temperatura jest wÂłaÂśnie bardzo waÂżna bo lakiery muszÂą mieĂŚ swojÂą temperaturĂŞ. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:12
|
0
|
|
|

|
mowcie mi mistrzu panowie jazda po najmniejszej lini oporu zupelnie innym odcieniem,no ale podolalem
roznica koloru
lakier konczy sie w polowie znaczka.roznica zgubiona
a tu widac gdzie konczy sie lakier no a gdzie byly plamy "2 wieksze niz na klapie" zgadujcie jakby nie bylo widac to klar konczy sie 20-15cm od szyby
az sie spocilem jak zasikalem podklad ale udalo sie bez malowania calych elementow:)
ps.golf b7z a farba z renault |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:15
|
0
|
|
|

|
fakt na blotniku na fotkach troche widac gdzie ucieklem baza,w realu nie ma sladu.ale innej opcji nie bylo bez malowania calego blotnika.itak jestem z siebie dumny |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:18
|
0
|
|
|
|
a nie lepiej bylo by Ci juz trysnac cale elemanty w lakierze choc na raz ?takie odciananie 20 cm od gory to juz chyba by mi sie nie chciaÂło... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:25
|
0
|
|
|

|
kolego po 1 bedzie zaplacone za zaprawki i mialy byc koniecznie zaprawki na szybko "dzisiaj wjechal jutro sprzedany" a po 2 to polakierowac caly blotnik czy klape kazdy glupek potrafi,wiec mialem okazje przyuczenia sie w zawodzie to ja wykozystalem a ze tak mialo byc to jest,nawet jak bedzie slad to bedzie ok,ale nie powinno byc bo ladnie rozpuch zgubil roznice materialu |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:47
|
0
|
|
|
|
no jak mialo byc na sztuke to ok ja osobiscie nie lubie takiej szybkiej roboty...bo co innego polakierowac na szybko zderzak a co innego bawic sie w zaprawki...no ale tak tez mozna... co nie znaczy ze nie jest ok...bo jest... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-16, 16:53
|
0
|
|
|

|
a ja wlasnie uwielbiam takie roboty gdzie kilka zaprawek na szybko.za te 2 zaprawki polerke i 2 doly blotnikow ma zaplacic 550 a zrobione w ciagu 1 dnia 8h z polerka bo dodalem duuzo przyspieszacza wiec dniowka dobra jakby nie patrzec.lepsze to niz 3 dni sie rypac z 2 elementami i zajmowac sobie garaz:)wiec albo szybka kase lubie albo calaki bo calaka w 4-5dni sie zrobi i cos przyniesie zysku a 2 elementy zapodkladujesz w 2h i blokuja ci garaz:) |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-16, 17:21
|
0
|
|
|
|
zgadza sie choc jak masz dwa elementy do malniecia to tez jest ok...dwa dni i po krzyku...i z 600 wpadnie...a jeszcze jak klient Ci przytarga zderzak i blotnik...bo nie musi byc idealnie a on sobie sam to zamontuje to jeszcze lepiej... |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2011-12-16, 17:26
|
0
|
|
|
|
Na pierwszym zdjêciu srebrnego Golfa widaÌ bazê czy jeszcze podk³ad oraz czemu trzeba by³o to prysn¹Ì |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
slawciu
|
Wysłany: 2011-12-16, 20:01
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | z czemu trzeba byÂło to prysn¹Ì |
pewnie zardzewiale jak w wielu golfach.
baza prawda.?! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-17, 10:13
|
0
|
|
|

|
zadzerwiale i to nie pierwszy raz robione.ale dalem do zrozumienia ze normalnie to powinno sie klape wymienic to kazal zrobic zeby bylo Sw.Piotrek, to jest baza,bo jak powiedzialem ze nie mam farby na szybka robote to uslyszalem ze jakbym biala to zrobil to itak by widac nie bylo to wedle zyczenia zrobilem a ze z vw farby juz nie mialem to rn poszla podobna.ale jest spoko |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2011-12-17, 14:42
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2011-12-18, 19:56
|
0
|
|
|
|
witam, dla mnie extra tylko jesli mogê wiedzieÌ to jak zrobi³eœ to ze tak¹ ró¿nicê koloru rozpuœci³eœ i nie rzuca siê to w oczy, czy móg³byœ opisaÌ jaki rozpuch i z czym?
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-19, 11:12
|
0
|
|
|

|
zasikalem podklad,rozcienczylem baze ciut bardziej i rozciagalem przypruchami po kawalku,na koniec bezbarwny i do cieniowania na laczeniu...inaczej tego nie idzie opisac,trzeba probowac |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2011-12-19, 14:26
|
0
|
|
|
|
wielkie dziĂŞki o to mi chodziÂło , lepszego opisu nie trzeba;)
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2011-12-19, 17:10
|
0
|
|
|
|
Czy cieniowaÂłeÂś tylko za pomocÂą rozcieĂączalnika do cieniowania Czy staraÂłeÂś siĂŞ takÂże cieniowaĂŚ bazÂą i bezbarwnym |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-19, 17:23
|
0
|
|
|

|
bez rozpucha cieniowalem i innych,poprostu rozciagalem baze i bezbarwny na koncu przypylka +na to na koncu rozpuch |
|
|
|
 |
damiano341
|
Wysłany: 2011-12-19, 18:22
|
0
|
|
|
|
przeÂśledziÂłem caÂły temat i bym bardzo chciaÂł tak malowaĂŚ jak ty ;]
na razie nawet nie wiem czy trzeba rozbieraĂŚ i czyÂściĂŚ pistolet po kaÂżdej warstwie lakieru xD |
|
|
|